Kako postići lijepu podlogu i dugotrajan make up u nekoliko koraka

Objavljeno u Ljepota, Makeup, autorica: - 01.08.2021.

Make up koji traje do jutra nije nemoguće postići i bez profesionalnog make up artista, ali kako bi sve bilo na svome mjestu, treba znati određena pravila i redoslijed proizvoda koji će vaš make up look podići na profesionalniju razinu. U nastavku donosimo 4 koraka koja vode do dugotrajnog make up-a koji će preživjeti sve (ne)prilike.

 1. Priprema kože
  Ne vrijedi nikakav skupocjeni puder, korektor ili bilo koji drugi make up proizvod ako koža nije dobro pripremljena. Za početak, bilo bi dobro odraditi piling večer prije šminkanja kako bi se izbjeglo crvenilo i kako bi se uklonile sve odumrle stanice čime će koža biti glađa, a šminka će izgledati ljepše. Prije nego krenete s ikakvim novim proizvodima, bitno je temeljito očistiti lice i nakon toga se bazirati na dobru hidrataciju koja je ključ dobrog make up-a. Nemojte zaboraviti na usne i okoloočno područje jer će ti dijelovi prvi pokazati dehidraciju. Tek nakon što je lice dobro očišćeno i hidrirano možete (ovisno o potrebama vaše kože) uključiti i primer.
 2. Puder i korektor
  Kada je koža pripremljena, možete krenuti sa šminkom. Neka misao vodilja u ovom dijelu bude: “manje je više”. Krenite s manjom količinom pudera te prvo sve što je više moguće utapkajte i razmažite kistom, a onda se bacite na blendanje spužvicom kako bi dobili što prirodniji look. Neka i puder, baš kao i primer bude prilagođen vašem tipu kože, a nijansa ostatku tijela. Ako sve niste uspjeli prekriti iz prve, možete nadograditi još jedan sloj, ali uz minimalno proizvoda, tek toliko da sve bude ujednačeno. Pravo prekrivanje zapravo odrađuje korektor koji je sljedeći korak i kojeg nanosite kistom na sve nepravilnosti i dobro utapkate blenderom kako bi dobili što prirodniji look.
 3. Setiranje
  Slijedi korak koji je ključ dugotrajnog make up-a – setiranje. Kod mene za ovaj posao odabir uvijek pada na dva tipa proizvoda: puder u prahu i kamenu. Puder u prahu je najbolji odabir za područje ispod očiju u koje se korektor lako uvlači te T-zonu koja je posebno sklona prosjajiti se. Puder u prahu možete nanijeti i obilnije, a trik za najprirodniji izgled je da ga se dobro utapka kistom ili blenderom. Dobro je pripaziti i da se silica ne nalazi visoko u sastojcima pudera u prahu kako bi izbjegli tzv. flashback. Ostale dijelove lica je najbolje setirati puderom u kamenu i velikim kistom sve dok ti dijelovi ne budu u potpunosti ‘suhi’ od prethodnih tekućih proizvoda.
 4. Finish
  Nakon što ste u potpunosti završili s cjelokupnim make up look-om, možete (ali i ne morate) sve dodatno učvrstiti fiksatorom. U pravilu, ako je šminka dobro odrađena i zasetirana, trajat će dovoljno dugo, ali par završnih potisaka fixing spreja neće biti na odmet.
  Koje su vaše tajne za dugotrajan make up?
Close
Zrinka Ivešić (TheGlowGetter) dolazi iz Osijeka i ima 22 godine. Osim što studira fizioterapiju, obo...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)