Make Up Factory Expert Brushes

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 05.06.2011.

Nikad dosta kistova i četkica za šminkanje, zar ne? Isprobala sam Make Up Factory profesionalne kistove pa pročitajte moje recenzije!

O Make Up Factory kozmetici sam već pisala, a sada je došlo vrijeme da predstavim njihove kistove: Make Up Factory Expert Brushes.

Nova kolekcija Make Up Factory profesionalnih kistova sastoji se od svih kistova koji su vam potrebni da izrazite svoju kreativnost i kreirate odličan make-up look. Vodili su računa o izboru najkvalitetnije dlake kao i o optimalnoj dužini i obliku držaka za što jednostavnije i ugodnije korištenje.

Pogledajte koje sve kistove možete naći u kolekciji i pročitajte kako sam ja njima zadovoljna!

Powder Brush

Izrađen je od kozje dlake iz Kašmira. Služi za nanošenje pudera u prahu i kamenu. Fina dlaka omogućuje da se puder u prahu veoma fino raspodijeli na koži te je na taj način matira i fiksira make-up bez da lice djeluje previše napudrano. Cijena je 151,90 kn.

Kist je mekan i iznimno ugodan na licu. Manje kvalitetni kistovi za puder ponekad “grebu” i nadražuju kožu izazivajući tako upravo suprotan efekt od željenog: crvenilo lica. Zbog toga je uvijek bitno uložiti malo više u kist od kvalitetne dlake, kao što je ovaj. Uz dobru brigu i redovito pranje u odgovarajućim sredstvima, kist će vam trajati jako dugo pa je svakako isplativa investicija. Odlično nanosi puder u kamenu i prahu jer nije premekan pa uspijeva “fiksirati” čestice pudera po cijelom licu, a dovoljno je nježan da puder nanosi ravnomjerno i u laganom sloju. Time se dobiva prozračan i prirodan izgled koji je meni, a vjerujem i svima vama, jako bitan. Ono što mi se jako sviđa je dizajn drške! Crna boja djeluje jako elegantno i profesionalno, savršeno za make-up koferčić svakog make-up artista, a i mi ostali djelujemo jako profesionalno s njima! ;) Uz to, drška je lijepo glatka i okrugla te savršeno pristaje u ruku i time olakšava šminkanje.

Ocjena: 5.

Blush Brush

Izrađena je od mongolske kozje dlake. Koristi se za nanošenje rumenila, highlightera ili bronzera. Zbog idealne kombinacije čvrstoće i mekoće, savršeno se prilagođava crtama lica te omogućava precizno definiranje kontura lica. Cijena je 112,90 kn.

Jedan od meni najbitnijih kistova! Niti jedan drugi kist neće tako precizno nanijeti rumenilo ili bronzer ispod jagodične kosti te naglasiti konture lica! Još jednan kist u koji svakako vrijedi uložiti jer je efekt nezamjenjiv. Kao i kist za puder, i ovaj je vrlo ugodan na koži i mekan, ali dosta čvršći za preciznije nanošenje. To je vrlo bitno kod ove vrste kistova jer ako su premekani i loše kvalitete, rumenilo će se raspršiti svuda i nećete ga moći pravilno nanijeti. Ovaj je savršene ravnoteže između čvrstog i mekanog te izuzetno gust! Ja ga koristim za nanošenje tamnijeg rumenila ili bronzera ispod jagodične kosti (za efekt užeg i oštrijeg lica), na rubove brade i kosti čela. Također je super za nanošenje shimmera ili highlightera na jagodičnu kost odmah ispod očiju. Imam osjećaj da zbog svoje gustoće nekako fiksira rumenilo ili highlighter na licu te je zbog toga boja vidljiva odmah prvim potezom.

Ocjena: 5.

Foundation Brush

Izrađen je od sintetičke dlake. Koristi se za nanošenje tekuće podloge (pudera), kao i baze za make-up. Omogućava nanošenje optimalne količine podloge na lice te postizanje prirodnog, savršenog tena. Četkica k tome daje takozvani “poliš efekt”, podloga se odlično stapa s kožom, a što je najvažnije ne ostaju tragovi dlake četkice. Cijena je 97,90 kn.

Dugo sam se borila protiv ovih kistova jer mi je nanošenje podloge prstima bilo najbolji izbor sa savršenim efektom. Ipak, ovaj kist ima neke prednosti koje prsti nemaju. Omogućava dosezanje određenih područja do kojih je inače teže doći i jednakomjerno ih prekriti podlogom. Ta područja su kutovi nosa, donji kapak, ispod i iznad obrva. Iznimno je bitan izbor kista za podlogu! Ukoliko izaberete nekvalitetan, ostajat će vam “crte” od pudera zbog loše gustoće i kvalitete dlake, a moguće da će koja i otpasti i zalijepiti vam se za lice. Ovaj kist sam puno koristila i uvijek je davao ujednačen izgled, bez crta i područja s nerazmazanim puderom. Sada ga rado koristim iako se vraćam nanošenju prstima kada sam u žurbi jer nanošenje kistom ipak traje koju minutu više.

Ocjena: 5.

Eye Shadow Brush, Large

Dolazi i u Small verziji. Izrađena je od kunine dlake i toray vlakana. Veća četkica koristi se za nanošenje sjenila na veće površine, a manja je idealna za nanošenje tamnih boja. Kunina dlaka je jako elastična, dobro prima i raspodjeljuje boju te omogućuje precizno nanošenje boje, dok toray vlakna četkici daju ugodnu, mekanu teksturu. Rezultat kombinacije je posebno ujednačena i gusta četkica. Cijena veće četkice je 97,90 kn, a manje 73,90 kn.

