MUR Aqua Seal Liquid Eye Primer

Objavljeno u Recenzije, autorica: - 16.03.2015.

Danas vam donosim, nakon uistinu podužeg testiranja, opširnu recenziju i svoje dojmove u vezi Makeup Revolution Aqua Seal primera, a ako poput mene imate problema s masnim kapcima i svakodnevno koristite primere u svojoj make up rutini, udobno se smjestite i nastavite ovu recenziju čitati dalje.

aqua_seal_1
Za Makeup Revolution Aqua Seal primer sam najprije saznala na službenoj Facebook stranici Makeup Revolution-a, a trenutak kada sam shvatila da ga želim i MORAM imati bio je kada sam vidjela da ga u ponudi ima webshop PinkPanda Hrvatska i to za sasvim pristupačnu cijenu od 37,90 kn.

U opisu samog proizvoda stoji kako se radi o multifunkcionalnom proizvodu koji se može koristiti kao podloga za sjenila ili se naprosto može pomiješati sa sjenilom ili pigmentom u prahu za super intezivnu boju.

aqua_seal_3

Tugljivo sam ga držala u košarici webshopa iščekujući besplatnu poštarinu sve dok me sama Variola Vera nije razveselila uoči mog rođendana (u siječnju) i poslala mi između ostalog i ovaj primer. Ajme sreće!

Prvo što sam pomislila kad sam ga dobila je kako nemam pojma kako ovaj proizvod koristiti.

aqua_seal_2

Dolazi u prozirnoj plastičnoj kutijici i na prvu mi se činilo kako je proizvod sam po sebi vrlo malen (6g) i kako ću ga vrlo brzo potrošiti (rok trajanja 6mj od otvaranja). Kada se izvadi iz kutijice, primer ima vrlo mali otvor kojim možete ovaj proizvod dozirati kap po kap. Ali što dalje?

Na kutijici je označeno da se radi o tekućem primeru koji fiksira sjenilo na mjestu.

aqua_seal_4

Može se koristiti na dva načina.

Prvi je da se nanese na kapke prije sjenila, a drugi da se nanese nakon nanošenja sjenila kako bi se sjenilo fiksiralo i postalo vodootporno.

Prije prve upotrebe bacila sam se malo na istraživanje i čitanje recenzija kako bi saznala na kojem principu mi je najlakše upotrijebiti ovaj primer s obzirom da dolazi u tekućem obliku. Naišla sam na uistinu jako malo recenzija na domaćem terenu (tek jednu) pa sam se bacila u istraživanje stranih recenzija, i nažalost, nisam otkrila nikakvu toplu vodu.

Pa sam odlučila krenuti sama eksperimentirati.

Prije nego podijelim s vama načine korištenja i rezultate bacimo samo malo pogled na sastav. Kako je on prilično nečitljiv na slikama, zbog prozirne ambalaže, naprosto ću vam ga prepisati.

aqua_seal_5

Isododeceane, Trimethylsiloxysilicate, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Pentaerythrityl, Tetraistearate, Dimethicone (and) Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Tocopheryl Acetate.

Svašta nešto, zar ne?

Proizvod ima nedefinirani i ne baš ugodan miris, mene osobno podsjeća na miris goruće plastike ( mirisi su po meni subjektivni i to sam samo ja :P ) ali u dodiru s kožom u potpunosti nestaje.

Tekstura samog primera je prozirna i stvarno jako masna što možete vidjeti na sljedećim slikama. Na prvoj sam kapnula malo proizvoda, a na drugoj tu istu količinu malo utrljala.

aqua_seal_tekstura1

 

aqua_seal_tekstura2

 O teksturi samog proizvoda ćemo još malo detaljnije kasnije, a sada, bacimo se mi na testiranje.

Aqua Seal sam odlučila testirati najprije kao i svaki drugi, najobičniji primer za oči. Do sada sam isprobala razno razne primere jer imam stvarno masne kapke, koristim sjenila svakodnevno, i potrebno mi je da ih uvijek nečim fiksiram jer mi se skupe u pregibu već nakon pola sata. Ni jedan do sada nije bio u tekućem obliku.

Prvi korak je bio da sam par kapi stavila na jagodicu prsta i utapkala ih na svoj kapak.

Bitno je da ostavite da se ovaj primer jako dobro osuši. Jer je stvarno JAKO mastan. I ako mu ne dopustite da se upije kako treba, sjenilo će vam na određenim mjestima izgubiti intezitet.

Za vas sam odlučila swatcheve napraviti sa dva različita proizvoda.

