Glass hair: Je li ispunio moja očekivanja?

Objavljeno u Kosa & nokti, Ljepota, autorica: - 25.01.2019.

Nakon što je staklena koža zavladala među ženama diljem svijeta, svi smo krenuli za navedenim trendom koji predstavlja glatku, hidratiziranu i njegovanu kožu koja izgleda zdravo i prekrasno. Ubrzo nakon toga pojavio se i trend pod imenom Glass hair. U nastavku pročitajte je li ispunio moja očekivanja?

Kada sam prvi puta čula za trend Glass Hair, bila sam fascinirana, ali i znatiželjna jer je kosa zaista nešto čime se bavim svakodnevno. I ne, nisam frizerka. Obična sam djevojka koja samo ima puno iskustva s razno raznim tretmanima kose. Naravno, da biste stekli određeno iskustvo najčešće krećete s onim lošim. Jer nije uzalud uzrečica da se neke lekcije najbolje uče na vlastitim greškama. Pa ja nažalost imam iskustva i s lošim tretmanima, počevši od loših boja, štetnih preparata, preagresivnih šapona i sl. Međutim danas vam ipak želim pisati o jednom pozitivnom iskustvu jer znam koliko znači dobra preporuka, pogotovo nekome tko doista voli i njeguje svoju kosu. A nekom drugom prilikom ću vas također upozoriti na štetne preparate, loše trendove i marketinške prijevare u svijetu kozmetike.

Pa krenimo danas s pozitivom! Hair glass?! Tretman koji me je nadasve oduševio. Kada su mi na instagramu počele iskakati fotografije Hoollywoodskih ljepotica svilenkasto-glatke kose s oštrim rubovima prvo što sam pomislila bilo je: „OMG, još jedan marketinški trik. Međutim, kako se trend širio krenule su i recenzije za kojim sam posezala i svakodnevno čitala. Budući da sam zaista svašta prošla sa svojom glavom, dosta sam skeptična po pitanju noviteta. Moja kosa je zaista jednostavna u posljednje vrijeme. Duga, ravna, zdrava. Vrlo rijetko bih mogla upotrijebiti neki drugi opis za nju, jer svi oni trendovi koji se tiču bojanja, stiliziranja i sl. su daleko iza mene. Trenutni prioritet kada govorimo o mojoj kosi jest njega, njega i samo njega. I to je bio razlog zašto sam se ipak odlučila isprobati ovaj tretman.

Ukratko Hair glass je za razliku od većine ostalih tretmana koji djeluju trenutno, postupak namijenjen da čarolija traje i nakon pranja. Svima nama je kosa divna čim iziđemo iz frizerskog salona, lijepo isfenirana, zaglađena. Svi ti silikoni koje nam nanose na kosu čine zaštitni oklop koji djeluje zaista samo trenutno. Dapače, taj oklop oko vlasi čak sprječava sva ona prirodna ulja da hrane našu kosu i vlasište. I sva ta magija divne frizure ispari unutar prvog pranja. Međutim, hair glass tretman je upravo obrnuta filozofija u koju se uvjerite nakon što sami kod kuče po nekoliko puta operete kosu i shvatite njegovu funkciju koju ću vam u nastavku malo bolje objasniti.

Za početak sam se raspitala gdje se uputiti i nakon detaljnog istraživanja odlučila sam se za frizerski salon Renata u Zagrebu, gdje se cijene navedenog tretmanu kreću od 330- 420 kn što ovisi o dužini kose i njezi koji se koristi. Dočekalo me je ljubazno osoblje i simpatičan Dino.

1. Korak

Ne znam za vas, ali ja se najčešće bojim usluga i tretmana u frizerskim salonima. Počevši od pranja kose, koja mi se uvijek zbog svoje dužine zapetlja u bideu, nakon čega slijedi dugotrajno čupanje. Ali, iznenađujuće ovaj puta je početak tretmana krenuo zaista opuštajuće. Uživala sam u pranju kose zbog cjeloukupnog ugođaja. Počevši od ležećeg položaja tijela, zatim nježne masaže vlasišta pa sve do osjećaja povjerenja. Nije uobičajeno da vam svi frizerski saloni pružaju masažu glave tijekom šamponiranja, tako da cijenim dodir. A vjerujem i da mogu osjetiti kada dobivam uslugu tek toliko reda radi i kada se netko zaista potrudi i to što radi bude rezultat ljubavi prema tome. Da, nisam vam napomenula da sam između ostaloga i trudna, pa vjerojatno imam neke nadnaravne instinkte za navedeno.

