Lažne prijateljice

Objavljeno u Fitness & zdravlje, autorica: - 07.07.2012.

Volite sklapati nova prijateljstva i konstantno upoznavati nove ljude? U nastavku otkrijte kako detektirati određene tipove osoba koje ja osobno izbjegavam čim ih uočim.

Prijateljstvo je riječ koja se danas izrazito lako prostituira. Pogledajte samo Facebook: gotovo svatko na listi “prijatelja” ima najmanje stotinjak osoba, od kojih samo njih desetak smatra pravim prijateljima. Međutim, ono što ja mislim i što ćete moći pročitati između redaka u ovom članku jest činjenica kako čovjek u svom životu može imati samo jednog (eventualno dva) pravog prijatelja. Često čujem ljude kako govore: “Ja ti imam hrpu prijatelja.” i u sebi mislim kako govore gluposti. Oni možda stvarno misle da su im to prijatelji, no vidjet ćete u članku kako mnoge osobe jednostavno ne zaslužuju tu titulu, isto kao ni vašu pozornost. Upravo zato u članku izraze poput “prijateljstva” i “najboljih prijatelja” stavljam pod navodnike. Naravno, nitko nije savršen i svi mi se nekad ponašamo kao Lijene princeze ili Zlice (vidjet ćete već o čemu govorim), no ovdje se fokusiram na osobe koje se tako stalno ponašaju, kojima je to jedna od jačih karakternih crta. Morate biti oprezne kome povjeravate svoje tajne i koga puštate u svoj svijet. Iako sam još jako mlada, mislim da imam dosta iskustva u odnosima s ljudima jer sam odlaskom na studij u novi grad morala izgraditi potpuno novu “mrežu” prijatelja. Ako se vi nalazite u istoj situaciji, ovaj pregled će vam možda pomoći i uputiti vas na to koje tipove osoba je najbolje izbjegavati (jednom kad ih uočite). Za lakše razumijevanje, pisat ću samo o curama (iako se ove osobine mogu ticati i muškaraca).

1. Emocionalni vampiri

Ako vam je dan započeo savršeno i slučajno se nađete na kavi s ovakvim tipom osobe, zaboravite na dobro raspoloženje. Ovakve cure će vam ispiti i onaj zadnji tračak energije i radosti kojeg ste nosili u sebi taj dan. Emocionalni vampiri (kao podvrsta tipa Drama Queen) ne mare za tuđe osjećaje i ispovijesti. Njima je važno samo da mogu pričati i da imaju nekoga tko će ih slušati. I tako u nedogled. Sposobne su satima pričati o svojim “problemima” (naravno, ako im dopustite), koji se mogu ticati apsolutno svega što ih u tom trenutku muči – od nedovoljno zašećerene kave pa sve do prošlogodišnjeg prekida s bivšim. Napokon uhvatite jedan trenutak i spomenete kako vas boli trbuh? Sitnica – nju boli trostruko više. Poznate su po manjku kreativnosti, pa ćete od njih uglavnom svaki dan slušati iste priče. Nakon razgovora s njima (odnosno, slušanja njihovog monologa) izgledat ćete baš kao ova cura na slici – umorno, ispaćeno, bezvoljno; nerijetko ćete dobiti glavobolju – jednostavno ćete se osjećati loše. Ono što nikako ne možete očekivati od njih je: a) da zašute; b) da kažu nešto pozitivno; c) da vas pitaju “kako si/što ima kod tebe?”.

2. Attention whores

Ovakve cure su meni osobno najzanimljivija kategorija. Ne znam što ih točno navodi na takvo ponašanje – da li je to, paradoksalno, manjak samopouzdanja ili nešto drugo, nisam još uvijek otkrila. No svakako ih mogu opisati. To su cure koje svijet vide kao jednu veliku pozornicu na kojoj one uvijek moraju biti glavne zvijezde. One će pjevati u redu za menzu, odjednom se rasplesati nasred ulice, očijukati s vašim dečkom, histerično se smijati na nešto što uopće nije smiješno, furati neukusno duboki dekolte u uredu/školi i slično. One su uvijek odlično raspoložene i njima je uvijek “zabavno”, makar svi oko njih plakali. U društvu će uvijek imati glavnu riječ, a najčešće će pričati o tome kako su se “sinoć baš napile i glupirale”. Jedan od ključnih izraza koje od njih možete čuti je: “…svi su me gledali!”. Ako ste mislile postići da vas netko primijeti, možete slobodno zaboraviti na to dok je ona s vama – nitko neće vidjeti ni čuti ništa drugo osim nje i njene predstave. S druge strane, nekad zna biti zabavno tulumariti s ovakvim osobama, no zamislite imati jednu takvu curu kao “prijateljicu”, odnosno nekoga tko je često u vašem društvu. Ne želite to niti zamišljati, zar ne?

3. Lažljivice

Mislim da naziv govori sve. To su cure od kojih ćete čuti samo jedno – laž. One su sposobne lagati o najbanalnijim stvarima samo da lažu. Savjetujem vam da pratite što govore, jer možete čuti dosta zabavnih i komičnih stvari – od toga da su prošle godine u Egiptu jahale na devi te da im je dečko kupio stan u Splitu pa sve do sitnica poput toga da im je neznanac na ulici poljubio ruku i rekao da su prekrasne. Istina, vjerojatno nećete moći dokazati da lažu (ako se za to bar malo ne potrudite), ali ćete sigurno uočiti niz nevjerojatnih događaja koji se mogu naći samo u američkim serijama (a koje vjerojatno i “slučajno” baš ona gleda). Sjećam se da sam jednom prilikom razgovarala s lažljivicom i malo me “ponijelo”, odnosno njene laži su me potaknule da se i ja malo okušam u tome. Ne moram niti spominjati kako sam ja do kraja razgovora tri puta odletjela u Pariz sa potpunim neznancem, a kako je ona tulumarila sa Mickom Jaggerom? :D

4. Lijene princeze

Slobodno pomaknite sat unatrag, jer će vam ovakve cure uvijek kasniti na dogovor barem 15 minuta. Čekat ćete ih i na suncu i na kiši, a kad ih napokon zovnete i isfrustrirano ih pitate gdje su, one će vam ležerno reći: “Možeš li doć do mene, pliz?”. Simpatično, zar ne? Što se mog osobnog iskustva tiče, na pamet mi pada početak srednje škole. Večer uoči prvog školskog dana me zove “prijateljica” i upita me: “E, možeš ti dolazit’ po mene svako jutro prije škole pa da skupa idemo?”. Ne moram ni spominjati moj odgovor (koji je glasio: NE), isto kao ni činjenicu da je živjela na drugom kraju grada. Lijene princeze nisu lijene samo kad su u pitanju dogovori, već i međuljudski kontakti općenito. Npr. ovakve “prijateljice” vam nikad neće prve poslati poruku ili pozvati vas na kavu. Zašto? Odgovor je vrlo jednostavan – zato jer su to princeze koje očekuju da ih se dvori i da se njih uvijek poziva dok one ne moraju ni mrdnuti prstom. A vi? Kakvo glupo pitanje. Pa vi ste privilegirani zbog same činjenice što vam je ona “prijateljica”, ništa drugo ni ne trebate tražiti!

