Tension cushioni – Lancome vs. A’Pieu

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 30.05.2017.

Isprobala sam i usporedila dvije tension pact podloge, francuskog high end brenda Lancome i korejskog road shop brenda A’Pieu. Što je tension cushion te kako sam zadovoljna ovima, provjerite u recenziji.

Tension pact ili tension cushion je podloga slična popularnim cushionima, ali umjesto spužvice koja drži proizvod ima tanku mrežicu. Ta mrežica omogućava ravnomjernije nanošenje podloge. Poanta je da se na jastučiću jednim pritiskom nađe idealna količina proizvoda, mrežastog izgleda koja podsjeća na površinu kože što bi trebalo olakšati i ubrzati nanošenje i utapkavanje na lice.

Na našem tržištu za sada (ako se ne varam) postoji samo jedan takav proizvod – Lancome Teint Idole Ultra Cushion, dok ih na korejskom ima sve više (brend Missha je prvi predstavio ovu inovaciju), a ja sam izabrala A’Pieu Air Fit Tension Pact.

cushioni1

Lancome Teint Idole Ultra Cushion – 01 Pure Porcelaine

Nadahnut iznimno inventivnim i visokim standardima azijske ljepote, Lancôme je 2015. kreirao vlastitu verziju jastučića kako bi potaknuo interakciju između različitih poimanja ljepote. Bio je to prvi jastučić jednog zapadnjačkog kozmetičkog branda koji je predstavio svoju reinterpretaciju make-up proizvoda: formulu kreiranu na temelju nagrađivane podloge Teint Miracle > rezultat je bio Miracle Cushion.
 
Teint Idole Ultra Cushion Lancômeov je odgovor na novi tehnološki izazov, a to je visoka razina pokrivanja. Nova tehnologija Cushion Polar™ prilagođava se gušćoj, kremastijoj teksturi, omogućuje ispuštanje optimalne doze savršeno filtrirane formule, a tajna leži u dosad neviđenoj mrežici koja prekriva redizajniranu spužvicu-jastučić. Nova formula bogata je mikro pigmentima koji sakrivaju i najmanje nepravilnosti, dajući licu diskretan, svilenkasti sjaj koji uljepšava ten, te ujedno štiti od UV zraka (zaštitni faktor 50).

cushioni2

Mrežica prekriva spužvicu i zadatak joj je filtrirati podlogu osiguravajući jednoliko nanošenje u tankom sloju. Podloga dolazi na površinu jednostavnim pritiskom mekog jastučića. Ova mrežica nije pravi tension net kakav imaju korejski tension pactovi, ali najbliže je što imamo na našem tržištu. Nije toliko podatna, drugačije je teksture.

Ambalaža je čvrsta i kvalitetna, ne volim zlatno crnu kombinaciju pa nije u mom stilu. Ogledalo je veliko i praktično. Postoje refill pakiranja koja su jeftinija pa ih možete jednostavno zamijeniti. Količina proizvoda koju dobijete je 13 g. Izbor nijansi je ok, dolazi u 6 nijansi, ali nažalost sve su pretežno žutog podtona. Cijena je 337 kn, odnosno 235 kn za refill, a dostupan je u parfumerijama.

cushioni3

Što se tiče aplikacije, nisam baš zadovoljna Lancome cushionom. Obećava savršeno nanošenje na jastučić, međutim to nije slučaj. Kao što je vidljivo iz fotke, područje s mrežicom je dosta malo, manje od jastučića i nekako udubljeno u kutijicu. Sve to onemogućuje idealan pritisak jastučićem na mrežicu, a time i prekrivenost cijele površine jastučića podlogom što je bitno za ravnomjernije i brže nanošenje podloge. Podloga se nekako skoncentrirala u sredini jastučića, na prilično maloj površini. Također, mrežica nije znatnije utjecala na ravnomjernost “preslikavanja” podloge na jastučić, gotovo da je jednak efekt kao i s normalnim cushionom koji ima spužvicu.

cushioni4

Na slici niže se vidi kako podloga izgleda kod aplikacije samo jednim pritiskom jastučića na kožu (lijevo) te uz malo utapkavanja (desno). Prilično se ravnomjerno nanosi, ali obuhvaćena je manja površina zbog zadržavanja proizvoda samo na sredini jastučića. Utapkavanjem proizvod kao da ostane stajati na koži, ne stapa se s kožom. Nisam zadovoljna niti samim jastučićem koji je nekako preglatak i ne utapkava dobro podlogu na kožu.

