Kistovi za blendanje sjenila

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 15.01.2013.

Svaki puta kada objavim neki make up tutorial, bude barem jedan komentar na temu mog blendanja (plus brdo upita na mail), sjenila naravno! Pokušala sam vam u tutorialima pokazati koje kistove za što koristim, no čini mi se da ih niste baš prepoznali, pa evo zbog toga malo detaljnijeg članka o tome. Prvi na tapeti su kao što rekoh, kistovi za blendanje ili stapanje sjenila. Na žalost ne mogu vas ovako naučiti blendati, ne mogu vam otkriti nikakvu tajnu kojom će te to s lakoćom moći raditi ili kako da postanete profesionalci kao da se oduvijek bavite time. No jednu stvar mogu napraviti. Mogu vas upoznati s kistovima koji će napraviti 80% posla umjesto vas!

PC231266

Detaljno sam proučila moju kolekciju kistova i odvojila sam neke koji su ili namijenjeni za blendanje ili ih ja koristim u tu svrhu. Radi lakšeg snalaženja, podijelila sam ih prema proizvođačima/brandovima koji su ih izbacili na tržište. O apsolutno svakom kistu ću vam reći sve što bi vas trebalo i moglo zanimati, a isto tako će sve to biti potkrijepljeno slikama iz raznih kutova! Klikom na linkove označene rozom bojom otići ćete na direktnu stranicu pojedinog kista koji vas zanima i ondje saznati cijenu i ostale detalje. I da, samo da napomenem, svi ovi kistovi su odlični, ne puštaju dlačice, boju i slično. Svih kistova koju nisu bili baš nešto sam se davno riješila i ovo što trenutno imam su najbolji od onoga što sam imala i s njima nemam nikakvih problema (osim ako ih spomenem eventualno pri opisu kista).

PC231278

Na kraju ću vam predstaviti i pobjednike ovog malog kvazi natjecanja, odnosno svoje favorite za precizno i malo manje precizno blendanje :).

FRAULEIN38

Započet ću s mojim prvim kistovima koje sam kupila. Radi se o setu koji sadrži 31 kist s Fraulein38.com, a u tom setu su se nalazila i dva dragulja koja su mi služila kao kistovi za blendanje.

PC231156

Ovaj prvi čupavi i neobičan kist vam je vjerojatno vrlo čudan i pitate se što on ovdje traži. Iskreno, ja sam se pitala što uopće traži u tom cijelom setu, sve dok ga nisam isprobala. Jest da je malo čupav i njegove dlačice su malo grublje i malo grebuckaju, no to ne može poreći činjenicu da je ovaj kist odličan u blendanju. Dosta je velik, no efekt blendanja crte na pregibu kapka u savršeni dimni efekt je skoro pa zabrinjavajući :D. Prekrije mi većinu područja koje blendam i definitivno nije super precizan, no sjenilo blenda kao pravi! Također, pretpostavljate da cijeli posao obavi u svega dva, tri poteza. Koristim ga za svakodnevne lookove u kojima nije potrebna preciznost, te blendanje malo svjetlijih nijansi.

PC231157PC231164PC231159

Ovaj drugi kist iz istog seta je namijenjen za blendanje. Sama „glava“ ovog kista dosta je velika i njegove dlačice i nisu baš previše dugačke, ali su dosta guste i skupa s time i nefleksibilne. Dobar je za blendanje tamnijih boja i njihovo koncentriranje na određenom, većem dijelu kapka. Njime neće dobiti onaj divan smokey efekt osim ukoliko se jako ne potrudite. Također, zbog svoje veličine nije baš previše precizan, a obzirom na malo grublje dlačice može i bockati i uzrokovati trušenje sjenila koje vam lako tada može završiti na vrhovima obraza. Sve u svemu, uz malo truda može poslužiti svrsi, no ja ga ne preferiram baš.

PC231039PC231042

REAL TECHNIQUES KISTOVI

Njih sam vam već predstavila malo detaljnije u ovom članku, no sada sam izabrala samo dva kista koja moram spomenuti.