5. Drama Queen

Za razliku od “lijenih princeza”, mislim kako je ovaj izraz i više nego poznat većini koja ovo upravo čita. To su cure koje jednostavno obožavaju od muhe praviti slona. Drama Queen je opširnija kategorija od emocionalnih vampira. Zašto, pitate se? Zato što ovakve djevojke u “dramu” uvlače što više osoba u svojoj okolini, dok emocionalni vampiri fiksiraju jednu jedinu osobu (vas) kojoj će ispiti energiju. Drama Queen će, logično, pokrenuti dramu oko svega. Npr. sjedite s njom na piću i padne joj list sa stabla na glavu. Odmah znate što slijedi: prvo će glasno zanovijetati o tome kako mrzi lišće u kosi, vjerojatno će se ustati i otići do konobara koji će je blijedo gledati dok ona urla kako je glupo raditi kafić kraj stabala i kako neće platiti za kavu. U ovom trenutku se vi crvenite za oboje, prizivajući zemlju da vas proguta ili Willa Smitha da dođe i svima izbriše pamćenje.

6. Dezerterke

Jao vama ako odlučite s ovakvom curom izići vani. Pripremite se na to da će vas ostaviti samu na sred diska i otići plesati s nekom drugom ekipom. No neće vam to raditi samo prilikom subotnjeg izlaska, već svaki put kad se negdje nađete. Sjedit će na kavi s vama i čim vidi nekoga njoj poznatog, otići će na drugi kraj kafića bez da vas pozove i pričati unedogled s tom osobom. Osobno sam se družila s izvjesnom dezerterkom koja me jednom prilikom pozvala kod sebe da gledamo film i jedemo kokice. Citiram: “Hajde, obuci trenirku i dođi kod mene. Glupo mi je biti sama u stanu dok mi se cimi ne vrati. Gledat ćemo film, ja ću napraviti kokice.” Kad sam došla, imala sam što za vidjeti. U stanu je bilo ni manje ni više nego deset djevojaka koje ja u životu nisam vidjela. Sve su se peglale i šminkale za izlazak. Dezerterka je došla do mene i nekako me uspjela nagovoriti da izađem s njima vani. Pogađate što se dalje zbivalo? Došle smo u klub i ona je nakon 10 minuta zbrisala s dvije cure i jednim dečkom, a mene ostavila s ekipom koju uopće ne poznajem. Otišla sam doma i od te večeri izbjegavam kontakt s dotičnom, enough said.

7. Pčelice

Kao podvrsta dezerterki, pčelice pripadaju jednoj od zanimljivijih grupa koje danas obrađujemo. Naime, to su cure koje “lete” od prijatelja do prijatelja baš poput neodlučne pčelice na procvaloj trešnji. Jednostavnije rečeno, one će jedno vrijeme biti vaše “najbolje prijateljice” (bar ćete vi tako misliti) – nasmijavat će vas, stalno dolaziti kod vas doma, dijeliti svoje tajne s vama, biti vam rame za plakanje… Sve dok vam jednog dana iznenada ne okrenu leđa. Odjednom će naći novu “najbolju prijateljicu”, a vas potpuno ignorirati kao da nikad niste ni postojale. Vi ćete, naravno, stajati u čudu i pitati se što ste to napravile da se iznenada tako ponaša. Kad ih upitate što nije u redu, reći će: “Ništa, sve je ok… Zašto pitaš?”, okrenuti se i otići. Naravno, i ovo njihovo novo prijateljstvo neće dugo trajati, iako će se isprve činiti kao najsnažnije na svijetu. I tako stalno u krug.

8. Zlice

Ovo je jedna od najopasnijih kategorija i od njenih predstavnica morate bježati glavom bez obzira, vjerujte mi na riječ. Zlice će učiniti apsolutno sve u njihovoj moći samo da se vi osjećate užasno. Što to znači? Npr. ako imate koju kilu viška, one će na kavi razglabati o tome kako uopće nemaju celulita i kako im svi govore da su građene kao supermodeli; ako ste nedavno prekinule s dečkom, one će satima brbljati o romantičnoj večeri uz svijeće koju im je dragi sinoć pripremio; ako su vam se roditelji nedavno razveli, one će veselo prepričavati zajedničke večere i izlete sa svojim roditeljima. Na kraju razgovora vjerojatno ćete biti tužne i bezvoljne, što se ne bi moglo reći za nju. Još jednom ponavljam, ovakvih cura se klonite jer vam mogu potpuno uništiti samopouzdanje, ma koliko vi snažne bile. One se hrane tuđom nesrećom, a krajnji cilj im je uništiti vaš duh isticanjem svojih “prednosti”. Nemojte im dopustiti da uspiju u tome.

9. “Dobronamjerne” kritičarke ili ljubomorke

Svi smo mi nekad zavidni; svi mi nekad priželjkujemo nešto što drugi imaju. No ljubomora je nešto sasvim drugo, nešto daleko opasnije. Ljubomorke, kao podvrsta Zlica, također će raditi na tome da vam unište samopouzdanje. Međutim, one neće isticati svoje prednosti (koje vi nemate) kako bi to učinile, već će isticati vaše “mane” pod krinkom dobronamjerne opaske ili kritike. Na primjer, ako ste vitke govorit će vam: “Isuse, izgledaš kao bakalar. Daj, pojedi čips.” Naravno, vi znate da je sve u redu s vašom tjelesnom težinom i da uopće niste toliko mršave, ali vas ipak nerviraju te riječi. Ako se već ne možete potpuno riješiti ovakvih osoba, ključ je u ignoriranju. Jednostavno morate znati da je to njihov problem, ne vaš. Vi ste im očito meta zato jer imate nešto što one nemaju. Neka vam to laska.