S obzirom da sam čitala da se ovaj primer odlično ponaša samo sa Makeup Revolution sjenilima, odlučila sam razbiti taj mit.

Najprije sam koristila sljedeću paletu:

aqua_seal_sjenilo1

smeđa mat nijansa iz palete Essence Quattro 05 To Die For

Swatch sjenila s primerom i bez njega:

essence_swatch_1

Nakon toga sam koristila drugu paletu, ovog puta Makeup Revolution paletu sjenila:

aqua_seal_sjenilo2

MUR Iconic 2, predzadnja nijansa

Swatch sjenila s primerom i bez njega:

mur_swatch_1

Kao što možete vidjeti na fotografijama, razlika je očita. Swatchevi koji prikazuju sjenila s ovim primerom su puno većeg inteziteta nego bez njega. Bez obzira na hvalospjeve kako ovaj primer savršeno funkcionira sa MUR sjenilima, odličan intezitet sjenila dobili smo i sa Essence Quattro paletom sjenila. Dakle, mit je razbijen!

Ali ono što nas ipak između ostalog zanima je i njihova postojanost.

Nju možete provjeriti na sljedećim slikama:

essence_swatch_2

 Razmazivanje smeđe mat nijanse sjenila iz Essence Quattro palete  05 To Die For. Bez primera se sjenilo vidi u tragovima, sa Aqua Seal primerom intezitet je i dalje postojan!

mur_swatch_2

Razmazivanje prezadnje nijanse u paleti MUR Iconic 2. Bez primera se sjenilo vidi u tragovima, a sa Aqua Sealom je intezitet ostao jači. Nije ostao previše intezivan kao kod Essence smeđe mat nijanse (pretpostavljam da ima veze sa shimmerom u MUR sjenilu i kutu slikanja) ali razlika je očita!

Na očima su sjenila još više došla do izražaja jer sam dakako koristila kombinaciju svijetlijih i tamnijih nijansi. Definitivno sam ostala oduševljena s efektom, ali u par slučaja sam se suočila i s manama ovog proizvoda.

Najprije, ovaj proizvod ne mogu koristiti kad sam u žurbi. Toliko je masan da mu treba duže vrijeme da se upije i kad se moram na brzinu spremiti, nemam vremena toliko čekati da se proizvod osuši.

Isto tako, ako se s proizvodom pretjera (što je lako moguće) sjenila će se nakupiti u pregibu dok si rekao keks. Ne nakon pola sata, nego čim par puta zatrepćete očima.

Najvažnije u čitavoj priči je NE PRETJERATI s ovim proizvodom jer ćete dobiti kontra efekt.

U par navrata sam testirala ovaj proizvod tako što sam ga kapnula na ovakvu plastičnu podlogu i pomiješala sa sjenilom na način da sam najprije kist umočila u primer, a zatim u sjenilo. Kardinalna pogreška!

aqua_seal_6

Prvo, kistom sam zamastila sjenilo koje sam grabila, a zatim mi se kist toliko stvrdnuo da sam jedva utapkala proizvod na kapak bez trusenja. Sjenila jesu bila intezivnija, ali ovo stvarno nije najbolji način za upotrijebiti ovaj proizvod, ali morala sam naprosto sve isprobati, pa što bude, bude.

I na kraju, testirala sam proizvod tako što sam ga nanijela NAKON što sam stavila sjenilo na kapak.

Također sam i pripremila swatcheve da i vi možete vidjeti rezultat.

Swatch je napravljen sa spomenutom Essence Quatro 05 To Die For smeđom mat nijansom.

Meni se ovaj način fiksiranja sjenila nikako nije svidio.

essence_swatch_3

Teško mi je uopće utapkati ovakav mastan proizvod na već naneseno sjenilo jer ga na neki način ta masnoća izbriše na određenim dijelovima što se vidi i na samoj slici.

Ako i uspijem, sjenilo je sada toliko masno da naprosto ne drži dovoljno dugo na mojim kapcima.

Jedini način je da fiksiram sjenilo na ovaj princip je da stvarno ne stavljam apsolutno nikakvu bazu prije i da JAKO pažljivo utapkam ovaj primer nadajući se da neću cijelo oko razmrljati.

Kada se dovoljno dobro osuši (što moju žalost, potraje) onda stvarno nema bojazni da vaše sjenilo ikad igdje mrdne.

Što možete vidjeti na sljedećem swatchu:

essence_swatch_4

Nakon pola sata trljala sam, trljala, trljaaaala i nije otišlo. Morala sam naposljetku sjenilo ukloniti miceralnom otopinom.

