Beauty trikovi ljepotica zlatnog Hollywooda

Objavljeno u Lifestyle, Ljepota, autorica: - 05.03.2017.

Stare holivudske ljepotice bile su poznate po svom uvijek besprijekornom izgledu i očaravajućoj ljepoti. Kako bi to postigle, glumice poput Grace Kelly, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Sophie Loren i Elizabeth Taylor ponekad su koristile čudne, ali zanimljive i dosjetljive trikove. Mnoge od njih su već tada koristile tehnike koje su danas popularne, poput konturiranja ili malo manje popularnog face-shavinga.

Marilyn Monroe

nmhjm

Najveća ikona starog Hollywooda i njen vizažist Whitey Snyder imali su prave makeup asove u rukavu. Za eyeliner njezin vizažist koristio je nekoliko nijansi kako bi stvorio dojam prostora. Na donji i gornji kapak nanosio je kombinaciju crne i smeđe koje su se na vanjskom kutu oka nastavljale u repić ili tzv. wing. Prostor između tog gornjeg i donjeg “repića” popunjavao je bijelom olovkom u obliku trokuta kako bi se dobio dojam većih, širom otvorenih očiju. U unutarnji kut očiju nanosio je malo crvenog eyelinera, a na gornjem kapku izblendao bi bijelo sjenilo za dojam prostornosti.

dssf

Za usne je također koristio trik s više nijansi, čak pet nijansi crvene, na vanjskom rubu bila je najtamnija koja se stapala sa sve svjetlijim nijansama u sredini kako bi se dobilo više volumena.

maxresdefault

Također, kao svojevrsni highlighter Snyder je koristio vazelin i kokosovo ulje. Osim lica, Marilyn je imala i besprijekorno tijelo za koje se smatralo da ima baš sve obline na pravom mjestu. Kako bi održala takvu liniju svako jutro bi za doručak popila mješavinu toplog mlijeka i razmućenih sirovih jaja.

Elizabeth Taylor

aaa

Elizabeth Taylor je glatkoću kože postizala brijanjem onih sitnih i svijetlih dlačica na licu, to je u drugu ruku bila i dobra eksfolijacija koja je uklanjala mrtve stanice kože. Rumenilo je nanosila kako bi još više istakla svoju porculansku put.

x

U mlađim danima, njen zaštitni znak bila je svijetla put, ljubičasto sjenilo, crveni ruž te tamne i prirodno guste obrve i trepavice. Prava snjeguljica. Za Liz Taylor san je bio vrlo važan faktor u održavanju njenog svježeg izgleda i porculanskog tena.

1

Pridavala je puno pažnje svojoj beauty rutini i makeupu pa je tako sama kreirala prepoznatljivi Cleopatra makeup iz istoimenog kultnog filma 1960-ih.

Audrey Hepburn

čjč

Audrey je bila najpoznatija po svojim velikim očima kao u srne te gustim i tamnim obrvama. Kako bi istakla svoje oči, Audrey Hepburn je nakon svakog sloja maskare pincetom razdvajala trepavice jednu po jednu za prirodniji izgled.

5

Također, za dojam većih usana precrtavala je gornju usnu na području kupidovog luka. Svoj besprijekorno čisti ten njegovala je vodenom parom tj. parenjem lica koje je prakticirala dvaput tjedno.

Grace Kelly

l.l

Grace Kelly je bila oličenje čiste elegancije i prirodne ljepote. Princeza Grace, kao prava klasična ljepotica veliku pozornost posvećivala je zdravlju, njezi kože i njenoj hidrataciji, nekoliko puta u danu koristila je kremu za ruke jer je vjerovala da se prvi znakovi starenja pokazuju upravo na rukama.

a

Svoju ljepotu isticala je minimalističkim makeupom, a jedan od njenih najpoznatijih trikova bilo je konturiranje obraza, na jagodične kosti stavila bi svjetliju nijansu rumenila, a  ispod njih tamniju nijansu. Njegovala je prirodan oblik obrva i popunjavala ih smeđim sjenilom.

ll

Poput Elizabeth Taylor, i Grace Kelly je više voljela sama nanositi makeup, posebno nakon što je postala princeza od Monaka.

Sophia Loren

jmjhm

Sophia Loren je i danas simbol egzotične mediteranske ljepote, sa svoje 82 godine i dalje izgleda vrlo njegovano i zdravo i to zahvaljujući najpoznatijem mediteranskom sastojku, maslinovom ulju.

123-horz

Čak je napisala i knjigu Žene i ljepota (1984.) u kojoj iznosi svoje viđenje ženske ljepote i daje savjete o prehrani (za koju smatra da je vrlo važna za što svježiji i njegovaniji izgled) te njezi tijela i kože.

1

Ističe kako je ljepota u očima promatrača pa tako sebe ne smatra nekom klasičnom ljepoticom, već svoje lice opisuje više kao “zanimljivo”. Njegovan izgled svoje kože duguje upravo već spomenutom maslinovom ulju koje koristi na razne načine. Njime svaki dan masira lice, stavlja ga i u kupku te naravno i u hranu u kojoj je obavezan sastojak.

To su bili beauty trikovi i tajne najpoznatijih glumica starog Hollywooda, mnogi od njih primjenjivi su i danas te ih mnoge od nas koristimo. Iako prije nije bilo tolikog raspona kozmetičkih proizvoda kao danas, mnoge žene su se snalazile kako su znale što je poticalo kreativnost, a inspiracija i uzor su im bile upravo holivudske glumice, prave beauty i modne ikone 20.st.

Izvori slika: gettyimages, pinterest

Koji vam je beauty trik najzanimljiviji? Koristite li i same neke od ovih trikova?

Ovaj članak ima 3 komentara.

  • Uživam čitajući ovakve članke. <3 Mene je baka naučila pariti lice za ljepšu kožu, ali nekako sam s godinama zaboravila to raditi, ovaj članak me podsjetio i potaknuo da ponovno počnem.
    Trik s crvenim eyelinerom mi je baš interesantan, baš ću isprobati da vidim efekt, mislim da bi mogao jako lijepo naglasiti plavu boju očiju!

  • m

    daaaaa, a zaboravila si najveći trik a to su brojne plastične operacije tih dama….merlinka ih je imala nekoliko, a o ostalima ne znam, samo je glupo isticati ispijanje vode i maslinovo ulje…to su obične nebuloze!!!!! tejlorica je već sa 40 god izgledala propalo i debelo, sofija već ima brojnu plastiku, jedino je kelica prava ljepotica

  • Mare M

    Uvijek rado čitam ovakve članke. Od nabrojenih trikova najvjernija sam parenju lica, pore se prošire, koža omekša i bude topla pa puno bolje prihvaća aktivne sastojke iz maski koju nanosim netom nakon parenja.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)