PC231045

Prvi je deluxe crease brush i on je očito namijenjen nanošenju i blendanju sjenila na pregibu kapka. Pokušala sam ga upotrijebiti na pregibu, ali to nije baš moguće. Sama „glava“ mu je previše velika , debela i okrugla da bi bio precizan, a dlačice previše kratke i guste da bi mogle lako blendati sjenila. Većinu sjenila samo pomakne s mjesta i uopće ne daje onaj „dimni“ efekt koji priželjkujem! Ja ga koristim za korektor, zato sam ga kupila i za to više nego odlično služi!

PC231054PC231057PC231055

Ovaj drugi kist je base shadow brush. Namijenjen je ili nanošenju baze za sjenilo na kapke ili za stavljanje baznog sjenila/sjenila preko cijelog kapka. Ja ga ne koristim ni za jednu od tih namjena, koristim ga za preciznije blendanje u pregibu kapka. Dlačice su dovoljno duge, rijetke i mekane kako bi uspjele raditi dobar posao na ovom području. Isto tako, s jedne strane širok, a iz profila je tanak. Također, njegov pomalo špicasti vrh omogućuje lijepo razmazivanje i koncentriranje boje u jednom dijelu, dok ju ostatak dlačica raspršuje gore ili dolje. Također, stupanj blendanje ovisi o tome koliko jako pritisnete kist (pri čemu se on raširuje).

PC231047PC231051PC231053

ELF

Njihovi kistovi su često hvaljeni zbog omjera cijene i kvalitete. Ja ih imam nekoliko od svake vrste i jedini koji me do sada razočarao je kist za rumenilo iz Studio linije, no sada nije vrijeme da pričam o tome!

PC231062PC231064

PC231087

Prvi njihov Bamboo kist za blendanje je bio iz Mineral  linije i kupila sam ga samo jer me podsjećao na Sigma kistove za blendanje. Drška mu je nešto kraća, a dlačice duže nego u Sigma kistova, no osim toga sve je tu negdje. Dlačice su mu mekane, glatke i odlično rade svoj posao. Ovaj kist je dobar i za fiksiranje korektora ispod očiju nekim puderom u kamenu ili prahu. Definitivno ga preporučam, i zanemarite ovu zelenu boju, inače je žut,ali se malo obojao nekim zelenim sjenilom i ne može se više dobro oprati (ovo je još dobro kako je bilo :)). Trenutno je na sniženju s 5.5 funti na 3 funte!

PC231070PC231067PC231069

Drugi  kist koji sam si naručila od njih je bio kist za blendanje iz Essential linije, i toliko je star da mi je ovaj metalni dio već jednom otpao pa sam ga morala klještima stegnuti natrag i sada na svu sreću stoji na mjestu. Same dlačice su dosta tvrde (ali ne i oštre i ne grebu) i duge, no glava nije toliko velika kao kod nekoliko prethodnih ovog tipa(mada, malo sliči na onaj drugi Fraulein kist). Lako se radi s njime i lako se koncentrira na jedno područje. Dobar je i za lagano razmazivanje kremastih olovki za oči i slično. Samo, onaj lijepi izblendani efekt će te teško dobiti njime.

PC231083PC231084

Treći njihov kist je također iz Essential linije, i on je zapravo crease brush. Vrlo je malen, ima kraće dlačice, no odličan je za blendanje olovke za oči ili manjih dijelova kapka. Nije baš odličan za postizanje smokey eye efekta, no za manje dijelove kapka će biti izvrstan. Nije grub i njime lako možete i nanositi sjenilo na kapak!

PC231076PC231077

ECOTOOLS

Ove kistove sam naručila s eBaya, i radi se o dva različita seta. Prvi set je u biti sadržavao samo kistove za oči, a drugi i neke za lice. Ja sam odabrala najbolje od njih i sada ću vam ih pokazati. I svi su iz travel linije pa im je drška duplo kraća od uobičajene, sve ostalo je jednako :D.

PC231092

Prvi je ovaj najveći pomalo plosnati kist  na kojem ne piše čemu je namijenjen, no ja ga volim koristi i za blendanje sjenila. Dobar je i za druge stvari, no ovo je sada prioritet. S njime je slična stvar kao i s prvim spomenutim kistom, samo što su njegove dlačice puno blaže, mekše i finije. Također u par poteza njime postižete savršen look.

