DIY kozmetički adventski kalendar (od testera)

Objavljeno u Ljepota, autorica: - 04.12.2018.

Ako ste kao i ja onda kasnite s kupnjom adventskih kalendara ili pravljenjem adventskog vijenca odmah od prve nedjelje adventa. No, nema smisla žuriti se u tako lijepo blagdansko vrijeme, stigne se u svemu uživati polako. Zato, iako advent već traje nekoliko dana, još uvijek možete kreirati svoj diy adventski kozmetički kalendar, kako sam napravila i ja. :)

Ako ste odlučile ne kupiti kozmetički, čokoladni ili neki drugi adventski kalendar, jer možda radije novac čuvate za poslijeblagdanska sniženja ;), svejedno možete uživati u svakodnevnom otvaranju prozorčića, uz adventski kalendar kojeg ste same kreirale.

Kozmetički adventski kalendar možete vrlo jednostavno i bez ikakvog financijskog troška napraviti i same, za sebe ili za poklon prijateljici. Sve što vam treba su – kozmetički testeri!

Sigurno imate kutijicu ili posudicu u kojoj skupljate kozmetičke testere i mini proizvode za koje si kažete da ćete ih svakako isprobati jer vas zanimaju ti proizvodi, ali onda na njih zaboravite ili nikako da se odlučite otvoriti jednu vrećicu i namackati na lice. Isto je i sa mnom. A velika je šteta jer ćete možda isprobati baš neki proizvod koji vam odlično odgovara, a ne biste ga inače primijetile u prodavaonici.

Ako se pitate kako doći do testera, moji su većinom došli uz online narudžbe kozmetike ili iz kutijica na pretplatu poput Tester Boxa. Testere proizvoda koji vas zanimaju možete potražiti i u ljekarnama i parfumerijama.

Ja većinu testera podijelim prijateljicama, a ostavim si samo one koji me zanimaju ili mislim da bi mi odgovarali. Ali, nikako da ih stvarno i isprobam. Šteta da istekne rok trajanja. Zato sam ove godine odlučila izabrati 24 testera koja su mi najinteresantnija i napraviti od njih adventski kalendar.

Svakog dana isprobava se jedan tester. Ali ne samo isprobava, planiram i potražiti informacije o proizvodu, pogledati malo sastav, način korištenja, preporuke…da iskustvo bude potpuno i da pružim priliku proizvodima koji to zaslužuju. Tko zna, možda otkrijem nove must have proizvode pomoću ovakvog adventskog kalendara. :)

Nakon što ste izabrale 24 testera, vrijeme je za kreiranje kalendara. Možete koristiti i mini proizvode, ali ja sam ovoga puta odlučila koristiti samo tester vrećice, za jedno isprobavanje. Lakše je s njima napraviti “prozorčiće” kalendara, a i jednostavnije su za isprobavati.

Možete izabrati deblji bijeli papir, ukrasni papir ili božićnu vrećicu od prošle godine i na njih selotejpom pričvrstiti testere. Uz svaki tester napišite broj i imate adventski kalendar. Izgled vašeg adventskog kalendara ovisit će samo o vašoj kreativnosti, mogućnosti su bezbrojne.

Druga opcija je da jednostavno stavite testere u lijepu ukrasnu kutijicu ili posudu i izvlačite po jedan svakog dana. Možete svaki tester staviti u malu kuverticu (koje također možete same napraviti) s brojem. Možete napraviti male papirnate vrećice i u njih staviti testere te ih objesiti na ukrasnu traku ili girlandu. Možete i kupiti već gotove kutijice, vrećice ili ovakve čarapice za adventski kalendar i onda svake godine u njih stavljati druge proizvode. Kod mene su prošle godine bili slatkiši – ove su kozmetički testeri!

Toliko mi se svidjela ova ideja da ću sljedeće cijele godine pomnije skupljati testere i mini proizvode i onda opet napraviti kozmetičke adventske kalendare, sebi i prijateljicama za poklone. :)

Kako se vama sviđa diy kozmetički adventski kalendar? Preferirate li kupovne ili napravljene adventske kalendare?

Ovaj članak ima 2 komentara.

  • Prekul ideja, svaka čast! :)

  • Odlična ideja stvarno, čak recimo ako imaš frendicu koja isto tako voli kozmetiku, svaka napravi jedan kalendar pa se zamijenite i tako svaki tester bude iznenađenje :ideja:

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)