DC metoda čišćenja lica: što, kako i zašto

Objavljeno u Ljepota, Ostalo, Tutoriali, autorica: - 27.09.2021.

Dobro očišćena koža je prvi i ujedno najvažniji korak do čiste i zdrave kože i od tog koraka treba krenuti s cijelim skincare procesom. Idealno (i vrlo bitno) je kožu očistiti barem dva puta na dan uz metodu dvostrukog čišćenja koja prije običnog gela za umivanje uključuje čišćenje sredstvom na bazi ulja. S obzirom na to kako ovu metodu koristim već preko godinu dana i kako joj nisam našla zamjerke, u nastavku ću se potruditi približiti vam ovu metodu i donijeti neke svoje favorite.

1. Uljni dio

Svi mi s masnom kožom najčešće bježimo od svega što u sebi sadrži ulja u strahu od prištića te pribjegavamo gelovima koji će s lica ukloniti svaki trag sebuma ne znajući da tako samo dehidriramo kožu i potičemo stvaranje dodatnog sebuma što nas vraća na početak priče. Kako bi se izbjeglo isušivanje kože, a ujedno bolje očistio sav višak sebuma, šminke ili spf-a, u prvi korak ubacujemo sredstvo na bazi ulja. Takvo će sredstvo ‘otopiti’ sav makeup, spf ili bilo što drugo što će se skupiti na licu tijekom dana, a neće stići začepiti pore jer se odmah u sljedećem koraku ispire.

2. Gel za umivanje

Drugi, a ujedno i zadnji korak čišćenja je ispiranje uljnog proizvoda s lica. Za to vam mogu poslužiti neki blagi gel ili pjena koji će biti nježni prema koži. U ovom je koraku bitno dobro očistiti sve dijelove na kojima je bio uljni dio kako ne bi došlo do čepljenja pora. Na kraju ovog dijela, sve se ispire mlakom vodom.

3. Cijeli proces

Uljni čistač se istisne ili zagrabi (ovisno koji proizvod se koristi) u suhe ruke i razmaže te utrlja po cijelome licu, posebno na ondje gdje imate šminku ili spf. Nakon toga se ruke smoče i dodatno se prijeđe po tom uljnom proizvodu dok se ne stvori lagana emulzija (cijeli postupak traje pola minute). Mlakom vodom se ispere lice i tada kreće drugi dio sa ‘standardnim’ gelom za umivanje kojim će se ukloniti sve uljno s lica što bi moglo začepiti pore (taj dio također ne traje puno duže od pola minute). Nakon toga slijedi brisanje lica i daljnja njega. DC metodu radim jednom ili dva puta na dan ovisno o tome jesam li se ujutro šminkala i nanosila spf ako sam izlazila van. Onim danima koje provedem kod kuće bez šminke, DC metodu radim samo jednom prije odlaska na spavanje.

4. Moji top proizvodi

Svoju DC priču sam započela s Dermalogica Precleanse uljem koje je izvrsno uklanjalo makeup, mirisalo jako fino, ali najveća mana mu je cijena, tj. pronalazak puno jeftinijih, a jednako efektnih proizvoda. Moj omiljeni uljni čistač, definitivno je Skintegrin Atomic koji sam kombinirala s njihovim Amphibian gelom i ta mi je kombinacija izvrsno odgovarala i skidala teški i vodootporni makeup, spf, ali i sve drugo što se preko dana moglo skupiti na licu uz cijenu u nekom srednjem cjenovnom rangu. Za nijansu jeftiniju opciju sam pronašla u kombinaciji GreenGirl Take It Off balzama i CeraVe zelenog gela za umivanje, ali moram priznati kako mi je vodootporni makeup Skintegrin čistač uklanjao puno brže i lakše, a kod ove kombinacije vodootpornu maskaru moram uklanjati u dodatnom koraku.

Provodite li vi DC metodu i koji su vaši top proizvodi?

Close
Zrinka Ivešić (TheGlowGetter) dolazi iz Osijeka i ima 22 godine. Osim što studira fizioterapiju, obo...

Ovaj članak ima 1 komentar.

  • Milijana

    Da li mogu da korisitm ove preparate ako pre njih navlazim kozu sa hidrogenizovanom vodom?

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)