10. Prijenosnice tračeva

Koliko vam se puta dogodilo da vam jedna prijateljica prenese gnjusan trač ili uvredu koju je čula o vama? Ako te stvari slušate uglavnom od iste osobe, savjetujem vam da je se rješite i, naravno, da se ne obazirete na ono što ste čule. Zašto vam prijenosnice tračeva nisu prijateljice? Odgovor je jednostavan: zato jer vam vaše prijateljice ne bi ni prenosile te tračeve/uvrede – ne bi ih smatrale vrijednima spomena. Nadalje, do vaših pravih prijateljica takve riječi o vama ne bi ni došle. Ovdje je, na primjer, vrlo vjerojatno da vas je upravo vaša prija tračala s dotičnom osobom koja vas je izvrijeđala. Vama je, zatim, “dobronamjerno” prenijela trač kako bi vas popljuvala u rukavicama. 

11. Kopije (stalkeri)

Mislile ste da ste se kopiranja rješile u osnovnoj školi, a onda vas je frendica uvjerila u suprotno? Primjećujete da sve više kopira vaš stil, da joj se odjednom sviđaju iste stvari koje vi volite, da kupuje odjeću koja se vama svidjela prilikom razgledavanja izloga, da koristi vaše poštapalice u govoru… Da sve više sliči vašoj sestri blizanki? Vrijeme je da razmislite. Vjerojatno će vam ovo kopiranje u početku laskati. Unatoč tome, kopije mogu biti jako opasne, jer vam mogu malo-po-malo oduzeti vaš vlastiti stil i identitet. Možda se ovo čini malo pretjerano, no zbilja je tako. Nakon nekog vremena, nećete znati tko ste vi, a tko ona… Gdje završava vaša osobnost, a gdje počinje njena. Nekome se možda to sviđa, no meni je osobno to jako odbojno, nezrelo i pomalo jezivo. Takve osobe mi  u najmanju ruku djeluju nestabilno. Odmah mi na pamet pada onaj jezivi film “Oglas donosi smrt”. Naravno, to je primjer jedne krajnosti, ali opet… Nikad dosta opreza ;)

12. Dvolične

Vjerojatno iz naziva pretpostavljate o čemu se radi. Dvolične su jako srodne Lažljivicama, upravo zato jer često lažu i pretvaraju se da su nešto što nisu. One će mijenjati svoje lice ovisno o situaciji ili ljudima s kojima su u kontaktu. Pred vama će biti povučene i tužne, a kad dođe druga “ekipa”, pred njima će biti otkačene i nasmijane. Jedan dan će tračati Anu sa Pedagogije, a drugi dan će ići s njom na kavu (na kojoj će vjerojatno tračati vas). Ukratko, za svakoga će stavljati drugu masku. Logički zaključak bi bio – pogađate – “bježi glavom bez obzira”. Ne treba vam to u životu.

13. Ogledalce, ogledalce

Pogledajte izraz lica djevojke na slici. Djeluje vam poznato? Možda tako izgleda vaša “prijateljica” svaki put kada odete na kavu. Vi ćete pričati o obiteljskim problemima, a kad je upitate za mišljenje reći će vam nešto poput: “Da, slažem se.” Zašto? Pa zato jer nije čula ni jednu riječ koja je izašla iz vaših usta. Dok ste vi pričali, ona je gledala tko je gleda, popravljala ruž, namještala frizuru i slično. Kad izađete iz kafića, ona će se gledati na prozorima automobila, izlozima dućana i svim ostalim staklenim ili reflektirajućim površinama. Neka padne kiša – ona će se gledati u lokvama. Nema uvjeta, nema pravila. Jednostavno je ona sama sebi centar svijeta u kojem nema mjesta za vas.

Ako nakon čitanja ovog članka i dalje odlučno tvrdite kako imate nekoliko najboljih prijateljica, mogu reći da vam zavidim. Ja sam imala sreću pa sam pronašla jednu pravu prijateljicu koju užasno jako cijenim. Naravno, ona nije najsavršenija osoba na svijetu (uostalom, tko je?), ali barem se uz nju osjećam dobro i sigurno. S njom, isto kao i sa svojim dečkom, dijelim jedan poseban svijet u kojeg nitko drugi ne može ući. Upravo je u tome čar prijateljstva – stvaranje posebnog svijeta kojeg samo vi razumijete, u kojem nema mjesta maskama, ljubomori, lažima i licemjerju.

Kako vam se svidio članak? Koliko vi imate najboljih prijatelja? S kakvim osobama nikada ne biste mogle biti bliske? Jeste li imale iskustva s lažnim prijateljicama?

Autorica članka: Adila Pavelić, Drniš

 

Close
Adila Pavelić (Adi) završava studij anglistike i sociologije u Zadru. Ima 25 godina i dolazi iz Drni...

Ovaj članak ima 79 komentara.

 • Ovo je odličan, odličan članak! Čitala sam ga potpunom pozornošću i nakon svakog bi mi se odlomka u glavi stvorio “mjehurić” sa slikom konkretnog primjera takve prijateljice u nekom razdoblju života. Možda zvuči kao vic, ali iskreno je prijateljstvo ozbiljan posao, uspostava, održavanje, uživanje u njemu. Slažem se da ne možeš imati 200 prijateljica. I da si ne možeš biti sa svima suuuper. A iskustva s lažnim prijteljicama… Iskustva na prodaju :)

  Baš potiče razmišljanje ovaj članak :kima:

  • Definitivno ne zvuči kao vic. I ja imam takvih iskustava milijun.
   I bilo mi je žao kad mi je cura, s kojom sam bila najbolja i najbolje se osjećala u njezinom društvu, samo jednom okrenula leđa i doviđenja.

  • Adi

   Fala ti :) Članak je jednostavno “ispao” iz mene, kao da sam pisala dnevnik, hehe.
   Slažem se s nekim komentarima da možda malo generaliziram. Članak sam zamislila prvenstveno kao nešto zabavno i duhovito, ali s druge strane sva iskustva koja sam opisala su istinita :)

 • renchica

  Super clanak,potice na razmisljanje!imam raznih iskustava kad vratim film unazad,a najvise me,u zadnje vrijeme povrijedila tzv.”pcelica”,bas ko sto si opisala u clanku,bile smo najbolje,i onda odjednom ima druge “super cure” sa kojima izlazi,a na mene se vise je obazire.Pravo prijateljstvo treba cuvati,i prepoznati tko ti je pravi prijatelj…

 • Slažem se i s tobom i s Linom. I ja sam imala jakooo puno nezgodnih situacija i problema koje su mi napravile “prijateljice”. Prijatelja je stvarno jako malo i rijetki su u čijem se društvu možemo dobro osjećati takvi kakvi jesmo.

