Gelirani nokti

Objavljeno u Kosa & nokti, autorica: - 13.10.2010.

Što znate o umjetnim noktima? Uvjeravaju vas da je akril štetan? Ne vjerujte  u  te priče. Gel i akril su kemijski  istoga sastava, a razlika je u načinu nanošenja.

Gel  je  u labaratoriju već umješani materijal, dok akril miješamo neposredno prije nanošenja na nokat. Konačan rezultat mora biti identičan – prirodni, lijepi i njegovani nokti te kožica oko noktiju. Gel se ‘suši’ pod UV svjetlom, a akril na zraku. Lampa s UV svjetlom je slična solariju, samo su lampe tisuću puta slabije. Oboje su medicinski materijali čija se kvaliteta razlikuje od proizvođača do proizvođača. Gel se koristi u drugom obliku, kao bijela plomba za zube i također se suši UV svijetlom. Navlake za zube i implantanti su laički rečeno akril. Znači ne trebate biti skeptične prema materijalu kojim Vam se radi, nego prema osobi koja Vam izrađuje  nokte. Njezina nestručnost može dovesti do infekcija i raznih oboljenja.

Dio moje kolekcije

Meni najdraži gel je Semi od Abalica. Probala sam u sedam godina stvarno svašta, ali uvijek mu se vratim. Ne sadrži kiseline, ali je malo skuplji i nokti su skuplji u finalnoj verziji. Osobno radim po sljedećim cijenama: ugradnja 300kn, njega 200kn, korekcija 100kn, trajni french i gel u boji 50kn, dok je gel u boji na nogama, bez pedikure, 100kn.  Da nebi bilo zabune, ovo nije samopromocija, već Vam ove cijene želim pružiti kao orijentaciju. Znači, koristim jedan od najskupljih gelova i zaista vrijedi svake kune. Dakle, cijene koje se bitno razlikuju od ovih i ako još koriste neki xyz gel, znače da vas pljačkaju. Kiselinom proizvođači postižu kvantitetu i gube kvalitetu. Takvi nokti užasno peku dok se suše u lampi, plastičniji su i kad pucaju ode vam pola nokta.  Želim još napomenuti da nema tih noktiju koji se ne mogu napraviti ili popraviti, bilo na rukama, bilo na nogama.

Geliranje je ‘izmislio’ zubar. Tjekom rada, ozlijedo je prst i dio nokta te na taj svoj ozljeđeni nokat nanio materijal za izradu plombi. Nakon par dana, shvatio je da mu se to još uvijek drži te je počeo eksperimentirati na svojoj ženi i pacijenticama.

Učvršćivanje prirodno dugih noktiju

Rijetkost je sresti osobu koja ima čvrste, nelomljive nokte i koji su  svi  jednake dužine i oblika te se ne listaju na krajevima. Kod djevojaka koje imaju prirodno duge nokte, ali se  nokat lista i pri jačem udarcu puca, postoji  opcija učvršćivanja  noktiju. Direktno na prirodne nokte stavimo gel (na vrh nokta ispod gela stavimo mliječno bijeli gel kako bi nokat imao bjelinu identičnu prirodnoj ili trajni franch – po želji). Ovako izrađen nokat sigurno neće puknuti. Mogu  se lakirati bilo kojim lakom. Na taj ćete način riješiti problem samostalnog manikiranja kod kuće – nokti će vam biti uredni i lijepi, a kožica uredna. Njega se radi svaka 4 tjedna i nema drastično vidljivog prijelaza.

Nanošenje frencha

Produženje prirodnih noktiju

Ova se metoda pokazala kao najbolja za čvrstoću i trajnost noktiju. Omogućuje da se nokat izradi što tanje kako bi potpuno oponašao prirodan oblik i izgled savršenog nokta. Period da prirodan nokat dosegne željenu dužinu je kraći, a već nakon mjesec dana klijentica ima sve prirodne nokte na jednakoj dužini učvršćene gelom. Kako bi ovu metodu mogli izvesti, klijentica mora imati prirodne nokte na dužini od najmanje 2 mm. Pritom nije nužno da su svi jednake dužine.

Postupak izgleda ovako: prirodni nokat matiramo blokom kako bi gel bolje prijanjao. Zatim ispod svakog nokta namjestimo šablonu preko koje najprije na vrh nokta stavimo bijeli gel (mliječno bijeli – prirodan ili kreč bijeli – “trajni french”). Bijeli gel se u lampi stisne i zatim se preko nokta i bijelog gela stavlja gel u jednom tankom sloju. Kada se i taj gel stisne, nokat se oblikuje i na kraju se na sve stavlja trajno sjajni gel. Tako uređeni nokti su vrlo sjajni i izgledaju prirodno. Vrlo su tanki, ali puno čvršći od onih napravljenih metodom ugradnje umjetnih noktiju. Njegu je potrebno raditi nakon 4 tjedna.