PC231095PC231097PC231099PC231126

Drugi na tapeti je kist za blendanje sjenila s ravno rezanim vrhom. On radi slično kao prethodni i onaj prvi spomenuti. Sjenilo blenda na širem području kapka ovisno o pritisku. Vrlo je mekan i ugodan na kapku.  Klasični kist za blendanje rekla bih.

PC231103PC231106PC231104

Ovaj treći je kosi kist. On može služiti i za blendanje i za nanošenje sjenila na pregib ili ispod obrve. Što se tiče blendanja nije loš, no morate biti oprezni obzirom na njegov oblik jer bi vam mogla proširiti sjenilo gdje ne želite. Prilično je gust i dlačice su mu stisnute zajedno pa je koncentracija boje više na jednom mjestu nego svugdje okolo. Nije baš moj prvi izvor za blendanje.

PC231112PC231109PC231113

Četvrti kist je u biti kist za nanošenje sjenila na pregib, no zapravo izgleda kao tipičan kist za blendanje u malo manjoj verziji i to mu jako dobro pristaje. Ukoliko ne želite neki dio kapka izblendati skroz do kraja i želite na naglasak ostane na jednom dijelu oka, tada koristite ovaj kist.  Dlačice su mu super mekane ali i čvrste i njime možete lako nanijeti sjenilo recimo kao s pencil kistom, na vanjski Vo oka, no njime također možete lijepo i izbendati taj dio bez da ga previše proširite gdje ne želite( što s pencil brush nije slučaj).

PC231120PC231123

MAX FACTOR

Iako je MF izašao na tržište s kistovima za make up, ostala sam razočarana jer ova dva nisam pronašla među njima. Oni su bili dio jedne promotivne akcije, nekih paketića od 3-4 kista prije par godina i presretna sam što sam ih se onda dokopala! Cijena im je bila oko 60-70 kuna sve zajedno, i stvarno su se isplatili. Neću previše duljiti o njima jer mislim da ih više ne možete nigdje kupiti.

PC231130

Ovaj veći kist je među mojim omiljenim kistovima za blendanje. Dovoljno je velik, a s druge strane i dovoljno precizan zbog mekih i ne predugih dlačica. Drška mu je jako dugačka što omogućuje da laganije uhvatite kist i lakše blendate.

PC231138PC231141PC231144

Manji kist je odličan za preciznije blendanje ili nanošenje sjenila. Njime volim razmazati olovku na donjem kapku ili izblendati vanjski V oka. Jednako je mekan kao i prethodni s tom razlikom da je manji i samim time precizniji.

PC231133PC231136

URBAN DECAY

PC231147

Ovaj kist sam dobila uz Naked 2 paletu i kao što vidite ima dva dijela. Nije da obožavam ovakve kistove, sli obzirom da ovaj dio za nanošenje sjenila stoji dolje, jako se dobro drži i odlično koristi. Ali nije sada naglasak na njemu. Ovaj drugi dio, dio za blendanje je bitan. Dlačice su mu jako duge, prilično skupljene zajedno i teško se razdvajaju. I to je dobra stvar!  S druge strane, nisu opće grube, ne grebu niti ništa slično. Njime možete nanijeti boju na pregib, no jačim stiskom, kada se kist malo raširi možete odlično i izblendati taj dio! Ovaj me kist oduševio jer se ne širi sam od sebe, ne širi se nakon pranja – ništa, stvarno je odličan!

PC231150PC231152

ESSENCE

O Essence kistovima sam već pisala, a one koji su mi posebno prirasli  srcu spominjem i sada. To su naravno njihovi kistovi za blendanje. Ponekad mi se više čine kao pencil kistovi s malo manje preciznosti, no upravo zbog tog svog ne previše preciznog oblika su odlični za blendanje. Njima je moguće postići čak i onaj predivni gradient efekt. Dlačice su im kraće ali jako mekane i stvarno se mogu upotrebljavati na više načina. A cijena im je stvarno smiješna, obzirom na to da se po učinku mogu mjeriti i s puno skupljim kistovima! Unatoč svim lošim pričama, meni nisu puštali niti boju niti dlačice, a imam ih 3 komada i svi su savršeni, mada, nisu baš identični :D.