 • jana

  pa naravno da nitko nema vise od jedne ili dvije najbolje prijateljice, al normalno je imati vise prijatelja. s ‘ogledalcem’ se nije zabavno razgovarati, al je sigurno dobro otici u teretanu ili slicno. ne sluze sve prijateljice za sve kaj radimo u zivotu. dobar clanak :)

 • Valentina

  U srednjoj sam imala par ovakvih “prijateljica”
  Jedna je toliko voljela lagat,da se nekad znala spetljati,pa odat da laže. Ali,ajde da je lagala o tome kako je jahala na devi,nego dode do tebe i izmislja traceve.Ajme,koliko puta je za mene izmislila traceva i traceva. Tipa da sam trudna,da mi tata ima izvanbracno djete,da me decko vara……nije imala granice.
  Ali ja nemam dlake na jeziku,tako da sam ju stalno podbadala i stalno ju brukala.
  Tako su bile i 2,koje me nakon skole pozovu na kavu i onda u kaficu naidu na svoje drugo drustvo i ja ostanem sama,i onda me pozovu da sjednem s njima,a ono oni jedni drugima sjede na glavi i di da se ja jos uguram.
  Stalno su partijale,i htjele bit u centru pozornosti.Da ne pricam da su mi ispricale cijelu pricu o tome kako su izgubile nevinost i kad su se s kim hmhm.Da bile su droce,al dobro pa su zivjele na selu,tako da smo se vidale samo u skoli i otisle na par kava poslije skole :))
  I jedna od te 2,je bila ova ulickana. Stalno je nosila punu torbu sminke,a samo 2 biljeznice.I onda se pod nastavom i pod odmorom stalno sminkala. A kad je trebalo pisati nešto “Valentina,ti pisi ja cu prepisat”. Nije me nikad ni trazila biljeznicu,a i da je,ne bi joj dala. :D
  Takoder kad smo na kavi bile,ja ispricam cijeli roman,a onako onako “Sta,sta nisam cula?”
  Eto,a da ne kazem da su jedva zavrsile školu. S tim,da sada odraduju praksu i ova jedna jos nije prosla na popravku.Malo joj fali da padne razred :))
  Sry,što sam se raspisala :D

  • Valentina

   i sad mi je najbolji prijatelj decko,a najbolja prijateljica mama. I super mi je :DD

   • Adi

    Upravo tako! :D

 • Hech20

  ODLIČAN ČLANAK!!!

 • ss

  Zanimljivo kako svi razmišljamo o tome kako su nas drugi povrijedili, kako je netko drugi u našem životu Zlica, Pčelica, Lijena princeza. Pri tom ne razmišljamo da smo i mi nekom drugom isto to, tj. želim reći da je jako teško vidjeti svoje greške. Ljudi su vrlo kompleksna bića i ne mogu se stavljati u kategorije, svi mi kad-tad budemo nekom jedno od ovog nabrojanog…

  • I ja sam se našla u jednoj od kategorija, baš me posramilo :ljut2:

   • poleirish

    i ja.. al samo zato jer nemam potrebu stvarat neka extra prijateljstva, pa onda kad netko to želi, meni se jednostavno neda..

   • leelee

    Predobar članak, baš sam ga s guštom pročitala. Uf, i ja sam se mrvicu našla u kategoriji “lijena princeza”. :sramise: Baš sam danas razmišljala kako se nisam dugo vidjela s jednom frendicom jer mi se kao ne javlja. Pa sam sad skužila da se ni ja njoj nisam javila već 2-3 tjedna. idem joj odmah poslati sms i pozvati na kavu! :)

  • Tamy :)

   da zanimljivo :D ali opet gledano s jedne strane ta 1 s kojom ste dobre toliko vas prihvaca takvu kakve jeste i to bude sasvim dovoljno,po meni ako nemozes da progutas po neku manu i precutis od prijateljstva nema nista,svi imamo svoje mane i vrline ali ako se dugo druzimo i prihvacamo jedna drugu onda je to ipak to,ostale koje su vas iznevjerile ili vi njih nisu bile prave

  • Adi

   Jasno, slažem se. Zato sam i rekla na početku da sve mi možemo upasti u neku kategoriju, ali ove osobe su jednostavno takve stalno…bar su bile dok sam ih ja poznavala i družila se s njima.

   • Emily

    Ady svaka čast,zaista si pametna djevojka!!
    Dobro si opisala svaku kategoriju,preciznošću najiskusnijeg psihologa.
    Točno je i to da i mi sami znamo bit kojekakvi.
    Jedno je sigurno da nikad ama baš nikad nisam patila od zavisti.
    Redovno se susrećem sa takvim osobama.
    Toliko su mi se zgadile,da sam se otarasila doslovce svih.
    Najbolji prijatelj je moj muž,i njegova rodica koja je zaista normalna
    Ne znam zašto su takvi?Śto ih tjera na to?
    Svakodnevno sebe mučim sa pitanjima kako,zašto,šta im reći
    Ništa im nisam napravila,i sve ove kategorije sam poznavala

 • Naravno da ne možemo biti dobre sa svima i kao što si i sama rekla na početku članka – svi mi (ili naše frendice) ponekad spadamo u neku od ovih kategorija, ali mislim da si malo previše generalizirala. Mnoge cure imaju loših osobina, ali imaju naravno i nekih dobrih zbog kojih se preko loših može preći. :D

  Osobno mislim da će vas u životu uvijek netko zeznuti, ali to u veći slučajeva neće biti jednostrano. :/ I mislim da se trebamo više orijentirati na pozitivno u ljudima. Ako smo istovremeno iskreni jedni prema drugima, neće biti većih problema..

  Uvijek ćemo se sresti s nekim od “zlica”, “lažljivica”, ali one su rijetke.. I ponekad treba ljudima dati drugu šansu, a ne strpati ga odmah u neku od ovih kategorija..

 • iva

  odličan članak :D

 • Melisa

  Nema nista o onim koje te pokusavaju izblamirati i napraviti glupom u drustvu a dok ste same ponasaju se kao da se nista nije dogodilo- ili ovo pomalo i spada u Attention whore

  • Adi

   Hmm, zanimljivo. Izgleda da sam takve zaboravila :P

 • Mariposa

  Genijalan članak! Bravo bravo bravo!

 • poleirish

  dobar članak.. ja teško sklapam prijateljstva. jako teško u biti.. imam hrpu poznanika i volim se družit, i daleko sam od toga da sam nedruštvena, ali prijateljica imam malo, najboljih sva sreća čak 2.. i sve su to uglavnom prijateljice iz djetinjstva koje znam jako dugo.. moram priznat da na faxu i nisam stekla neke prijateljice, ali uopće mi nije žao, jer jednostavno mi se taj profil ljudi koji je tamo bio, jednostavno nije svidio.. na nekoliko osoba sam se opekla, koje sam pokušala svrstat među prijatelje, ali ni za to mi nije žao. moram priznat da najintimnije stvari i činjenice dijelim samo s momkom, a prije njega ih baš nisam dijelila.. dosta sam ovako, samotni, ali društveni tip.. ne znam kako bi objasnila.. volim se družit s ljudima, ali obožavam provodit vrijeme sama, živjet sama..

