Lasersko čišćenje lica u Poliklinici Poliderma

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 20.02.2017.

Imam masnu do mješovitu kožu s kojom do sada nisam imala nekih ozbiljnijih problema. Ipak, otkad sam se preselila u novu sredinu, promjena zraka nije djelovala najbolje na moje lice koje je u većoj mjeri nego prije postalo sklono nečistoćama i upalnim procesima. Baš zbog toga sam izabrala tretman laserskog čišćenja lica u Poliklinici Poliderma kako bi se uklonio taj površinski sloj mrtve kože koji sprječava da lice diše. To je posebno dobro ako živite u industrijskim gradovima s velikom koncentracijom ispušnih plinova, gradskog smoga i ostalih onečišćenja koja negativno utječu na kožu lica.

3

Lasersko čišćenje lica se razlikuje od klasičnog čišćenja jer dubinski čisti svu nečistoću s lica pa se tako jedan tretman laserskog čišćenja može usporediti s 8 tretmana pilinga lica. Zamislite to kao efekt čišćenja ulica velikim mlazom vode, tako se i ovdje pomoću optičke energije mehanički razbijaju sve čestice nečistoće, posebno od masnoće. Pritom Q switch neodimium yag laser radi sitna mikroskopska oštećenja ispod površine kože koja se zamjenjuju s novim kolagenom. Tretman je također efikasan i kod uklanjanja oštećenja kože od sunca i općenito čišćenja pora.

Moje iskustvo laserskog čišćenja bilo je jako ugodno, prvo su mi dobro očistili lice od šminke i stavili zaštitne naočale. Sam tretman je bezbolan, iako sam tu i tamo osjetila kao da me nešto pecnulo. Na početku laser dosta buči, to znači da se uklanjaju sve nečistoće, a kako se tretman bliži kraju taj se čudni zvuk smanjuje kao znak da su nečistoće uklonjene. Tretman je jako kratak, traje svega par minuta i nema potrebe za oporavkom, već odmah možete nastaviti sa svojim aktivnostima. Ako imate osjetljiviju kožu od prosjeka onda je moguće lagano crvenilo koje se brzo povuče. Iznenadilo me kako mi je koža odmah nakon tretmana puno glađa i mekša tako da sam bila optimistična i s daljnjim rezultatima. Dr. Kaliterna me je već prije samog čišćenja upozorio da je moguće manje pogoršanje jer tako sve te nečistoće izlaze na površinu. Faza pogoršanja je nastupila par dana poslije tretmana, po svim kriznim zonama (t-zona i obrazi) su mi izbili mali upaljeni prištići kojima je trebalo oko dva tjedna da se povuku. Sada je već prošlo oko tri tjedna od tretmana kada bi se trebali vidjeti prvi rezultati, pogoršanje se povuklo i sada su ostali samo tragovi tih upaljenih prištića kao što možete vidjeti na slici.

123

Kako znati jeste li dobar kandidat za lasersko čišćenje lica? 

Preporučila bih ga svima koji isto kao i ja imate masnu kožu i problematičan ten te proširene pore jer će vam baš lijepo dubinski očistiti kožu od svih mrtvih slojeva koji začepljuju pore i olakšati vam daljnje tretiranje kože jer se čišćenjem pospješuje i djelovanje krema koje onda bolje prodiru do slojeva kože. Također, tretman je pogodan i za normalnu kožu te se posebno preporučuje prije ljeta kako bi se koža pripremila, ali i nakon ljeta kako bi se uklonila oštećenja od sunca.

Sve u svemu jako sam zadovoljna s dosadašnjim rezultatima, ali i sa samim iskustvom u poliklinici Poliderma zahvaljujući ljubaznim sestrama i doktoru. Imam osjećaj da se stvarno nešto dešava na koži i zato sam optimistična da će za još koji tjedan moja koža biti u još boljem stanju. :)

Jeste li i vi isprobale neki tretman čišćenja lica? Kakva su vaša iskustva?

 

*Tretman omogućen za recenziju

Ovaj članak ima 2 komentara.

  • Pozdrav :)
    Znam da ovo nije vezano za temu ali šta se dogodilo s natječajem za nove autorice Šminkerice…?
    Više ni riječi nije bilo o tome…

    • Lolazgx

      Odlicno pitanje Agness.. 60-ak se djevojaka potrudilo prijaviti za natjecaj, a svima nam je ocito da Sminkerici trebaju nove cure.. Vidjet cemo hoce li itko uopce htjeti pisati za vas kada ste toliko bezobrazni i neozbiljnji. Nema izgovora ne samo da se autorice do sada nije proglasilo, vec da se niste ni ispricali ili objavili post i objasnili sto se dogada.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)