PC231168PC231169

SIGMA

PC231176

I za kraj sam ostavila Sigma kistove. Oni su navodno najbolji na ovom području, a ja ih stvarno imam nekoliko, ako se ne varam od ovih za blendanje samo jedan mi nedostaje (E45). Podijelit ću ih na vrste i reći nešto malo o njima, ali neću duljiti jer već i vrapci na grani znaju koliko su odlični ovi kistovi.

PC231181PC231183

E70

PC231186PC231189

Ovo su kosi kistovi za sjenilo, ali ja ih koristim i za blendanje. Lako nanose boju na pregib kapka ili ispod obrve i samim time potiču blendanje tih nijansi. Ovaj plavi je malkoc gušće stisnut i njime se teže blenda, dok je ovaj drugi totalna suprotnost (mada se radi o potpuno istom tipu kista) , a i materijal od kojeg su izrađeni mi se čini malo drugačijim. Ovaj crni je širi i njime se lakše blenda, čak i bez prethodnog nanošenja sjenila njime! Dlačice su im mekane i dosta duge za blendanje!

PC231190PC231196PC231198PC231204

 E40

PC231209PC231213

Ovo su njihovi klasični kistovi za blendanje. Prilično su veliki, rašireni i imaju dugačke i mekane dlačice. Njima se najlakše postiže smokey efekt i nisu dobri za precizno blendanje. I da, ponovno vidite da kist iz normalne linije i kist iz seta nisu baš identični! Zapravo, sigurna sam da su ovi iz Mrs. Bunny kolekcije svi sintetički pa je vjerojatno u tome stvar!

PC231214PC231218

E35

PC231221

PC231223

Ovaj kist je vrlo sličan prethodnima, uz malu razliku u dužini drške i dlačica. Znam da ovako od oka to ne vidite, a nisam ih usporedila, no ovaj je malo manji. Širina mu jednaka,ali dužina dlačica je za milimetar-dva kraća. To bi trebalo dati malo manje slobode kod blendanje, no iskreno, ja ne vidim nekakvu razliku. Prilično isti posao rade sva ova tri kista

PC231225PC231226PC231230

E25

PC231234PC231236

Ovo je najmanji Sigma kist za blendanje koji ja imam i njega vrlo često uspoređuju s MAC 217 kistom! Čini me samo da je ovaj malo rašireniji, no ima pomalo špicasti završetak (nešto poput onog RT), pa je dosta precizniji od ovih prethodnih. Isto tako, nije skroz okrugao već je više plosnat i moram priznati da mi je ovaj kist najdraži od svih! Jednako dobro koncentrira boju na jednom mjestu kao što je i blenda.

PC231238PC231240PC231244

I to bi bilo to s predstavljanjem :). Što se tiče mojih favorita, za precizno blendanje mislim da bi nagradu mogli osvojiti ovi kistovi :

MF u manjoj verziji, Essence, Sigma E25, Ecotools crease brush i UD kist!

PC231253

Što se tiče ovih za postizanje smokey efekta i malo manje precizno blendanje, nagradu osvajaju:

Sigma E35, elf Bamboo blending kist, Sigma E40, Ecotools ravno rezani kist za blendanje i MF veliki kist za blendanje!

PC231257

Nadam se da vas nisam ubila ili uspavala ovim dugačkim člankom, ali morala sam obuhvatiti sve jer mi nema goreg nego članaka u nastavcima :D.

Koji su po vašem mišljenju najbolji kistovi za blendanje? Koje vi koristite?

Close
Suzana Prinčevac (AiryFairy) živi u Belišću, a nakon završenog Ekonomskog fakulteta posvetila se po...

Ovaj članak ima 65 komentara.