  • M.J.

   potpisujem sve sto si napisala! takva sam i ja… :)
   P.S. mozda da se mi sprijateljimo? :)) hehe

  • Adi

   Jako smo slične :)

 • Ines

  Zato ja imam većinom muško društvo :)
  Tekst mi se svidio, mada treba i sebe negdje pronaći, nisu drugi loši, a mi savršeni.
  I mi smo nekoga povrijedili, neki su nas, no uvijek potoje granice.
  Ja sam granicu povukla nedavno, kada sam uvidjela koliko se razlikujemo prijateljica i ja i da tu nema više zajedničkih tema i ne družimo se više. Da, imala je grešaka, imala sam i ja, no .. Valja o ljudima pričati dobro prije svega i poslije svega, što je mnogo bitnije. :)
  Čovjek prvo sebe mora upoznati dobro i zavoljeti takav kakav jeste, pa će biti mnogo lakše mu u životu. Sve nekad dođe na svoje. :)

 • Miss.L

  Odlican clanak ! Ja sam poznavala jednu curu kja je vjerovali ili ne bila mjesanac svih ovih ..KATASTROFA

 • xxBlueMissyxx

  Članak je odličan, i u skoro svakoj kategoriji sam našla jednu svoju “prijateljicu”. Cijelo vrijeme sam također gledala jesam li i ja u jednoj od kategorija i nisam sigurna spadam li pod pčelicu? Imam(valjda)najbolju prijateljicu i nas dvije smo se uvijek družile s još jednom curom iz razreda… no ona je bila dvolična i mislile smo da nas iskorištava… kad treba čekat bus s njom(koji ide svakih pola sata), kad ovo, kad ono… i odlučile smo da to nećemo više trpjeti. Na kraju nam je ispalo super, sve je bilo lakše… no onda sam se ja morala preseliti u skroz drugi dio grada(dobro, i ne baš, ali ništa nam nije bilo usput)i tako smo se lagano raspadale. Više nismo išle zajedno iz škole, a ni sad preko ljeta se ne viđamo. Ne znam zašto..? A navodno smo još uvijek dobre..
  Također sam htjela reći da ću sad u 8. razred i da sam primjetila da se u osnovnoj školi uvijek u razredu prijateljstva forsiraju.. Sa svima moraš biti dobar jer je glupo ako si posvađan.. Pa čekaj malo, zašto bi svi morali biti dobri sa svima? Pa to ni nije moguće.. Naravno, ne moram se svađati s nekim, ali NEĆU ni glumiti u razredu da sam nešto što nisam!

 • Emina:)

  Mislim da je sve ove preopćenito. malo ljudi se konstantno ponaša prema nekoj od ovih kategorija. Svi smo mi barem jednom u životu i zlice, ogledalce, drama queen itd. i to je normalno. Ne mogu ni prijatelji uvijek biti savršeni i ja takve ni tražim. Mislim da treba prvo poći od sebe, pa biti realan i priznati da se i mi nekada ovako ponašamo, a ne samo u drugima tražiti mane.

 • MEni je lažljivica djelovala i kao emocionalni vampir,
  najbolja frendica je bila totalno razmaženo derište
  dugogodišnja frendica je srala po meni, tračala me, zmija totalna i fufa
  i jedna je bila dvolična – koma žena, podvojena ličnost

  sad ne mogu niti reći da imam neke predobre frendice

 • Sanja24

  Emocionalni vampiri – nesto najgore sto sam iskusila. Odes na kavu s njima a vratis se kuci iscijeđen kao krpa. Takve osobe sam definitivno prekrizila -_- .

 • Napalm

  Odlican clanak! Prepoznala sam nekoliko bivsih prijateljica, i nekoliko sadasnjih, od kojih sam se udaljila, no nekako ostajemo u kontaktu zbog postovanja prema dugogodisnjem prijateljstvu.
  I imam jednu specijalnu, koja je sklop svih 13 u jednom, no srecom lijena princeza ju sprjecava javiti se za druzenja, tako da se sada udaljavam od nje bez puno drame i zivaca :)

 • Tinolina

  Odličan članak :)
  Jako zanimljivo sročen i u potpunosti sam pronašla neke svoje “prijateljice” u njemu :)

 • Sophie

  ajme ja tebe obozavam. odlican clanak :)

 • MOO

  Članak je savršen, sve rečeno baš onako kako treba, a naravno da sam imala iskustva sa osobama koje pripadaju mnogim kategorijama nabrojanim u ovom članku. Trenutno u društvu imam mnogo ovih “nazovi” prijatelja, ali savršeno dobro znam kakav je ko, pa svojim postupcima im pokazujem da ne mogu upravljati sa mnom i da mi ne znače nešto posebno u životu. Naravno da niko nije savršen, ali zaista ima ljudi koji posjeduju nepodnošljivu osobnost, za ne povjerovati. Najzanimljivije meni lično su “prijateljice” koje cijelo vrijeme provedeno sa mnom ogovaraju druge, a zatim ih za dva dana vidim sa tom istom osobom kako se grli a ignoriše mene, a zatim ponovo mene zove strašno. :) Ali neka ih neka uživaju u svom ponašanju samo se svako treba pripremiti za život, dok smo mali imamo mnogo prijatelja ali poslije tek shvatimo kako je broj prijatelja mnogo manji i da je svijet zapravo jedno veliko bojište na kojem svako pruža nogu da se spotaknete. :D Pozdrav

 • Sophie

  Cure,posto vec pricamo o prijateljstvima,htjela bi vas pitati za savjet. imam jednu prijateljicu koju znam vec 2 godine i dosta smo dobre ali nesto me kod nje konstanto smeta. ne znam kako da vam to opisem,pa cu vam napisati situaciju. kada je otkrila seriju “pretty little liars” pocela ju je gledat na netu.odgledala je sve epizode,kupila knjigu u algoritmu,skinula sve slike sa neta,zaljubila se u ezru,itd. to je trajalo negdje 2 tjedna i onda nakon toga vratila se svojoj staroj opsesiju,johnny deppu. opsesija je svakako opravdana ;) ali sve o cemu je govorila slijedeca 3 tjedna je bio on. sada trenutacno ju hvata neka aerosmith groznica. zaljubila se u stevena tylera,poslusala 3 njihove najpoznatije pjesme i smatra se navecim njihovim fanom.cak mi je i poslala poruku da cijela nasa ekipa skupi novce pa da joj kupimo njihovu majicu.shvacam da pokusava pronaci sebe ali postaje naporno svaka 2/3 tjedna slusati o njenoj novoj opsesiji.