Ovaj kist je u mogućnosti u jednom potezu savršeno nanijeti sjenilo na veliku površinu kapka. Lijepo je mekan, dovoljno čvrst i gust. Ono što me posebno oduševilo je što zbog te gustoće prihvaća i u sebi zadržava potrebnu količinu sjenila, bez da se ono trusi i pada po podu. Nije čak bilo potrebno da “otresem” višak sjenila. Nisam mislila da kod ovog tipa kistova postoji velika razlika između kvalitetnijih, skupljih i svih ostalih. No, saznala sam da je ima. Ostali kistovi ovog tipa jako su mi rasipali sjenilo okolo i radili nered. Također su slabije nanosili sjenilo na kapak. Ovaj kist lagano klizi po kapku i imam osjećaj da prekrije svaki milimetar površine savršeno i jednakomjerno. Odličan je i za nanošenje sjenila na donji kapak, uz trepavice, jer zbog svog tankog vrha odličnom preciznošču nanosi sjenilo te, kako sam već spomenula, nema rasipanja sjenila po licu.

Ocjena: 5.

Blending Eye Shadow Brush

Izrađena je od fine kozje dlake. Koristi se za “blendanje”, odnosno stapanje boja i kremastih tekstura, a idealna je i za sjenčanje pregiba kapka i savršen smokey eye efekt. Elastični vrhovi okrugle četkice odlično su prilagođeni konturama oka pa se na taj način sjenila ugodno nanose. Cijena je 97,90 kn.

Mekoća ovog kista je nevjerojanta! Gotovo se ni ne osjeti na kapku prilikom nanošenja sjenila jer je toliko nježan i mekan. To mi se jako svidjelo! Koristim ga za nanošenje tamnijeg sjenila na pregibe kapaka  (savršenog je oblika za to), kao i za stvaranje “mačkastog” efekta nanošenjem sjenila na vanjski kut kapka. Zbog “špičastog” vrha ovaj kist je odličan za to jer u samo nekoliko poteza stvori savršen oblik na uglu oka. Može se koristiti i za donje kapke, ali ipak tu radije preporučam Eye Shadow Brush koji bolje zadržava sjenilo. Odličan je za blendanje, a ja sam otkrila da je savršen za nanošenje highlightera ili shimmerastog, svijetlog sjenila na unutarnji ugao oka i korjen nosa za efekt svjetlucavih, velikih, odmorenih očiju! Ipak mi fali malo veća čvrstoća kod ovog kista, pogotovo kod blendanja kremastih sjenila.

Ocjena: 4.

Eye Contour Brush

Izrađena je od kunine dlake i toray vlakana. Koristi se za nanošenje eyelinera, odnosno izradu preciznih linija uz trepavice ili za ublažavanje strogih linija. Može se koristiti i za ocrtavanje obrva, a kao poseban trik koristi se i za precizno ocrtavanje ruba usana. Cijena je 58,50 kn.

Ovaj kist koristim na nekoliko načina. Prvo, isprobala sam ga za popunjavanje i ocrtavanje obrva. Kist je vrlo mekan i nježan pa sam, s obzirom na to da ja volim čvršće kistove ovog tipa, mislila da neće moći dovoljno precizno nanijeti sjenilo za obrve. Na moje iznenađenje, on je to učinio odlično! Obrve su bile precizno popunjene, a ono što mi je najbitnije je da je to izgledalo potpuno prirodno! Nije bilo viška sjenila, niti nakupina između obrva. Uz to, mogla sam vanjsku liniju obrva povući lijepo tanko, u jednom potezu. Drugi način korištenja je, naravno, za gel eyeliner. Opet sam mislila da će kist biti premekan jer sam do sada koristila puno čvršće, ali rezultati su savršeni. Preporučam ovaj kist svim početnicama u nanošenju eyelinera! Od gel eyelinera sam potpuno odustala jer sam dosadašnjim kistovima postizala loše rezultate i muku mučila sa savršeno ravnom linijom koja nikad nije ispadala takva. Sada mi je drago da mogu ponovo početi koristiti gel eyelinere, umjesto tuševa, jer je uz ovaj kist nanošenje nevjerojatno lako i precizno! Kist je divno mekan, nježno klizi kapkom i u jednom potezu stvara savršenu liniju. Na gornjem vrhu kista izdužene su doslovno 3 do 4 dlake koje omogućuju stvaranje onog super tankog kraja linije kojeg sam toliko željela postići! Treći način korištenja je za nanošenje sjenila, kremastog sjenila ili sjenila pomiješanog s vodom uz rub kapka. Ja nanosim tamnije mokro sjenilo uz donje trepavice i ovaj kist mi je savršen za to jer se sjenilo ne trusi po kapcima i linija se ocrtava jako precizno i tik uz trepavice.

Moja ocjena: 5+.

Eye Shadow Applicator

Izrađena je od Rubicell japanske spužve koja je fino porozna, a stabilna. Koristi se za nanošenje sjenila, koje se nanosi veoma ravnomjerno, dok superfine pore sprječavaju da se sjenilo trusi. Za smokey eye se sjenilo može odlično nanositi na gornji ili donji kapak uskim rubom ili vrhom ove četkice. Cijena (sa dva refila) je 49,90 kn.

Dok se nisam još bila upoznala s ogromnim izborom kistova i četkica za make-up, kao početnica u šminkanju koristila sam se upravo ovakvim aplikatorima. Iako je izbor kistova toliko velik da ih ima za nanošenje svih vrsta sjenila i specijaliziranih za sva moguća područja i efekte, ja se ponekad ipak vratim jednostavnom aplikatoru za sjenila. Zašto? Zato jer potpuno “upiju” sjenilo koje se nigdje ne trusi (ne pada na savršeno nanesen puder!). Savršeni su mi, kako je već spomenuto, za nanošenje crnog sjenila tik uz rub gornjih i donjih trepavica kod kreiranja dramatičnog smokey eye efekta (tip: bitno je sjenilo što više “ugurati” među trepavice kako ne bi bilo niti malo prazne kože jer se tako postiže duboki, tamni smokey eye efekt i savršeno se naglašava boja očiju, a uz to, trepavice se doimaju znatno gušće ;) ). Preporučam također za korištenje početnicama jer će biti puno jednostavnije dok se ne ispraksirate. Make Up Factory spužvasti aplikator mi je odličan. Ukoliko koristite skuplja sjenila uz koja već dolazi vrlo kvalitetan aplikator (Dior, Chanel, Givenchy…), nije vam potreban. No, ako kupite sjenila bez aplikatora (npr. Artdeco, Catrice, Essence…) ili je kvaliteta aplikatora loša, ovaj će vam jako dobro doći! Cijena je ok s obzirom da dobivate dva dodatna spužvasta nastavka.

