L’Oreal Nutri Gold Extraordinary za čišćenje i njegu lica

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 01.08.2016.

Nakon 3 mjeseca intenzivnog korištenja isključivo L’Oreal Paris Nutri Gold Extraordinary linije u mojoj svakodnevnoj preparativnoj njezi, vrijeme je da konačno s vama podijelim svoje iskustvo i dojmove o učinkovitosti ovih proizvoda.

01_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

O Nutri Gold Extraordinary liniji vjerojatno ste već imale prilike čuti jer su je vrlo često posljednjih mjeseci spominjali razni beauty portali i blogovi. Riječ je o liniji proizvoda za čišćenje i njegu kože, a specijalno je prilagođena potrebama isušene i suhe kože.

Kako sam ja u to vrijeme imala dosta dehidriranu kožu, razveselila me činjenica da ću imati priliku isprobati nešto što bi eventualno moglo riješiti moje probleme. Na korištenje sam dobila sljedeće proizvode: Extraordinary Mlijeko u ulju za čišćenje lica, Extraordinary 3u1 mliječni gel za čišćenje lica i uklanjanje šminke, Nutri Gold Extraordinary Dnevna krema za lice, Nutri Gold Extraordinary Noćna krema/maska za lice, Nutri Gold Extraordinary ulje.

Kao što primjećujete radi se o dosta proizvoda, tako da ću odmah na početku napomenuti da će recenzija biti malo duža nego što je uobičajeno, a na proizvode ću se osvrnuti redoslijedom kako sam ih koristila.

Extraordinary Mlijeko u ulju za čišćenje lica za suhu kožu, 200 ml, 41,90 kn

02_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Ako me dovoljno dugo pratite, onda vam je poznato da ja baš i nisam osobiti ljubitelj mlijeka za čišćenje lica. Naprosto mi više odgovara osjećaj svježine koja se najčešće dobije upravo umivanjem lica, a uklanjanje nečistoće s mlijekom mi je oduvijek bilo mrsko jer bih vječito imala osjećaj da nisam lice dovoljno dobro očistila. Ipak, ovaj proizvod se od uobičajenih mlijeka razlikuje po činjenici kako sadrži ulje pa bi samim time otapanje šminke trebalo biti lakše. I mogu vam reći da je.

03_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

04_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Ovaj proizvod koristila sam isključivo za uklanjanje šminke na očima tako da bih proizvod nanijela na blazinicu, a zatim tu istu blazinicu prislonila na kapak i pričekala par sekundi i potom ju lagano povukla. Na ovaj način ćete smanjiti iritacije u slučaju da imate osjetljive oči, a i dopustiti proizvodu da počne djelovati, a samim time dobit ćete prilično impresivan rezultat.

05_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

06_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Teksturom je dosta rijedak, ali opet, ne previše tako da ćete vrlo jednostavno moći ovaj proizvod dozirati prema svojim potrebama. Miris, kao i svih ostalih proizvoda iz linije je dosta intenzivan i pomalo zna gušiti, ali nakon određenog vremena ga ne osjećate.

Extraordinary 3u1 mliječni gel za čišćenje lica i uklanjanje šminke, 150 ml, 41,90 kn

07_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Oko ovog proizvoda sam podijeljenog mišljenja, iako sam ga u biti uistinu zavoljela. Razlog tomu ću pripisati onom mom famoznom osjećaju čistog lica koji se dobiva umivanjem kojeg nisam uspjela utažiti u ovoj liniji, iako sam čak i to probala. Naime, ovaj proizvod je namijenjen za dnevno čišćenje lica tako da ovaj gel umasirate lagano u lice, ostavite da djeluje par trenutaka, a potom ga uklonite blazinicom. Proizvod se nanosi na suhu kožu.

09_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

S obzirom na to da proizvod sadrži ulja, bez obzira na to što jako dobro uklanja nečistoću s lica, stvara osjećaj topline na licu. Barem meni. Kao da vam je nešto zagrijalo kožu. I u ove vruće mjesece taj feeling mi jednostavno ne odgovara.

08_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Ono što sam ja u par navrata pokušala je ovaj proizvod ukloniti vodom. Nije nemoguća misija, ali definitivno se u doticaju s vodom teže uklanja i to umivanje potraje. Ako ste očajni u tome da osjetite olakšanje na koži, možete prekršiti pravilo poput mene, ali opet s druge strane, uistinu je lakše i jednostavnije proizvod naprosto ukloniti blazinicom jer drukčijoj upotrebi i nije namijenjen.