  • Valentina

   koliko ona ima godina?

   • Sophie

    16 :)

 • Tamy :)

  odlican je clanak i sama tema :) inace nisam osoba od puno prijatelja,vec sam u jednoj od tema pricala kako bas i nemam srece s prijateljstvima i sklapanjem jer me u vecini slucajeva iskoriste,bar su to nekad radile…dakle,od osnovne do srednje nisam ih stekla puno ali sam stekla dovoljno dobrih prijatelja i 1 ali vrijednu pravu prijateljicu,imala sam ja i 2 najbolje i 3 ali da vam budem iskrena cim nas je 3 prijateljstvo “puca” jer su 2 uvijek bolje prijateljice ili se bolje poznaju pa ogovaraju trecu :/ bilo je tu i lijenih princeza i dezerterki pogotovo a bome i zlica,jedna je bila fina i dobra,ma da bi mrava zgazila,suknjice,dekolte ma to je za nju bio blam i bruka a onda se jednog dana pretvorila u jednu od takvih,cigare,alkohol,odjednom je nestala sva ta finoca,cista gluma i naravno “puklo prijateljstvo”… po meni dezerterke su najgori slucaj,nema goreg kad vas nagovori na izlazak ili jos bolje danima nagovara a kad izadjete konacno onda zbrise da pozdravi frendicu,ovog onog i tako redom…imam frendicu s kojom dijelim sve,jako smo si dobre jos od srednje a upoznale smo se preko jedne zajednicke frendice s kojoom se i ne druzimo vise toliko ali smo zato nas 2 ostale prave i ja se nadam da ce tako i ostat,ipak smo zrelije i trudimo se da to prijateljstvo odrzimo,nije da se nismo nikad malo “zakacile” imamo mi svi svojih mana i vrlina ali nikad nismo dozvolile da nas netko rastavi zbog gluposti ili da se posvadjamo do krajnosti,ni ona sama nema puno frendica,druzimo se vise manje s istim ljudima,recimo neki mali krug prijatelja s kojima izlazimo,druzimo se ali smo nas 2 naj naj bolje :) imam i par muskih prijatelja koji su mi se pokazali puno boljim od cura ali definitivno vam je dovoljna 1 prava,mozete imat vece drustvo ali bar uvijek znate kad vas netko izda prava frendica ostaje

 • Disco Dolly

  Ovo me definitivno vraca u osnovnu… Sjecam se da sam imala jednu “prijateljicu” koja je voljela malo lagat, malo izazivat konflikte i povrh svega napravit neku muljazu u kojoj bi se ona izvukla… Ali u svakom slucaju bih ja ispala kriva. Druga je lagala cim bi otvorila usta, pokusavala muljati ali je cura bila toliko losa u tome da su je svi shvatili u sekundi. Sjecam se cak da je doticna ukrala mobitel jednoj curi a onda optuzila mene… Sto je bilo smijesno jer je djevojka znala tko sam, a isto tako joj nisam nikada ni prisla blizu tako da se opet odala. Joj, najgore je bilo sto sam se nervirala oko takvih gluposti a sada umirem od smijeha…

  Vecinu navedenih sam upoznala, ili se druzila prije nego sam shvatila kakvi su… I slazem se s jednom stvari, mozda jesmo mladi al opet mislim da je svatko od nas imao priliku dobiti nekakvo iskustvo sa ljudima koji nisu bas divni i krasni. Pogotovo u danasnje vrijeme… Ali glavno je prokuziti takve, otic dalje i trazit novo.

 • imam iskustva. imam jednu poznanicu koja je i lijena princeza i emocionalni vampir i pcelica i tracara. stalno kad je pitam da se prostetamo do grada, njoj je mrsko, a kad je zamolim da izade u park koji je 5 m od njene kuce da joj dam poklon, njoj mrsko jer ne bi izlazila. dvije godine sam mlada od nje pa kad je skola, u svojoj skoli pokusava traziti drugarice (svoje godiste), a kad je one otkace, mene zivka.a emocionalni vampir je zato sto joj sve zivo smeta : kad padne kap kisice, sto neka ima nesto bolje od nje, sto se neko pozdravio s njom, a ona ga ne voli (pametan je )… a kad je odala jedinu tajnu koju sam joj povjerila, posvadala sam se s njom, a ona je pricala kako nije znala da ne treba pricat ( how yes no!?). iskreno, lijepo je imati vise poznanika jer ni sa jednom prijateljicom ne mozes pricati o svim temama koje te interesuju. ali treba naci tu prijateljicu

 • Članak je odličan, i ti si jako lijepa, btw :)
  Super si sve opisala, i slažem se, treba biti na oprezu, ali opet ne treba sve generalizirati, jer nam na kraju nitko neće biti dovoljno dobar.

 • MonsteRRica ^^

  nažalost nemam prijatelja.svi u otišli zbog mojih ocjena (prešla sam s 5,00) ;(

  • suncica

   hahaha! nadam se da se zezas! kud ovaj svijet ide u protivnom? djeca, mladi?
   I ja sam uvijek prolazila s 5,00 ali rijetko da mi se tko znao narugati zbog tog…a ako i jesu to bi bili zli dečki iz osnovne koji su jednostavno sviju zadirkivali zbog nečega :)

   • MonsteRRica ^^

    ne to su i cure. zamisli jedna mi je cura rekla da me nije htjela pozvat u grad da proslavim s njom rođendan jer samo želim imat dobre ocjene a za ostale me boli briga. ja sam si pomislila wtf? jesam ti ja kriva što ne učiš? -.-

  • icewater

   Prijatelji su te napustili jer prolazis sa 5,00?! To ti nazalost nikad nisu bili prijatelji. da jesu bili bi ponosni na tebe. Ovakvo nešto još nisam čula :/

   • MonsteRRica ^^

    da tužno al istinito. i vidim da me u širokom luku izbjegavaju. pitala sam jednu ”frendicu” hoćemo ić van i ona kaže ne može ide k sestrični i drugi dan ti ja sjedim u gradu kod fontane (sama ;( ) i vidim ju kako se šeta s njenim frendicama koje su popustile u školi radi nje. :ljut2:

   • MonsteRRica ^^

    msm ja sam ju to pitala u petak a vani sam ju vidjela u subotu (pitala sam ju hoćemo u subotu van) uvijek neš zaboravim napisam :kima:

  • Emina:)

   Koliko imaš godina? Meni i drugoj djeci koja su imala 5,0 prosjek samo se u osnovnoj školi i to nižim razredima znalo dešavati da se neko naruga, ali ne svi već par onih koji nisu više od 3 ni iz čega dobili. U srednjoj školi ko je imao 5,0 prosjek svima je bilo drago i svi su čestitali. Ne znam stvarno koliko moraš biti nezreo da zbog toga prekineš prijateljstvo.

