YSL Vinyl Couture maskara 5 I’m The Trouble

Objavljeno u Ljepota, Luxe, Recenzije, autorica: - 18.06.2016.

Jesam li već pričala o svojoj opsjednutosti Denver-plavim maskarama? Nakon dugo vremena apstinencije od plavih trepavica, konačno se pojavila maskara vrijedna pažnje svih ljubiteljica jarko obojanih trepavica.

U rano sam proljeće najavila dolazak YSL Vinyl maskare, te sam je mjesecima čekala u web shopovima. Kada je konačno došla, praktički sam se samo okrenula da izvadim karticu za plaćanje, no dok sam kliknula „kupi“, plava je već bila rasprodana. U našim je parfumerijama i drogerijama još nema. Nasreću, prijateljica je išla u Francusku i uspjela ju je uhvatiti u Duty Free Shopu, po cijeni manjoj od očekivane (28 €).

Processed with VSCO with a6 preset

Kao prvo, pakiranje, trebam li uopće spominjati? Luksuzna, prozirna plastična kutijica kroz koju vidite pravu boju maskare s raskošnim, teškim zlatnim čepom, stvarno je remek-djelo. YSL maskare inače su prekrasne, međutim ova je najljepša među lijepima. YSL Volume Effet Faux Cils u boji 3 Extreme Blue moja je omiljena maskara, koju trošim već više od deset godina. Moje su svijetle trepavice relativno duge i uvijene, no nedostaje im volumena i gustoće, te sam stalno u potrazi za dramatičnom maskarom bliskom izgledu umjetnih trepavica, koja ne oštećuje trepavice.

Processed with VSCO with a6 preset

Sastav Vinyl Couture maskare

Četiri je godine YSL razvijao novu maskaru, nakon osluškivanja glasova mladih žena nove generacije. Revolucionarna, intenzivna, super sjajna boja za trepavice. Patentirana formula Vinyl maskare produljuje, razdvaja i uvija trepavice, te im daje raskošan volumen, uz prodornu i dramatičnu boju, kao nikada do sada. Istodobno, njeguje trepavice s četiri hranjiva ulja: arganovim, uljem šafranike, slatkog badema i ricinusovim uljem. Šokantna boja od korijena do vrha, te visoki sjaj Vinyl maskare osiguravaju dovoljno drame svakim treptajem. Za individualan i upečatljiv look osmišljeno je devet jarkih boja, koje tvori iznimno jaka koncentracija pigmenata unutar prozračne tekuće baze.

Slot-02-VM162

Devet jarkih boja Vinyl Couture maskare.

YSL savjetuje nanositi je samu za dramatičan look ili kombinirati dvije boje za individualan i prodoran pogled. Možete je nositi na vrhovima gornjih i donjih trepavica, preko crne maskare za suptilniji izgled ili samu, uz neutralne boje sjenila i eyelinera. Obogaćena je diskretnim mirisnim notama mandarine, jasmina i vanilije.

Processed with VSCO with c1 preset

Četkica Vinyl maskare odlično leži u ruci zbog svoje težine, umjereno je zakrivljena, te je malo šira i dulja od četkice na Faux Cils maskari. Boja Faux Cils Extreme Blue vrlo je slična ovoj Vinyl 5 I’m The Trouble Blue maskari, no istodobno je jača, dublja i prodornija.

Processed with VSCO with a5 preset

Vidi se da je četkica lagano zakrivljena.

Miriše po kombinaciji jasmina i mandarine, no miris brzo nestane. Trepavicama daje dosta volumena, lagano ih produljuje i uvija. Većina maskara u boji uglavnom je koncentrirana na samu boju kojom obavija trepavice te rijetko kada daje i dodatan volumen, no Vinyl maskara trepavice čini vidno gušćima, uz najjaču plavu boju koju sam imala prilike probati do sada. Formula ove maskare nije mokra niti suha, rekla bih da je kremasta.

Processed with VSCO with a5 preset

Ne truni se i ne lijepi trepavice i izdržat će dobrih 12 sati na trepavicama, s time da sam nakon 12 sati našla 1 točkicu maskare na gornjem kapku, što je uistinu zanemarivo nakon tolikog nošenja. Nije vodootporna, no izdržat će lagano špricanje vodom. Ja sam je skidala dvofaznim čistačem, micelarna mi nije bila dovoljna, jer je pigment uistinu jak i trajan.

ysl1

Nije uzrokovala padanje trepavica, što mi se ponekada zna događati kada promijenim maskaru. Ne koristim je još dovoljno dugo da bih vam rekla suši li se brzo u kutijici, nakon 2-3 mjeseca i taj će zaključak pomoći mojoj konačnoj ocjeni, odnosno odluci hoću li je ponovno kupiti. Ako vam se, nakon prvog korištenja čini da nije dovoljno dramatična, prespavajte i stavite je sutradan. Ne znam zašto, ali prava ljepota ove maskare dolazi do izražaja nakon par nošenja, možda jednostavno treba malo vremena za učenje kako postići najbolji efekt. Za sada, YSL Vinyl maskara I’m The Trouble pun je pogodak i must-have za svaku pravu ljubiteljicu plavih trepavica. Ne znam kako se na trepavicama ponašaju druge boje, čekam pročitati recenzije, kojih još nema dovoljno.

Processed with VSCO with a5 preset

Što mi se svidjelo:

 • jaka, prodorna boja
 • odlična svestrana maskara
 • prekrasno, prepoznatljivo i upečatljivo pakiranje
 • novi oblik lagano zakrivljene četkice

ysl2

Što mi se nije svidjelo:

 • cijenu neću navoditi kao minus, ipak je YSL luksuzan brand, te sam zadovoljna što sam prošla barem malo jeftinije
 • ako ste ljubiteljica obične crne maskare i niste sklone eksperimentiranju na trepavicama, preskočite Vinyl Couture, koja je posebna baš zbog raspona boja u kojoj dolazi

Processed with VSCO with a5 preset

Jeste li kada probale maskare jarkih boja i što mislite o njima?

Close
Lana Helman (Foxy) iz Zagreba po danu radi kao organizatorica u telekomunikacijskoj tvrtki, a iza ra...

Ovaj članak ima 4 komentara.

 • Ja koristim maskare jarkih boja i to od PUPE, plavu i ljubičastu, odlične su bogate teksture, postojane, ne truse se, i cijemom od sto kuna prihvatljive. :lol:

  • Super, hvala, probam! Prijateljica me odgovorila jer joj nije bila dosta volumena, ali možda su u međuvremenu i promijenili formulu! :D

 • Blue

  Grozno izgleda…

  • Stvarno je istinita ona stara De gustibus non disputandum es, meni je prekrasna :)

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)