Ocjena: 5.


Lash Brush

Izrađena je od najlonskih vlakana. Koristi se za nanošenje ili korigiranje maskare za trepavice ili maskare za obrve. Jako glatka površina ovih vlakana ima zadaću formirati i iščetkati dlačice te razdvojiti slijepljene trepavice bez da pritom odstrani nanešenu boju. Cijena je 37,90 kn.

Znam da većina misli da ova četkica uopće nije potrebna, ali ponekad nije tako. Make-up artisti ih, primjerice, koriste redovito jer moraju paziti na higijenu i čistoću te prilikom svakog šminkanja mijenjaju četkice za maskaru. Ovakva četkica također je korisna za raščešljavanje ekstenzija trepavica ili parcijalnih umjetnih trepavica. Ja ju koristim kada mi se dogodi da mi se trepavice slijepe od maskare koju sam koristila s bazom i previše nanijela ili kada koristim omiljenu, skupu maskaru koja se već dosta zgusnula pa ostavlja grudice, a žao mi ju je baciti jer daje super efekt. Super je i kada nađete maskaru savršene formule, a s nezadovoljavajućom četkicom. Također je super za raščešljati obrve nakon nanošenja olovke ili sjenila kako bi se odstranio višak i izjednačila boja za što prirodniji izgled. Meni je ova četkica svakako must have. Konkretno Make Up Factory četkica za maskaru mi je odlična jer je vrlo stabilna, a vlakna su lijepo raspoređena i čvrsta. Minus dajem malo predugačkoj dršci koja nije potrebna ovoj četkici već ju možda čak čini mrvicu nezgodnijom za korištenje.

Ocjena: 3.

Lip Brush

Izrađena je od kunine dlake i toray vlakana. Koristi se za nanošenje ruža, tekućeg ruža i sjajila na usne. Četkica se lagano sužava prema vrhu i svojom velikom elastičnošću osigurava optimalno i ravnomjerno nanošenje. Cijena je 58,50 kn.

Ovaj kistić, priznajem, koristim samo kada se pripremam za posebne izlaske ili večernje party-e. U ostalim slučajevima nanosim ruž direktno, a sjajilo utapkam prstima. Odličan je za precizno nanošenje i neizbježan kada se radi o crvenom ružu! Direktnim nanošenjem ruža nećete postići savršen oblik i prelazit ćete preko rubova usana, dok će kistić sa svojim suženim vrhom omogućiti precizno i glatko nanošenje na rubove usana, a istovremeno će boju bolje utapati u sitne borice usana. Make Up Factory kist mi se na prvi pogled učinio jako mekan, možda i premekan za moj ukus. Više volim čvršće kistove za usne kako bi dobila što veću preciznost. No, nakon korištenja sam uvidjela da daje itekakvu preciznost jer se vrh pri korištenju nekako sužava i ostaje čvrst tako da je aplikacija ruža ili sjajila besprijekorna.  Uštedi se i na ružu ili sjajilu jer kist prima savršeno dovoljnu količinu bez viškova i razlijevanja po usnama. Iskreno sam iznenađena i oduševljena efektom!

Ocjena: 5.

Koristila sam puno raznih kistova i četkica, od profesionalnih kao što je Dior do onih koji dolaze u paketu sa sjenilima ili paletama i moram reći da je kvaliteta profesionalnih kistova stvarno vrlo bitan faktor! Razlike su velike! Kvalitetni kistovi omogućavaju lakše, ugodnije, preciznije nanošenje i čine make-up look jednostavnijim za napraviti. Također šminku čine dugotrajnijom, bolje raspoređenom i prirodnijom! Uz to, osjećaj na koži je neusporediv. Ovi kistovi su toliko nježni i mekani da se jedva osjete na koži i užitak je koristiti ih! Jedina primjedba je što u kolekciji nema još nekih vrsta kistova, primjerice ja bih tu jako voljela vidjeti bockalicu za nanošenje pudera i “fan brush”.

Da li koristite profesionalne kistove i koje? Za koji od recenziranih kistova mislite da bi vam najviše pomogao u stvaranju boljih make-up lookova?

Proizvodi iz ovog članka donirani su od strane tvrtke. Autorica unatoč tome zadržava potpuno pravo napisati objektivnu recenziju istih.

Ovaj članak ima 94 komentara.

 • matea_makeup

  Odlično :) ja imam kistove od eco toolsa i odlični su. kistova za blendanje nikada dosta, pogotovo kad preferiram smokey eyes, tako da si mislim kupiti ovaj!!!

 • light_blue

  Bas sam ih neki dan u mülleru gledala i stvarno djeluju premekani i fini, ali su PRE PRESKUPI!!! da si covjek hoce kupiti cijeli set morao bi izdvojiti placu. Mislim da se za manju cijenu mogu dobiti isto kvalitetni kistovi.

  • suza

   slažem se dosta su skupe i nisu povoljne za obične smrtnike :placem:

 • ana_marija

  cijene su im kao od inglota, ma da mi inglot ima puno veći izbor, za sve bi dala toliko novaca koliko koštaju, ali za lash brush i aplikator za sjenilo ne bi…
  čine se kvalitetni :)

  • martina

   istina.. radije inglot :pisem:

  • martina

   radi je inglot

 • Dorotea

  Hmm neznam. Cijena ih je jako slična Inglotovima, a oni mi se ipak čine kvalitetniji. I spužvasti aplikator za 50kn?

