Laserska lipoliza donjeg dijela lica u poliklinici Poliderma

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 31.07.2017.

Još od djetinjstva imala sam izražene bucmaste obraščiće, dok sam bila dijete to je bilo jako slatko, ali kako sam odrastala postajala sam sve nesigurnija oko tog dijela lica. Zbog nakupljanja masti u donjem dijelu lica čeljust poprima širi izgled i postaje izraženija, a meni se to nije sviđalo, nisam htjela neku drastičnu promjenu, već samo da mi se donji i gornji dio lica izjednači.

chubby

To sam rekla i dr. Kaliterni koji mi je onda preporučio minimalno invazivni tretman laserske lipolize s kojim bih to trajno riješila. Nakon što sam se više informirala o samom tretmanu odlučila sam da ću ga obaviti jer sam svoje obraščiće već duže vrijeme željela korigirati.

Laserska lipoliza radi se u ambulanti pod lokalnom anestezijom, koristi se igla (kanila) koja na vrhu ima laser s kojim se uz pomoć optičke energije kontrolirano zagrijava ispod kože kako bi se uništile masne stanice (lipoliza) i zategnula koža. Masne stanice se izmokre iz tijela tijekom narednih mjeseci što znači da nema vađenja masnih stanica iz tijela (liposukcija) niti ubrizgavanja bilo čega.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nHwXUsfJaqY[/youtube]

Moje iskustvo što se tiče samog tretmana laserske lipolize je i više nego pozitivno, dr. Kaliterna i medicinske sestre u poliklinici su mi bili uvijek na raspolaganju i odgovorili na sva moja pitanja tako da me nije bilo strah iako možda tretman na oko izgleda bolno ili neugodno.  Jedino što me malo zaboljelo je ubrizgavanje anestezije. Dr. Kaliterna je prvo napravio mali rez ispod uha kroz koji prolazi kanila kojom se tretira željeno područje, u mom slučaju donja trećina lica. Tijekom cijelog tretmana sam bila budna s obzirom na to da se radi samo o lokalnoj anesteziji i sve što sam osjetila je malo potezanja dok je doktor micao kanilu, tretman je završio vrlo brzo, svaki obraz je tretiran nekoliko minuta i to je to. Odmah su mi stavili hladne obloge, a kasnije sam i ja kući držala hladne obloge još par dana uz povišeni položaj glave dok spavam.

krstičević najnovije

(nakon mjesec dana od tretmana)

Oporavak je u mom slučaju bio iznenađujuće brz, i za mene i za doktora, ljudi obično znaju imati male modrice i biti natečeni nekoliko dana, a meni se otečenost povukla odmah sljedeće jutro tako da sam se slobodno mogla vratiti svakodnevnim obavezama. Flastere koje sam imala na mjestu malih rezova ispod uha skinula sam nakon 3-4 dana i mazala ih LRP Cicaplast kremom sve dok nisu skroz zarasli.

 

Sada je već prošlo oko 3 mjeseca od tretmana i prezadovoljna sam, rezultate sam počela uočavati već nakon mjesec dana od tretmana, a sada nakon tri mjeseca vidi se velika razlika. Konačni rezultati se vide nakon godinu dana tako da sam jako zadovoljna kako već sada izgleda. Lice mi je oblikovano, donji i gornji dio lica su se izjednačili, a promjena se ne vidi samo u širini nego i u volumenu pa se tako i kut usana smanjio i cjelokupni tonus lica je poboljšan.

 

123-horz

Tretman bih preporučila svakom tko želi oblikovati svoje lice i riješiti se masnih jastučića (uključujući i podbradak) koje ne može izgubiti vježbanjem. Važno je samo imati realna očekivanja i biti pozitivan i strpljiv jer se rezultati ne događaju preko noći, ali se itekako isplati strpjeti se u što sam se i sama uvjerila.

*Tretman ustupljen na recenziju

Ovaj članak ima 5 komentara.

 • katia

  Lijepo izgleda. Cijena tretmana?

  • Poslala sam upit za cijenu posto je nisam mogla naci u cjeniku, kad mi odgovore javim :)

 • Mirna

  Tretman ustupljen na recenziju…iskreno ne vidim razliku. Kut je mrvicu drugačiji i to je sve.

  • Evo sad sam stavila skroz frontalnu sliku pa je mozda razlika uocljivija, ja itekako vidim razliku, nije predrasticna ali ja sam zadovoljna jer izgleda prirodno :)

   • Mirna

    Prirodno da, ali na prvu sam mislila da je tretman za njegu kože jer ti se ten popravio haha, onda sam pročitala članak

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)