nanošenje gela

Ugradnja umjetnih noktiju s nastavcima

Ova je metoda poznata većini, ali mnogima ostavlja gorak okus u ustima. Nokti koji su loše napravljeni ne samo da ružno izgledaju (jako debeli, široki, oblikovani u trapez, s drastično vidljivim prijelazima…), nego uz to što izgledaju potpuno neprirodno i stalno pucaju, tako da osim njege jednom u 3 tjedna morate još barem 2 – 3 puta ići na popravke.  Plastične nastavke koristimo samo u kritičnim slučajevima (kad ni jedna od ostalih metoda ne može pomoći da nokat dovedemo do prirodnog izgleda). Kad je prirodni nokat nepravilnog oblika ili je jako izgrižen, onda koristimo nastavak. Pravilno obrađeni nastavci i dobro napravljen nokat daju čvrst i pravilan izgled, jednako kao i svakom drugom metodom. Nastavci se lijepe samo prvi put (kod ugradnje), a već se na prvoj njezi nokti obrađuju (produžuju i proširuju) pomoću gela i šablona. Potrebno je samo dočekati da prirodni nokat izraste do određene dužine kako bi se mogla zataknuti šablona. Dakle, nastavci nam, isto kao i šablone, koriste kao pomoć za ostvarenje cilja, a cilj je uvijek isti: izvući prirodni nokat da naraste na određenu dužinu, u pravilnom obliku i da je učvršćen gelom.

Tipse

Postupak izgleda ovako: nokat pripremimo tako da mu oduzmemo sjaj blokom i na trećini nokta (na samom vrhu) zalijepimo plastični nastavak (tipsu) te nastavke odrežemo na željenu dužinu. Nikada ne radimo preduge nokte kako ne bi pucali, a nokti pod gelom počnu brzo rasti. Turpijom nastavak stanjimo do ravnine prirodnog nokta, odnosno blendamo prijelaz, i na tako obrađen nokat stavljamo gel. Gel se u lampi stisne i zatim obradi u oblik prirodnog nokta. Nokat normalno raste zajedno s gelom i nastavkom. Nakon ugradnje, preporučujemo da se prva njega napravi nešto ranije, nakon 3 tjedna. Svaka iduća njega radi se ovisno o brzini rasta prirodnog nokta.

Turpije, blokovi

Njega noktiju

Njegom nazivamo postupak geliranja. Dakle, kad prođe mjesec dana od bilo kojeg postupka (učvršćivanje, produživanje i ugradnja noktiju), njegu je potrebno redovito raditi zato jer u razdoblju od 4 tjedna (ovisno o brzini rasta nokta) nokti narastu i potrebno je ponovno staviti gel kako pod onaj postojeći ne bi ušao zrak.

Postupak: nokti se skrate po želji (ako je na vrhu tipsa, automatski skratimo taj dio i dolazimo do prirodnog nokta). Zatim se stari gel stanji u ravninu s prirodnim. Gel ne skidamo do prirodnog nokta, već samo onoliko koliko je potrebno da poravnamo neravnine ili maknemo mjehuriće zraka. Nakon toga stavljamo gel (pola milimetra od kožice do vrha nokta). Ako je neki nokat puknut, popravljamo ga isključivo šablonama i gelom.

Ovaj se postupak ponavlja sve dok klijentica želi imati nokte učvršćene gelom. Ako iz bilo kojeg razloga odlučite više ne stavljati gel, ne smije se skidati na silu, već se obradi i pusti da izraste. Nokte skratimo i gel stanjimo (ne do prirodnog nokta). S vremenom, kako raste nokat, gel se s skraćivanjem odstrani.

Nokti nakon njege

Korekcija

To je postupak koji se provodi 2 tjedna nakon ugradnje ili njege noktiju ukoliko klijentica želi skratiti nokte i/ili promijeniti njihovu boju. Nokti se krate, matiraju i stavlja se ponovni sjaj. Izgledaju kao novi, ali rok trajanja im je još samo 2 tjedna.

Trajni french i trajni sjaj

Francuska se manikura, osim lakom, može napraviti i gelom. Tada je to trajnije i nemoguće ga je oštetiti prilikom sušenja. Bijeli se gel stavlja za vrijeme tretmana, i to ispod gela. Zapeče se u lampi, a preko bijelog stavlja se sjajni gel. Sjaj dolazi u tri nijanse: mliječno bijeli, rozi i prirodni. Tako izrađena franch manikura traje čitav mjesec, a bijeli i sjajni gel rastu zajedno s noktom. Preko trajnog francha može se lakirati bilo koji klasičan lak. Ovisno o želji, kad se klasični lak skine odstranjivačem, nokti ostaju s trajnim frenchem i sjajem.

Gel u boji

U dogovoru s klijenticom, prije nanošenja sjaja na gelirani nokat može se staviti  gel u boji. Gelom u boji postižemo savršen ‘lak’ čitava 4 tjedna. Boja je puna, sjajna i na vrhovima se ne oštećuje. Ovaj postupak samostalno možemo napraviti i na nogama.

