Mala crna haljinica

Objavljeno u Moda, autorica: - 03.01.2010.

Univerzalan odjevni predmet – jednostavna mala crna haljinica –  trebala bi naći svoje mjesto u svakom ženskom ormaru. Raznih krojeva i različitih dužina, ona čini svaku ženu neodoljivo elegantnom.

Za postavljanje ovog modnog standarda zaslužna je modna kreatorica Gabriela Coco Chanel koja je još davne 1926. godine prva kreirala malu crnu haljinicu bez rukava te dužine iznad koljena. Njen cilj bio je pružiti ženama lagan i ženstven odjevni predmet koji se može nositi u apsolutno svakoj prilici a koji je ujedno i otporan na mrlje.

Trend nošenja male crne haljinice zadržao se do danas. Tijekom godina, haljina je mijenjala svoju dužinu, kroj, dubinu dekoltea, izrez na leđima… Ali zasigurno mogu tvrditi da je do danas zadržala svoju jedinstvenost, jednostavnost i čar, te u kratkom roku svaku ženu pretvara u princezu. Omiljena je među svim uzrastima a i među poznatim djevojkama.

Tako su i u mojem ormaru svoje mjesto našle dvije predivne crne haljinice. Prilikom njihovog nošenja obavezno ih upotpunim nakitom i cipelama u istoj boji. Ovisno o prilici u kojoj ju nosite, možete ju ukrasiti odnosno upotpuniti šminkom, nakitom, ukosnicama, broševima, maramom, rukavicama, remenom, šarenim tajicama ili torbicom. Važno je samo pripaziti što dozvoljava kroj haljine.

Koliko je ženama prirasla srcu mala crna haljina pokazuje nam i knjiga autorice Cathie Black – “Mala crna haljina” – koja je namijenjena kao početnica svim ženama koje žele napredovati u životu i na poslu, kao i parfem dizajnera Avon – Little Black Dress.

Ideja i kreacija male crne haljine zasigurno ne nedostaje, važno je samo znati pravilno ju nositi. Poznato je da crna boja vizualno smanjuje te ju zato pravilno odaberite ovisno o prednostima i nedostacima koje želite istaknuti odnosno prikriti. Na vama slijedi odabir vaše savršene male crne haljinice. Vjerujem u vaš odabir!

Close
Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog ...

Ovaj članak ima 9 komentara.

 • Cydonia

  eh da, imam ih pun ormar! :D
  a da ne pričam o parfemu Little black dress ;)

 • Lina

  Preporučuješ mi parfem? Dobar je? :)

  • Marina

   meni je najbolji parfem za navečer LITTLE BLACK DRESS :-)

 • Beckerica

  Eh, mala crna haljinica je nešto što bi trebalo biti sexy. Ove haljine koje ste vi pokazali baš i nisu sexy. Jesu male, i jesu crne, ali nisu sexy. Propustili ste temu :-/

 • Mary

  I ja imam taj parfem :)

  @Beckerica sve je stvar ukusa a o njem se ne raspravlja, meni je recimo na ovoj prvoj slici totalno sexy ova naborana haljina koju nosi ova žena.

 • Cydonia

  @Lina: Pa da, meni je baš super, onako nešto kao klasika, baš uz malu crnu haljinu. Ima g au Avonu već od 50 kn za 30 ml, EDP

 • Ella

  obozavam male crne haljine…kad kod je obucem izgledam super… :)

 • Preljepe slike i zadivljujuć članak <3

 • Obožavam crne haljine najviše zato jer sa njima ne možeš pogriješiti. Mene više muči nakit kojeg izabrati ,kakve boje… Konkretno imam crnu haljinu ravnog kroja (klasična) na V izrez koju planiram obući za jedne svatove na koje sam pozvana ,e sad nikako ne mogu naći naušnice i torbicu u istoj boji(crvenoj). Nisam još odlučila da li da stavim crvene ili crne štikle,i isto tako da li da obučen crveni ili crni sako . Mislim si ako stavim crvene viseće naušnice ,crvenu torbicu i cipele možda je onda crveni sako previše,možda bolje crni?? :?
  Svi savjeti su dobrodošli

 • Veza natrag

 • Trackback from Kako odabrati haljinu? 1. dio | Šminkerica - Make up i lifestyle portal
  Thursday, 9 September, 2010

  […] znači samo jedno – haljine Iako neke od nas već imaju savršenu haljinu za sve prigode, tipa crna haljinica, moramo se svejedno zapitati: što nam najbolje odgovara prema obliku našeg tijela? Donosim vam […]

 • Trackback from Mala bijela haljina | Šminkerica - Make up i lifestyle portal
  Thursday, 9 September, 2010

  […] žene. No, pitanje je može li to isto postići i mala bijela haljina? Lina nam je već pisala o maloj crnoj haljini te o njezinim prednostima.  Tako ona smatra da je mala crna haljina lagan i ženstven odjevni […]

 • Trackback from Zavirimo u ormare – 2. dio | Šminkerica - Make up i lifestyle portal
  Wednesday, 1 December, 2010

  […] Ono što većina vas ima, navodim pod brojem 6. – mala crna haljina. Mislim da ne trebam previše objašnjavati. Čim klasičniji kroj, to bolje. Možete je imati u gotovo svakoj prigodi. O njoj vam je već pisala Lina u svom članku. […]

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)