Vichy Dercos Micro peel šampon protiv prhuti

Objavljeno u Kosa & nokti, Ljepota, Recenzije, autorica: - 26.02.2019.

Uvijek na prelaznom razdoblju iz jeseni u zimu, na žalost, pojavi mi se prhut u kosi. Svaki puta kada se to dogodi pokušavam je se riješiti pa većinom koristim šampone koji pročišćavaju vlasište.

To su dosta snažni šamponi koje ne treba koristiti često nego je jednom tjedno sasvim dovoljno. Do sada je to bio Balea šampon za čišćenje vlasišta čija je cijena nekih 25 kn u dm-u. Taj šampon mi se pokazao stvarno jako dobar, ali ove godine nije djelovao. Borila sam se s prhuti mjesecima i jako često nosila zavezanu kosu dok nisam dobila na isprobavanje ovaj Vichy Micro peel šampon protiv prhuti.

Dakle radi se o pilirajućem šamponu protiv prhuti koji ima kombinaciju snažnih sastojka te sitne granule koje pomoću piliranja uklanjaju prhut. Šampon obećava intenzivno pročišćavanje kose i vlasišta te je namijenjen svim ženama i muškarcima sa svim vrstama prhuti, pa čak i sa prijanjajućom prhuti na vlasištu.

Ovaj šampon obećava da će se rezultati vidjeti već nakon prvog tjedna korištenja što zvuči jako obećavajuće.

Šampon dolazi u tubi u pakiranju od 200 ml. Prilikom prvog korištenja primijetila sam da je šampon jako gust i da su te granule vidljive kroz šampon koji je svjetlo zelene boje.

Šampon miriše na mentol i miris dosta jak i intenzivan. Prilikom pranja primijetila sam da se jako brzo pjeni, ali budući kako se nanosi većinom na vlasište dosta je teško je taj gusti proizvod dogurati kroz vlasi na samo vlasište. Jedina stvar koja mi se kod ovog šampona ne sviđa je preintenzivan miris na mentol što me je prilikom prvog pranja peklo za oči. Šampon mi nije ušao u oči, niti je bio blizu očiju, ali je jednostavno miris preintenzivan. Nakon još par pranja već sam se navikla na miris tako da mi nije smetao, pa za ovo ne mogu reći da je to neki veliki minus.

Granule se ne osjete jako kada se šampon trlja u vlasište zato što su one onako malo mekše pa se razbiju dok ih trljate. Nakon što se šampon utrlja u vlasište mora se ostaviti neke tri minute da djeluje i onda se ispire. Još jedna odlična stvar je da se šampon stvarno lako ispire iako ima gustu teksturu. Kao što sam rekla na početku, inače se ovi šamponi ne koriste često, ali ovaj šampon je za čestu upotrebu te se može koristiti tri puta tjedno.

Najpozitivnija stvar kod ovog šampona je da taj šampon stvarno djeluje! Ja sam već nakon prvog pranja primijetila da se prhut smanjila, a nakon drugog pranja je potpuno nestala i nije se vratila ni dan-danas. Mislim da ću se sada prebaciti na neki drugi šampon, a ovaj početi koristiti ponovo kada se prhuti pojavi, što će pretpostavljam biti na prijelazu iz zimskog u proljetno vrijeme. Cijena ovog šampona je oko 110 kn, ali s obzirom da brzo djeluje možete ga koristiti dva do tri puta pa se vratiti na neki običan šampon, pa ponovo kad se pojavi prhut vratiti se na Vichy šampon. Tako da smatram da je ovo sasvim okej cijena.

Sve u svemu, meni se ovaj šampon jako sviđa zato što djeluje i svakako preporučujem svakome tko ima problem sa prhuti.

Koje vi šampone koristite protiv prhuti?

*PR proizvod

Close
Ines i Tea Kristić (Inea_sisters) dvije su sestre iz Osijeka koje se već neko vrijeme bave pisanjem ...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)