Recept koji tjera zimsko sivilo

Objavljeno u Fitness & zdravlje, autorica: - 07.12.2018.

Poznati winter blues javlja se u ovo hladnije doba godine kada sunca vidimo sve manje, dani traju sve kraće i vrijeme provodimo najviše u zatvorenim prostorima. Često se osjećamo bez energije i nekako bezvoljno, pa je ovo jedan jednostavan recept i način kako da se oraspoložimo. 

Glavna zvijezda ove zobene kaše je Butterfly (ili Blue) Pea Powder i jeftinija je varijanta plave spiruline koja je pogotovo zadnje godine zavladala Instagramom. Glavna razlika između tih sastojaka je što je spirulina alga, a prah koji mi koristimo se dobiva sušenjem cvijeta plavog graška. U tradicionalnoj ayurvedskoj medicini biljka je korištena stoljećima za poboljšanje pamćenja, protiv stresa, anksioznosti, protiv depresije, kao umirujuće i sedativno sredstvo. Inače se može koristiti na razne načine i u raznim varijantama jela, tako da nemojte misliti kako je ovo jedina opcija u kojoj ćete ga koristiti. Naručila sam ga preko eBaya i stigao je veoma brzo. Nema nikakav okus, tako da ga možete isprobati bez straha.

Mjere su za jednu porciju i za bazu vam je potrebno pola šalice zobenih pahuljica, jedna čaša vode i pola žličice praha plavog graška. Ostale dodatke (poput voća, meda, granole, kokosa i slično birate sami).

Vodu i zobene pahuljice stavite u lončić na vatru dok sva voda ne pokuha. Možete najprije staviti najjaču vatru pa kada se krenu stvarati mjehurići, smanjite na minimum i tu i tamo promiješajte da se ne zalijepi, kakvih 5 minuta. Na kraju tekstura mora biti dosta gusta i suha jer u sljedećem koraku dodajemo još malo tekućine (mlijeka).

Kada je sva voda pokuhala, skinite s vatre i dodajte pola šalice mlijeka po izboru i pola žličice plavog praha i sve to izmiksajte štapnim mikserom.

Možda će vam se prvo činiti rijetko, no s vremenom se zobene pahuljice uvijek zgusnu tako da ne brinite. Miksajte dok smjesa ne postane kremasta i umiješajte med (po želji).

Na kraju je vrijeme za vaše kreacije- ukrasite porridge kako god želite i uživajte!

Hoćete li isprobati recept? Čini li vam se zanimljiv?

 

Close
Patricija Lara Peršin (Zazolinka) je Zagrepčanka koja ima 24 godine i privodi kraju zadnju godinu tu...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)