Skidanje celulita i masnih naslaga u Poliklinici Poliderma – moje iskustvo I. dio (video)

Objavljeno u Ljepota, Recenzije, autorica: - 12.05.2017.

Znate onaj osjećaj kad vas zagolicaju prve jače zrake sunca, pa osvijestite činjenicu da je vrijeme da se pokrenete i pripremite tijelo za ljeto? I tako svake godine iznova, zar ne? Odjednom ste pune elana i imate najbolje namjere da se konačno ‘dovedete u red’. Sretnice među vama koje ne muče muku s masnim naslagama i celulitom…svaka čast, uživajte u blagodatima izostanka spomenutih napasti, a sve mi koje nismo te sreće…ima li lijeka?

Svi znamo kako celulit izgleda, ali znamo li što je zapravo celulit. Neki to nazivaju stanjem, neki poremećajem, neki nepravilnošću…. kako god ga nazivali celulit je zapravo bolest; kronično degenerativna upalna bolest pri čemu dolazi do poremećaja metabolizma, cirkulacije, limfne drenaže i oštećenja vezivnog tkiva.

Dakle nije riječ samo o estetskom već i o potencijalno zdravstvenom problemu.

celulit

Fun fact: jeste li znale da je termin celulit prvi puta upotrebljen 1920. godine te se od tada sve češće počeo pojavljivati pogotovo u tiskanim časopisima. Časopis Vouge je uvelike doprinio „popularizaciji” ovog pojma koji uglavnom opterećuje pripadnice ljepšeg spola.

A sada slijedi moja priča. Moj problem su noge. Već s 15 godina primijetila sam da mi se na nogama počinje javljati celulit. S obzirom na to da je to bilo vrijeme puberteta, nitko se posebno nije zamarao tom pojavom jer sam još bila ‘u razvoju’. S godinama se moj problem proporcionalno pogoršavao. U dvadesetima celulit je bio vidljiv kad sam kožu na nogama stisnula ili kad bih sjela. Još uvijek se nisam previše opterećivala tim problemom jer sam imala solidnu kilažu, noge me nisu boljele i nisam o tome previše razmišljala. Tijekom ranih dvadesetih pojavio se i moj problem sa štitnjačom koja je dodatno usporila moj metabolizam i pogodovala da se celulit i masne naslage počnu ozbiljnije taložiti na mojim nogama. Sada, u tridesetima, problem s celulitom postao je ozbiljan. Naslage su duboke i celulit je tvrdokoran, moje noge su bolne i u svakom slučaju ne izgledaju lijepo.

Kroz sve ovo vrijeme isprobala sam nebrojeno puno krema i gelova koji su trebali ukloniti celulit, učiniti ga manje vidljivim i sl., što kod mene, naravno, nije upalilo. Zero, nula, ništa!

Početkom travnja pružila mi se prilika da isprobam nešto drugačije. Prije nego vam detaljnije napišem o čemu je riječ, moram napomenuti kako moja očekivanja nisu bila velika i kako sam, iako sam se nadala najboljem, dosta skeptično krenula u ovaj ‘projekt’.

Dakle,

  • mjesto radnje: Poliklinika Poliderma,
  • cilj/svrha/želja: uklanjanje/smanjivanje masnih naslaga i tvrdokornog celulita uz pomoć Med Contour i Venus Legacy aparata

Krenimo od početka :)

Pri prvom posjetu Poliklinici Poliderma, najprije je uslijedio uvodni razgovor u kojem mi je doktor Dinko Kaliterna detaljno objasnio o kakvom je postupku riječ, što on očekuje s obzirom na moje stanje, što i kada ja mogu očekivati promjene i krajnji rezultat. Nakon što smo još malo ‘proćakulali’ o mojim prehrambenim i vježbačkim navikama (ili bolje rečeno nenavikama #shameonme) uslijedilo je slikanje postojećeg stanja mojih nogu. Nakon toga uslijedio je neinvazivni (što mi je bilo vrlo bitno jer ne volim igle i imam niski prag boli) tretman uz pomoć uređaja Med Contour (za dodatne detalje KLIK na link)

17-05-07-22-54-24-866_deco

Znači, o samom uređaju, što i kako radi možete pročitati klikom na link, a ja vam prvenstveno želim prenijeti svoje osobno iskustvo. Sam tretman traje oko sat vremena. Prvo se uređajem Med Contour koji kombinira ultrazvuk, radiofrekvenciju i drenažu, ‘otvara linfa’ – posebnim nastavkom stvara se vakuum na predjelu vrata, bikini područja i koljena. Nakon toga slijedi glavni dio tretmana.

17-05-07-21-49-04-327_deco

Med Contour smanjuje obujam uz efekt zatezanja kože i djeluje na međustanični prostor, zadebljana i oštećena vezivna potporna vlakna uz razbijanje masnih stanica. Uređaj pri dodiru s kožom ispušta i toplinu. S obzirom na to da su moje noge zbog tvrdokornog celulita bile izrazito osjetljive na dodir i/ili stisak bilo kakve vrste, prvi tretman nije bio bolan, a li nije bio ni ugodan. Najosjetljivije (samim time i najbolnije) područje bio je predio unutarnje strane bedara i koljena. Na samom kraju slijedi limfna drenaža (ponovo varijanta vakuuma ali ovaj put duž natkoljenica i guze). Dakle, prvi tretman bio je izdržljiv ali ne i previše ugodan.