  • jelena

   dobijes i dva refila sto znaci da su tri aplikatora 50kn

 • Minnie

  Dobri se čine, ali mislim da mi je isplativije imat Sigmine koji u paketu gdje ih se dobije 8 koštaju kao 3 Make Up Factory kista, a kvaliteta je ako ne i bolja. :okej:

  • jelena

   naravno da je povoljnije naručivati preko neta. cijene u dućanu su veća zbog uvoza, marži i ostalih gluposti, al rađe ja odem do dućana, probam pa kupim i mirno spavam. ne želim se ni prisjećati nekih situacija s karticama i stvarima :D

   • Minnie

    Zato se treba napravit PayPal. Ili ako se kupuje kreditnom preko izvorne stranice kupovati.

   • jelena

    bez obzira na sve, nije ni to 100% sigurno, a kakve sam ja sreće, više se ne igram s takvim stvarima :D

 • Ja koristim Sigma, Artdeco,Mac i Ecotools kistove, Coastal Scents, Ebay kistove, neke slikarske, imam cak i Ebelin angled blush kist koji nisam kod nas vidjela za kupiti u DM-u, a zelim ih kupiti jos jer je WOW.
  Iskreno, meni se Make Up Factory kistovi uopce ne svidaju.Preskupi su za jedan takav brend. Isprobavala sam ih u Mulleru i uopce me se nisu dojmili. Za te novce puuuuuno je bolje kupiti Sigma kistove ili naruciti citav set kistova sa Coastal Scents-a. Dobit cete vise kistova i brush roll, a zajedno s postarinom ce vas manje kostati nego dva-tri Make Up Facory kista.

  Isto tako, Inglot i Sephora imaju velik izbor kistova, po puuuuno pristupacnijim cijenama. :citam:

  • hendi

   stavljaš kruške i jabuke u isti koš :D profesionalni make up je s razlogom skuplji od mass brendova. što si probala od ignlota? razgovarala sam neki dan s nekim vizažistima s hrt-a i kažu da je inglot jako loš :/ ne znam, meni dućan u radićevoj izgleda preeesuper i uvijek sam u napasti da uđem :D

   • Naravno da je skuplji, ali je namijenjen masama ukoliko se kupuje u Mulleru. Zar ne? Ne vjerujem da bi itko od profesionalaca isao po kistove u Muller.
    Ja sam primjera radi navela ono sto ja koristim i s cime se susrecem, za sto znam kakve je kvalitete i kako sam s tim zadovoljna.
    Od Inglota imam npr. travel set, radi se o kistovima sa duplim zavrsecima (TBSR4), dobila sam na poklon i nemam apsolutno nikakve primjedbe. Iako se radi o travel setu – za koji se generalno smatra da su losiji od onih zasebno kupljenih, ne mogu reci da im je kvaliteta slabija. Takoder to mogu potvrditi svi koji koriste Sigma travel setove, primjerice. :okej:

    Mozda vizazistima s HRT-a ne odgovara Inglot, ali mislim da to nikog nece sprijeciti da tamo kupuje, meni su potpuno relevantni. Imaju fantastican izbor dekorative i svog prateceg asortimana. Prodavacice su vizazistice, prema meni redovno ljubazne i vise nego usluzne, sigurna sam da nas ima puno s takvim iskustvom. :weee:

   • hendi

    u koliko brend nema uvoznika, ici ce svi u mueller. mueller <3
    thx za inglot. otići ću kupiti barem one lakove, vrag mi neće dati mira, sve je tako lijepo i šareno :D

   • hendi

    ukoliko, ups :D

   • ana_marija

    evo i ja ću odgovoriti, od inglotovih kistova imam bockalicu (27TG) i zakrivljeni ne kosi kist (30T)
    bockalicu baš ne koristim, kupila sam je jer se svugdje hvali, al me nije baš u toliko mjeri oduševila, nisam probala niti jednu drugu bockalicu al čini mi se da je u toj kategoriji jako dobra…
    zakljivljeni- fenomenalan je! još ako kupite gelliner njihov nema bolja kombinacije :)

   • hendi

    hvala :)
    gore sam isla ispraviti u ukoliko, al ne vidim komentar :D

   • vedrana

    ne znam koja se to kozmetika možda nabavlja po masonskim halama, al mueller drži i mass i selective brandove – od onih najniže do onih najviše kvalitete. profesionalci kupuju u dućanima u koje možemo ići i mi obični smrtnici tako da ne kužim opasku o muelleru.

  • Nanethiel

   kakav je ovaj ebelinov? i gdje si ga našla? :D

   • Ja sam odusevljena Ebelinovim kistom, nemam niti jedne zamjerke. Velicina, gustoca i duljina – savrseni!
    Bila sam u Mariboru u DM-u i tamo ga kupila za niti dva eura. :weee:
    DM gore i tu, neusporedivo. Imaju kistova kakvih hoces, vise brendova, puno vise dekorative i siri asortiman opcenito. Ne znam zato kod nas nema toga. :placem:
    Pikiram opet do Maribora u shopping, jer mi se tamo bolje isplati u H&M nego tu. Neke stvari koje sam gore kupila na snizenju za 5 eura, prije 2 tjedna su tu dosle kod nas po punoj cijeni. Svasta. :huh:

   • Nanethiel

    ah, tipično… a ja se nadala kupit ga xD
    vidjela sam neke ebelinove kistove kod nas u DM-u ali kvaliteta se čini koma… još nisu niti izvađeni iz omoa a već su raščupani i vidi se da dlake nisu iste duljine -.- a niš, preostaje mi ili otić do Maribora, ili naručit s e.l.f-a konačno =)

 • Mary

  iako su jaako kvalitetni i mekani (vidjela sam ih u mulleru) mislim da su PREPREPREPREPREPREPREPREPREPREPREPREPREPREPREPREPREPREPREPRESKUPI!!!

