Avene Mineralni fluid za zaštitu od sunca SPF 50

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 01.06.2018.

Ako preferirate mineralne kreme za zaštitu od sunca, pročitajte recenziju Avene Mineralnog fluida SPF 50. Mineralne kreme pružaju fizičku zaštitu, prirodnije su i manje iritirajuće od krema s kemijskim filterima. Imaju i svoje nedostatke poput bijelog filma i teške teksture. Kakvi su moji dojmovi o Avene fluidu, pročitajte u nastavku.

Mineralni fluid za zaštitu od sunca SPF 50 pruža vrlo visoku zaštitu netolerantnoj i alergijama sklonoj koži lica. Ima širok spektar UVA-UVB zaštite. Fotostabilan je, vodootporan, lagane fluidne teksture. Bez kemijskih filtera i bez parfema.

Ekskluzivna kombinacija fotoprotektivnih filtera osigurava vrlo visoku zaštitu od širokog spektra UVA-UVB zraka (i dugih i kratkih zraka). Snažan antioksidans, pre-tokoferil, pruža zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala. Avene termalna voda umiruje i djeluje antiiritirajuće te ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži. Lagana, fluidna tekstura hidratizira osjetljivu i netolerantnu kožu.

Cijena za 40 ml iznosi oko 150 kn.

Ima dosta osoba koje preferiraju fizičke od kemijskih filtera u kremama za zaštitu od sunca. Postoji više razlika između kemijskih i fizičkih filtera (što kažete na jedan zaseban članak samo o tome?), ali osnovna je da mineralni filteri stvaraju fizičku barijeru na koži i zbog toga imaju specifičnu težu teksturu i bijelu boju. Osobe koje preferiraju mineralne kreme imaju razlog u tome što su fizički filteri prirodniji, ne iritiraju kožu i ne bi trebali začepljivati pore.

Krenimo redom. Ambalaža Avene Mineralnog fluida je vrlo mala i praktična. Fluid je dosta rijedak pa treba pripaziti s količinom kod istiskivanja. Ovakva mala bočica stane u svaku torbicu što je vrlo zgodno. Tekstura je vodenasta, ali ipak dosta teška. U usporedbi s ostalim mineralnim kremama, ima bolju i laganiju teksturu, ali opet se ne može uspoređivati s finim teksturama krema s kemijskim filterima. Ne upija se brzo u kožu i ostavlja bijeli film. Kod fizičkih filtera još je značajnije nego kod kemijskih nanijeti pravu količinu kreme. Preporučena količina je jedna čajna žličica. Jako je teško tu količinu umasirati u kožu bez da ostane izražen bijeli film na koži jer u biti mineralne kreme se ne upijaju potpuno u kožu. Pozitivne stvari su što ovaj fluid ne iritira kožu, naprotiv, nekako ju umiruje i lijepo hidratizira. Kao podloga za makeup je ok, ako pričekate 20-ak minuta da se upije u kožu prije nanošenja pudera i ako ne nanesete preveliku količinu (što, opet, može biti nezgodna situacija jer morate nanijeti puno kreme). Također, nakon nanošenja nije mastan i ne daje sjaj koži. Unatoč tome, ako imate masnu ili mješovitu kožu, nakon nekog vremena pojavit će se sjaj. Osobno sam primijetila i male prištiće na čelu i oko nosa nakon korištenja ovog fluida. Iako mineralni filteri ne bi trebali začepljivati pore, imam osjećaj da taj fizički film koji stvore meni stvara probleme na licu.

Moja ocjena za Avene Mineralni fluid je 4. Ako se uzme u obzir da se radi o mineralnoj kremi s fizičkom zaštitom za koju je normalno da stvara teži, bijeli film na koži, ovaj fluid je ipak nešto bolje, laganije teksture. Ipak, teško se upija u kožu, daje osjećaj težine te začepljuje pore. Osobno bih rado koristila mineralne kreme zbog prirodnijih sastojaka, ali preteške su mi, stvaraju male prištiće odmah nakon jednog dana korištenja, a i pronašla sam nekoliko spf krema s kemijskim filterima s kojima sam izuzetno zadovoljna. Ovaj fluid svakako bih koristila na plaži ili u prirodi, kod direktnog izlaganja suncu i kad me ne smeta kako bijeli film  izgleda na koži, dok bih kod obavljanja svakodnevnih obveza u gradu ipak radije odabrala kreme bolje teksture koje urednije izgledaju na koži. Ako preferirate mineralne proizvode za zaštitu od sunca, svakako isprobajte ovaj fluid, laganiji je i više osvježavajući od drugih sličnih proizvoda. Također lijepo umiruje kožu. Ipak, ako nosite makeup, potrebno je malo više truda oko nanošenja, i pudera u prahu da se postigne bolja postojanost.

Preferirate li kreme za zaštitu od sunca s fizičkim ili kemijskim filterima?

*PR proizvod

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)