Mala škola šminkanja – olovke za oči i usne

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 31.05.2010.

Olovke za oči su kao stvorene za jednostavne make up lookove, definiranje očiju, davanje vizualnog volumena vašim trepavicama, … Mogućnosti olovaka su zaista velike, na vama je samo da izaberete.

Dolaze u raznim bojama i oblicima. Na tržištu postoje male debele olovke za smokey eyes koje su više nego praktične za početnice, ali i sve one koji su u žurbi, budući da je sve što trebate, jest sljedeće: nanijeti olovku u debljem sloju na gornji kapak i razmazati ju (prstima, četkicom, štapićem za uši,..). U minutu – dvije vaše su oči našminkane.  Kod olovke pazite da nije premasna (u tom slučaju će se, ako ju nanesete bez baze, brzo povući u pregibe), ali ni presuha jer ćete ju onda teže nanijeti.

Ujedno, olovke dolaze u raznim varijantama, poput onih koje se šilje, do onih koje se ne trebaju šiljiti, vodootpornih, kajala, dugotrajnih, … Vrijedi spomenuti da su boje nekih olovaka temeljne boje, dok su u nekima one ispunjene shimmerima, neke se presijavaju, a neke sjaje. Na tržištu postoji zaista više nego velik izbor olovaka, stoga vam predlažem da se malo poigrate njima, jer vam pružaju mogućnost da zabljesnete uz malo truda.

Olovke za oči i usne

OLOVKE ZA USNE – jednako kao olovke za oči i olovke za usne dolaze u zaista raznim bojama (no ne u tolikoj mjeri  kao olovke za oči) te bezbojne. Svrha im je da zadržavaju ruž kako ne bi  prelazio preko ruba usana ili mogu poslužiti kao baza koja ružu daje dugotrajnost te intenzivniju boju. Često koristim samo olovke za usne, nakon čega nanesem sjajilo. Iako vam to profesionalni vizažisti nikada ne bi preporučili, možete isprobati. Uostalom, ako nemate ruž u boji koju želite, a imate olovku u istoj, zašto ne iskoristiti tu mogućnost? Što se  kupovine tiče, vrijedi isto pravilo kao i u slučaju olovaka za oči: neka olovka ne bude presuha, iako masnija može biti, jer će se tako lakše razmazati! Vjerojatno ste primjetile da olovke ne prate nijanse ruževa, bitno je samo da nanesete što sličniju nijansu (istu ili nijansu tamniju)!

Koja je vaša omiljena marka olovki za oči i usne? Koristite li uopće često olovke za usne?


Ovaj članak ima 13 komentara.

 • Meni je za oči apsolutno najbolji Avonov glimmerstick u blackest black. ne treba se šiljit, a super postojan i crn je. Potrošila sam ih već sigurno 5-6 XD
  a za usne mi je super ona Catrice olovka koja ima kistić s druge strane. Super lako se razmazuje i dugo traje, samo nema puno nijasni.

  • konačno da sam od nekog čula mišljene o Catrice olovkama za usne, sad kad znam da su dobre mogla bi kupiti i koju!

 • I ja kršim ovo pravilo s olovkom i sjajilom :D Ma kad Maybelline ima tako predivnu nijansu svijetloroze olovke za usne, a nema odgovarajućeg mat ruža!
  A što se olovaka za oči tiče, obožavam one dvije koje sam dobila u setu s UD paletom i Essence stay on olovke bez šiljenja :ljubav:

  • Ja sam u Londonu nabavila neko predobrih (no name) nijansi koje jednostavno moram imati na usnama! Tko im je riv kad nisu napravili tu nijansu ruža :okej:

   A UD …da, shvaćam te! Nešto predivno! Ako ćeš nabavljati još koju njihovu razmisli o Burbon nijansi, mene je oborila sa nogu. Zamisli boju konaka sa shimmerom i malo potamljeno sa smeđom bojom!

 • Marina

  Koja je razlika izmađu kajal i obične olovke za oči? (maybe super su ti članci)

  • Hvala, mila! :ljubav:
   Kajal su olvke ni pretvrde ni premekane i jednostavne za nanošenje, jer se niti ne mrve te pogodne za razmazivanje!

   • Marina

    Imam ju doma, a nisam bila sigurna u čem je razlika. Ma nema na čemu :)Samo ti nastavi pisati :)

  • I kajal je odličan za waterline, pošto je mastan (traje duže) i mekan, dok su obične olovke pretvrde za tu namjenu :)

  • sandy

   Kajal olovke su namjenjene za waterline tj. mogu se koristiti na oku i na waterline-u, dok one na kojima ne piše kajal u principu nisu namjenjene za waterline. To je ustvari razlika između kajala i običnih olovaka.

 • Jelena

  Za oci su mi trenutno najomiljenije olovke Rimmel-vodootporna (Exaggerate-black) i Lancome (le crayon khol-platinum).Jedna od omiljenih za usne mi je Bounjours (konture-boje mesa).

 • Jelena

  Zaboravila sam da kazem jos nesto,najprakticnije su olovke koje imaju sa druge strane senku, kada zelite da izgledate lepo,a imate manjak vremena :kitty: Takodje su pratkicne i olovke koje imaju sa druge strane oblikovanu gumicu, odlicno za postizanje “smoky eyes” look-a :weee:

  • Slažem se, posebno volim “gumicu” na kraju! Bipa ima odlične te olovke!

 • Elyna

  koja olovka je najbolja za oci za pocetnice? mislim vrsta olovke.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)