Nijansa 01 Pure Porcelaine je najsvjetlija dostupna, ali svejedno pretamna i jako prežuta za osobe svijetlog tena roskastog, hladnog podtona. Porcelan nijansa bi uobičajeno trebala biti neutralnog podtona, čak i hladnog, pa me to me zaista razočaralo. Iako bi se još dalo sjediniti podlogu s tenom iako je mrvu pretamna (lice mi je dosta svjetlije od šaka), zbog izrazitog žutog tona daje mom tenu vrlo umoran i nezdrav izgled.

cushioni5

A’Pieu Air Fit Tension Pact Bboyan 

Air Fit Tension Pact podloga ima vrlo finu mrežicu od 3500 rupica. Pruža ravnomjernu i laganu aplikaciju. Hidratantna formula pruža hidrataciju bez osjećaja masnoće za svilenkast izgled kože. Posvjetljuje kožu, obećava blistav ten bez tamnjenja tijekom puno sati nošenja. Aloe vera i ekstrakt čajevca smiruju osjetljivu kožu. Zaštitni faktor SPF 30 PA++.

cushioni6

Mrežica je vrlo podatna, gotovo elastična. Ima puno sitnih rupica koje oponašaju teksturu kože i tako olakšavaju aplikaciju na lice. Podatan i mekan jastučić jednim pritiskom uzima idealnu količinu proizvoda.

Ambalaža je manje čvrsta i laganija nego kod Lancome cushiona, ali svejedno vrlo kvalitetna. Moja verzija je iz limitirane Rilakkuma kolekcije pa ima vrlo slatko pakiranje. Inače je pakiranje jednostavno, srebrnkasto. Ogledalo je vrlo veliko, kvalitetno i praktično. Količina proizvoda koju dobijete je 13 g. Izbor nijansi je ograničen, dolazi tek u nekoliko svjetlijih nijansi, ali tako je s većinom podloga na korejskom tržištu. Idealno za one jako svijetlog do srednje svijetlog tena. Također, ovdje se radi o Bboyan verziji što otprilike u prijevodu znači “meko, mliječno bijelo”. Radi se o posebnoj, vrlo svijetloj nijansi hladnog podtona koja posvjetljuje kožu. Kako ja imam vrlo svijetli ten, za mene je idealna i bila je glavni razlog što sam već kupila 2 dodatna refilla za ovaj cushion. Cijena se kreće oko 70-100 kn, dok je refill oko 35-50 kn, ovisno gdje kupujete. Dostupan je na korejskim webshopovima poput Jolse, Yesstyle, RoseRoseShop te na Ebayu.

cushioni7

Aplikacija je kod ovog cushiona puno bolja nego kod Lancome. štoviše, bila sam oduševljena kod prvog korištenja, zaista velika razlika od klasičnih cushion spužvica. Mrežica nije udubljena već u ravnini s ostatkom ambalaže kutijice što omogućava vrlo jednostavan pritisak jastučićem i njegovo potpuno prekrivanje podlogom. Na jastučiću ostaje vidljiv, pravilan, mrežasti dizajn koji oponaša teksturu kože i pore i time ubrzava proces utapkavanja podloge na lice koja bolje pristaje koži, obuhvaća veću površinu i time daje savršeniji i prirodniji izgled tena te puno brže nanošenje. Čak mi se i sam jastučić više sviđa nego Lancome, podatniji je, mekši i bolje prihvaća proizvod.

cushioni8

Na slici niže se prikazano je kako podloga izgleda kod aplikacije samo jednim pritiskom jastučića na kožu (lijevo) te uz malo utapkavanja (desno). Može se vidjeti kako je zahvaćena vrlo velika površina kože te kako se taj mrežasti dizajn koji oponaša kožu potpuno i savršeno preslikao. Obožavam taj rezultat! Divno izgleda na koži i značajno ubrzava nanošenje. Vidi se i divan blistav efekt koji ova podloga daje koži.

Nijansa BBoyan je izrazito svijetla, čak posvjetljuje lagano i moj super bijeli ten. Kako je osobama jako svijetle kože vrlo teško naći idealnu nijansu, osobito na našem tržištu, ovo mi je bilo pravo otkriće. Također, ovu nijansu možete koristiti i samo za highlight određenih dijelova lica za svježiji ten, primjerice područja ispod očiju i sredine lica (nos, sredina čela, unutrašnji dio obraza).

cushioni9

Krenimo na usporedbu Lancome vs. A’Pieu podloga uz osvrt na kvalitetu mrežice, teksturu, prekrivnu moć, postojanost i efekt na koži.