 • roza

  kad pročitam cijenu u prvom djelu recenzije svakog kista,preskočim drugi dio da ne patim bezveze. trebala si cijenu na kraju staviti :D

 • LolaRose

  meni su ti kistovi preskupi…nikada ne bih dala toliko novaca za kistove…

  cure treba mi savjet,uskoro idem na jednu svadbu i imam tamno plavu haljinu,bijele cipele i torbicu i srebrni nakit,pa trebala bi mi neka ideja za make-up???

  • Sara

   Puder naravno, konturiranje, rumenilo, dobro sredi obrve, pa plavo crni smokey eyes, tuš, maskara + nude ruž na usta ili samo neko sjajilo.

  • Nanethiel

   bijelo shimmer sjenilo u unutrašnjosti kapka, na sredinu svijetlo plavo, i tamno plavo (boje haljine) u V obliku na vanjski rub i u crease… ako želiš/voliš, tanka crta eyelinerom. ako ne samo maskara =) to ti ide i uz haljinu i uz torbicu i cipele, a lijepo i elegantno izgleda. na usta prozirno sjajilo. i naravno puder i ostalo =)

  • Ja bih napravila lijepi neutralni look: smeđa i bež sjenila, lagana crta tušem, malo više maskare i bež ili svijetlo roze usne.
   Druga opcija je deblja crta tamnoplavim eyelinerom, kao baza lagano bež sjenilo, crna maskara, bezbojno sjajilo na usnama i to je to.
   Super je i sivkasto-plavi smokey, samo izaberi kraljevsko plavu boju i nemoj pretjerati.

   • LolaRose

    cure puuuuuuuuuuuno vam hvala…svakako ću iskoristiti vaše savjete… :weee:

 • Tamara :)

  Voljela bi ih imati sve,ali su nazalost previse skupi za moj dzep.:/

 • maja

  amen na to o kvalitetnim kistovima. isto kao sto ću dati novce za npr. diorove sunčane naočale koje znam da ću imati cijeli život, dat ću i za ovo. i ja bi rađe vozila mercedes nego fiću :D
  šalu na stranu, dodala bi samo još jednu ogrnomnu prednost kista za tekući puder. neusporedivo manje pudera je potrebno s kistom, a da i ne govorim koja je razlika između kista i spužvice koja doslovno popije sav puder. s kistom je dovoljna doslovno kap make up baze.
  odlična recenzija :)

  • light_blue

   Istina, slazem se! Ali sta ako kupis naocale za 2000kn, pa ti se za 2 godine vise ne svidja taj model, netko ti sjedne na njih, izgubis ih ili slicno? Bacila si 2000kn u vjetar. A ako si kupis naocale za 70kn u no name ducanu, stitit ce te od sunca kao i skupe ( bez tih “usminkanih UV filtera) i ako ih izgubis ili ti se ne svide, nece ti biti zao sto si tolike novce bacila u vjetar. Za mene osobno, za nesto sto se trosi, dakle potrosnu robu, ne bi trebalo izdvajati prevelike novce. Puder koji smo platili 400kn ili 100kn (ako se radi o istoj militrazi), potrosit cemo jednako brzo..

   • Minnie

    Svašta, uspoređivati naočale od 70 kn sa onima koje imaju UV zaštitu… Vjerojatno ne znaš da takve naočale bez UV zaštite ne da ne štite oči, nego ih i kvare, pošto ta zatamnjena stakla tjeraju zjenice da se šire a onda još više UV zraka ulazi u oko. Skupe naočale se ne kupuju radi šminke i preseravanja, nego radi zdravlja.

   • maja

    naočale koje sam platila 700kn imam već 10 godina, a nosit ću ih bome još. s juga sam pa naočale jako pazim :) izabrala sam model koji mi se sviđa i koji mi stoji pa sumnjam da ću imati problema s tim da će mi se prestati sviđati pa da će to postati loša investicija. za uv filtere ne mislim baš da su ušminkani jer od zračenja ne štiti tamna boja stakla. po joj logici bi mogli raditi naočale od dna staklene boce. a što se tiče skupih pudera, većina ih se radi u isim tvornicama u japanu. neki samo u cijenu uračunaju i reklamu za juliu roberts, sharon stone i druge. mlađe cure će sigurno bolje podnositi pudere od 20kn, al će i njima koža s vremenom vratiti.

 • Sara

  Oh, pa vrlo jeftino. Baš ko i sve druge stvari o kojima pišeš.

  • Morate shvatiti da imamo čitateljice različitih kupovnih mogućnosti.
   Dobar dio će si moći i željeti priuštiti skuplje brendove te oni svakako zaslužuju da se piše o njima.

   • tinčica

    potpisujem :)

   • Sara

    Da, al više je nas sa skromnijim džepom. Naravno, tko nebi htio imati kvalitetniju kozmetiku/kistove itd., al opet ponavljam, više je onih koji kupuju jeftinije. Meni je L’oreal Paris i Bourjois nešto skuplja kozmetika i iznad toga ne idem. Sori.

   • maja

    pa ne piše za većinu nego za sve :D

   • Sara

    Tim više. Trebala bi većina biti zadovoljna.

   • Micika

    pa cure pisu i o catrice i essence proizvodima zar ne?

    ne razumijem odakle dolaze te frustracije

   • Sara

    nisu to nikakve frustracije. i nije ni poanta pisati o jeftinome. al da stalno piše o brandovima kojih ni nema kod nas, pa mislim ajde.

   • Micika

    kako ih nema kod nas kad ih ima :D
    a uostalom zato postoji i kupnja preko interneta kojom se ti mozda ne koristis ali velik broj ljudi se koristi jer je povoljnija.

