L’Oreal Paris Elseve Color Vive Purple šampon i regenerator

Objavljeno u Kosa & nokti, Ljepota, Recenzije, autorica: - 02.05.2019.

Većina žena, barem jednom u životu donese odluku o posvjetljivanju kose, bilo da se radi o bojanju, pramenovima ili nekoj od balayage tehnika koje su popularne posljednjih nekoliko godina. Za što god da se odlučila, svaka novopečena plavuša ako želi izbjeći žute ili narančaste tonove, ne smije zanemariti njegu nove boje, ali i njegu kose koja može biti suha nakon tretiranja kemikalijama za posvjetljivanje. Ovome problemu, L’Oreal je pokušao doskočiti ljubičastim šamponom i regeneratorom za njegu plave, sive, sijede kose te kose s pramenovima, a moje dojmove o njima možete pročitati u nastavku posta.

200 ml šampona i 150 ml regeneratora, dolazi zapakirano u plastičnoj ambalaži, a kao i što sam naziv proizvoda kaže, ljubičaste su boje. Šamponi te općenito proizvodi za njegu plave ili sive kose su nešto skuplji u odnosu na ostale šampone, a L’Orealova dvojka je u usporedbi s drugima na sredini ljestvice te je šampon moguće kupiti po cijeni od 31,90 kn, a regenerator po cijeni od 44,90 kn.

Moja kosa je masna i prilikom svakog pranja ju je potrebno dvaput šamponirati kako bi u potpunosti bila čista. Prvo šamponiranje obavim nekim „običnim“ šamponom (u zadnje vrijeme su mi najdraži oni od Nature Box-a), a drugo šamponiranje pažnju posvećujem šamponu za održavanje boje. Ljubičasti šampon utrljam u kosu i tjeme, a nakon toga češljem sa širokim zupcima raščešljam kosu kako bi se šampon jednoliko raspodijelio po svim slojevima. Proces češljanja traje taman otprike 2-3 minute, koliko ga je i potrebno držati na kosi te nakon toga slijedi ispiranje. Kada je ljubičasti šampon ispran, na red dolaze regenerator ili maska (zadnjih nekoliko pranja L’Oreal Paris Elseve Color Vive ljubičasti regenerator), koji kao i šampon raščešljam dužinom kako bi svi dijelovi kose bili jednako pokriveni. Nakon nekoliko minuta držanja na kosi, ispirem i ljubičasti regenerator i to je cijeli proces moga pranja kose. Mala napomena, nakon pranja kose L’Orealovim ljubičastim proizvodima, prsti su mi bili lagano ljubičasti oko i ispod noktiju, ali sva boja je nestala nakon nekoliko pranja ruku.

Vezano uz boju, općenito moja kosa kada se izbijeli ima tendenciju više vući k sivoj te nemam nekih većih problema sa žutilom, a sama nijansa sive se mijenja od pranja do pranja te od proizvoda do proizvoda. Vezano uz L’Oreal Paris Elseve Color Vive ljubičasti šampon i masku, mogu reći kako mi kosu održavaju sivom te kosa niti malo nema zeleni ni plavi odsjaj što mi se s nekim proizvodima znalo događati.

Desno: kosa nakon dva pranja L’Oreal Paris Elseve Color- Vive ljubičastim šamponom.

Svaka izbijeljena kosa je više ili manje oštećena uslijed izlaganja kemikalijama te neki ljubičasti šamponi, iako odlično odrade dio neutralizacije žutih i narančastih tonova, dodatno isuše ionako suhu kosu. Već nakon prvog pranja L’Oreal Paris Elseve Color Vive ljubičastim proizvodima, kosa mi je mekša što mi je možda prvo pozitivno iskustvo po tome pitanju sa šamponima namijenjenima plavoj ili sivoj kosi.

Kada u obzir uzmem omjer cijene i kvalitete, mogu reći kako sam u konačnici zadovoljna L’Oreal Paris Elseve Color Vive ljubičastom linijom, osobito onim dijelom da dodatno ne isušuju kosu, a da uredno obave ono za što i služe, stoga je moja ocjena ovoj L’Orealovoj dvojci čista petica.

Koji su vaši omiljeni proizvodi za njegu plave ili sive kose?

Close
Zrinka Ivešić (TheGlowGetter) dolazi iz Osijeka i ima 22 godine. Osim što studira fizioterapiju, obo...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)