Listanje na vrhovima

U ovom slučaju uvijek produžujemo nokte gelom. Nokti moraju biti 2 mm dugački kako bi se šablona što uspješnije mogla postaviti. Prva se njega radi nakon 4 tjedna. Sve ostale njege klijentica obavlja ovisno o brzini rasta noktiju. Već nakon prve njege, svi su prirodni nokti jednake dužine i učvršćeni gelom.

Tanki i lomljivi nokti

Ukoliko klijentica ima nokte kraće od 1 mm, lijepimo na vrh ploče nokta nastavak. Ako su prirodni nokti dugi barem 2 – 3 mm, možemo primijeniti metodu produženja pomoću gela. Kod ovakvih noktiju, često je bolje u prvom tretmanu lijepiti nastavke jer, ako je oblik nepravilan, nastavak usmjeri nokat u pravilnom smjeru, što se sa šablonom teško postiže. Kad koristimo nastavke, kontrola se radi u prvih tjedan dana radi sprječavanja mogućeg pucanja na rubovima. Njegu noktiju radimo nakon 3 – 4 tjedna. Tada se ne lijepe nastavci, već se svi popravci rade pomoću šablona. Dva mjeseca od ugradnje, prirodni nokti dosegnu željenu dužinu i učvršćeni su samo gelom.

Izgriženi nokti kod žena

Primjenjujemo  ugradnju umjetnih noktiju u prvom tretmanu. Klijentici s ovim problemom rade se kratki nokti kako ne bi popucali. Tjedan dana nakon ugradnje, klijentica dolazi na kontrolu i tada određujemo daljnji tijek tretmana. Tri tjedna nakon ugradnje radi se njega noktiju. Nakon prve njege, klijentica može pustiti nokte na dužinu koju želi, a svaku sljedeću njegu radimo ovisno o brzini rasta prirodnog nokta. Dva mjeseca od ugradnje, klijentica ima svoje prirodne nokte. Povećava se ploča nokta, tako da se ne može niti naslutiti prethodna loša navika.

Izgriženi nokti kod muškaraca

Muškarcima nikada ne ugrađujemo nastavke! Postupak je nešto drugačiji od učvršćenja prirodnih noktiju kod žena. Najčešće se koristi akril, no ako koristimo gel, nanosimo ga direktno na prirodni nokat. Šablonama produžimo nokat 1 – 2 mm ili gel stavljamo na posteljicu gdje nema nokta kako bi postigli izgled i pravilan oblik muškog nokta. Takav nokat je vrlo čvrst i gotovo ga je nemoguće pregristi. Nakon tjedan dana, klijent dolazi na kontrolu kako bismo utvrdili stabilnost nokta. Dva tjedna od prvog tretmana, potrebno je ponoviti geliranje. Takve njege ponavljamo svaka 2 – 3 tjedna u prva 2 mjeseca. Nakon dva mjeseca, i najdeformiraniji nokti dosegnu savršen oblik, a ploča nokta se poveća. Dalje je na klijentu hoće li nastaviti sa stavljanjem gela svaka 4 tjedna. Gel svakako pomaže svojom čvrstoćom i “udaljava” nokte od zubi i takvi nokti izgledaju potpuno prirodno. I tko ne zna, ne može niti naslutuiti da imate gel na noktima.

Čuvajte svoje noktiće, mazite ih i pazite! Kakva su Vaša iskustva s gelom? Jeste li zaljubljene u svoje nokte kao i ja?

Ovaj članak ima 88 komentara.

 • Naavi

  Odličan članak! Jedno pitanje, smiju li se gelirani nokti lakirati?

  • DeeDee

   naravno…

   • i neće se oštetiti ako lak skidam acetonom?

   • DeeDee

    ne, sve kaj je zapečeno ostaje na mjestu;cirkoni,naljepnice, gel u boji…sve

 • natasha

  …odlican clanak…
  sve lijepo napisano do najmanjih detalja…
  ja obozavam geliranje, sa akrilom jos nisam radila, i stvarno preporucam svima koji zele ucvrstit nokte, produziti, prestati gristi nokte… meni jako pomaze da ne grizem zanoktice, jer kad imam gelirane onda jako pazim na noktice, tako da lijepo uvijek dodju sebi :)
  bas sam cekala ovakav clanak i jos jednom odlican je, svaka cast… a sto se tice cijene koju naplatis, mislim da je dobra jer stvarno je nekad bolje platiti vise a znas da ces dobiti savrseno uredne i lijepe noktice, nego platis upola manje i ispadne katastrofa… svako treba cijeniti svoj rad i trud i zato samo naprijed s cijenom :) kome se ne svidja ne mora doci! jel tako :)

  veliki pozz i samo tako nastavi!

  • DeeDee

   hvala..