Na slici je vrlo vidljiva razlika u ambalaži koja omogućava, odnosno onemogućava idealan pritisak cijelom površinom jastučića na mrežicu. A’Pieu mrežica u ravnini je s ostatkom ambalaže i jastučić jednim pritiskom bude potpuno prekriven, dok je kod Lancome cushiona mrežica udubljena i time je otežano nanošenje podloge na cijelu površinu jastučića (može se naravno malo okretati jastučić prstima, ali to komplicira i usporava nanošenje). Sama mrežica je drugačija, kod A’Pieu ona je podatnija, elastičnija, od debljih vlakana pa time zaista i daje taj rupičasti motiv kod preslikavanja na jastučić, dok je kod Lancome cushiona ona puno sitnija, samo čuva proizvod unutra i po meni ne čini značajniju razliku. Ipak, kod A’Pieu se mora paziti s pritiskom jer će izaći previše proizvoda na rubovima mrežice (kao što je vidljivo na gornjem dijelu na slici) i mrežica se lako udubi pa treba biti nježan dok kod Lancome nema tog problema jer je mrežica čvršća i neće se udubiti ili izobličiti.

cushioni10

Što se tiče prekrivne moći, Lancome podloga daje značajnije bolje prekrivanje od A’Pieu. Zapravo, Lancome cushion ima nevjerojatno dobru pokrivnu moć za jedan cushion. Inače cushioni daju slabije do srednje prekrivanje dok se ovdje može nadograditi do jačeg. Izuzetna prekrivna moć mi je najbolja karakteristika Lancome cushiona. A’Pieu podloga daje slabo prekrivanje, zapravo više je namijenjena ujednačavanju i posvjetljenju tena. Svakako će biti potreban korektor da se prekriju nedostaci.

Tekstura A’Pieu podloge idealna je za moj ukus, nije niti malo masna, lagana je, ali gusta i onako “ljepljiva”. Već sam pisala da volim pudere i podloge takve teksture jer ona znači da bolje prianjaju uz kožu i daju prirodniji izgled. Također daje osjećaj svježine na licu. Tekstura Lancome Teint Idole Ultra cushiona me zaista najviše razočarala. Vrlo je lagana, ali vodenasta i nekako gotovo uljasta kod nanošenja. Zbog svega toga radi velike probleme kod postojanosti i ne izgleda prirodno na licu nakon par sati nošenja.

cushioni11

cushioni12

Efekt na licu je prilično različit, iako se s prolaskom sati slična stvar događa s obje podloge. Lancome podloga je uljaste, vodenaste teksture dok se nanosi, ali zatim poprima satenski finish na licu koji na neko vrijeme zaista lijepo izgleda. Ipak, ne djeluje prirodno, teška je na koži i vidljivo je da nosite podlogu. Gotovo da daje mastan osjećaj iako je izgled u početku polu mat. A’Pieu podloga daje puno prirodniji izgled (također zbog slabije prekrivne moći što mi se sviđa jer s onda ipak lagano i dalje vide neke karakteristike kože poput pjegica), lagana je na licu, osvježava kožu te daje divan blistav sjaj bez osjećaja masnoće.

Prelazimo na najbitniju i najproblematičniju stavku, postojanost. Obje podloge razočarale su u ovom dijelu. Lancome podloga odmah par minuta nakon nanošenja ulazi u sitne linijice. Unatoč tome, lijepo izgleda u prvih pola sata-sat vremena nošenja. Kasnije se formula jako ružno razdvaja, skuplja na određena područja, ostavljajući druga nepokrivenim, uvlači se u pore i linije Osjećaj na koži je jako mastan. Ono što me najviše razočaralo je da podloga samo stoji na površini kože, nimalo se ne stopi s kožom. Doslovno je dovoljno da samo dotaknete lice jagodicom prsta i podloga će skliznuti s kože. A’Pieu podloga je nešto bolja, ali također nakon više sati nanošenja, osobito ljeti, počne se skupljati u pore, odiže se od kože i ističe suhe dijelove. Također ako imate masnu ili mješovitu kožu, mastan sjaj će nakon par sati izbiti na kožu i neće izgledati lijepo. Jako ju je teško poslije popraviti, nadograditi dodatnim utapkavanjem proizvoda. Ipak, matirajući primer zaista pomaže i omogućuje bolju postojanost tijekom duljeg perioda.

IMG_2976

(Lijevo Lancome, desno A’Pieu)

Još jedna stavka je iritacija kože i začepljenje pora. Lancome je opet jako razočarao. Za početak, alkohol je jako visoko u sastavu, a također tu je i parfem. Ja sam nakon svakog korištenja primijetila da mi je koža na obrazima jako isušena, čak i perutava mjestimično. Jako se trudim održati ju hidratiziranom i ne bih više stavila ovaj cushion na lice. Također, poslije svakog nošenja dobila sam sitne prištiće, gotovo trenutno. To znači da začepljuje pore. S druge strane, A’Pieu podloga ne stvara nikakve probleme već baš suprotno, hidratizira i osvježava kožu, ne začepljuje pore i kao da kožu smiruje tijekom cijelog perioda nošenja (aloe vera i čajevac).