   • hendi

    pa većina i je zadovoljna, zar ne? poanta je u razovrsnosti tekstova pa čitaš ono što te zanima. meni catrice i essence idu na živce pa da možda po toj logici cure prestanu pisati o njima? komentar je krajnje neozbiljan

   • Sara

    i meni idu na živce, al ovo još više. a ti se krajnje smiri i ne piši ovakve gluposti na kraju komentara

   • Micika

    sara toliko si djetinjasta, mozda ovo nije site za tebe, idi citaj modru lastu

   • maja

    vrlo zrelo

   • jelena

    obvezno stavi cijenik da cure znaju do kojeg iznosa će dobiti tvoj blagoslov pa da mogu recenzirati :D

   • jelena

    cjenik, prvo sam napisala cijene pa mi ostalo :D

 • tinčica

  Ja sam teeškoom mukom izdvojila 250 kn za diorov kabuki koji koristim za rumenilo.
  Iskreno ću vam reći da je to moja najbolja odluka što se tiče šminke.
  Prije sam koristila no name kistove za rumenilo i uvijek sam mislila da nije velika razlika od profesionalnih. Grdno sam se prevariloa. Nanos rumenila sa profesionalnim kistom je puno ravnomjerniji, suptilniji, ljepši.
  Toliko sam se navikla na njega da kad upotrijebim stari kist on me grebe.
  Mislim da ću ga koristit slijedećih 20 godina i zato je to pametna investicija :ljubav:

  • maja

   jer mi to zasluzujemo :D

   • tinčica

    ouu yeees :weee:

 • Dea

  čine mi se odlični, ali ipak im je malo pretjerana cijena :-|

 • Nanethiel

  čine se super, ali opet mi je cijena preprevisoka… za studentski ili srednjoškolski džep – koma.

  ali šta je je, otkad sam počela koristiti kistove za šminkanje vidi se drastična razlika, nikad više neće bit loše blendanih rubova i “racoon” očiju :weee:

  iako mislim da se za početak može snaći i s Essence-ovim smokey eyes, eyeliner i blush brush-om… za tu cijenu, meni su fenomenalni. ali opet ne mogu uspoređivati jer nikad nisam kupila neki kvalitetniji (osim Studio Basics-a iz KOzma, al nisu ni oni nešto “posebno”, odn. cijene su prihvatljive).

 • martina

  radije ču kupiti kistove od sigme ili inglota jer cijene su visoke a te firme poznajem o njih ne :fight:

 • ana_marija

  Iskreno sam iznenađena što toliko proizvoda dobivate, ne znam jesam li bila prije previše naivna, ali mislila sam da te stvari same kupujete… u tome smislu hvala vam što ste poslušaje savjete i napišete kada nešto dobijete…

  • Solara

   Ajd molim te objasni, što ti imaš od te činjenice da Šminkerice besplatno dobiju stvari na recenziju? Jesi li ti na bilo koji način time zakinuta?Ne razumijem?
   Dakle cure su pokrenule biznis, ispočetka iz vlastitog džepa i slobodnog vremena, a poslije je sve postalo unosnije i isplativije.
   Nikad mi nije bilo jasno ni ovdje, ali bome ni na YouTubeu kad ljudi prigovaraju nekome jesu li prezenteri dobili proizvode koje recenziraju, besplatno ili su ih kupili vlastitim novcem?
   Ponavljam, od kakve je to važnosti za bilo koju čitateljicu ovdje ako Šminkerice iskreno napišu svoju recenziju??? Uostalom to je njihovo vlastito mišljenje! Pa nitko nikoga ne sili ovdje da kupi nešto!
   Zar ima toliko ljubomornih ljudi? Za nepovjerovat!
   Ovo je privatna stranica i kao takva autori imaju pravo pisati što žele, a dokle god poštuju različitost mišljenja njihovih čitateljica i ne zabranjuju nekome da napiše pristojan “dislike” na članak ili proizvod, ne vidim razlog za toliko zavidnih komentara i traženja da se piše je li članak sponzoriran ili ne.
   Koga briga jesu kupile ili su dobile!!!!!

   • ana_marija

    smiri, to uopće nije bilo niš ljubomorno nit zavidno, samo sam rekla da me iznenadilo jer sam prije mislila da si to same kupuju…

 • StopHurtingAnimals

  Kistovi izgledaju dobri, ali mi se NIKAKO ne svidja to sto su napravljeni od prave zivotinjske dlake!
  Da li ce se ljudi ikad prestati izivljavati nad zivotinjama ?!

  • vedrana

   pobogu, jel ti ideš u frizera i jel znaš kako to izgleda :D

   • StopHurtingAnimals

    Svejedno, zivotinje ponovo moraju sve to da trpe.

   • vedrana

    sumnjam nekako da šišanje dlake uzrokuje doživotne traume. a ti sigurno nikad nisi spavao/la na pernatom jastuku, imao cipele s kožnim djelovima ili jeo jaja. nisi nikad pio/la milijeko u životu?

 • kad vidim da je clanak od baby doll znam da ce pisat o nekim preskupim stvarima, koje bi tesko kupio student, ucenik, ili hrvat s nasim prosjecnim placama.,

  • maja

   pa ja imam ispodprosjecnu placu i da si ne mogu odvojiti sto kuna na kozmetiku, jednostavno se ne bi šminkala :)
   ima nas dosta koji nismo studenti ni učenici pa zašto ne bi pisala i za takve. osobno rađe kupim jednu dobru stvar nego deset loših pa kupim rjeđe.

  • light_blue

   heheh lazem se.. ali nek ona pise o tome, ali kad je npr EWB radila recenziju Keune proizvoda za svaki je dala ocjenu manje, upravo radi cijene.. Ali eto.. Blago onima koji o cijeni ne moraju razmisljati :)

   • maja

    pa dobro, onda uzmete to u obzir kad čitate recenzije jedne i druge. svaka ima svoj način ocjenjivanja, bitno je da je u tekstu navedeno zašto je nešto dobilo ocjenu manje :profesor po struci: netko ko se profesionalno bavi šminkom će znati zašto četkica mora biti takva i takva, a njena drška te i te duljine pa neće uzeti u obzir bod manje kojeg je neki proizvod dobio jer ga ta osoba možda ne koristi ispravno. često je to slučaj s bockalicama. bitno je da je sve u tekstu, na kraju krajeva, svak za sebe formira konačnu ocijenu proizvoda.

