CeraVe hidratantna krema za lice

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 01.08.2021.

Ljeti se oduvijek veliki naglasak stavlja na hidrataciju- kako iznutra, tako i izvana. Često je curama s mješovitom ili masnom kožom problem naći dobru hidratantnu kremu koja neće začepiti pore ili izazvati nekakav nered na licu, a danas donosim recenziju kreme koja je meni s masnijom kožom zadovoljila baš sve ove kriterije.CeraVe hidratantna krema za lice (PM verzija), prema onome što piše na ambalaži je zapravo hidratantna krema za lice za normalnu do suhu kožu, iako će prema mome mišljenju suhi tipovi trebati više hidratacije od onoga što ova krema nudi. Kako je navedeno na pakiranju, CeraVe Facial Moisturising Lotion hidrira i pomaže u obnovi zaštitne barijere kože. Od sastojaka su izdvojena 3 esencijalna ceramida, niacinamid i hijaluronska kiselina. Također stoji i kako nisu prisutni mirisi, niti komedogeni sastojci.

Dugo je prvi i jedini kriterij za ‘običnu’ hidratantnu kremu kod mene bilo to da mi krema ne stvara nikakve probleme jer je najčešće sve hidratantno bilo previše za mene i uz težinu na koži bi vrlo često dobila i prištiće. Prva uspješna krema po tome pitanju je bila Dermalogica Active Moist, ali da budem najiskrenija nisam baš bila spremna izdvojiti cca 500 kn za hidratantnu kremu pa se potraga nastavila. Negdje u moru društvenih mreža mi je iskočila i baš ova CeraVe krema koja je obećavala baš sve što mi treba i to po cijeni od 94 kn za 52 ml.Krenimo od najbitnijeg (meni, a vjerujem i većini). Krema mi se stvarno nije pokazala komedogenom i nakon mjesec dana korištenja nisam imala nikakve nove prištiće u bilo kojem obliku, a čak mogu reći i da se dobar dio povukao baš zbog te hidratacije koja mi je nedostajala zbog stalnog korištenja proizvoda s kiselinama. Mome masnom licu je zadovoljavajuć i ovaj dio vezan uz hidrataciju, iako mislim da normalna, a pogotovo suha koža neće biti zadovoljne s ovim dijelom. Treba paziti i kod crvene kože sklone iritaciji zbog niacinamida i ostalih aktivnih sastojaka koji bi mogli uzrokovati nekakve dodatne iritacije.


Tekstura kreme je lagana, krema nije ljepljiva i vrlo lako se razmaže, to jest u mome slučaju utapka na lice i dosta brzo se upija nakon čega koža postaje mekša. Krema nema nikakav miris i meni se pokazala i kao izvrsna podloga prije šminkanja. Moja je odluka kod ove kreme pala na ovu PM verziju koja nema SPF s obzirom na to da je u mome slučaju i odabir SPF-a velik izazov, ali za one koji žele SPF postoji i ‘dnevna’ verzija s faktorom. Krema dolazi u plastičnoj tubici s pumpicom tako da je sterilnost prilikom korištenja osigurana, a uz korištenje dva do tri puta na dan nakon čišćenja lica, krema mi traje već nešto duže od mjesec dana i već sam kupila novu tubicu kako ne bih ostala bez zaliha.Kada sve zbrojim, dajem ovoj hidratantnoj kremi čistu peticu, ali pod uvjetom da se koristi na masnoj ili mješovitoj koži.


Koji je vaš holy grail kada se radi o hidratantnim kremama?

Close
Zrinka Ivešić (TheGlowGetter) dolazi iz Osijeka i ima 22 godine. Osim što studira fizioterapiju, obo...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)