10_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

11_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Proizvod je dosta guste teksture, minimalno se troši, a kada sam se naviknula na njega, uhvatila sam samu sebe da više puta dnevno mažem lice i uklanjam nečistoću s lice s ovim proizvodom jer uistinu jako dobro radi svoj posao. Miris mu također nije jača strana, ali mirisi su po mom mišljenju subjektivna stvar pa neću previše trubiti o tome. Svakako jedan od proizvoda iz linije koji bi pod obavezno preporučila, a osobito ako ste ljubitelj sličnih proizvoda za uklanjanje nečistoće.

Nutri Gold Extraordinary Ulje za normalnu do suhu kožu, 30 ml, 82,90 kn

12_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Sljedeće na redu je ulje. Izgleda toliko elegantno, bogato i moćno u svom pakiranju da, otvoreno priznajem, jedva sam čekala da vidim je li uistinu učinkovit. Sadrži 8 esencijalnih ulja poput lavande, ružmarina, ruže, naranče… u kombinaciji s 8 prirodnih kao što su jojoba, maslina, suncokret… L’Oreal kaže kako je riječ o izuzetnom eliksiru ljepote. U njega sam polagala najviše nade jer sam već koristila slična ulja koja su mi uistinu pomogla.

13_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Proizvod je dosta mastan, zahvaljujući pakiranju vrlo se jednostavno dozira, i za čitavo lice dovoljne su tek 3 do 4 kapi te se samim time vrlo sporo troši. Ali doslovno. Potrebno ga je nanijeti nakon čišćenja lica, prije same kreme i moram priznati da se meni samostalno pokazao dosta težak. Ne ostavlja mastan trag, ali je potrebno dosta vremena da se dobro upije.

14_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

15_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Zbog mirisa se ne mogu oteti osjećaju da mi se koža guši iako to nije baš tako. Naime, ovo ulje će vašu kožu učiniti uistinu elastičnijom. Ne mogu reći da sam primijetila određenu razliku kada je u pitanju suhoća (primjerice, na području nosa mi je ekstremno suha koža i ovo ulje tu suhoću ne može riješiti), ali lice ujutro svakako izgleda svježije i bolje. Svakako nije na odmet koristiti ovako bogat eliksir, ali opet s druge strane, nije da sam ostala u čudu od viđene promjene što pripisujem  svojim visokim očekivanjima.

16_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Nutri Gold Extraordinary Dnevna njega, 50 ml, 75,90 kn

17_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Ova krema prema mom mišljenju najbolji je proizvod iz čitave linije. Koristim ju najčešće i vrlo rado bi ju preporučila svima. Prava hidratantna krema za lice koje uistinu pomaže koži. Vrlo je elegantno pakirana, a takve je teksture da je nije potrebno previše i može potrajati čitavu vječnost. Ima isti miris kao što imaju mlijeko i gel za lice, ali je krema sama po sebi nešto prozračnije i kad god ju nanesem osjećam svježinu koju tako očajno tražim.

18_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Koristim ju u kombinaciji s uljem jer mi je ono preteško, međutim ovo dvoje u tandemu savršeno funkcionira i svakako bih vam preporučila da koristite i jedno i drugo jer ćete dobiti najbolje rezultate. Kombinacijom ova dva proizvoda moja je koža postala elastičnija, glađa, a suhi dijelovi su bili manje istaknuti. Nije u potpunosti riješilo suhoću moje kože, ali je svakako učinilo da moje lice bude zaglađenije i blistavije.

22_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

19_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

20_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Iako je namijenjeno za dnevnu njegu, vrlo često sam ju koristila i prije spavanja.

Nutri Gold Extraordinary Noćna njega-maska, 50 ml, 75,90 kn

21_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Ovaj proizvod sam najmanje koristila. Riječ je o kremi koja je u biti maska.

23_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Nanosi se tako da ju najprije umasirate na čisto lice, a potom u debljem sloju kao masku. Držite je na licu do nekih 10-15 minuta i kao takvu koristite 2 do 3 puta tjedno. Nije navedeno da se ispire. Ono što je zanimljivo je što je krema prozirne teksture i kada ju nanesete na lice nećete strašiti svoje ukućane, a dobra vijest je i što ju uistinu osjećate kako hrani kožu, a da ju pritom ne zateže.

