Marama u kosi: Lookbook

Objavljeno u Moda, autorica: - 06.05.2019.
 Već nekoliko sezona marame u kosi ne izlaze iz mode, posebno u toplijim mjesecima. Najbolje od svega,  dolaze u svim mogućim uzorcima te upotpunjuju i podižu svaku kombinaciju bez puno truda. Dodatan plus na strani marama, ne zahtijevaju velike novce i dostupne su u gotovo svakoj HighStreet trgovini. U nastavku posta slijedi 5 ideja kako nositi maramu u kosi, a koje možete iskoristiti u nadolazećim proljetnim i ljetnim mjesecima.

 

  • Visoka punđa je najjednostavnije rješenje za dane kada kosa ne sluša, kada nije najčišća ili kada vam manjka vremena za nešto više. Kako to na kraju ne bi bila „samo“ punđa, vrlo jednostavno rješenje je marama omotana oko punđe. Za ovakav look, jednostavnije je baratati maramom manjih dimenzija kako se na kraju ne bi borili s viškom materijala koji će prekrivati veći dio punđe.

 

 

  • Jednako kao i s visokom, marama u kosi jednako dobro funkcionira i s niskom punđom. Kosa može biti zalizana ili neuredno skupljena u punđu, a razlika između niske i visoke punđe je ta što kod niske često koristim dužu maramu i vežem ju na mašnu dok duže dijelove ostavljam da slobodno padaju.

 

 

 

  • S obzirom na to kako su rajfovi sve popularniji u posljednje vrijeme, odličan način je i vezanje marame oko glave. Princip je jednostavan: sredina marame ide na donji dio glave (zatiljak), a krajevi idu na gornji dio gdje se lagano svežu u čvor dok preostalu tkaninu sakrijemo ispod dobivenog „rajfa“.

 

  • Jedan od načina nošenja marame vraća nas u prošlost, doba filmskih diva i old Hollywood-a. Marama preko kose, prekriženi krajevi ispod brade te lagani čvor iza vrata, recept su za instantni retro look.

 

  • Jednako kao i s punđama, marama odlično funkcionira i s niskim ili visokim repom. Bez obzira radi li se o ravnoj kosi ili su u pitanju lokne, krajnji efekt su chic i elegancija koji  nikako ne mogu  ispasti dosadni ili neprimijećeni. Moj dodatni savjet kod ovog look-a, izbacivanje je prednjeg dijela iz repa, posebno ako vam je taj dio kraće ošišan.

 

Koji je vaš omiljeni način nošenja marame kao modnog dodatka u kosi?

Close
Zrinka Ivešić (TheGlowGetter) dolazi iz Osijeka i ima 22 godine. Osim što studira fizioterapiju, obo...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)