La Roche-Posay Effaclar A.I. krema

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 22.01.2019.

S vremena na vrijeme, ovisno o tome što jedem, koliko vode popijem i s koliko stresa se susretnem, moje lice „poludi“.  Trenutno je stanje puno bolje nego što je bilo prije dvije godine kada sam čak pila tablete Roaccutane (lijek koji se primjenjuje za onaj tip akni kojemu ništa drugo ne pomogne), ali s vremena na vrijeme imam pokoju aknu na licu. Za takve „neslavne“ dane, od dermatologa mi je preporučena A.I. krema bilo kojeg brenda, a u ljekarni sam dobila ovu od La Roche-Posaya. Koliko i da li mi je Effaclar A.I. krema pomogla s mojim aknama saznajte u nastavku posta.

Effaclar A.I. korektor dolazi u malom metalnom pakiranju od 15 ml i aplicira se isključivo na aknu. Prema proizvođaču, proizvod bi trebao unutar 48h smanjiti nepravilnost. Proizvod je blagog, ne prejakog mirisa baš kao i ostali Effaclar proizvodi, a na koži se lako razmazuje i brzo upija te ne ostavlja mastan trag. Ako postoje nepravilnosti, kremu koristim dvaput na dan, a Effaclar A.I. krema može ići i prije šminke bez problema. Nakon skoro četiri mjeseca korištenja proizvoda potrošeno je tek nešto više od pola, s tim da Effaclar A.I. korektor nisam koristila svaki dan, nego samo ako bi mi se na licu nešto pojavilo.

Lokalizirano uklanjanje na masnoj koži s nepravilnostima. Intenzivni lokalizirani tretman koji dubinski uklanja nepravilnosti i sprječava nastanak tragova: ─ Niacinamide sprječava razvoj nepravilnosti na koži, ─ kombinacija Piroctone Olamina i Glycacila čisti i sprječava razmnožavanje bakterija za bržu resorpciju nepravilnosti, ─ LHA mikroeksfolijacijsko djelovanje i termalna voda La Roche-Posay zajedno potiču proces obnove kože.

Što se tiče pomoći Effaclar A.I. korektora kod nestanka akni, iskreno ne mogu reći kako primjećujem čudo u prvih 48 sati od pojavljivanja akne, ali na žalost ni u puno dužem periodu. Naime, nakon nanošenje kremice na aknu, akna se malo smanji kroz tih 48 sati, ali do kraja ne nestaje još dugo, najčešće dok se mehanički ne ukloni čišćenjem lica. Effaclar A.I. korektor sam također koristila i na manjim, „običnim“ prištićima, a po tom pitanju mogu primijetiti kako Effaclar A.I. korektor ipak dobiva bitku te manje nepravilnosti nestaju brzo i bez tragova. Pozitivan učinak vezan za Effaclar A.I. korektor je i pomoć kod bržeg nestanka fleke, što se može pripisati mikroeksfoliacijskom djelovanju i termalnoj vodi La Roche-Posay koji su u sastavu ove kreme. Na žalost, ne mogu priložiti fotografije na kojima bi se vidio učinak na fleke isključivo zbog A.I. kreme jer sam ubrzo počela koristiti i Bio-Oil ulje za koje mislim da je ipak najviše doprinijelo nestanku fleka.

Sve u svemu, Effaclar A.I. korektorom sam tek djelomično zadovoljna prvenstveno iz razloga jer sam ga kupila zbog akni, a tu ne primjećujem neku veliku pomoć pa bi moja ocjena za ovaj proizvod bila trojka. Effaclar A.I. kremu moguće je kupiti u svakoj ljekarni po cijeni od otprilike 110kn.

Koristite li vi koju A.I. kremu i kakvi su vaši dojmovi?

 

Close
Zrinka Ivešić (TheGlowGetter) dolazi iz Osijeka i ima 22 godine. Osim što studira fizioterapiju, obo...

Ovaj članak ima 5 komentara.

 • Tea

  Vidim da si napisala da si koristila Roaccutane, pa da li bi mi mogla molim te reči nakon koliko vremena si primjetila da akne nestaju i koliko je trebalo da ti se koža skroz očisti? :)

  • Pozdrav! :) Roaccutane sam pila otprilike pola godine. Nakon početnog pogoršanja koje je nastupilo nakon mjesec/dva terapije, situacija se polako poboljšavala iz mjeseca u mjesec. Potpuno čisto lice je došlo na samome kraju terapije, ali su se sitni pomaci vidjeli iz mjeseca u mjesec. :)

   • Tea

    Hvala ti na odgovoru! :D

   • Nema na čemu! Uskoro ide članak s iskustvom cijele terapije pa ćeš moći vidjeti kako je sve teklo tako da hvala tebi na ideji! :D

 • Tea

  Odlično! :D
  Na internetu nikako nisam mogla naći neka suvisla iskustva, tako da mi je jako drago što ćeš napisati taj članak :D

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)