Moja ocjena za Lancome Teint Idole Ultra cushion je 2/5, iako me odlična prekrivna moć iznenadila, a finish je u početku lijep, sve ostale karakteristike su jako loše, čak do toga da stvaraju probleme na koži. Očekivala sam puno više. A’Pieu Air Fit dobio je ocjenu 3.5/5 jer unatoč brojnim pozitivnim karakteristikama nije dovoljno postojan, iako se i to da popraviti uz dobar primer.

Naravno, hoće li vam ove podloge odgovarati ili ne ovisit će o vašem tipu kože. Primjerice, Foxy je bila vrlo zadovoljna ovim Lancome cushionom, moguće da ne odgovara mješovitoj i osjetljivoj koži kakva je moja. Svakako isprobajte u parfumeriji ako imate mogućnost prije kupnje.

Na kraju ove duge recenzije, recite mi biste li željele vidjeti još ovakvih usporedbi zapadnjačke i azijske kozmetike? Ili možda više recenzija proizvoda kojima nisam zadovoljna (zbog nedostatka vremena inače pokušavam pisati samo o onima koje bih vam preporučila jer sam zadovoljna)?

*Lancome cushion je PR proizvod

Ovaj članak ima 17 komentara.

 • A’Pieu Air Fit po ovoj recenziji s obzirom na cijenu i efekt djeluje puno primamljivije.
  Sviđa mi se usporedba proizvoda sličnih karakteristika i voljela bi takve recenzije i ubuduće. :)

  • Super, imam još puno ideja i proizvoda za ovakve usporedbe, bude onda išlo još ovakvih postova. :)

 • Evo vidiš, meni je ovaj Lancome bio predobar, daje apsolutno savršen izgled koži, a istodobno je lagan i odličan za pokoju boricu :D 100 žena, 200 želja ;)

  • Da, baš sam se sjetila tvoje recenzije pa sam dodala naknadno u članak. Ja sam ga isprobala prvi put tako što me šminkala Lancomeova vizažistica na jednom eventu. Tada mi se na prvu jako svidio, lijepo je izgledao na koži u početku. Kasnije sam samo osjetila da je težak, ali bila je večer pa nisam vidjela sve nedostatke, nije bilo toplo da vidim kako se ponaša na koži, i nisam bila upoznata s ostalim karakteristikama poput ambalaže, mrežice, teksture. Kad sam sama sve to isprobala, onda sam vidjela prave rezultate, tj da mi nikako ne odgovara. :( Ovo izbijanje prištića i isušivanje kože je prelilo čašu, ali moram napomenuti da mi je koža zadnje vrijeme još osjetljivija nego prije, vjerujem da bi odgovarao osobama koje imaju normalnu kožu.

   • Točno, mene obično ne smeta alkohol u puderima (Guerlain puderi ga isto imaju visoko među sastojcima), ali je moje iskustvo s ovim cushionom kao da smo probavale 2 različita :D Lagan, super prekriva, ne osjetim ga na licu, traje cijeli dan, isprva izgleda mat no s vremenom mi lice dobije baš dewy (ali ne previše) look. Baš razmišljam uzeti refill :)

   • Eto, zato treba isprobati. Super je u biti da imamo tako različite dojmove (a i različite tipove kože) pa će biti lakše saznati kome će odgovarati, a kome neće.

 • Iva

  Swatch na licu baš ne pokazuje puno, čak i svjetlost pada drugačije jer je jedna stana lica u sjeni. I naravno, PR proizvod.

  • Swatch je napravljen na danjem svjetlu. Teško je bolje uhvatiti puder na licu na fotki.
   Ne vidim u čemu je problem s PR proizvodima. Možda ne znate što oni jesu pa da pojasnim. :) PR proizvodima označujemo sve proizvode (uzorke proizvoda) koje nam brendovi šalju. Dobivamo ih jako puno, većinu noviteta i sve što nas zanima ili smatramo da će zanimati čitateljice ovisno o sezoni/temi/trendu itd. Tako je sa svim popularnijim blogovima, portalima, medijima. Mi biramo hoćemo li o proizvodu pisati ili nam nije zanimljiv te također iskreno recenziramo ako ga odaberemo spomenuti. Tek možda trećina ili polovina ustupljenih proizvoda uspije dobiti zasebnu recenziju jer se nema dovoljno vremena za predstaviti sve, tako da je sve potpuno naš izbor. Zar je loše što su autorice toliko kvalitetne da su ih brendovi prepoznali i žele da isprobaju njihove proizvode? :)

   • Ehh

    Usta moja hvalite me..