 • svaka ti cast! odlican clanak! :)

 • loly

  prvo, ti si meni jedna od najdražih šminkerica, zbog stila pisanja, kvalitete fotografija i teksta i zbog samog pristupa temi :)
  sa stajališta studentice koja sama sebe šminka na dnevnoj bazi, moram priznati da mi je ovoliko kistova samo za blendiranje malo too much.. lagano baca na perverziju :D
  mislim da si možda napravila preveliku nauku oko toga :)
  ali pohvale na trudu!! :*

  • Slazem se. Clanak je savrseno napisan, kao i uvijek! Dok sam citala, gotovo da sam mogla opipati svaki kist. :D ali vjerujem da ih ni ne stignes sve koristiti, pa mi je nekako too much :/

   • pa da ste dobro pročitale članak shvatile biste da ne koristem sve te kistove za istu namjenu… ovo su kistovi koji se mogu eventualno koristiti u svrhu blendanja sjenila (dakle, neki su tome baš namjenjeni, a za neke sam otkrila da su dobri u tome)- članak je tu kako bi netko mogao prepoznati kist i upotrijebiti ga ako ima takav ili sličan doma- i to je razlog zašto sam ih predstavila sve!! nije ovo članak kistovi koje koristim svakodnevno za blendanje i onda onak 100 komada… izdvojila sam najdraže na kraju i to su kistovi koje koristim svaki puta kad se šminkam!

   • tinna

    Nešto si živčana u zadnje vrijeme :?
    Ne moraš se nikome opravdavati, dobivala si i puno gore komentare na početku, ne znam zašto sad dižeš frku oko toga.
    Članak je savršen, stvarno si se potrudila. Bude mi vrlo koristan, trebala bi još kistova za blendanje, ovo će mi biti dobra smjernica.

   • dobila sam alergiju :D

   • Nisam mislila nista lose, no hard feelings :?

   • Lemi

    Nije previše kistova :D Npr, ja nemam dovoljno blending kistica i iznerviram se kad mi isti treba a nisam stigla oprati kistice i onda nema rezervnog. Nije previše nikako :D sve se to da koristiti :lol:

    pohvale za iscrpan članak i dobre fotke!

   • Kistova NIKAD dosta :D

   • Noir Classique

    Nikad dosta kistova, pogotovo blending brusheva… a naravno njih je najteze nac ako trazis po ducanima.

 • trixiebell

  Čisto zadovoljstvo je čitati tvoje uvijek savršeno napisane članke :) Svaka čast!

 • col
  :) :) :)

 • Buba

  Ja imam essence-ov i za dvadesetak kuna je stvarno odličan!:D

 • misslela

  Super članak :) Gdje si naručila Sigma kistove?

  • pa s njihove službene stranice :) imaš članak o mrs.bunny setu tu pa potraži, tamo imaš sve detalje :)

   • misslela

    Hvala.

 • jana

  meni su MAC kistovi ipak najdrazi :). ali i malo preskupi za ovo podrucje, u Americi su im normalne cijene

 • Anime

  super detaljan clanak…hvala ti…ja sam bas na svoju wishlist stavila par kistova…samo jos uvijek ne znam koji da uzmem i nisam sigurna koji je za sta, ovaj clanak dobro dodje. i jos je skoro druga sminkerica objavila clanak o nekim basic kistovima, samo nije navela konkretne kao ti. ali presjek vasa dva clanka doro dodje

  tebi svaka cast kad medju morem tih kistova uspijes popamtit za sta ti koji sluzi :D

  • AiryFairy

   pa vidi im se po obliku šta za koji služi, i nije baš neka mudrost… na većini čak i piše za što su :D

 • Anime

  i usput…možeš li mi samo ukratko opisati postupak blendanja?

  • AiryFairy

   malo je to teško opisati ovako riječima :D imaš na youtubeu puno videa, mislim da ćeš tako bolje shvatiti :D

 • misslela

  Anime,ovaj video objašanjava postupak blendanja.
  http://www.youtube.com/watch?v=JqkuzDS0xLg&list=PLA681761009B5F212&index=10

 • Blueberry

  Ja imam i koristim jedino ova 2 mf kistica koje sam dobila uz sjenilo.. tako dobri kistovi, a besplatni su bili… ;) :D

 • Little.Miss.Sunshine

  Super članak, ja nemam toliko veliku kolekciju kao ti, ali imam ih nekoliko i ok su mi za tu namjenu, ali evo polako si naručujem kistiće pa ću imati jedan dobar set :D

 • 50 shades of pink

  imas previse kistova, posalji meni kojeg haha salim se :lol: meni je najdrazi od ecotoolsa veci kist za sjenilo, ima ga u kozmu ali posebno, ne kao dio onog seta. jako je mekan i pahuljast i odlicno blenda :*

