Black bird

Objavljeno u Recenzije, Tutoriali, autorica: - 10.02.2011.

Kako je i službeno počelo vrijeme karnevala, vrijeme je za još nekoliko prijedloga za maskiranje. Prvi od njih inspiriran je pticom, i to običnim, crnim kosom. Mužjakom, da budem preciznija.

Kako jedna toliko obična ptica može poslužiti kao inspiracija, pitate se?

Evo kako. Prije svega, ponovno ćemo se poslužiti trikom sa samoljepljivom trakom – nalijepite je uz vanjski rub oka, ne preblizu donjim trepavicama jer ćemo i tu nanositi sjenilo. Zatim uzmite najcrnje sjenilo koje posjedujete i utapkajte ga preko čitavog kapka i prema van, kao na slici. Ukoliko nemate dovoljno pigmentirano sjenilo, kapak prije toga premažite crnom olovkom ili tušem u gelu.

Istim sjenilom obrubite i donji kapak, točnije vanjsku polovicu. Kako želimo da make up bude sjajan poput perja, mokrim kistom preko crnog sjenila utapkajte šljokice. Koristila sam šljokice iz Essence Eclipse kolekcije.

Zatim crnom olovkom iscrtajte donji kapak do pola, a olovku nanesite i na unutrašnjost gornjeg kapka. Ovo će vas malčice škakljati, no to je jedini način da se riješite neobojanih područja između trepavica.

Bijelom olovkom iscrtajte unutarnji kut oka. Ja sam koristila NYX jumbo olovku jer je masna, pa sam je mogla preciznije nanijeti kosim kistom, no poslužit će i bilo koja druga.

Zatim preko olovke utapkajte žuto sjenilo. Sjenilo neka bude tamnožute, gotovo narančaste boje, jer će ga bijela olovka učiniti svjetlijim. No, ona je neizbježna, pošto ćete u protivnom vrlo teško dobiti „kljun“ ovako intenzivne žute boje. Ukoliko imate žutu boju za lice ili žutu olovku (Essence ima žutu olovku za oči u ponudi), iskoristite ih.

Nanesite podlogu, nakon što ste očistile područje ispod oka od mrvica sjenila vlažnom maramicom. Ljepilom za trepavice nalijepite „krila“ i „rep“. Perje i pernate trepavice možete pronaći u trgovinama koje prodaju opremu za maškare (Muller, DM, knjižare…) te u hobby shopovima. Za rep iskoristite nekoliko kraćih pera koja ćete zalijepiti na mjestu gdje završava crno sjenilo. Ukoliko ne možete pronaći pernate trepavice (moje su jedno vrijeme bile u Essence ponudi, vjerujem da ih ima i u Inglotu), uz rub prirodnih nalijepite nekoliko manjih perca ljepilom za trepavice.

Kako bi ptičica poletjela, trepćite okicama ^^

Obraze lagano konturirajte bronzerom, a na usne nanesite ruž jarko ružičaste ili narančaste boje. Ovakav make up odličan je ukoliko se želite maskirati u pticu ili u, primjerice, charleston plesačicu.

Po želji perje možete oblijepiti oko oba oka, dodati par cirkona te na taj način kreirati cijelu pernatu masku. Varijacije na temu su neograničene. Ljepilo za trepavice namijenjeno je za nanošenje na osjetljivo područje kapka, pa ne morate brinuti za ostatak lica, jedino izbjegavajte obrve. Naravno, pritom se dobro zabavite!

I, za kraj, mini darivanje! U komentarima ostavljajte prijedloge za moj sljedeći karnevalski tutorial. Ukoliko sljedeći puta kreiram look inspiriran vašim prijedlogom, a vi ste ga prve predložile, dobivate Maybelline sjajilo, sjenilo i tekući puder! Rok za prijedloge je subota navečer, a dobitnica će biti objavljena, nagrađena tutorialom i kozmetikom tokom sljedećeg tjedna. Ostavljajte mi fotke (fotke ne moraju biti vaše, obavezno skratite link na www.bit.ly) životinja, predmeta, gotovih lookova, odjeće… Kao što vidite, inspirirati me može zaista bilo što :)

Close
Ivana Blažoti Mijoč (WannaBe) magistrica je informatike koja je nakon nekoliko godina rada u korpora...

Ovaj članak ima 144 komentara.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)