IMG_20170424_185922_187                                                                                                                              (Med Contour u akciji)

Venus Legacy (klik na link) Venus Legacy kombinira radio valove i magnetsku energiju. Ukratko, radio valovi se temelje na elektromagnetskoj energiji koji prolazom kroz kožu ovisno o vrsti tkiva gdje prolaze stvaraju toplinu zbog otpora tkiva prolazu radio valova. Uslijed topline dolazi do oštećenja vezivnog tkiva što je osnova pomlađivanja svih tretmana. Uslijed oštećenja organizam stvara novi kolagen uz jačanje oštećenog vezivnog tkiva. Metabolizam se ubrzava te masne stanice smanjuju svoju veličinu. Pri tome dolazi do jakog efekta pomlađivanja kože. Zamislite da vam puno prstića dubinski masira noge (8 elektroda koje međusobno pojačavaju efekt)  pri čemu vas oplahuju valovi topline i vakuuma. Po mom mišljenju ovo je tretman koji ima učinak vidljiv skoro pa nakon samog tretmana.

IMG_20170418_185027_279                                                                                                                                   (Venus Legacy)

Doktor Kaliterna već mi je u uvodnom razgovoru napomenuo jednu bitnu činjenicu, a to je da će se krajnji rezultati vidjeti tek za nekoliko mjeseci, da budem preciznija 4-6 mjeseci nakon zadnjeg tretmana. Isto tako, da je za postizanje zacrtanog cilja tretmane potrebno ponoviti nekoliko puta, Med Contour 3- 5 tretmana, a Venus Legacy 6-8 tretmana.

17-05-07-22-53-38-276_deco

Za sve vas koji se već sada pitate koliko sve to košta, odlična je vijest da ova dva uređaja dolaze u paketima, koji je povoljniji nego svaki tretman pojedinačno, a i spomenuti paketi su upravo na ‘akciji’ Poliderma

Moram napomenuti kako je svaki idući tretman bio je sve manje neugodan i sada nakon tri tretmana Med Contour i Venus Legacy mogu reći da u tretmanima uživam. Boli ili nelagode više nema i jedino što osjećam je topla, opuštajuća masaža. Cirkulacija mi je bolje nego ikad prije (nema više ledenih stopala), a noge su mi nekako ‘lakše’ :)

17-04-24-22-06-57-054_deco

A sad nakon što sam vam opširno opisala kako je to izgleda, vrijeme je da vam pokažem i ‘materijalni dokaz’… ovo su fotke prije i poslije (nakon tri tretmana Med Contour i Venus Legacy)

2017-05-04-19-06-17

S obzirom da će se krajnji rezultat vidjeti tek za nekoliko mjeseci i činjenice da me čeka još nekoliko tretmana spomenutim uređajima, ja ne da sam sretna i zadovoljna, ja sam PRESRETNA i PREZADOVOLJNA i, iskreno iznenađena jer se nisam nadala ‘vidljivom’ rezultatu već sada. Vjerujte mi kad vam kažem da sam neki dan uspjela (bez imalo muke) obući traperice koje nisam nosila zadnjih 5 godina :)  Mojoj sreći nema kraja. Celulit je još tu, iako ga ima manje, ali obujam se vidno smanjio.

2017-05-04-19-03-58

Eh da, ne smijem zaboraviti napomenuti kako je svaka dijeta strogo zabranjena! Dakle i dalje jedem najnormalnije bez nekih posebnih odricanja. Jedino što mi je sugerirano je da tri dana nakon samog tretmana smanjim (ako je moguće izbjegavam) unos ugljikohidrata. Umjerena tjelovježba i rekreacija su poželjne. Samo je jedno, nazovimo pravilo, a to je uputa da trebam piti puno vode i to iz jednostavnog razloga kako bi moje tijelo, putem mokraće, moglo izbaciti štetne tvari koje su Med Contour i Venus Legacy ‘razbili’ i otopili.

20170418_175631

Potaknuta vidljivim rezultatima i činjenicom da me noge na dodir više ne bole, moja je motivacija za zdravijim i urednijim životom porasla, pa sam počela redovito pješice odlaziti na posao i dva puta tjedno u teretanu. Prehranu sam reducirala na način da sam djelomično izbacila rafinirane šećere. I to je to :)

Svoje posjete Poliklinici Poliderma odlučila sam i snimiti tako da sve možete pogledati u videu na mojoj YouTube stranici. I prije nego dovedem ovaj članak do kraja, želim istaknuti kako su svi zaposlenici u poliklinici izrazito ljubazni, susretljivi i prije sve (a što je i najbitnije) stručni, tako da je moje iskustvo odlično i toplo preporučujem da ih, ukoliko imate potrebu, posjetite!

Kroz koji mjesec slijedi članak s krajnjim rezultatima kojima se jako veselim i ne sumnjam da će biti i više nego odlični! :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wE9f-Kfi3X8[/youtube]

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, pišite ih u komentare, rado ću na njih odgovoriti.

*Tretman ustupljen na recenziju

Close
Janja Martinec (LadyLioness) živi i radi u Varaždinu. Diplomiranu profesoricu sociologije i kroatolo...

Ovaj članak ima 56 komentara.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)