   • natasha

    molim :weee:

 • Anchy

  ja sam jedna od onih osoba koja ima čvrste, nelomljive nokte i koji se ne listaju na krajevima :D i to uz jako puno njege naravno, od lakova za ucvrscivanje, raznih kremica za kozicu okolo, lako protiv listanja itd.. svi misle da su umjetni :D

  tako da nemam potrebe za geliranjem i slicnim jer kad ih nalakiram izgledaju
  kao umjetni :ljubav:

  • ANA

   I ja ih negujem isto nekako mi se cini da je bolje malo uloziti i imati to prirodno.Moje licno misljenje. :)

   • Kristina

    :(
    Možda ti možeš, ali moji nokti ni uz kakvu njegu ne mogu narasti čak ni do toga da se vidi 1 mm bijeloga iznad spoja s prstom. Kao prvo mekani su, listaju i pucaju samo na pogled na neku čvrstu površinu. Ako nema gela, oni su kratki. Pokušavala sam njegu učvrščivaćima, promijenila sam prehranu i pila one vitamine kosa koža nokti oko 3 mjeseca i ništa, pila biotin oko 6 mjeseci, ništa.
    JEdnostavno stalno ih pohabam, a nije da sam tada baš nešto puno radila po kući.

    Sad sam već godinama s gelom i jako sam zadovoljna, nokti nikad nisu predugi 1-3 mm bijelog na vrhu nokta, i uvijek stavljam samo prozirni gel da se mogu igrati lakovima.

    Tako da, meni je gel prva liga. A kad netko ima čvrste i lijepe nokte, onda sam uvijek za prirodne. ALi ovakav komentar je u stilu one konstatacije da netko tko ima višak kilograma kod stola mora samo začepiti usta. A neki imaju zdravstvene poremećaje gdje ni uz minimalno hrane ne mogu smršaviti. itd…

  • Emma

   jao, i kod mene je isti takav slučaj ^^ samo što ih ja ne njegujem, već su jedna od rijetkih prelijepih stvari koje mi je Majka Priroda darovala :)

   • DeeDee

    ljubomorna sam na vas….

   • ANA

    Nemoj biti nego malo googlaj i kupi nesto i mazi nokte i tako.Ih pa kao da je meni bilo lako.hehe

   • Bea

    ja stalno imam dugacke nokte i rijetko kad pucaju makar sam trenirala plivanje i po nekoliko sati dnevno bila u vodi. nikad ih s nicim ne mazim, jedino ih lakiram i to je sva njega :D
    jedina mana im je to sto su dosta uski al eto to je genetika

 • Ja sam jedna od onih s kriminalnim noktima,listaju se,pucaju,tanki su…ali su moji.Probala sam s akrilom…jedini problem je što meni to sve djeluje preumjetno i skidam dole.Radije akril nego gel,radi brušenja kod skidanja,iako je ista stvar i sa soak off gelovima.Ma ne znam,ja iz aviona vidim da je nokat umjetan i to me unaprijed odbija premda su ti nokti dušu dali za nail art,lakše je na njima radit nego na prirodnim :huh:

 • MissSue

  Ja sam prije imala predivne nokte..duge i cvrste, ali sad imam okomite izbočine(pruge) i to me srasno nervira.. počeli su se listati i pucati..sve sam probala,ne znam vise sto da radim.. :placem:

  • DeeDee

   može biti od stresa ili nedostatak cinka

 • Dora

  Ja sam imala gel pre godinu dana,ja sam bila super srecna.Ali kad sam skinula gel,nokti su mi bili katastrofa,a do tada sam imala super nokte.Ja iskreno to ne preporucujem,ali verovatno to zavisi od nokta do nokta.A pre nego sto se stavi gel,nokat se mora dooobro ispolirati i isturpijati da bi se gel uopste primio.

  • DeeDee

   nije istina… ja takvo poliranje radim i kod manikure prirodnih noktiju i nokti mogu biti oštečeni jedino kada osoba koja ih radi nezna kaj radi ili kad ih skida pa ih rašpa do kraja. nakon max 6 mjeseci od skidanja nokti su kao i prije ugradnje.

   • Dora

    pa ne znam meni su nokti bili unisteni,i dugo mi je trebalo da ih vratim u prethodno stanje.Verovatno nisi navikli na takav tretman.

 • Tyna

  gdje mogu kupit akril za nokte??????

  • DeeDee

   imaš ga jedino u veleprodaji, treba ti tekućina i prah, poseban okrugli kist(kao za blendanje sjenila) i mala posudica za tekućinu. imaš u m-artu, studio di, so cap… meni je najbolji od m-art. oni su distributeri za cnd- creative nail designe. lakovi im niš ne valjaju ali akril je mrak. oni ga ne zovu baš akril nego l&p-liquid and powder, jer su gel i akril(l&p) akrilati. inače akril je teško za radit i još teže rašpat. zato jer ga sami mučkamo i određujemo njegovu gustoću

 • Lovely

  moja prijateljica je išla na geliranje 2 godine ali je onda prestala i poslje toga je imala užasno izbrazdane nokte… :placem: počela je koristiti preparate i učvršćivače od essenca i sad joj je bolje :weee: i sad mi dopušta da joj svaki tjedan lakiram nokte :weee: a pritom ofc koristim tvoje ideje i ideje maybe i line :ljubav:

