Nail art za početnice

Objavljeno u Kosa & nokti, autorica: - 04.02.2010.

Svakodnevno u prolazu viđam djevojke sa predivnim noktima te tako kreiram i neke vlastite ideje. Većina njih ima umjetne nokte no ja se trudim preslikati takvo nešto na moje prirodne kratke nokte. Slijedi kratki tutorial najjednostavnijeg nail arta kojeg bi svaka djevojka uz malo truda znala i mogla samostalno napraviti.

Počinjem sa acetonom. Kako bih pripremila nokte za novo lakiranje, pažljivo i u potpunosti uz pomoć blazinica  skidam stari lak sa noktiju.

Nakon što sam temeljito očistila nokte, prelazim na sljedeći korak. Režem ih na istu dužinu jer su neki bili kraći zbog pucanja. Uklanjam kožicu sa noktiju te ih dodatno čistim uz pomoć rašpice za sjaj i izbjeljivanje.

Kako mi je koža oko noktiju poprilično suha, uklanjam višak a nakon toga kožu tretiram Avonovom nail experts kremom za kožicu oko noktiju.

Nokti su sad spremni za lakiranje. Čekam da se krema upije i posuši a u međuvremenu pripremam lakove koje ću koristiti te skiciram željeni izgled noktiju na papirić. Važno je pripaziti i biti svjestan da ono što skicirate na papirić morate crtati i lijevom rukom na desne nokte. Naravno, ako imate nekog tko će vam pomoći oko desne ruke ili ste zaista precizne, slobodno razigrajte maštu!

Skica je spremna. Kojim ću redoslijedom nanositi lak? Uzimam srebrni Essencov tip painter lak te povlačim dijagonalnu crtu po noktu, lakiram prazninu. Nakon što se lak osuši, uzimam crni Essencov tip painter lak te također povlačim (preko srebrne boje) dijagonalu i lakiram u crno. Zaista je lako. Dakle, redoslijed lakova je: srebrni, crni pa prozirni lak za završni sjaj i zaštitu noktiju.

Da ponovim, ako su vam nokti potpuno suhi, krenite sa lakiranjem. Uzmite srebrni tip painter lak, povucite dijagonalu iz donjeg desnog kuta nokta u gornji lijevi kut nokta te lakirajte prazninu sa gornje strane. Lakirajte sve nokte i pričekajte da se lak dobro osuši kako biste mogle krenuti sa crnim lakom.

Krenite dalje sa crnim lakom, povucite obrnutu dijagonalu i lakirajte preko srebrnog laka.

Višak laka ili eventualne greške pažljivo obrišite štapićem za uši umočenim u aceton. Nakon što se crni lak posuši, premažite cijeli nokat bezbojnim lakom kako biste zaštitile nokte.

Nadam se da ćete uspjeti savladati ovaj izazov. Zaista je lako povući ovako ravne crte (dok to radite na noktima desne ruke, osigurajte oslonac za lijevu ruku kako vam se ne bi tresla) te ne bi ste smjele imati većih problema, na vama je da odaberete boju lakova kojima ćete lakirate nokte te za početak pokušajte eksperimentirati sa manjim i jednostavnijim linijama!

Sretno!

Korišteni proizvodi:

 • Ebelin odstranjivač laka za nokte,
 • Essence clean&shine rašpica za nokte,
 • Avon nail experts tretman za kožicu oko noktiju,
 • Essence multiglitter tip painter, nijansa 01 (so crazy),
 • Essence nail art tip painter, nijansa 01 (heavy black).
Close
Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog ...

Ovaj članak ima 7 komentara.

 • goga

  što više gledam kratke nokte sve mi se više sviđaju tako kratki i nalakirani

  nail art? hm…da, al’ nekako si mislim da sam traljava i nikada dovoljno vremena

  morat ću probati

 • Anny

  Svidja mi se, sigurno uzivo bolje izgleda jer je tesko uloviti foticem ovaj gliterasti lakic, bar meni ;)
  mene jedina stvar koja me muci je to sto lako lakiram desnom rukom lijevu, ali dok treba doci red za izmjenu, jao, zbilja smjesno izgleda! :D

 • Lina

  Goga, moji počeci su izgledali poprilično loše, ljepila sam selotejp preko noktiju da bih vukla ravne linije i slično, nalakirala pola stola umjesto noktiju, jednostavno se s vremenom uhodaš, mene lakiranje noktiju totalno opušta i volim to raditi, lako je savladati s vremenom, želim ti uspješno isprobavanje :ljubav:

  Anny, da teško je slikati, kako god da okrenem nokte ništa se ne vidi :) možda zvuči glupo ali isto možeš za početak probati sa selotejpom na desnoj ruci dok se ne uhodaš, uživaj!

 • PoPsy

  opušta veliš :okej: ja se sva naživciram jer nemrem desnu ruku namazat xD il mi se lijeva trese il jednim prstom razmuljam lak s drugog hah,ludosti (: a nadam se da ću se izvježbat ^^

 • Lina

  Pa da :) radim to iz hobija pa uvijek opušteno prionem poslu :) i pustim živce na pašu :D

  Držim fige :kitty:

 • Dora

  I ja koristim ovu avonovu nail expert kremicu i super mi je.(;

 • ^Di

  ey, gdje ima za nabaviti taj srebrni tip painter od essencea. Gledala sam u dm-u ali ga nije bilo :S :ljubav:

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)