   • Govorim o svim autoricama Šminkerice, najmanje o sebi.

   • Također, zar nije ljepše držati se jednog nadimka kad se razgovara u komentarima, Iva/Ehh? :) Lako nam je provjeriti da se radi o istoj osobi.

 • Sminkerice nisu toliko kvalitetne, ok su clanci novih autorica, Ali nista posebno. Vas spasava sto ste jedini takav portal, inace nikakvi sponzori ne bi bili. Ne fall nista samouvjerenosti, Ali najmanje je za pr proizvode zasluzna kvalitetan clanka. A ti jedino predstavljas pr proizvode koji, ruku na srce, nisu zanimljivi (clanci sa slabim komentara itd). Samo nastavi pisat o ( korejskoj) luxe kozmetici I high end proizvodima. Postoji I drugacija I pristupacnija kozmetika, Ali vjerojatno si predobra I prekvalitetna da pises o njoj (osim ako nije pr). Ovakvi clanci su primjereniji tvom blogu, ne ovdje. Odlika dobrog beuaty blogera je da ne gleda uskogrudno samo na jedan tip kozmetike nego da istrazuje sve. Ti to ne radis..tako da ne, nisi toliko kvalitetna(u ovom kontekstu). Nadam se da komentar nece bit brisan :)

  • Ja pišem (i kupujem) o kozmetici brendova Catrice i Essence, preko super povoljnih korejskih brendova do high end proizvoda. Zar nije to čitav raspon? :) Ne znam o čemu bih još mogla pisati. Osim toga, imamo toliko autorica upravo zbog raznolikosti, svatko prati autoricu koja mu/joj odgovara po ukusu, godinama, tipu kože, sličnim interesima. Na žalost (ili na sreću) velika većina osoba koja čita članke ne ostavlja komentare (takva sam i sama kao čitatelj drugih blogova), a brojke čitanosti portala govore sve što nam treba. :) Žao mi je samo što nekoliko osoba ima konstantnu potrebu ostavljati zajedljive komentare, tražiti greškice i time sprječavati normalnu i lijepu raspravu u komentarima. ;)

 • Ma koji zajedljivi komentari? Ja ovdje gledam cinjenice, prilozi statistiku svojih clanaka koji su “zanimljivi i gledani”. Vidjela sam tvoj odgovor pa nisam mogla sutjet. Znam ja sto je pr kozmetika, vidi se u tvojim clancima. Kakva zajedljivost?! Samo gledam tvoje nedavne clanke, vidi ti kakav je sadrzaja. Ma vise mecu komentirat. I moje ime ces objavit?

  • Nisam sigurna razumijem li pola ovoga što je napisano. Sve je ok. :) Htjela sam biti fer pa odgovoriti na komentare na lijep način iako nisu i sami tako napisani. Mislim da je bolje da se vratimo (ili počnemo) pisati o kozmetici koja je tema članka. Zar to ne bi bilo zanimljivije?

 • O kozmetici? Ok :) ako negdje mi je potrebam detaljan clanak, to je kod podloge za lice. Sam clanak je super detaljno napisan (tvoji clanci su po kvaliteti vrh), ali kronicno nedostaje fotki ili kratak video (ne moras pricati u njemu, nego vise kao nekakav update tijekom dana). Fotka govori tisucu rijeci. Zanima me kako je izgledalo nakon dana nosenja, kako se nanosi na kozu lica, test s bljeskalicom..pogotovo kad foxy I ti imate posve drugacije dozivljaje istog proizvoda, onda bih voljela vise od jedne fotke koja, ruku na srce, ne ide lancomeu u korist.. bas fali fotki proizvoda na licu I kako se ponasa. Pogotovo kad je zanimljiv proizvod poput ova dva

  • Da, slažem se da bi bilo idealno snimiti kratki video, ali to bi značilo otvaranje youtube kanala, a koliko god mi to bilo privlačno, nisam još za taj korak. :) Ne volim biti pred objektivom. :)
   Ipak, uzimam na znanje konstruktivnu kritiku i probat ću snimiti barem mini Instagram videiće ili pokušati uloviti bolje fotke. I ovog puta sam slikala tijekom i na kraju nanošenja, ali nije se dobro vidjelo nažalost, podloge su izgledale bolje na fotkama nego u realnosti, pa sam mislila da je najbolje opisati riječima.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)