 • jaoo ovaj clanak sam cekala od osnutka šminkerice :weee: obozaaaavam gelirane noktiće, radi mi ih frendica po 150/200 kuna. izdrže mi do 5 tjedana (prvi put i 6) i prezadovoljna sam. kad se jednom navuces, nemozes prestat :oops:

  • DeeDee

   suosjećam…totalna ovisnost…

 • IIIVaNNNNa

  :huh: :huh: extra suuuuuu……………….samo da je cvet u drugoj boji da dodje do izrazaja :ljubav: :ljubav: :ljubav: :ljubav: :ljubav: ali je super DeeDee………. :weee: :weee: :weee:

 • poison

  netko od bake naslijedi kuću, vilu, novac… a ja naslijedila dobre nokte. mogu izrasti do impresivnih duljina, pravilnog su oblika (malo uski, ali ne može biti baš SVE savršeno), prilično čvrsti (jako rijetko pucaju, samo se s vremena na vrijeme od stresa prolistaju) – i rastu kao da ih nečime gnojim :D
  zato mi geliranje ni ne pada na pamet. gelirala sam ih jednom (prije jedne važne prigode su mi od stresa popucali, i nisam imala izbora – a ruke su mi trebale biti “u krupnom planu”) – i toliko su brzo rasli da sam već nakon 20 dana mogla ići na nadopunjavanje, pa sam odustala od te priče.

  • DeeDee

   ma nokti su ljepši kad su uski… meni je to profesionalna deformacija..samo nokte gledam po cesti…. a kad vidim izrast do pol nokta ili svaki drugi zlo mi je…besplatno bi ih popravila sam da takve ne hodaju

   • poison

    ma, moji su ti baš uski spram prsta (kao “utopljeni” u prst, bili su mi baš problematični zbog toga dok ih nisam naučila “obrađivati”).
    a što se profesionalne deformacije tiče, ne moraš mi pričati. sa mnom nitko neće filmove i serije gledati zbog moje :D

   • Bea

    e onda ti se ja nudim na besplatno popravljanje jer sam nekad preljena i da skinem stari lak na pol ispucan xD

   • poison

    jao, kako možeš?! ja sam na to alergična, ne volim ni na drugima vidjeti. ili popravljam vrhove istog trena, ili sve skidam – ili će biti po p.s.-u, ili neće biti nalakirani

   • jelda? i ja isto, svaki drugi dan mijenjam lak jer čim mi se malo okrhne poludim :brrr:

   • Bea

    ne zivciram se toliko oko nebitnih stvari. volim kad su mi lijepi al jednostavno je zivot dosadan kad je sve savrseno

 • CottonCandy

  ja imam dosta čvrste nokte, ne listaju se, ali mi rubovi nekad popucaju. znate li možda neki lak ili tretman koji bi mi mogao pomoći? :kitty:

  • DeeDee

   neke klijentice hvale od essenca učvrščivać al ubi me ako znam kak se zove…srebrna bočica

   • CottonCandy

    ahaaaa…. znam koji :rockas:
    a možda geliranje prirodnog nokta?

   • DeeDee

    da,nebi niti to bilo loše, ali prije nego se odlučiš razmisli si dobro.zato jer je to obveza i košta. moraš slušat tetu noktaricu. :) ak planiraš stavit gel na mjesec dva radije nemoj…

   • CottonCandy

    znam da košta :D
    a neki drugi tretman?

   • DeeDee

    nemaš baš drugih izbora…lickanje učvrščivaćima, geliranje ili da probaš s merz kapsulama… to su vitamini za kosu kožu i nokte

   • odličan mi je taj od essenca! zove se ultra strong nail hardener i preporučujem ga svima. ja ga koristim već par mjeseci i stvarno je dušu dao za moje nokte.

  • poison

   meni je kada su mi nokti skviknuli nakon gela (naravno, ja pustila da sam otpadne i ostao mi flis-papir ispod) pomogao alessandro nail spa lak. uz njega sam koristila neku uljnu olovku iz bipe, i nokti su mi od te kombinacije osjetno ojačali.

 • malla

  gel je super…al zavisi ko ga radi ja sam bas neki dan bila na noktima nisamm dugo bila…i to je nesto strasno prvi dan mi je poceo pucat…gel…jako debelo napravljeno tako da se od sada pustam samo u provjerene ruke…. =)) al sve u svemu gel je super…

 • biba1804

  super članak,ja se neko vrijeme dvoumim da opet otiđem na gel :D
  plaćam 180 kn, gel je savršen,ne puca, a nokti su tanki,sto je meni bitno,jer ne volim debele nokte kad netko radi!

  ocjena članka:10+
  :D

  :weee: :weee:

 • ANA

  “Navlake za zube i implantanti su laički rečeno akril. ” daj nemoj zezati???????Onda ja imam 1 akril hehe xD

 • Nina

  stvarno o-d-l-i-č-a-n članak!!! Sve je tako lijepo objasnjeno, samo sto nisam znala da su gel i akril ustvari istog sadržaja

 • DeeDee

  sve su to akrilati…postoji još i fiberglass i sad neka nova fora između gela i akrila . stave gel pa ga posipaju kao sa nekim prahom i peku u lampi… al je frajer koji to prodaje bio tak dosadan da ga nisam ilmala živaca slušat

 • Dorotea

  Volim tvoje članke! uvijek nešto naučim :D

 • Maya

  Obozavam tvoje clanke. Tako su opsirni, detaljni, bravo DeeDee !

