Artdeco Magic Fix

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 11.04.2010.

Uvijek me bilo zanimalo kako vizažistice fiksiraju ruž na usnama kada šminkaju. Malo sam istražila, raspitivala se i onda mi je jedna od njih rekla da koriste Artdecov  fiksator. Naravno, nabavila sam tu stvarčicu i, unatoč tolikim pohvalama, nije me baš oduševio. Doduše, moram uzeti u obzir da možda postoje još neki dodatni trikovi koje ja ne znam.

Fiksator će vam zadržati ruž na usnama nekoliko sati (4-6 sati), no morate se držati nekih uputa. Da bi što duže ostao na usnama, morate izbjegavati masnu hranu, vlažne maramice i pretjerani doticaj sa tekućinama. Na čašama će i dalje ostajati trag ruža, doduše jako lagani, iako na deklaraciji piše da neće. Zatim, kad se ruž počne polako skidati i povlačiti, trebale biste odmah  ponovo staviti fiksator,  ili ponoviti cijeli postupak. Kad se počne skidati, ne izgleda baš lijepo na usnama! Nikako nemojte preko njega stavljati sjajilo. Njegova masnoća će ga upiti i ostat ćete bez ruža.

Ono što je odlično kod ove stvari jest to što, ukoliko doma imate paletu sa ne tako kvalitetnim ruževima, dobivate mogućnost koristiti ih. Također, proizvod u sebi sadrži alkohol pa ukoliko fiksator stavljate na više različitih usana, nema šanse za prijenos herpesa :)

Sama primjena je više nego jednostavna. Slobodno možete staviti puder ili korektor kao podlogu (Labello ili neki drugi balzam izbjegavajte, upit će ruž i fiksator), olovku po želji i nakon toga ruž. Poljubite maramicu ne bi li ona upila višak masnoće, te jednim potezom premažite usne, ostavite ih nekoliko minuta otvorenima da se posuše i zatim ih poližite da ih ovlažite. Osjetit ćete lagano peckanje na usnama u prvi tren, to je zbog alkohola. Obavezno obrišite maramicom kist fiksatora kako ne biste zaprljale tekućinu. I to je to! Jednostavno, zar ne?

Cijena je oko 80 kn za 5 ml. Iako je količina jako mala, troši se sporo pa traje jako dugo. Može se kupiti u Mulleru ili u parfumerijama. Ne mogu reći da mi je to jedna od obaveznih stvari, ali nije mi žao što sam ga kupila. Dobro dođe u nekim prilikama.

Jeste li vi isprobale koji fiksator ruža?

Ovaj članak ima 8 komentara.

 • Mene zanima… jesu li usne nakon ovog onako suhe? Općenito ne volim trajne ruževe jer uuužasno isuše usne, pa ih nanosim jako rijetko – radije odem na wc par puta tokom večeri i popravim ruž :)
  Što se fiksatora tiče, probala sam samo one za lice, za usne nikada.

  • nisu, normalne su, kao da nemam ništa na usmana. i kad opet prođem jezikom po njima, ne osjetim ga.

 • Nisam isprobala, a ni ne bih jer mi ne treba. catrice ruževi na mojim usnama traju bez problema par sati (4-5) prije ponovnog nanošenja i ne vidim svrhu za fiksatorom. :)

 • nisam baš neki fan ruževa, odnosno nosim ih al to su uvijek prirodne i lagane boje jer najčešće stavljam naglasak na oči pa tokom dana evenutalno popravim sjajilo a ruž dokle traje traje.

 • dostoievskaia

  … ovo bi me moglo spasiti :) idem sutra u muller pa cu isprobati :) hvala puno na ovom clanku!

 • Mary

  :weee: :weee: :weee: :ljubav: :ljubav: :ljubav: :okej: :okej: :okej: :huh: :huh: :huh: :pisem: :pisem: :pisem: :citam: :citam: :citam: :noc: :noc: :noc: :kitty: :kitty: :kitty: :placem: :placem: :placem: :brrr: :brrr: :brrr:
  pa ne stavljam ruž :D

 • KiaraMagicEye

  I ja ne koristim previše ruževe, nego više razna sjajila, ali ovo je u svakom slučaju dobar članak i koristan savjet!

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)