Održan treći po redu Beauty Blog Day 2015

Objavljeno u Ostalo, autorica: - 30.03.2015.

U subotu, 28. ožujka ove godine u Zagrebu je održan treći po redu Avon Beauty Blog Day 2015 koji je u organizaciji portala Ogledalo.hr okupio više od 150 beauty blogera i predstavnika vodećih domaćih i svjetskih kozmetičkih tvrtki. Riječ je o događaju koji je osim razmjene noviteta i trendova iz kozmetike, sudionicima pružio nova znanja i vještine te otvorio brojne poslovne mogućnosti. Portal Šminkerica ove je godine bio jedan od medijskih pokrovitelja.

 

Ovogodišnji Avon Beauty Blog Day 2015 započeo je analizom beauty blog scene i evidentnog rasta od 20 % u odnosu na 2014. godinu, a koju je predstavila Mirela Vrbanc, urednica  s portala Ogledalo.hr. Naime, posljednjih mjeseci u organizaciji portala Ogledao.hr obavljeno je istraživanje među beauty blogericama kako bi imali pravo sociodemografsku sliku beauty blogosfere. Potom je prezentaciju održala Lucija Josipović, voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja u Avonu sa temom: Ljepota dolazi iznutra. Avon je drugu godinu zaredom odlučio podržati projekt Beauty Blog Day potvrđujući važnost kvalitetne suradnje sa blogericama. „Čast nam i drugu godinu biti glavni pokrovitelj najvažnijeg dana za beauty blogerice: one daju svoje vrijeme i ljubav u svoj rad i Avon im se pokroviteljstvom njihovog dana želi odužiti i prepoznati njihov trud. Ove smo godine naglasili i da ljepota dolazi izNUTRA, povezujući se s najnovijom Avonovom linijom za njegu kože NutraEffects koju smo ekskluzivno predstavili na ovom događanju. S više od 100 beauty blogerica na jednom mjestu svakako smo iskoristili priliku i još jednom naglasili potrebu redovitih samopregleda u prevenciji raka dojke jer kao kompanija za žene ovoj borbi pristupamo ozbiljno i stalo nam je da informacije dođu do svake žene u Hrvatskoj.”  Naglasila je Lucija Josipović, voditeljica odnosa s javnošću u Avonu.

bbday03 110

Edukaciju trećeg BBDay-a održala je Ana Popović Kišur, nositeljica projekta, glavna urednica portala Ogledalo.hr i idejna začetnica Beauty Blog Daya koja je temom ‘Sve o bloganju’ obuhvatila najvažnije stvari koje blogeri trebaju znati ukoliko žele svoj hobi pretvoriti u posao. Potom se po prvi puta u Hrvatskoj predstavio švedski brend Foreo sa svojim inovativnim proizvodom za njegu i čišćenje lica – Luna. Da „Peršin nije samo za juhu“ zanimljivu prezentaciju sa ekskluzivnim predstavljanjem nove linije za njegu lica predstavio je partner Beauty Blog Daya, Biobaza uz izravno prisustvo glavne tehnologice Irene Škriljan te glasnogovornice Tee Matoš.

Okrugli stol između predstavnika beauty brendova i beauty blogerica na kojemu su sudjelovale Lucija Josipović iz Avona, Tea Matoš iz Biobaze, Anel Pužić, sales menadžer iz Forea te blogerice Martina Lolić, Dear skin blog, Persa Karać s bloga Beauty&Seets te Zora Bjelousov, Beauty of Dawn naišao je na odličan odaziv kako panelista tako i samih sudionika Beauty Blog Daya. Naime, diskusiju kojom je moderirala Ana Popovič Kišur, odvijala se u smjeru poboljšanja suradnje te važnosti pronalaženja fokusa u radu i svjesnosti mogućnosti obiju strana: blogera i kozmetičkih tvrtki. Tržište se snažno mijenja, ali i raste te je argumentacija kvalitete i posjećenosti blogova zahtjeva nove metode i nove načine ostvarenja suradnje u kojoj će obje strane dugoročno biti zadovoljne.

O važnosti i utjecaju beauty blogova na izravnu prodaju te poboljšanje proizvoda potvrđuje i sudjelovanje kozmetičkih tvrtki, koje su se uz Avon pridružile događaju Biobaza, Foreo, Maybelline New York i Matrix. Osim beauty partnera podršku projektu su dali: Ziaja, Hewlett-Packard, Häagen-Dazs, SORTIS Komunikacije te Press Clipping. Medijski su projekt podržali portali Femina.hr i Šminkerica.

Događaj je kao i svake godine kulminirao proglašenjem najbolje blogerice za prethodnu godinu, a koju same blogerice biraju među sobom ispunjavajući anketu. Titulu najbolje blogerice godine osvojila je Sara Podsečki s bloga Sara’s Magical World koja je osim vrijednosnog bona Avona, dobila još i druge vrijede darove: Foreo Luna mini, Hewlett-Packard tablet te Harmony liniju Biobaze.

bbday03 132

Detalje o Avon BeautyBlog Day 2015 moguće je pratiti na Facebook stranici http://www.facebook.com/BeautyBlogDayCroatia.

Close
Šminkerica je prvi i najveći domaći beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog stil...

Ovaj članak ima 3 komentara.

 • Niki

  Čestitke Sari! :) Cura je stvarno super, predivan blog vodi, pratim je već duže vrijeme. Samo naprijed!

 • mariposa

  također čestitam Sari :*

  nego, sjecam se da je prošle godine bila anketa za sve nas čitatelje da se putem naših odgovora odabrala najbolja blogerica, a vidim ove godine da su samo blogerice glasovale među sobom :?
  jel zna netko možda zbog čega se to promjenilo ove godine? ;)

 • Čestitke Sari, pratim je stvarno odavno, baš mi je drago da je ona ove godine proglašena :D

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)