 • Yass

  Ja sam jedna od sretnica koje imaju prirodno jako cvrste i zahvalne nokte. Jednostavno ih nalakiram,oblikujem turpijom i to je to :) Imaju sami neki specifican uzi oblik i ljudi me stalno pitaju jesu li umjetni :) Pucaju najcesce ako igram odbojke s nekim jacim protivnikom u ostalim slucajevima jako,jako rijetko.

 • Ivana

  super post…
  ja sam također jedna od onih koje obožavaju prelijepe nokte :))
  pošto sam studentica malo mi je bed svaki mjesec izdvojiti još i za noktiće pa sam razmišljala da si kupim set za nokte i sama kod kuće to radim…izgleda mi nekako jednostavno za napraviti ili je to možda samo varka?
  malo se bojim da kupim set,a onda na kraju nebih znala napraviti…pa molim za savjet što učiniti..
  tnx

  • DeeDee

   početni set i tečaj su ti negdje oko 3000kn a poslje tečaja ti treba još minimalno 6 mjeseci da naučiš sve cake.. a ja još danas mrzimm sama sebii radit gel,prekomplicirano je..

   • Sana

    dugo godina sam isla na ugradnje noktiju i svagdje sam radila,,,prikupljala informacije,nitko mi nije radio istim postupkom,bilo ih je sto su dugo godina u tom poslu i samih amatera i svi su drugacije radili… kad mi je dojadilo narucila sam si set,,,, i sama pocela raditi,,,teze je ali zadovoljna sam….

 • Balmain14

  Ah :S Ja mrzim svoje nokte.Grizla sam ih do donedavno (nimalo se ne ponosim time).

  • DeeDee

   korak po korak…bitno da si odlučila prestati..

 • lililala

  super članak, stvarno si se potrudila i napisala sve bitno. imala sam gelirane nokte zadnjih 9 mjeseci, skinula sam ih pred mjesec dana i ostavila mi je onaj tanki sloj o kojem pričaš u članku, pa su ok…nekako se nikad nisam saživila s tim umjetnim noktima, nije mi to to…a imam baš naviku da ljudima gledam u ruke najviše (i cipele) pa čim bi vidjela onaj mali izrast prirodnog nokta ili bi zagrebala površinu negdje…odmah bi mi to smetalo, i tako bi morala ić na korekcije svakih tjedan dana da je po mome, a to je malo skup sport :oops: da ne pričam da mi je gnjusno vidjet gelirane nokte s izrastom od 5 tjedana, ili po mogućnosti 2-3 puknuta…

 • missnatt

  :pisem: Stavila sam gel na svoje prirodne nokte prije 3 godine. Bili su mi divni i dugi i stavila sam jer su mi svi govorili da ce to biti prekrasno.
  Prvo mi je zena izbrusila nokat da je bio tanak ko papir, stavila gel i dok sam drzala nokte u lampi imala sam osjećaj da će mi nokti eksplodirati koliko je peklo.
  Nakon tjedan dana počeli su pucati, gel se počeo ljuštiti kao lak s noktiju, a kad sam dosla do zene da mi popravi ili skine je rekla da ce mi to naplatiti 200 kn :-| :-| tako da sam rekla ne hvala i sama digla ostatke tako da sam ih odlijepila s nokata.
  ovo ljeto, nakon tri godine nokti su mi konačno počeli rasti preko mesa i postali su deblji i ne listaju se i pucaju.
  tako da..geliranje mi nikako nije ostavilo ugodna sjećanja. haha

 • Martina :D

  :-D meni se to svidilo do prije nekih 6-7 mjeseci i nisam imala pojma kako se to radi i da li treba lampa..i to..i tako ja počela s gelovima a nisam imala u čem osušit,al dobro pametna ja mal surfala i pronašla sve što mi treba-preko ebaya i uopće nikaki tečajevi hahah…youtube majka.samo opet ja to ne napravim dobro,odnosno sve meni to stoji i turpijam i sušim i sve ali mi se drugi dan uvuče zrak pri vrhu a ovo iza sve super.Može pomoć?
  Inače su mi nokti ok,onak,čvrsti lakiram i stalno i tak