  • tinčica

   neznam zašto toliki napad na baby doll?
   Pa većina postova je o essence, catrice i ostalim markama koje su svima dostupne.
   Mislim da ima onih koji si mogu priuštiti skuplju kozmetiku i baš zato se takvi proizvodi recenziraju.
   Morate znati da je ovo portal za široke mase ljudi, koji imaju novca za skupu kozmetiku i koji nemaju, te da je potrebno zadovoljiti sve čitatelje.
   Onima kojima se ovakvi postovi ne sviđaju ne trebaju ih čitati, pa mogu jedan preskočiti :) bolje nego da se ljute na baby doll.

   • Hvala tinčica! :wink:
    Samo želim pisati o što širem opsegu tema kako bi bilo ponešto za svakoga. Sve si napisala što je potrebno reći.

   • roza

    slažem se.iako je za mene ta cijena previsoka,mislim da su ovakve recenzije u globalu korisnije od recenzija jefitnijih proizovda.ipak je dobro pročitati nečije iskustvo s tak skupim proizvodom prije nego ga odlučiš kupiti.lakše je “riskirati” s Essence ili Catrice proizvodima nego s nečim ovakvim :D

   • Sara

    istina.

 • Marija

  ja vise volim sinteticke.

 • Ana

  Da li bi mogle napravit recenziju Studio Basics kistova ( ima ih u Kozmu )?

  • Ja imam dva njihova kista pa ti mogu na brzinu napisati svoje dojmove:

   Kist za korektor – stvarno dosta dobar, lijepo nanese korektor, malo grublji ali ok je.
   Kist za sjenilo – ok je, dobar za blendanje, ali dlačice su dosta grube, sjenilo se jako trusi jer nije gust kist i s vremenom mi se jako rasčupao.

   • Solara

    Ja sam zadovoljna s kistom za korektor, dovoljno precizan i dovoljno čvrst, dok je onaj za sjenilo dosta loš.

   • Nanethiel

    potvrđujem ovo za kist za sjenilo, nije ništa posebno, Essence-ov je bolji i jeftiniji.

 • MiNi

  spuzvasti aplikator 50kn?? :huh:

 • Tasha :)

  preskupo i da imam pare za to,opet ne bih uzela,bacanje novaca tj za kistove dat toloko :huh: pa nisam ja profi…ja sam skoro kod jedne drage blogerice na poklon osvojila Sigma Flat top kabuki F80 i super je,vec sam ga 2 puta prala i niti jednom se nije rascofao ni malo…btw kupila sam si i kosi kist od essence-a i odlican je samo treba znat dobro povuc crtu tusem,oni ce uskoro imat i kist za senilo i blendanje u jednom,cini mi se iskoristiv :) njihov za smoki nisam ulovila :placem: mislim da cure koje se ponekad sminkaju za izlazak ili ovako za svaki dan mogu koristi i neke jeftinije kistice..ali eto.. vi sminkerice pomalo navucete na sve to :D dok vas nisam citala nisam ni razmisljala da kupujem kistice a sad eto skupljam malo po malo,te dzepne avonove,te osvajam kistice na nagradnim igrama te kupujem essence-ove i pitam se zasto? ja sam prije mogla i bez toga :D na abbamatrovoj nagradnoj igri dobila sam kistic za bronzer takodje je savrsen,preporucujem!

 • maja

  e, da. operite kistove prije prve uporabe kako bi ispale sve suvišne dlačice i ostavite ih na ravnoj površini da se osuše na zraku. ima ljudi koji tako bace kistove koji nisu ni tako loši jer ih nervira to ispadanje dlaka, a jako velik broj žena mi je reklo da koristi fen ili ručnik za sušenje.

  • zanima me kako ti peres kistove?nedavno sam ih pocela koristit i vec bi ih trebala oprat,a neznam kako.tj cime? :roll:

   • Evo ja svoje kistove perem ili antibakterijskim sapunom ili Tony&Guy samponom i stavljam regenerator na njih (pustim da djeluje nekih 10 minuta) isperem i stavljam susiti na krpu s mikrovlaknima ili ih osusim fenom na niskoj temperaturi. : :ljubav:

   • Tako je, mogu se prati šamponom, regeneratorom, antibakterijsim sapunom i maslinovim uljem ili posebnim tekućinama namjenjenim baš za pranje kistova koje se mogu kupiti.
    Možda pomogne ovaj članak:
    http://www.sminkerica.com/kozmetika/kako-oprati-kistove/

   • maja

    ma obicni sapun je dovoljan, po mogucnosti antibakterijski. mislim da fen stvarno nije potreban, na zraku se dovoljno brzo osuse

   • hvala cure!

 • nmnm

  preskupo.

 • Velyra

  Ja sam dosta dugo droolala nad tim kistovima dok konačno nisam uštedjala i odlučila kupit.Imam foundation brush-odlična,odlična,predivno mekana dlaka i ne ostavlja nikakve sitne linijice na koži,i BE brush-nevjerojatno dobar kist za blendanje,praktički sam se preporodila nakon nekog obijesno malog kista kojem je namjena,kao,bila blendanje sjenila :D :weee:

 • ja nisam mislila nista lose s time sto sam rekla, samo sam iznjela svoje misljenje, a mislim da je i svrha ovoga svega da ljudi iznesu svoje misljenje i stajaliste. takoder mislim, da ima kistova koji su jeftini a dobri, cijena ne oderuje kvalitetu.