 • hech20

  MF imam i savrsen je za blendanje a super mi je i RT meni nije prevelik samo ga malo njeznije pritisnem i dobijem gradient efekt.. smokey eyes u 1sec :)

 • Miiii

  Čitam članak i počinjem se osjećati kao sirotinja jer koristim samo četiri kista – za puder, rumenilo i kistić za nanošenje sjenila i blendanje :D Joj, da nisam počela čitati Šminkericu mislim da ni to ne bih koristila (i nastavila nanositi sjenilo spužvastim aplikatorom XD)

  • Tea

   i ja imam samo 2 za blendanje, 1 za sjenilo, 1 za ruž i 1 za puder/rumenilo. haha ://

  • Marija

   Hahaha, potpuno te razumijem :D
   Ja tek sad vidim kolika je to nauka o šminkanju, zbilja se divim curama. :D

 • Lala

  Cure, meni opet treba savijet… :P
  Naručila bih neki set kistova s ebaya. Bitno mi je da sadrzi one osnovne kistove koji trebaju nekom pocetniku, da cijena nije pre velika,ali opet da su donekle kvalitetni.
  Koje mi preporčujete?

  • Tea

   savjet* i imaš super kistova u mulleru, dm-u i slično… jedino ako baš žališ naručiti preko ebaya onda ne znam :)

  • AiryFairy

   pa eto, te ecootools bih ti preporučila jer su odlični… druge nisam baš probala…

 • Marija

  Daj ne, ovim prvim Ecotools kistovima za oči sutra ističe rok! :( A baš sam se nabrijala da ih kupim. :(

  • AiryFairy

   pa imaš još sellera…ja sam na blef naručila i sve je okej bilo!

 • Miss D

  Moze popis kistova koje bi pocetnica morala imat i gdje da se kupe?

  • Noir Classique
  • AiryFairy

   ovisi o make upu koji koristiš…ja ću napisati sve a ti vidi što ti stvarno treba :)

   trebaš dobar kist za tekući puder (nema ih baš kod nas)
   trebaš kist za puder ( bipa kabuki)
   trebaš kist za rumenilo (bipa kabuki za rumenilo)
   kist za nanošenje sjenila ( u mulleru imaš velik izbor)
   kist za blendanje ( essence ovaj koji sam pokazala je okej, ili ecotools- kozmo, ebay)
   kosi kist za liner i obrve (essence)

   i to je u biti to od osnova :)

 • Noir Classique

  Meni ovaj Essenceov ljubicasti nikako ne pase… koliko god ga njezno koristim osjetim grebanje, najgore mi je kad olovku blendam u pregibu kapka. Geeerrrrrrr xD

  • Woopy

   ljubicasti je onaj plosnati za sjenilo, ovaj blending je plavi, da ih nisi mozda pomjesala? :D

   • seth

    Kada sam ja kupovala Essence kist za blendanje oba dva su bila ljubičasta. I onaj za tuš u gelu je sada ljubičast, a prije je bio plav. Slažem se da je malo pregrub.

 • kiki

  Ni meni essence ne odgovara, pretvrd je, s njim nanosim sjenu :/

 • Woopy

  zivio ecotools sa ova dva seta sa e-baya, genijalni su :) a od elfa imam 3 ova bamboo i cetvrtog sam narucila sada bas kad je na 3 funte, njih nikad dosta :)

 • Iveee

  Lijepo si to objasnila.
  Essence <3!

 • Nicolele

  Ovo je jedan od kvalitetnijih clanaka koji sam vidjela na sminkerici u posljednje vrijeme..
  Jako lijepo napisano,obrazlozeno,i zaista dosta toga se moze naucit iz ovog clanka

 • ivana

  Iako nebi vjerovali ali ja najbolje izblendam sjenila sa Sephora kistom i to sa kistom za puder mineralni br.45.velik je,odličan i radi savršen posao…slučajno kad sam se šminkala sam ga otkrila jer nisam imala čisti kist samo za puder,i na kraju ispalo savršeno,sad ga stalno koristim u te svrhe,jedan,a dr.mi za puder isti JER IMAM NAŽALOST SAMO DVA!!!!!!!MOžda smiješno ali ISTINITO!!!
  PS:Nadam se da će se Sephora vratiti kod nas!!!!