  • DeeDee

   zato postoje tečajevi.. :) nemožeš naučiti nokte preko noći… treba proći osnovni tečaj i stalno se usvršavati na tečajevima i seminarima…u tvom slučaju mislim da ti se nokti uvijaju na vrhu i treba staviti šablone da se nokti zatvore sa svih strana i fiksiraju,i tako na svakoj njezi..ili ti fale rubovi.. ako si zainteresirana za usavršavanje ili imaš više pitanja možeš mi se javiti i na dijana@spauvasemdomu.com ili me nađi na facebooku

 • Martina :D

  mah,kakvi tečajevi to mi jeskupo.To ja nisam znala kak se s tim radi,ja misla to ko lak sam mal deblje xD i et kupila ja to i pokupovala sam ja tog sve sta mi treba i kad napravim svi mi stoji samo mi se desni i lijevi vrh nokta “odljepi” a sredina vrha nokta ne(ak kužiš).A šta ti to znači da mi fale rubovi?

  • DeeDee

   znači da ti nokti idu malo u špic ili kad ih gledaš sastrane rub nokta ti ide prema gore…ali ak ti se vrhovi dižu trebaju ti šablone da ti gel ‘obuće’ nokat.

   • Martina :D

    ahaa..a smilit cu ja nesto
    Hvala :) <3

 • Mia

  Auf meni je taj gel uništio nokte još 6 mejseci nakon..bili su oni ok i nisu popucali ni niš,lijepo napravljeni ali nokat dođe ko papir tanak što je je…inače imam jake nokte,ali su prečvrsti i onda opet pucaju zbog toga jer nemaju elastičnosti….predivno mi je kad su uređeni i taman kad mi izrastu i uredim ih eto-popuca jedan,pa drugi i ode u zaborav… :( ne mogu si priuštit to svaki mejsec jer mi užasno brzo rastu a kad recimo bi i mogla i onda jedan mjesec morala preskočit pa skinut ostatak ajme pa umrla bi to boli kad se skine i ostane onaj tanak nokat odispod!

 • Lolitta

  Ja geliram nokte već 5 mjeseci. I obožavam ih! Djevojka koja mi ih radi stvarno dobro odradi svoj posao. Prvi put kad sam išla imala sam ful kratke nokte jer sam ih grickala, pa mi ih je nadogradila sa tim šablonama, ugl. nešto mi naljepi ispod nokta i onda na to stavlja gel, a nakon toga su mi narasli moji nokti i sada samo na njih stavlja gel da ih učvrsti. Prije nje sam išla u jedan grozan salon gdje su sređivali nokte curama kao na traci, nema priče s klijentom, pola sata najviše odvoje za svakoga, a i krajnji rezultat je bio katastrofa…ono što me najviše smetalo je što su stavljale tipse čak i na duže nokte koje su mogle samo produžiti tim šablonama a i brusile su cijeli nokat nekom spravicom i to mi je bilo jako bolno…nakon toga bih odlazila kući doslovno raskrvarene kožice oko noktiju. Nedavno sam čula da su zatvorile radnju, pitam se zašto :huh:

  • TeiČČ :D

   Koliko si platila? :D Ak se smije pitat :D

 • i love beyonce

  imam 14 godina i grizem nokte..nisam mogla naći rješenje kako da prestanem..probala sam s lakovima u boji, lakovima protiv griženja s različitim okusima i navikla sam se na njih.
  sve dok nisam čula da dosta pomaže geliranje tj. umjetni nokti..otpali su mi nakon mjesec dana, a moji nokti napokon narasli.. :weee:
  jako sam zahvalna frendici koja mi je to rekla. :ljubav:
  i nadam se da ću napokon prestat grist nokte. :kitty:

  • TeiČČ :D

   pa što nisi mogla prestat kad si vidila kako duge nokte imaš? omg :/

 • Jaooo

  meni se nokti uzasno listaju i nikako to nemogu spriječit, dali postoji neki drugi nacin rješavanje tog problema a da to nije geliranje???

  • TeiČČ :D

   Rašpaj ih u jednom smjeru :ljubav:

 • TeiČČ :D

  OMG! OVO JE SUPERR! :weee: Možda vam se čini čudo ali…MOJI NOKTI NE RASTU! Prije sam ih grizla i sad koda su prestali rasti.Ima tko kakav prijedlog…?? II želim pitat ovak…Na palcu mi je nokat popucao!imam okomitte crte i zbog prije kad su mi znali malio narast odma bi pukli na jednoj polovici…Zna tko riješenje?? Hvala :weee:

 • mimy

  ima li netko iskustva sa umjetnim noktima marke she ili neke druge koja se može kupiti po pristupačnim cijena
  drže li se duže vrijeme ili se nakon par dana odlijepe?
  Jedna molbica:može li netko napraviti recenziju kako koristit umjetne nokte kod kuće?

  Unaprijed hvala :)

 • kraFna

  Htjela bih otići na geliranje noktiju samo se bojim jer mi svi govore da poslije nokti izgledaju koma sve dok ne izrastu, da su potpuno uništeni :S to mi baš nije privlačno, da nakon gela moram oko 2,3 tjedna ići okolo s jadnim noktima :S jel to stvarno tako ili??

