Smart girls – lak za nokte

Objavljeno u Kosa & nokti, autorica: - 25.09.2011.

Ono kada šetate s najboljom prijateljicom gradom s ciljem da zajedno popijete kavu, pa usput skoknete samo do Accessorizea, pa još malo u parfumeriju, pa još malo samo do tu i samo malo do tamo… I onda se odjednom nađete s punim vrećicama lakova za nokte, sapuna i u oblaku isprobanih parfema, a samo ste htjele popiti kavu. Poznato? Eh, pa u našim su se vrećicama taj dan pronašli i Smart girls lakići, pogledajte recenziju.

Iznenadan shopping je najbolji shopping. Koliko vam se puta dogodilo da lutate satima trgovinama i ne pronađete ono po što ste uopće i krenule? A koliko vam se puta pak dogodilo da slučajno u šetnji naletite na neku ooodličnu stvar, a taman nemate u džepu niti kune? Uf, to zna biti gadno ako nemate tu sreću da, recimo, raspoložete karticama.

Još sam za vrijeme studentskih dana naučila mali trik. Uvijek, ali UVIJEK, u novčaniku sa sobom nosim novčanicu od 100 ili 200 kuna. Ali to je doslovno zabranjena (nevidljiva, nepostojeća…) novčanica, nikad se ne vadi, osim u ovakvim izuzetnim prilikama, ali kada vam je zaista zaista zaista potrebna. Jednostavno je nužna odlična samokontrola koja dolazi s vremenom da ju ne unovčite svaki puta čim prođete uz prvi izlog. Ta novčanica je mali nebeski anđeo kojeg koristite samo za posebne prilike, ali zaista samo kad vam se nešto toliko svidi da jednostavno ne možete odoljeti. Moja samokontrola toliko je istrenirana da tu “anđeosku” novčanicu koristim 2-3 puta godišnje! Eto, nadam se da će vam ovaj mali savjet pomoći prije nego što se prebacim na recenziju :)

Ok, dosta razmišljanja na glas, vrijeme je za lakove za nokte. Happy time! U posljednje sam vrijeme izbacila nail art s mog repertoara trošenja slobodnog vremena. Nekako me prošla volja za “načičkanim” noktima, a i slobodno vrijeme se svelo na količinu od 1-2 sata dnevno, a što je zaista premalo za rasporediti na sve privatne obaveze. I da, toliko sam divnih nijansi dobila ili kupila u posljednje vrijeme tako da samo njima dajem priliku da potpuno zabljesnu na mojim noktima.

Ok, sad zaista prelazim na recenziju ^^

Eto, tog divnog bezazlenog dana u bezazlenoj šetnji dogodio se bezazleni shopping Smart girls lakova za nokte. Da se razumijemo, nisu oni sad neko čudo s neba, ali kada poput mene volite sve što ima veze s noktima i lakovima, onda je to prava idila.

Smart girls lakove, točnije tri bočice, kupila sam u Varaždinu u Iris parfumeriji (dostupni su još i u dm-u). Cijena po komadu je 9,90 kuna. Za njihovo pojavljivanje na policama zaslužna je Adda kozmetika (koja je ujedno i distributer za Deborah kozmetiku, čisto informativno ako nekog zanima…).

Radi se o tri bezimene nijanse ili ako ćemo se izražavati brojkama, to su 30, 78 i 73. Nijanse u kojima ih još možete naći su npr. ljubičasta, zelena, plava, prozirna za sjaj, roza, smeđa i njih još nekoliko. Izbor nijansi nije velik (ako ćemo ih uspoređivati s npr. Essenceom).

Prva nijansa – 30 – ili kako bih ju ja nazvala je “paradajz” nijansa – lagano crvena, ali ne potpuno kao što je to recimo boja jagode, nego nešto malo, oku ugodnija, svjetlija crvena nijansa. Ma, najbolje da pogledate na noktima (prva fotografija prikazuje nokte pod direktnim sunčevim svjetlom, a druga iste u sjeni).

Druga nijansa – 78 – radi se o još svijetlijoj nijansi od prve, a koja blago vuče na rozu. Ova mi je nijansa najdraža od tri predstavljene.

Nijansa – 73 – u bočici jako lijepo izgleda, odlična za “light” izgled noktiju, potpuno svijetlo roza, ali na noktima živi užas. Uvjerite se.

Posljednja prikazana nijansa ima najgore prekrivanje nokta. Vidite i samo kako su vidljive prugice odnosno valovi na mojim noktima.

Karakteristike lakova

Prve dvije predstavljene nijanse u dva sloja odlično prekrivaju cijeli nokat, a ova najlaganija nijansa nije to postigla čak ni sa tri sloja. Ono što je odlično kod ovih lakova jest njihova cijena za 5,5 ml laka. Super stvar ako ne lakirate nokte često pa nećete morati ni bacati veliku bočicu punu stvrdnutog laka. Tamnije nijanse imaju bolje prekrivanje. Lako se skidaju s noktiju, posebice  prva – crvenkasta – nijansa; nećete si razvući crvenilo po čitavim rukama kao što se to događa inače s ostalim crvenim lakovima. Ono što mi je najbolje kod njih – jako se brzo suše i to im je odlična karakteristika! Ne ostavljaju žutilo na noktima, a čak sam zadovoljna  kistićem za nanošenje – duži je i lako obuhvati veću površinu nokta u jednom potezu. Na noktima traju kao i ostali lakovi – u prosjeku do pet dana.

Eto, ovi su lakići pravo malo osvježenje od sveprisutnog Essencea. Makar… Već se u jednom od sljedećih članka opet vraćam na njih jer vam donosim recenziju njihovih novih lakova sa raznim završnim efektima (mat, “led”…).

Ako ćete imati priliku isprobati, svakako bih vam preporučila Smart girls lakiće, fora su i imaju ok nijanse. Kao što sam rekla, baš su pravo malo osvježenje na policama.

Jeste li već imale priliku isprobati ove lakove? Hoćete li ih isprobati? Koja marka lakova prevladava na vašim policama ili ladicama?

Close
Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog ...

Ovaj članak ima 2 komentara.

  • diridika

    Ja osobo imam nekoliko Smart Girls lakova ali nisam u potpunosti zadovoljna. Mislim, sviđa mi se to što se brzo suše, traju mi prosječno onako 3-4 dana i lijepo izgledaju na noktima i jedan sloj je uglavnom dovoljan. Problem nastaje u tome što su oni meni nakon mjesec ili dva poprimili nekakvu čudnu pigmentaciju, vidi se u bočici da su boje mjestimično izblijedile ili tako nešto, to se unormali kad promućkam ali se opet to pojavi. Al inače za tu cijenu su sasvim u redu i čak bi se ovo što blijede moglo izignorirati uz sve dobre strane :)

  • ana-marie

    :kima: imam takve lakove i jako su cool
    samo da izmisle u smart girlsu svjetleći lak

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)