Slobodno vrijeme: izleti

Objavljeno u Vanjske suradnice, autorica: - 08.06.2012.

Od užurbanog života, svakodnevnog posla i mnogo obaveza teško nalazimo malo slobodnog vremena. No i kada ga pronađemo trebamo ga kvalitetno iskoristiti, a da nam prioritet ipak ostane da se odmorimo. Unazad godinu dana stvarno uživam i pronašla sam načine kako kvalitetno provesti slobodan dan, opustiti se i uživati u njemu. Pogledajte koja sam sva mjesta posjetila!

Što ja volim raditi u slobodno vrijeme? Obožavam šetnje, a volim i otići na kratke izlete. Dosta mi je zagušenog prostora, pa tako svoje slobodno vrijeme volim provesti što više je moguće na otvorenome. Pa krenimo na putovanje!

Zoološki vrt – ukoliko niste imale prilike posjetiti ga ili jednostavno dugo vremena niste bile tamo, svakako ga posjetite. Istražite na internetu u koje se vrijeme hrane životinje ili kada imaju životinjski dan, te u to vrijeme budite tamo jer će vam biti zanimljivije.

Zoološki vrt grada Zagreba

Muzeji, kina i galerije. Kao mali često smo išli sa školom u muzeje i galerije, no sada to ne radimo tako često. U vašoj okolini sigurno postoji neki od spomenutih objekata koje biste mogli posjetiti. Kino je pravi izbor za ljubitelje filmova. Nećete požaliti ukoliko se odlučite za to. Ja obožavam kina!

  Muzej prekinutih veza, Zagreb

Galerija Hlebine, Koprivnica

Muzej prehrane Podravka, Koprivnica

Kino Zabok

Kultura. Bez obzira gdje živite, zaputite se prema lokalnim spomenicima, dvorcima ili muzejima. Nećete potrošiti mnogo vremena za putovanje, a odlično ćete se provesti. Moje dva najdraža mjesta su dvorci: dvorac Trakošćan (iako mi nije baš blizu) i dvorac Oroslavje, na ta dva mjesta bih mogla otići bezbroj puta i nebi mi dosadili.

 

Gupčeva lipa, Gornja Stubica

Dvorac Trakošćan

Dvorac Oroslavje

Sportski događaji. Ukoliko ste ljubiteljice sporta, možete otići pogledati neku utakmicu, bilo da se radi o rukometnoj, nogometnoj, hokejskoj, vaterpolskoj i slično. Ja sam bila na hokejskoj i nogometnoj utakmici u Zagrebu.

 

HHL Medveščak Zagreb

Nogometna utakmica

 

Zaštićena područja. Zakonom o zaštiti prirode u Hrvatskoj zaštićena su 433 područja od kojih su najljepša i najvrjednija područja zaštićena u 8 nacionalnih parkova (95.472 ha) i 11 parkova prirode (419.621 ha) što ukupno obuhvaća 515.093 ha površine. Posjetila sam NP Plitvička jezera, po povratku smo svratili u prelijepe Rastoke, a također sam bila i u  Parku prirode Medvednica.

NP Plitvička jezera

Rastoke, Slunj

Horvatove stube, Park prirode Medvednica

Utvrda Medvedgrad

Toplice – ukoliko imate slobodno poslijepodne, možete  otići do obližnjih toplica i opustiti se. Toplice nude razne pakete: od smještaja, bazena, wellnessa, poslovnog turizma do odlične hrane.

 

Toplice Sveti Martin na Muri

Terme Tuhelj, Tuheljske toplice

Ljetovanje i zimovanje. Prošlo ljeto provela sam u Selcu, po povratku smo svratili u Crikvenicu, a bila sam i na jednodnevnom izletu u Novom Vinodolskom. Što se tiče zime, a nemate novca da otiđete izvan države,  na Sljemenu se pruža ponuda skijanja, grudanja i sanjkanja, stvarno se nađe ponešto za svakoga.

 

Selce

Crikvenica

Novi Vinodolski

Sljeme

Nadam se da Vam se članak sviđa i da ćete i Vi posjetiti neko od krasnih mjesta naše lijepe Hrvatske. Stvarno je prelijepa i ima bezbroj mjesta za istraživanje i razgledavanje!

Sviđaju li vam se fotografije, volite putovati? Što Vi radite u svoje slobodno vrijeme? Koja ste mjesta posjetile, a koja biste preporučile da se posjete i svakako vide?

Autorica članka: Ana

 

Close
Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog ...

Ovaj članak ima 17 komentara.

 • Melita

  Super članak! :D
  Gdje ti nisi bila? Haha

  • Ana

   :) hvala,
   mnoge ljepote krije Lijepa naša…. još ima prekrasnih mjesta koja moram/o vidjeti :)

 • Love*

  ahh, moja crikvenica :* :lol:
  dobar clanak, btw.!

 • helenči

  selce je prekrasno mjesto za ljetovanje! :)

 • Lina

  Dođi posjetit malo i Našice, dvorac Pejačević zbilja je predivno unutra, a odmah ispod ti je ogroman park – šuma s jezercem :)
  to je moj kraj :*

  • Ana

   Hvala na prijedlogu, imat ću na umu. Čim ću biti u mogućnosti navratiti ću u tvoj kraj da vidim dvorac i ostale ljepote tvojeg kraja! :) :kima:

 • Tea

  Svidaju mi se fotografije a dobar ti je bio i clanak o kosi :D
  Samo nastavi :D
  Kamo je nestala suradnica Petra?

  • Miss d

   Znas da se ceka na odobrenje clanaka :? :lol:

   • Ana

    otprilike nakon mjesec dana što zaprime mail, objave članak… :)

 • imaš divnu kosu :usklicnik:

  • Ana

   hvala :)

 • vanillasunshinesky

  treba para za to, a kako ih ja nemam – piši propalo

 • Little.Miss.Sunshine

  Super su fotografije :D

 • Sviđa mi se članak! A pogotovo što piše neka Zagorka! ;)

 • pikachu

  super fotografije. stvarno pametno iskoristis svaki slobodni trenutak. :ideja:
  moja ideja slobodnog vremena je opustanje uz tracericu ili neku drugu seriju . haha ;)

 • hope

  trakoscan aaaaaaah uselila bi se odmaaaaaah da smijem hahahahaha

 • I ja jako volim putovati i zato volim vidjeti kamo putuju drugi.

  Članak ti je super i slike divne :)

  Putuj i dalje i uveseljavaj nas fotkama!

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)