The Ordinary- 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 21.02.2019.

Iako je Bio-Oil ulje učinilo veliki pomak po pitanju mojih fleka od akni, nisam ostala imuna na The Ordinary organsko ulje sjemenki šipka koje je na društvenim mrežama iskakalo sa svih strana. Obećavalo se puno po pitanju rješavanja fleka i ožiljaka, a proizvod sam testirala na licu koje je imalo svježe fleke nakon tretmana čišćenja lica. Kako i zašto je ovo The Ordinary ulje sjemenki ploda divlje ruže (šipka) postalo jedan od mojih favorita, pročitajte u nastavku.


The Ordinary- 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil dolazi u zatamnjenoj staklenoj ambalaži s UV zaštitom u kojoj je smješteno 30 ml proizvoda. U sklopu ambalaže dolazi i pipeta koja omogućuje precizno doziranje 2-3 kapi koje su dovoljne za jednu primjenu. S obzirom na to da se radi o prirodnom proizvodu, ulje je potrebno čuvati na tamnom i hladnom mjestu, najbolje hladnjaku nakon otvaranja.

„Formula sadrži 100 % čisto, hladno prešano organsko ulje sjemenki šipka. Rosehip Seed Oil bogat je linolnom i linolenskom kiselinom te pro-vitaminom A. Proces hladnoga prešanja je zaista složen, ali samo se tako može sačuvati kvaliteta tog ulja, koje učinkovito smanjuje znakove fotostarenja i mnoge druge kožne probleme.“

The Ordinary- 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil ulje, namijenjeno je svim tipovima kože te osim što je namijenjeno  smanjenju znakova foto-starenja, odnosno prijevremenog starenja kože uslijed djelovanja štetnih UV zraka, ulje pomaže obnovi stranica epiderme te oporavku suhe, ljuskave i osjetljive kože zahvaljujući svojim sastojcima.

1. Linolna i linolenska kiselina– esencijalne nezasićene dugolančane masne kiseline, srodne s masnoćama naše kože. Bitne su za očuvanje neoštećene hidrolipidne barijere površinskog sloja kože te dovode do obnavljanja stanica epiderme uz protuupalno i zacjeljujuće djelovanje. Također, dovode do obnove suhe, ljuskave, osjetljive i atopične kože uz smanjenje hipertrofije lojnih žlijezda te hiperkeratoze.
2. Provitamin A (β karoten)–  pigment iz kojeg organizam stvara vitamin A koji je jedan od najbitnijih vitamina za zdravlje i ljepotu kože. Vitamin A, poznat je još i kao retinol te je stoga bitan oprez s korištenjem  ako koristite neke od proizvoda koji sadrže AHA ili BHA kiseline kako bi se izbjegle iritacije.

Ulje je narančaste boje koja nestaje kada se ulje razmaže na kožu, a iako se radi o ulju, The Ordinary- 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil ne ostavlja težak ni mastan trag. Ono što mi je bilo najbitnije, ulje nije uzrokovalo nikakve probleme na mome licu. Na internetu sam naišla na podijeljena mišljenja vezano uz miris ulja, a po tome pitanju mogu reći kako me miris ulja podsjeća na nekakav miris drveta, iako ne mogu točno definirati, ali meni miris nije prejak i kroz 2,3 minute od nanošenja ga prestanem osjećati.

Ulje sam počela koristiti dan nakon tretmana čišćenja lica te sam na licu imala nekoliko većih fleka koje su bile prilično uočljive. Ulje sam nanosila svaku večer prije spavanja na očišćeno lice u količini od 2-3 kapi koje su bile sasvim dovoljne da se ulje lijepo razmaže po cijelome licu. Prve rezultate sam vidjela jako brzo, kroz nekoliko dana, a kroz dva tjedna korištenja fleke su vidljivo manje i svjetlije! Osim vidljivog poboljšanja po pitanju fleka, ono što moram navesti je i mekoća koju lice poprimi nakon korištenja ovoga ulja. Vezano uz udubljene ožiljke koji su mi ostali nakon akni, ne mogu priložiti nikakav dokaz jer ih ne mogu najbolje uhvatiti kamerom.

Rezultati nakon 2 tjedna korištenja ulja.

Sve u svemu, za cijenu od 85 kn na stranici Superskin.hr mislim kako sam dobila odličan, prirodni proizvod koji je najbrže do sada donio nestanak fleka uzrokovanih aknama i iz tog razloga The Ordinary- 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil ulju dajem čistu peticu!

Volite li vi The Ordinary proizvode? Kakva su vaša iskustva s uljem sjemenki šipka?

Close
Zrinka Ivešić (TheGlowGetter) dolazi iz Osijeka i ima 22 godine. Osim što studira fizioterapiju, obo...

Ovaj članak ima 3 komentara.

  • Kristina

    The Ordinary proizvodi su odlicni za pocetak tretiranja mrlji na licu, ali meni osobno je najbolje pomoglo tamanu ulje. Ima ga za kupiti u ljekarnama za oko 100kn.

    • Pozdrav! 😃 Iskreno do sada nisam ni čula za tamanu ulje, ali si me definitivno zainteresirala! Bacam se na istraživanje! 😄

  • Tijekom korištenja ovog proizvoda, primjetila sam da mi lice više nije toliko suho, kad se ujutro probudim bude lijepo i mekano.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)