24_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

25_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

26_Nutri_gold_Extraordinary_L’Oreala Paris

Ova krema mi se također jako svidjela, međutim ja nemam naviku koristiti noćne maske (više sam tip za instant rješenja), tako da sam ju koristila jedanput u kojih dva tjedna. Nije ni preporučljivo da se upotrebljava prečesto, tako da tu i tamo počastiti i nahraniti kožu na ovaj način dobro dođe.

Sada kada smo upoznali proizvode, vrijeme je da sumiram dojmove i donesem zaključke temljene na čitavoj liniji.

Najiskrenije, ovu liniju nikada ne bih samostalno kupila. Iako je riječ o liniji proizvoda namijenjenih upravo problematici moje kože, odabrala bih tek par proizvoda koji bi odgovarali mojim potrebama, a to su kreme za lice i mliječni gel. Imala sam velika očekivanja od ove linije jer sam mislila da će mi intenzivnim korištenjem svakog dana riješiti probleme suhoće na određenim područjima lica, međutim ako nekoliko dana ne koristim ove proizvode, sve se vrati na staro. Jasno da se radi o instant rješenjima i proizvodima bogatog sastava koji jako dobro hrane kožu, ali nekako mi je sve zajedno – previše.

Voljela bih također da je miris manje intenzivan i da se određeni proizvodi mogu isprati, osobito kada govorimo o proizvodima za uklanjanje nečistoće.

Svakako bih vam preporučila da iz ove linije odaberete proizvode koje odgovaraju vašim potrebama. Ako vam treba kvalitetno mlijeko za uklanjanje šminke, odaberite mliječno ulje. Ako vam je potrebna kvalitetna dnevna krema za lice, ne možete pogriješiti s ovom. Ako želite da vaša koža izgleda blistavije i elastičnije, serum je broj jedan.

Meni ova linija nije stvarala nikakve probleme. Nije komedogena, blaga je, ne pecka, ne izaziva iritacije. Odlična je i za osjetljivu kožu.

Na vama je da na temelju mog iskustva procijenite da li bi vam možda koji od navedenih proizvoda odgovara, a ako sam slučajno nešto zaboravila spomenuti i imati dodatna pitanja, svakako se javite u komentarima.

Jeste li čuli za ovu liniju? Koji proizvodi iz linije vam se čine najinteresantnijim? Jeste li možda već isprobale nešto od navedenog?

*PR proizvodi

Close
Andrea Staničić (Mala Trubica) ima 26 godina, živi i radi u Zagrebu. Autorica je kozmetičkog bloga M...

Ovaj članak ima 2 komentara.

  • Iva

    Vec pola godine koristim nutri gold kremu za dnevnu njegu i pre zadovoljna sam. Brzo se upija, pre fino mirise i koza bude bas glatka i nahranjena. Preporučujem svakako! :)

  • Iva

    Autorica je zaboravila da napomene da ovaj mlecni gel u tubi za skidanje sminke ima cestice zlatnog shimmera u sebi(ne salim se), koji ostaje na licu posle umivanja. Na stranu to, ali meni je iako nemam osetljivo lice posle 2 koriscenja izazvao osecaj veoma neprijatnog peckanja, zatezanja i nelagode narednih nekoliko dana. Srecom proslo je bez posledica. Oprez sa njim!
    Obe kreme su veoma loseg sastava-pri samom vrhu su alkohol, silikoni i mineralna ulja, gore ne moze i moze da posluzi samo kao dobra podloga za sminku ukoliko vam je svejedno da li na lice nanosite proizvode koji su u najmanju ruku sumnjivog sastava. Kreme nisam probala bas zbog sastojaka, ali iz recenzija sam saznala za koriscenje kao podlogu.
    Ulje i mlecni gel sam sama kupila i za ulje mogu da kazem da je vrhunski uradjeno i za svaku pohvalu. Svi sastojci su na mestu, a razlika se vidi posle par koriscenja. Moze se stavljati samostalno(sto je najefikasnije), pomesano sa kremom, par kapi u podlogu za dewy efekat. Naglasila bih da je najbolji efekat svakog ulja ako se stavlja na vlaznu kozu-prethodno nakvasenu tonikom ili termalnom vodom. Brzo se upija, koza je blistava, meksa i preporodjena. Nije komedogeno i tesko na licu. Ne samo da hidrira nego i vidno hrani kozu. Meni je ispeglalo dehidratacione borice oko nosa posle nekoliko koriscenja. Na sredini cela su se dosta smanjile iako je trenutno najnepovoljniji preriod za moju mesovitu dehidriranu kozu lica zbog centralnog grejanja i niskih tempreatura spolja.Vredi svake pare i ponovila bih kupovinu.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)