Kako ponovno aplicirati SPF zaštitu tijekom dana / preko makeupa

Objavljeno u Ljepota, autorica: - 26.07.2018.

Kad se radi o ponovnom apliciranju zaštite od sunca tijekom dana, preko makeupa, postoji nekoliko opcija. Niti jedna nije idealna, ali pomoći će kao brzo i praktično rješenje u određenim prilikama. 

Ujutro je uvijek bitno u rutinu njege lica uključiti dobru kremu s visokom spf zaštitom. Možda koristite i puder ili BB kremu koji također imaju spf faktor. Problem je u tome što se zaštita mora obnavljati svakih nekoliko sati jer slabi tijekom vremena. To je posebno nezgodno kada nosimo makeup.

Postoji nekoliko načina na koje možete obnoviti spf zaštitu tijekom dana, odnosno nanijeti ju preko makeupa. Niti jedan način nije idealan, ali praktičan je za male popravke i određene situacije kada ne možemo ukloniti makeup i ponovno aplicirati kremu sa zaštitnim faktorom.

Mineralni puder

Mineralni puderi pružaju fizičku zaštitu od sunca (ako ne znate što je to, pročitajte članak Mineralni vs kemijski filteri) i vrlo su praktičan način obnove spf faktora preko makeup-a. Osim što štite od sunca, puderi ovog tipa imaju još jedan odličan efekt potreban ljeti – matiraju kožu i fiksiraju makeup. Mineralni puderi obično su vrlo fino mljeveni, nisu slični klasičnim puderima u kamenu ili prahu. Pružaju lijepo prekrivanje i daju prirodan izgled koži jer se stapaju s tenom. Dostupne su praktične ambalaže s četkicom ili spužvicom koja olakšava nanošenje, ali i nošenje u torbici.

Cushion

Cushioni su vrlo praktični za korištenje općenito, a odlični i kad je riječ o obnovi spf zaštite. Izaberite cushion podlogu koja već u sebi sadrži visok spf faktor. Kod korejskih cushion podloga većinom je takav slučaj. Tijekom dana, kada opet izlazite na sunce, popravite makeup cushion podlogom. Još jedna zanimljiva opcija su cushioni koji sadrže samo proizvod za zaštitu od sunca. Prozirni su, bez pigmenta i služe samo ponovnom nanošenju spf zaštite. Možete i sami kreirati svoj spf cushion. Na Ebay-u kupite praznu cushion ambalažu i u nju dodajte svoju omiljenu kremu za zaštitu od sunca.

Sprej / mist za lice

Zgodno rješenje su i sprejevi, odnosno mistovi sa zaštitnim faktorom. Razlikuju se od klasičnih proizvoda za zaštitu od sunca u spreju po tome što raspršuju finije čestice proizvoda te nije potrebno njegovo razmazivanje po licu. Praktični su za nositi u torbici, a mogu se koristiti često tijekom dana. Samo, kao kod svakog od ovih načina obnove spf zaštite, pripazite da nanosite dovoljno veliku količinu proizvoda kako bi zaštita od sunca bila valjana.

Iako, kako vidimo, postoji nekoliko praktičnih rješenja za problem ponovnog nanošenja spf zaštite tijekom dana i preko makeup-a, niti jedno od njih nije idealno. Stvar je u tome što je za potpunu zaštitu od sunca na lice potrebno nanijeti prilično veliku količinu proizvoda. Radi se o količini od jedne kovanice ili pola čajne žličice (za vrat i dekolte povećajte tu količinu na cijelu žličicu ili više). To je zaista velika količina kreme koju je potrebno lijepo razmazati, utapkati u kožu i čekati da se upije. Teško da ćete takvu pravilnu zaštitu postići korištenjem cushion pudera ili spreja u laganom sloju.

Zaključak je da nema savršenog načina za brzo i praktično obnavljanje zaštite od sunca preko makeup-a. Najbolji način bit će da maramicama za skidanje šminke (postoje i posebne maramice za skidanje proizvoda sa spf zaštitom jer se teže uklanjaju s kože) uklonite puder i ponovno nanesete kremu sa spf faktorom. Poslije na brzinu nanesite puder ili BB kremu i malo rumenila. Ionako ljeti ne treba nositi previše makeup-a. Ovo nije najbrži, ali je najsigurniji način, a kada se naviknete vidjet ćete da zapravo oduzima samo nekoliko minuta vremena. Za situacije kada u blizini nemate toalet, poslužite se mineralnim puderom, cushionom ili sprejem koji će ipak donekle popraviti zaštitu.

 

Kako vi obnavljate svoju zaštitu od sunca tijekom dana?

 

Close
Šminkerica je prvi i najveći domaći beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog stil...

Ovaj članak ima 1 komentar.

  • Odlični savjeti! Osobno uvijek ponavljam aplikaciju SPF-a jer koristim kiseline u noćnoj njezi i sprejevi sa SPF-om su mi se pokazali najpraktičnijima.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)