 • Cookie

  Shit,I think I might be a ”bee”!
  Upss :(

 • juicy fruit

  Članak je predobar,svaka čast…ja sam se hvala bogu riješila takvih “prijateljica” i mogu vam reći da sad napokon normalno dišem, jer takve osobe ti samo uzimaju, a zauzvrat ne daju ništa…

 • Tamara

  odlican clanak, totalno sam citala s pozornoscu, jako poucno, vjerujem da se svatko nasao u jednoj od tih situacija :\ svake pohvale Adila na clanku :)

 • Little.Miss.Sunshine

  Odličan članak, baš te potakne na razmišljanje i što je najgore nakon svake točke prepoznajem barem jednu osobu koja je takva, ali naravno imam dvije super frendice koje ne bih mijenjala nikada :D

 • nitach

  Odličan članak !! kroz moj život bilo je svakakvih..i pčelica, lažljivica, dvoličnih..ma svega..zato jos uvijek trazim najbolju prijateljicu..a do tada taj posao odlicno obavlja moj decko. ;)

 • Lulu

  Baš mi se svidio članak, totalno je simpatičan i uspio me podsjetiti na neka moja iskustva, ali i nasmijati…u biti, baš je teško naći “normalnog” prijatelja (barem prema mojem iskustvu), a koji ne spada barem malo u jednu od tih opisanih kategorija.

 • Milli

  Hm ja mislim da imam samo jednu PRAVU prijateljicu :) Nas 5 je u jednom drustvu i kada smo zajedno sve je super, cim se odvojim sa jednom ili dve od ostalih one meni pocinju neke traceve o ovim drugim dvema :/ Sad kako ja da budem sigurna da i o meni ne pricaju tako kad se odvoje od mene :? A ta prava drugarica se vec 1001 put pokazala kao najbolja i zahvalna sam sto je imam <3

  • lili

   pazite moje iskustvo s jednom lijenom princezom, znale smo se još iz prvog srednje.. svaki put bi ja nju zvala na kavu, van, u kino itd.. ona mene nikad..al bi redovito otišla s bilo kojom drugom frendicom, ili bi me još bolje, jedna od tih drugih pozvala..i nakon skoro 7 godina, dakle već smo završavale fax, prekipjelo mi je..zvala sam ju par puta, poslala par poruka, kao baš sad ne može, mora učiti itd..i tad sam si obećala da ju više neću zvati..da bi ona mene nazvala nakon 6 mjeseci, sva ljuta, da kako ja nju ništa više ne zovem ?!! svašta smo si rekle, i kao dogovorile se da ćemo se ćuti za dva dana za kavu da sve riješimo i opet si budemo super.. ne moram valjda ni reći da na kavu nismo otišle jer se više nikad nije javila?

   • Adi

    Svašta. Evo ja se upravo ljutim za tebe. Takve osobe baš znaju dignit živac :ljut2:

 • Nicki

  Odličan članak! :kima:
  Da budem iskrena i ja sam sebe pronašla u par skupina, ali sam isto tako shvatila da se ja manje, više tako ponašam kada mi dođe tako neki loš dan, ne uvijek. U biti za sebe mogu reći da sam društvena osoba i da sam za prave prijatelje spremna i kroz vatru ići, ali kad jednom moje povjerenje izigra onda je gotovo. Već par dana razmišljam o tome kakvi su moji prijatelji stvarno i u biti počela sam o tome jedne večeri razmišljati kada su moje dvije “najbolje prijateljice” otišle na jedan izlazak bez mene iako smo se unaprijed bile dogovorile da ćemo skupa ići. I ja sam te večeri izašla s bratom i one me samo ono onako pogledale i malo sa mnom nešto pričale i ja sam cijelu večer sama sjedila i dopisivala se s jednim dečkom kojeg sam na ljetovanju upoznala. Žao mi je bilo što on živi daleko, što se ne možemo vidjeti jer mi se činilo da me on jedini razumije. A bilo mi je jakoo krivo što su one tako postupile, ali nekako ne mogu povući crtu i reći gotovo je kad se znamo skoro cijeli život.
  Izvinite što sam se raspisala samo sam htjela malo da se ispušem.

 • Ja sam imala “prijateljicu” koja se uklapa u skoro sve kategorije…Zahvalna sam joj na tome što se sklonila iz mog života i što me je naučila kakvih sve ljudi ima pa mi se sada kad sam starija takve stvari više ne mogu dogoditi.

 • Mikka

  super clanak :)

 • fairyA

  mogu samo reći: AMEN!
  odličan članak, a što se mene tiče, ja nekako spadam u onu kategoriju cura koje se super slažu s muškim prijateljima, imam dvije stare prijateljice i sada ove novije kolegice s faksa i isto tolko muških kolega/prijatelja…možda širok krug ljudi, ali nisu svi jednako bliski, zapravo imam krug kolega/prijatelja s kojima mogu funkcionirati, ali samo njih 2-3 su oni s kojima bi mogla podijeliti nešto dublje :)

 • Mia

  hahahahaha, e jesi dobro skinula neke ;) svaka čast :D

 • cuppycake

  imam jednu “prijateljicu” koja me kopira.i to me užasno živcira.drugi mi govore da je to baš simpatično jer joj se sviđa moj stil,ali meni je to očajno.
  dvolične osobe su mi najgore.ne znaš koju da facu od te dvije prvu trisneš :P

 • Ivona

  Ok, imala sam iskustva sa skoro svim kategorijama (osim Ogledalce, ogledalce) i slažem se da nikako ne možemo imati više najboljih prijatelja. Ja imam 2 najbolje prijateljice – jedna koja sa mnom radi gluposti i druga koja nas smiruje tako da sam postigla ”savršen balans” :D. Kada te povrijedi neka osoba koja ti je mnogo značila, poput najbolje prijateljice, (barem ja) malo se povučeš i budeš oprezniji jer ne želiš ponoviti istu grešku. Ali, eto, dogodilo se. Prijatelji s facebook-a i nisu prijatelji, već poznanici i osobe koje se druže s osobama s kojima se vi družite, vaša obitelj, prijateljev brat, sestra… Prave prijatelje naći ćeš napolju, u stvarnom ne virtualnom svijetu.
  ODLIČAN članak ! Uživala sam čitajući ga, zaista imaš dara za društvne odnose, ali i pisanje. Svaka čast! :))