2. Korak

Nakon što mi je kosa bila čista, Dino se je odlučio za masku od Loreala Absolut Repair Lipidu. On je idealna za suhu i oštećenu kosu kojoj je potrebna dodatna hidratizacija te zdravi sjaj. Vjerujte mi ostala sam šokirana zbog ovog izbora, jer sam bila duboko uvjerena kako je moja kosa sve, samo ne suha i oštećena. Kistom za bojanje je rasporedio smjesu po mojoj kosi, od vrhova prema sredini vlasi izbjegavajući tjeme.

3. korak

Onda je došao trenutak koji sam čekala. Odlazak pod Micro Mist uređaj. Uzbuđenje koje sam osjećala bilo je očigledno odvratno. Zamislite mene koja strahujem od običnog pranja kose u frizerskom salonu, na putu prema uređaju koji će nešto nepoznato činiti mojoj glavi. Krenuli smo, Dino je bio posebno obazriv i pažljiv tijekom namještanja. Pričvrstio je moju kosu i provukao kroz otvor uređaja, poklopio ga i to je bilo to. Namjestio je postavke, ponudio me čajem i čarolija je počela. Sve pare su bile usmjerene na moju kosu i ostale su točno tamo gdje su trebale biti. Zatim mi je Dino objasnio da ovaj uređaj uz pomoć ultrazvučne tehnologije stvara mikroskopske kapljice vode, manje od pare, koje se otpuštaju u određenom volumenu i pod određenom temperaturom i na taj način otvaraju kotikulu, što omogućuje navedenom tretmanu da brže i dublje uđe u kosu kako bi rezultat bio ponovna zdrava i sjajna kosa. Eto gac!! Dok ja lijepo odmaram ispod ovog naravno sigurnog i bezopasnog uređaja, moja kosica se iznutra puni zdravljem. I upravo je to ono za čime ja težim. Upravo je to ona obrnuta filozofija s početka mog članka. Ne želimo vanjski oklop, ne želimo trenutnu fascinaciju izgledom kose. Želimo dugotrajan učinak i kvalitetnu njegu.
18 minuta kasnije počela sam osjećati ugodno hlađenje, naravno i taj dio postupka mi je Dino pojasnio da je potreban kako bi se kotikula kose zatvorila i na taj način tretman zadržao u vlasi. Eureka! To želim! Zdravu kosu iznutra prema van! Nakon ovog koraka kosu smo ponovno isprali u hladnoj vodi iz razloga što hladna voda zatvara kotikulu te kosa poprima još veći sjaj.

4. korak

Dino je tada počeo s mukotrpnim procesom sušenja. Imajte na umu kako je moja kosa duga, gusta a vlas tanka i samim time sklona petljanju. Ostala sam začuđena s kojom lakoćom ju je Dino rasčešljao te posušio. Kada je svaku sekciju kose lijepo izvukao i pripremio za završni efekt zrcalne kose počeo je s ravnanjem. Koristio je Steam pod peglu također od Loreala i objasnio mi ( jednom velikom skeptiku) kako je ovo uređaj koji pruža neprestani protok pare pod visokim pritiskom. Sustav demineralizirane vode osigurava čistoću pare i izvrsnost krajnjeg rezultata. Nisam pitala jel´ šteti i koliko šteti, jer bi vjerojatno dobila odgovor koji želim čuti a to nisam htjela. Reko, sama ću se kasnije uvjeriti kakvo zlo mi je učinila ova pegla. Kak’ ti čudesna. Ali dobro. Ono što sam odmah primijetila jest ravna, glatka, mekana i svilenkasto blistava kosa. Wow. Mislim da je osmijeh na mom licu napokon pokazao moje zadovoljstvo tretmanom. I vjerujem da je Dino napokon prestao bit zabrinut hoće li zaradit jačmenac od jedne vrlo skeptične trudnice.

 

Naravno, dani su prolazili. Dino se čak zabrinuto javio interesirajući se jesam li zadovoljna stanjem kose nakon pranja. Heh. Jesam li zadovoljna? Strogo sam testirala vjerujte mi. Pranje kose prirodnim šamponom bez silikona, sulfata i parabena. Bez upotrebe ikakve maske ili regeneratora. I naravno na kraju, bez ikakvih ulja koje uobičajeno nanosim na svježe opranu i posušenu kosu! Danas je prošlo 2 tjedna od tretmana a ja razmišljam kako bih skupila novce, dobila na eurojackpot-u ili nekom Vortex metodom privukla ovaj tretman. Ozbiljno razmišljam da napravim štednju na koju bih izdvajala neku malu količinu novca, tako da jednog dana imam svoj Micro Mist uređaj koji sjedi u mojoj beauty sobici čekajući mene i moje prijateljice.

Malo mogu sanjati zar ne?

Želite li i vi probati ovaj tretman ili možda već jeste?

 

Close
Maja Pogačić (Maya Beauty) 29-godišnja je policajka iz Karlovca, studentica Specijalističkog studija...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)