  • hendi

   a bome donekle određuje jer je npr. phyirisova krema za oko očiju sa zlatnim česticama sigurno s razlogom skuplja od recimo neke niveine :D al da medju skupljima ima proizvoda u čiju je cijenu uračunata reklama, ima

 • Andrea ;)

  Joj cure što vi volite komplicirati u zadnje vrijeme sve više i više :)

  Je i meni je preskupo, ali ima ljudi koji bez problema kupe i zato je ovaj članak tu. Šta bi bilo kad bi na članke o Essencu pisalo milijun komentara to je prejeftino i slično. Zapitajte se malo kakve članke ostavljate.

  I ne, ne prozivam nikog :)

 • Sabinai

  ima nas dosta koji sebi ne možemo priuštiti, ali da mogu zašto ne? a ima ih dosta koji mogu. zašto da se ne recenzira i nešto skuplje, ako već ulažem i skupljam za nešto kvalitetno da sebi priuštim, bar mogu vidjeti da mi neće biti uzalud bačene pare.

 • Proljetnica

  Ajoj skupo mi je to iako bi rado htjela isprobat jednog. zasad su mi moji prstici sasvim dobri :kitty: dobra recenzija inace

 • rita

  tek sam prije nekoliko dana pocela citati clanke na sminkerici i navukla sam se…odlicna, odlicna stranica :) puuuno dobrih savjeta, odlicnih recenzija i samo pisite, pisite i dalje :)
  ovaj mi se clanak jako svidio jer unatoc tome sto se svakodnevno sminkam i uzivam u tome nisam preveliku paznju pridavala kistovima za nanosenje make up-a. najcesce mi u tu svrhu posluze prsti :P procitavsi ga odlucila sam kako je vrijeme da promijenim tu naviku i zaputim se u muller. :ideja:
  nisam imala namjeru komentirati no komentari drugih djevojaka potaknuli su me da ipak nesto napisem. primjecujem da je najcesci prigovor vezan uz cijenu kistova. slazem se, nisu jeftini i naravno da si ih ne moze svatko priustiti, taj ce potraziti nesto slicno u jefitinijoj varijanti i dobro. nije tragedija. slicna je situacija i sa ostalom preparativnom i dekorativnom kozmetikom. svejedno, cudi me kako neke djevojke nemaju razvijenu svijest o tome da njihov pogled na clanak ne mora biti i tuđi. kome se ne svidaju clanci Baby Doll i drugih djevojaka kada pisu o proizvodima koji se ne uklapaju u njihov cjenovni rang trebao bi ih jednostavno preskociti(opa, toga se niste dosjetili ;)) ja sam odmah uocila da osim sto imamo slican ton kose i tip koze pa mi se cini da bi nam se stavovi u pogledu proizvoda mogli poklapati, Baby Doll pise o nesto kvalitetnijim markicama. iz tog razloga sam prvo prelistala i procitala vecinu njenih clanaka.(da ne ispadne kako samo Baby Doll hvalim i kod ostalih sam cura naisla na hrpu zanimljivih i korisnih stvari)
  naravno da mi je zao izdvojiti bogatstvo na make up, pogotovo zato sto kao i vecina cura uz to obozavam i odjecu, putovanja… pa se trudim koliko toliko odrzati svoj bankovni racun iznad nule :) ali zaposlena sam, studentski dani su iza mene i sminka mi treba izdrzati i lijepo izgledati cijeli dan jer i to takoder pridonosi profesionalnom dojmu koji moram i zelim ostaviti. jednako tako na lice ne volim staviti bilo sto i smatram da je bolje imati manje proizvoda a kvalitetnijih nego nanizati stotinu i jedan jeftiniji na svome ormaricu. upravo zato da se sto manje dogadaju pogreske kada “izvalim” vecu svotu novca za nesto cime sam nakon kupnje razocarana(kome se to nije dogadalo?) i ustedim takvo prosipanje novca voljela bih vise recenzija skupljih proizvoda. tocno je da nekada cijena nije mjerilo kvalitete i odlicno mi je prije upustanja u kupovinu procitati misljenje nekoga tko je proizvod vec isprobao a uz to radi se o osobi koja ima i odredena znanja i iskustvo na tom podrucju. manja bi tragedija bila “fulati” s essence sjenilom nego chanelovim.
  svatko ce sam procijeniti koliko je novca spreman uloziti u kistove, koliko mu je potrebna kvalitetna krema za lice, a koliko ogromna paleta sjenila koju ja osobno, eto, nebi uzela niti da ju dijele jer mi naprosto nije potrebna. nekoliko poklonjenih sam vec proslijedila dalje iz razloga sto mi samo stvaraju guzvu a ne eksperimentiram previse s bojama i vec imam “uhodane” dnevne i vecernje nijanse :) to nije razlog da popljujem clanak u kojemu se govori o tome i zamolim djevojke da o tome ne pisu buduci da meni ista ne treba :)
  dakle, razlicite smo dobi, zelja, potreba, prioriteta i mogucnosti!
  Lp

 • You have made some really good points there. I looked on the net for more information about the issue and found most individuals will go
  along with your views on this web site.

 • Hello to all, the contents existing at this web page are actually remarkable for people
  knowledge, well, keep up the good work fellows.

 • Veza natrag

 • Trackback from Artdeco za savršen ten | Šminkerica - Make up i lifestyle portal
  Monday, 7 November, 2011

  […] nisam prije počela koristiti ovu četkicu? Oduševljena sam! Pisala sam kako mi se jako sviđa Make Up Factory kist za nanošenje tekućeg pudera, ali u žurbi se još uvijek nekako prije odlučim za nanošenje […]

 • Trackback from sminkerica.com
  Monday, 7 November, 2011

  […] nisam prije počela koristiti ovu četkicu? Oduševljena sam! Pisala sam kako mi se jako sviđa Make Up Factory kist za nanošenje tekućeg pudera, ali u žurbi se još uvijek nekako prije odlučim za nanošenje […]

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)