  • mia

   Mozda zato sto si ti ta ogledalce-ogledalce? :D sala :P

 • Love*

  stvarno dobar clanak! svaka cast! :kima:
  za svaku od navedenih katagorija pomislila sam na neku osobu i valjda sam imala posla sa svima; one situacije kad te ostavi vani, ili kad previse drami i prica o svoji problemima, a tebe ne slusa itd…. da, poznato mi je! story of my life.
  ako mene pitate, mislim da sam imala i previse iskustava s ljudima, i to sa zlocestim ljudima. jer inace sam po prirodi komunikativna i drustvena osoba i volim upoznavati nove ljude… i ne, nemam najbolju prijateljicu, niti sam je ikad imala jer sve osobe za koje sam mislila da su “prave” nisu to bile. mozda mi se jednom posreci i upoznam nekog normalnog. imam svoju ekipu s kojom se druzim, ali, obzirom na dosadasnja iskustva, rijetko kome vjerujem.
  ne kazem da sam ja savrsena, daleko od toga, ali ljudi, barem oko mene, ili su ljubomorni ili glumataju nesto sto nisu itd. itd. kada bih nastavila pisati, mislim da do sutra ne bih zavrsila.
  uglavnom, bravo za clanak! :)

 • Ciki

  ja se ipak zahvaljujem svim mojim ogledalcima,vampirima,pcelicama,princezicama,..jer,iz takvih ‘prijateljstava’ ustvari i naucimo nesto,postanemo jace osobe :)
  a neko bi mogao da napise clanak o tome kako da ‘spustimo’ ove kategorije prijateljica,nadmudrimo ih ;)

 • mia

  Ja imam drugaricu koja mi je pricala kako ima kucu sa liftom -.- a ja se mislim jbt,dal si ti normalna? kim kardasian nema takvu kucu imas ti :ljut: al dobr, pravim se malo glupa i verujem joj :D

 • natalija

  :) ajme super je članak…uf dalo bi se tome kakve ja imam prijateljice i okolina…ajoooj…….al zato imam isto jednu prijateljicu koja je pozitivna i vesela i s njom se osjećam ugodno.

 • mislim da smo svi manje-vise prosli sve ove faze i upoznali ovakve tipove osoba, pa tako i ja. Najvise me nekako asocira na srednju skolu to, kad su kao svi ‘ super ‘ i svi ste prijatelji a kasnije od toga nema nista :D ja sad imam dvije najbolje prijateljice( koje nemaju bas veze medjusobno ), sa obe se uvijek osjecam opusteno i ugodno..Naravno ima dosta cura koje ja nazivam kolegicama, s kojima se druzim ili povremeno izlazim ali ne pada mi napamet da im se nesto ekstra povjeravam. i tu je jos treci tip osoba a to su po meni cure s kojima se jednostavno ne mogu druziti pa makar ni na nekoj beznacajnoj dnevnoj razini, jednostavno mi je odvratna njihova osobnost i izbjegavam ih u sirokom luku :)

 • My Precious Blushes

  Znam da ostavljam komentar dugo vremena nakon nastanka članka,ali mogu reći da bi voljela da sam ovaj članak ranije pročitala.Nikad nisam imala mnogo prijatelja,i imam svega dvije prijateljice s kojima se družim 7 godina,i nekako se sve na njih svodi,a novi ljudi koje upoznam me samo iznova i iznova razočaravaju.Naravno,nisu ni one savršene,svaka ima pomalo od navedenih mana,ali ipak u usporedbi s ostalima one su anđeli,
  Ljetos sam upoznala još jednu curu (to jest,počela se s njom družiti) i družile smo se sve skupa,znači i ove dvije kolegice i mi.I ispočetka ona mi se činila super.Slagala se samnom,podržavala moje mišljenje itd,itd.I ove dvije prijateljice su me konstanto upozoravale da ona nije kao što se čini,da je patološki lažljivac i da je se u najmanju ruku čuvam.Ja sam njihovo mišljenje saslušala,ali nisam mu baš pridonosila toliku važnost.Sve dok je i ja nisam počela uhvatati u laži.Međutim to mi je bio najmanji problem.Veći je problem bilo to što je ona počela prisvajati moje stavove,moj ukus u muzici,i lagati da je učinila neke stvari za koje sam zapravo ja učinila.I došlo je do neizbježnog,počela je oblijetati oko dečka koji se meni sviđa već tri godine ali nemam hrabrosti da išta učinim.I kada sam se ja napokon odvažila i anonimno mu se javila,sve je bilo dobro.Složili smo se,(i iako on nije znao da sam to ja) razgovarali smo.Pošto imamo isti ukus,imali smo o čemu pričati.I ja sam,ne znajući šta bi se moglo desiti,to njoj rekla.Odmah drugi dan ona je saopćila tom dečku da je to bila ona (opet laž) i još se je došla meni naslađivati.I nije shvatala zašto mi to toliko smeta.U tom trenutku shvatila sam da je ona zapravo sve ono što si ti navela u članku.Sada sam se udaljila od nje,i ona je našla novo društvo,ali sam ja naučila bitnu lekciju.

  • Adi

   Dobro da si se udaljila…i da, ja bi bila sritna da imam 2 najbolje prijateljice :)

 • Laura

  Nisam ni počela pošteno čitati članak a već sam se pronašla u njemu

 • gogh

  Ja sam sve ovo pronasla u jednoj ‘frendici’ ,tacnije u osobi koja mi je upropastila 7godina zivota.. :(

 • Rijalda

  Ja imam puno iskustava sa lošim prijateljicama. Najgore iskustvo je bilo sa jednom “drugaricom” kojoj sam sve tajne poveravala. Izgledala mi je kao fina cura i dostojna moga prijateljstva. Priznala sam joj da mi se svideo jedan dečko kome je bila navodno drugarica. Nakon nekog vremena sam saznala da su zajedno. Ona mi se više ne javlja i kao da me izbegava. Mislim da je tako najbolje jer je ja više ne želim u svome životu. Ipak mislim da on nju ne voli. Nije da joj želim loše u životu, ali ne bi volela da ikad budu srećni zajdeno. Mislim da se treba čuvati loših prijateljica. Ja imam jednu prijateljicu koju znam 6,7 godina. Počele smo tek pre 2 godine da se stvarno družimo. Uvek mi kaže onako kako jeste. Mislim da je ona prava prijateljica. Jedna i jedina u mome životu. Dok se ona nije pojavila nisam imala prijatelja sa kojim mogu biti tako slobodna. Družim se sa puno osoba, poštujem svakog i svakim sam dobra, ali nikome ne mogu da verujem osim mojoj najboljoj prijateljici. Mislim da nikome ne bih mogla da verujem u celom životu osim njoj. Mislim da sam zaista sretna što sam našla takvu prijateljicu, bez obzira što su me izdale mnoge “prijaateljice”.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)