Kako pomladiti lice – oštećenjima kože?

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 31.08.2017.

Bez brige, nije tako strašno kao što zvuči. Zapravo, gotovo je bezbolno i rezultati su vidljivi – odmah. Pogledajte kako je prošao moj prvi tretman pomlađivanja lica faktorima rasta u poliklinici Poliderma.

S godinama se smanjuje razvoj faktora rasta te je njihovo nadomještavanje nužno kako bi se koža održala mladolikom. “Faktori rasta? Nikad čula.” sigurno je vaša reakcija. Iskreno, ni ja – prije ovog tretmana. Dopustite da vam pojasnim.

Ukratko, to su bjelančevine odgovorne za komuniciranje između stanica. Potiču bolji rad stanica uz jak efekt obnove i pomlađivanja kože te brojne druge funkcije. Snažno potiču razvoj novog kolagena i preveniraju starenje kože, te imaju veliku važnost u pomlađivanju kože. “Okej, sad mi je jasnije. No, što s njima?”

Uz faktore rasta, u “koktelu” s kojim se izvodi tretman nalaze se dodatni spojevi poput minerala, peptida, hijaluronske kiseline te niz drugih, a u poliklinici Poliderma će ga “ubrizgati” dublje u kožu no što to možete same, kod kuće, mažući se kremicama. Kako?

[youtube width=”700″ height=”394″]https://www.youtube.com/watch?v=wajXggUPP7A[/youtube]

Tretman se radi uređajem Dermafrac koji s dermarolerom radi sitna oštećenja kože poput kanalića kroz koje se ubrizgavaju faktori rasta s drugim spojevima. Zahvaljujući vakumu, faktori rasta se znatno dublje ubrizgavaju i time daju bolji rezultat. Moram priznati da je ovo bio moj prvi doticaj s dermarolerom, za koji znam da je odličan, ali i pomalo zastrašujuć. Barem na prvu.

No, strah vrlo brzo nestaje jer je sam tretman bezbolan te skoro da i nema oporavka. Sam tretman je trajao 15-ak minuta. Osjećaj je kao da vam netko usisavačem punim malih mravaca prelazi po licu :) Lice je bilo crveno, ali ništa strašno. Primjerice, nakon kemijskog pilinga računajte na to da neko vrijeme ne izlazite iz kuće (sjećate se epizode Sex i grad serije kad Samantha nakon kemijskog pilinga dolazi na promociju knjige Carrie?) Dakle, ništa takvog. Na tretmanu sam bila navečer, pet minuta iza tretmana pila kavu u susjednom kafiću, a sljedećeg jutra crvenilo je potpuno nestalo, a ja najnormalnije stavila šminku. Pogledajte kratki video s tretmana.

[youtube width=”700″ height=”394″]https://www.youtube.com/watch?v=WrUvtrA4aYI[/youtube]

Da se razumijemo – cilj tretmana nije smanjivanje bora, ožiljaka niti zatezanje lica, već prevencija razvoja bora, “padanja” lica i starenja. Tretman se preporuča u prevenciji pri prvim znakovima starenja kože lica. Savjetuje se osobama između 30 i 50 godina života. A ja sam taman navršila 30-u, pa rekoh – ne može škoditi :) Koža nakon tretmana bude deblja, elastičnija, svježije izgleda te se znatno popravi kvaliteta kože uz uklanjanje umornog izgleda lica. Kao da ste odradile kompletnu SPA rutinu lica, samo nekoliko puta bolje.

Inače, savjetuje se 1 do 3 tretmana te 1 tretman održavanja godišnje. Mislim da ću ovaj tretman svakako ponoviti najesen!

Jeste li ikada bile na tretmanu dermarolerom? Kakva su vaša iskustva?

*Tretman ustupljen na recenziju

Close
Ivana Blažoti Mijoč (WannaBe) magistrica je informatike koja je nakon nekoliko godina rada u korpora...

Ovaj članak ima 2 komentara.

  • m

    šta radiš od sebe sa samo 30 god….pitam se kako ćeš izgledati za još toliko ako nastaviš sa uništavanjem kože već sada

  • Lana

    Nepotrebne gluposti. .ne mozes usporiti starenje..genetika je jedino sto je presudno… Sta su zene u stanju napraviti da bi izgledale bolje..ali ovo je bacanje u vjetar…sve je to samo zavaravanje. …trenutni ucinak…

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)