Testirala sam svoj make up s ovim primerom jedan vikend kada sam spontano bila vani s ekipom i prespavali smo kod frenda što nisam planirala. Nisam imala čime skinuti make up (ionako smo bili budni do rane zore, a zaspali tek na par sati) i nadala sam se samo da će sve ostati dovoljno fiskirano na mom licu da ne izgledam poput strašila. Make up nije mrdnuo. Nije mrdnuo čak ni nekoliko sati poslije. Izdržao je više od 10 sati što je za moje masne kapke veliki uspjeh. Ali stvarno.

Ipak, zaključak je da ćete s ovim primerom stvarno na prvu pomučiti. Možda je to samo moje iskustvo, ali znam da, meni osobno, nije bilo jednostavno koristiti ga. Stvarno treba pronaći idealan način kojim ćete baratati s njim na očima. Raditi swatcheve na ruci s njim je druga priča. Tu sam uživala.

Ali, s očima treba biti pažljiv. Moja preporuka je da proizvod uvijek nanesete najprije na neku plastičnu podlogu i samo ga lagano ČISTIM prstima utapkate na kapke. Tako ćete imati kontrolu nad njime. To odradite prije bilo čega drugog, tako da, dok vam se kapci suše, možete odraditi uređivanje obrva ili stavljanje podloge. Samo nemojte biti brzopleti i odmah nanijeti sjenilo.

Mislim da slike sa swatchevima govore sve. Dobit ćete savršen intezitet sjenila i držat će vaš make up postojanim i vodootopornim.

Bez obzira što ponekad nemam živaca raditi s njim, obožavam ovaj proizvod. Stvarno je poseban!
Nažalost nisam ga isprobala s pigmentima (jer ih iskreno ni nemam) ali na MUR Facebook stranici sam vidjela super video koji prikazuje ukratko efekt koji dobijete u kombinaciji s ovim primerom i pigmentom.

Preporučam ga svima koji se vole igrati sa sjenilima i vole duge izlaske. :P S vremenom ćete, poput mene, naći idealan način da ga upotrijebite i stvarno ćete ga zavoljeti.

Nadam se da sam vam barem imalo pomogla ovom recenzijom i da nećete previše razmišljati ako budete u mogućnosti naručiti ovaj proizvod. Stvarno dobro dođe imati ga u kolekciji, poput kvalitetnog primera za lice ili fiksatora koje koristimo u posebnim prilikama.

Moja ocjena je 4 samo zbog toga što mi se bilo teško naviknuti na njegovo korištenje jer je stvarno masan. Ali vrijedi svake lipe (a nije stvarno skup!), uistinu se sporo troši bez obzira na moje bojazni i prošao je veliki test kod mojih masnih kapaka. Ako nemate problema s tim, čekajte samo da vidite što će napraviti vašim očima.

Jeste li čuli za ovaj proizvod? Jeste li ga isprobale? Kako ga vi najbolje nanosite? Korisite li primere? Koje biste vi primere preporučili? Biste li isprobali ovaj nakon ove recenzije?

*PR uzorak

Close
Andrea Staničić (Mala Trubica) ima 26 godina, živi i radi u Zagrebu. Autorica je kozmetičkog bloga M...

Ovaj članak ima 7 komentara.

 • Predivna recenzija, Trubice! :kima:
  Čitala sam puno o proizvodu i baš i ja razmišljam da ga kupim (iako me Avon baza drži dovoljno!).

  • fala ti puno! <3
   inače, ja isto koristim avonovu bazu kad znam da idem negdje tek na nekoliko sati jer mi ne izdrži cijeli dan, a ovu koristim u posebnim prilikama, tako da dobro dođe imati ju u takvim slučajevima. :D

   • Meni Avon traje baš cijeli dan i noć, iako imam zbilja masne kapke, ali stavljam ispod i tekući puder i transparentni puder, pa onda bazu. Ne znam dal to utječe na koji način, ali meni je kombinacija super. :)

 • mini me

  Super recenzija :-) stvarno si se potrudila

  • hvala ti puno! stvarno jesam, i drago mi je da se to vidi. :kima: stvarno sam htjela da vam prenesem sve što trebate znati o ovom primeru, ali još uvijek imam osjećaj kao da nisam sve rekla što sam imala. :P

 • Nemam bas potrebu za ovim proizvodom, ali deluje mi savrseno, posebno na fotografijama gde se vidi jasna razlika kada se nanese baza i bez nje. :)

 • Little.Miss.Sunshine

  Super recenzija, sve si super i detaljno objasnila, ali iskreno meni se proizvod ne čini nešto, ne vuče me toliko da probam :D

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)