  • Lemi

   Imam ga i ja, al zar ti nije to preveliko za blendanje sjenila na kapcima?lol :lol:

 • ivana

  Lemi:Nije,i meni bilo na početku smiješno kad sam ga prvi put stavila u ruke za tu namjeru (sila ne pita,snađi se kako znaš…),meni odgovara savršeno,nema rijeći stvarno i od tad nikoji drugi ne koristim,ima prekrasno sintetsko.meke dlačice znaš i sama,JEDNOSTAVNO TI SAVJETUJEM DA PROBAŠ!!!I Naravno volila bih čuti tvoje dojmove,i da li to funkcionira i drugima!!!Ako se sutra šminkaš a vjerujem da da-volila bih da mi ostaviš svoju malu recenziju probe!!!!!

 • Tamy :)

  meni su mf savrseni i ovaj essence,mada njega nekako jos najvise i koristim :) samo ja od mf imam i za gel liner ili ruz i cesljic za obrve i savseni su,iznenadila me kvaliteta,jako lijep clanak,jedan od boljih u zadnje vrijeme

 • dx

  Meni ovaj UD nikako ne valja :S imam jako osjetljivu kožu pogotovo na kapcima i nekako me grebe, koristim jedan iz oriflame-a koji je puno bolji od njega i par od coastal scents. Ni essence nije loš ali ga koristim u druge svrhe :)

  • AiryFairy

   pa moj uopće ne grebe … ja ga baš volim :))

 • marijam

  MAC 217 :kima:

 • roza

  ja imam 1 kist za sjenilo i jedan za bronzer. više ni ne koristim,i ta 2 koristim 5 put godišnje.em mi se ne da s tim baviti se,em mi nije ugodno imati sjenilo na očima,stalno mislim da je nestalo i ne znam kaj :D držim se tuša i maskare i to je to hehe. kupila sam si sad paketić kistića u offertisimi,krasni su rozo-bijeli s crnom drškom i stoje mi na polici da lijepo izgledaju u praznom svjećnjaku
  al pročitah članak i naučih svašta :D

 • rita

  što reći, odlično kao i uvijek! masu sam naučila o kistovima iz tvojih članaka.

 • MiuMiu

  Klasičan kist za blendanje, rekla bih. haha, super si :)

 • odlicna kolekcija! neke imam i ja i obozavam ih :)

 • Nina3001
  • nemam pojma, ja ne bih kupovala kistove ne ebayu…

 • ziza

  OMFG! da mi je jedno trećina ovog blaga…. Super članak.

 • dejana

  pitala bih te da mi preporucis dobar kist za nanosenje sjenila..ja sam narucila artdecoalinisam jos dobila pa ne znam da li je ok..tako sam kupila artdeco za nanosenje tekuceg pudera ali mi nije bas ok…jer uzima dosta pudera kojiostaje medju dlacicama..a ja sam mislila da su njihovi kistovi ok..
  i reci mi please koji kistpreporucujes za nanosenje pudera tkz tvor kist..ali neki koji mogu kupiti u mulleru ili bipi i takoto a ne preko interneta…
  hvala unapred…
  tekst je ekstra…treba da bude detaljan ,toje ok..

 • LilMee

  Odličan članak, sve si detaljno opisala i baš je koristan. :)
  Meni je za blendanje najbolji MAC 217. Imam i ovaj Essenceov ali njime ne postižem tako dobre rezultate. Ovaj UD iz Naked palete koristim za korektor jer mi za sjenila uopće ne valja, kao da rasprši sjenilo i makne mi ga s kapka. Ali za korektor je odličan. :)

 • rita

  genijalan članak kao i uvijek! od max factorovih kistova, ja sam identičan kupila u čapljini za 2 marke-8kn (i manje) u CM-u. i još neke kistove svi manje od 10 kn i genijalni su. marka Ovnak.

 • Rina

  Imam pitanje, pa se nadam da imožeš pomoći. Primjetila sam da imaš MRS Bunny kisteve, a i one sa prirodnom dlakom. Planiram kupiti jedan Sigma set, al već mjesecima mozgam koji je bolji – sintetička ili prirodna dlaka….Help :)

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)