 • anđela

  može li se umjesto gela u boji koristiti lak za nokte i nalakorati cijeli nokat prije završnog ili prije gradivnog gela?

 • elle

  poštovana,
  molim za pomoć…počela sam stavljati gel na nokte,nisu jako dugački,jer ne mogu zbog prirode svog posla…ali često mi pucaju..možete li mi reći bilokakav razlog tome…dala sam već dosta novaca,ali nikako nisam zadovoljna,neprestano moram na popravke i već polako gubim volju….pozzz

 • Melika

  Molim vas jedno pitanje?? Kada zelim gelirati noktice dali je potrebno prije nanosenja gela stavljati jos nesto kako bi gel bolje priono na nokat ili gel ide direktno na suh nokat… unaprijed vam se zahvaljujem…Pozdravvvv

 • Nakateri

  Imam jedno pitanje….kako se pravi gel za nokte

 • DIDA

  Zdravo od skora radim sa noktima i super mi sve ide sve uradi kako treba samo sto se gel brozo sa strana i na vrhu pocne da ljusti u cemu je problem

 • Valentina

  Pozdrav, kao prvo svaka čast na članku, nedavno sam se odlučila na geliranje noktića, imam lijepe i zdrave nokte, ali dosta vremena trošim na uređivanje jer volim da su lijepo uređenii zbog toga sam se i odlučila na to. Međutim čula sam svakakvih priča, od toga da će mi se uništiti moji prirodni do priča kako to jako kratko traje. Neželim gelirati sad i nikad više, nego ih želim održavati jer želim da budu uvijek uredni. Pitanje; koliko često je potrebno uređivati (neko kažu jednom mj)? I šta je tu isina: dali geliranje uništava prirodne nokte ili štiti i čuva?
  Hvala

 • Meni treba pomoc.. :p
  imam problema sa nanosenjem gelova u boji..pre neki dan sam pokusala naneti zuti i morala sam staviti cak 5 slojeva gela,ako ne i vise i nokat je ostao skoro bezbojan,nije uopste primio boju,tako mi je bilo i sa plavim..ne znam koji je uzrok,raspitala sam se vec i receno mi je da radim dobro (postupak)..Jel znate mozda u cemu je problem?
  providni gel mi je nemacke marke nails factory,a ti gelovi u boji su italijanske clarissa… Mozda se taj gel u boji ne prima na providni ili..?
  Ako moze neko da pomognee,pocetnik sam. :)

 • Maja

  Htjela sam pitati ako stavim gel mogu li lakirati nokte ili nesto crtati po njima

 • ana
 • ja-ba-da-ba-du

  članak je super!! htjela bi samo nešto pitati… pocela bi sama raditi nokte ( za pocetak na sebi i frendicama kao pokusnim kunicima :lol: ) ….. u principu postupak znam jer sam cesto isla na ugradnje i geliranja (i puno sam istrazivala a spremam se jednoga dana i na tecaj ali do tada cu ovako )…ali evo vec dosta dugo nisam bila jer su moji nokti odjednom postali odlicni….cvrsti i dugi tak da se po njima igram samo s lakovima ;) , pa sam malo zaboravila redosljede i postupke kod nekih stvari…. recimo ovak: u kojoj fazi i kako stavljam cirkoncice i ostale ukrase?? ako zelim nesto nacrtati na noktu ( lakom ) kada to mogu i sto stavljam gore da to tak ostane tj da se ne poguli ? ugl zanima me to ukrasavanje nokta… kada i kako ? jako volim crtati po noktima…….Unaprijed hvala na odgovoru ;)

 • Anja

  Mogu li se nokti na nogama produziti gelom?

 • Maja

  Imam jedno pitanje da li ako mi u salonu samo nalakiraju prirodne nokte da li mogu da mi stave i neke cirkone??

 • Barbara

  Pozdrav,

  nisam vidjela na ovoj stranici kako se naručuje kod vas za geliranje noktiju. Pa vas molim za termin i adresu.

  Hvala na ovom odličnom objašnjenju.

  Barbara

 • jovana

  članak je odličan
  imam jedno pitanje:
  imam sjaj u prahu i nikako nr mogu da ga nanesem jednako. Da li postoji neki trik ponoću kojeg bih mogla da ga što lakše nanesem?
  Hvala

 • ivana

  pozdrav….vidim da si napisala da ne postoji nokat koji se nemoze napraviti….e pa zanima me sto je kod trajnog ostecenja i nemogucnosti rasta prirodnog nokta?dali postoji nacin izrade nokta u potpunosti?

 • Antonija

  ja sam imala vrlo slabe nokte pucali su i bili grozni ali onda sam isla na geliranje prirodnog nokta i stvarno je to bila pre velika obveza i nisam vise imala vremena te sada samo stavljam umjetne i ukrasavam ih na svakojake nacine i ja sam zadovoljna :D

 • ivana

  Antonija di uzimas umjetne nokte?meni treba jedan samo po mjeri

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)