Bio Beauté by Nuxe roll-on dezodorans

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 19.02.2019.

Prošli sam mjesec imala priliku isprobati Bio Beauté by Nuxe roll-on dezodorans koji je namijenjen svim tipovima kože, uključujući i osjetljivu. U ovom vam članku donosim nešto opširnije o proizvodu, sve prednosti i mane koje sam primijetila te moje osobne dojmove. Za početak, donosim vam ono što je najavljeno od strane proizvođača.


„S učinkovitim 24-satnim djelovanjem bez alkohola i aluminijevih soli, ovaj Osvježavajući dezodorans neutralizira neugodne mirise. Njegova neljepljiva tekstura omogućava da se odmah odjenete. Bez bijelih tragova i žutih mrlja na odjeći.“

Bio Beauté by Nuxe roll-on dezodorans dolazi u žutom plastičnom pakiranju u kojem je dozirano 50ml ovog dezodoransa. Ambalaža je u skladu s cijelom linijom koja je u znaku citrusa te je odlična za putovanja i torbu jer osim što je pakiranje potpuno pouzdano i nema šanse da dođe do otvaranja ako ga dobro zatvorite, dezodorans ne zauzima previše mjesta. Kuglica koja je u službi aplikatora funkcionira odlično i nema zastoja i „štekanja“ prilikom nanošenja dezodoransa.

Vezano uz teksturu proizvoda, Bio Beauté by Nuxe roll-on dezodorans više naginje prema rijetkome, to jest tekućem što smatram dobrim jer bi sve kremasto imalo potencijal biti i ljepljivo (barem si ja to tako zamišljam). Dakle, proizvod mi se stvarno nije pokazao ljepljivim, ali ako ne želite mokar trag na odjeći uzrokovan dezodoransom, potrebno je pričekati barem minutu, dvije da se proizvod u potpunosti osuši. Dodatni plusevi, dio koji kaže kako proizvod ne ostavlja bijele tragove i žute mrlje na odjeći je istinit!

Kada smo riješili tehnikalije, prelazimo na glavni dio- znoj i neugodne mirise. Ono što ću odmah reći je to da je ipak pogrešno nadati se 24-satnom djelovanju dezodoransa, a prosjek koji se kod mene pokazao s Bio Beauté by Nuxe roll-on dezodoransom je nekih 3-5 sati, sve ovisno o okolnostima, s tim da i nisam osoba koja se pretjerano znoji. U usporedbi s klasičnim antiperspirantima, ipak je i nerealno očekivati jednak rezultat iz razloga jer je i razlika u sastavu prilično velika. Bio Beauté by Nuxe roll-on dezodorans sadrži 10 esencijalnih ulja (citron, naranča, pačuli, kardamom, klinčić, guaiac drvo i cedar) koja sprječavaju razvoj bakterija. Tu su i Elemi (Filipini) te Bucchu (Južna Afrika) sandalovina koje sadrže omekšavajuća svojstva za kožu. Sljedeće na popisu, nalazi se 5 cvjetnih vodica s adstrigentnim, omekšavajućim i pročišćavajućim svojstvima (lavanda, ružmarin, kadulja, paprena metvica, matičnjak). Za upijanje viška vlage s površine kože zaslužan je prah škroba, a dodatak aloe vere smanjuje iritacije te osjećaj neugode na koži. Ono što je ključno za stvar sa znojenjem je to da Bio Beauté by Nuxe roll-on dezodorans ne sadrži alkohole i aluminijeve soli koje su zaslužne za „blokadu“ znojenja u klasičnim antiperspirantima, a oko kojih se vode vječne borbe vezane uz njihovu potencijalnu štetnost. Dakle, u usporedbi s antiperspirantima moć prirodnih dezodoransa po pitanju znojenja je lošija, ali ako se u obzir uzme dio vezan uz štetnosti ili ne po zdravlje, tu bitku definitivno dobiva Bio Beauté by Nuxe roll-on dezodorans koji je u svakom slučaju pouzdaniji što se tiče sastava.

Za kraj je ostao miris. Na prvo „mirisanje“ proizvoda, prije samog nanošenja bila sam oduševljena mirisom citrusa i eteričnih ulja koji dominiraju Bio Beauté by Nuxe roll-on dezodoransom. Ipak, kada sam ga prvi puta stavila na sebe, bio mi je poprilično prejak i neprestano sam ga osjećala do te mjere da mi je smetalo, pogotovo nakon gore navedenih 3-5 sati kada bi se s mirisima citrusa i eteričnih ulja pomiješao miris znoja. Što se dogodilo u međuvremenu ne znam, ali mogu reći kako sam se skroz privikla na njega, više ga ne osjetim tim intenzitetom i sasvim mi je ugodnoga mirisa kada ga nanesem.

Kada sve zbrojim i oduzmem, proizvod od mene dobiva visoku četvorku s obzirom na odličan sastav i teksturu, ali malo slabiju trajnost i visoku cijenu u odnosu na proizvode za zaštitu protiv znojenja koje sam do sada koristila. Proizvod je prikladan za trudnice, a moguće ga je kupiti u svim drogerijama i ljekarnama po cijeni od 59,90kn.

Jeste li vi isprobale Bio Beauté by Nuxe roll-on dezodorans? Kakvi su vaši dojmovi?

 

*PR proizvod

Close
Zrinka Ivešić (TheGlowGetter) dolazi iz Osijeka i ima 22 godine. Osim što studira fizioterapiju, obo...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)