Blagdanske frizure

Objavljeno u Kosa & nokti, Ljepota, autorica: - 24.12.2018.

Ako ste od onih cura koje još ne znaju ni što će obući ovih blagdana, koji make up nanijeti, a kamo li koji frizuru napraviti. Donosim vam nekoliko prijedloga elegantnih, šarmantnih i jednostavnih frizura za nadolazeće dane.

DETALJI U KOSI

Ako ovih blagdana ne želite pretjerano naglašeni make up , nego više želite istaknuti jednostavnost s čarima glamura. Moj prijedlog su vam detalji u kosi koji će naglasiti vašu ženstvenost. Bilo da je riječ o svilenim trakicama, baršunastim mašnama ili ukosnicama s raznim detaljima. Nećete pogriješiti s ovogodišnjim trendovima, ali i podignut ćete cjelokupni look. Primjerice, mašnama možete zavezati lagano kovrčavi ponytail ili pokupiti prednji dio kose s lica i zavezati ih mašnom, a ostatak kose ukovrčati. Svilenkaste ili baršunaste trakice možete odlično kombinirati s visokim ili niskim punđama. Bilo da ih stavite iznad čela oko cijele glave, uvijete u kosu te napravite punđu ili jednostavno svežete visoki rep i omotate vrpcu oko gumice. Dok ukosnice možete kombinirati na sve načine, hoćete li pokupiti jednu stranu kose i zategnuti ih iza uha, učvrstiti lagane ili visoke punđe, stvar je vašeg ukusa

PLETENICE

Pletenice u kosi još jedan su favorit ove zime. Osim toga, jednostavno se i brzo prave, a mogu se kombinirati na razne načine. Odlično se uklapaju uz valovitu kosu, podignutu kosu ili lagani ponytai. Mogu dati dodatan štih vašoj punđi ako želite pomoću njih napraviti „krunu“ oko glave. Pletenice se savršeno slažu i s kovrčavom kosom ako pokupite prednji dio kose ili iz repa napravljenu pletenicu omotate u obliku niske punđe. U slučaju da ste više klasičniji tip i volite riblju kost, bilo da je pletena od početka ili sredine glave. Moj prijedlog je da ju učinite bogatijom i elegantnijom tako što ćete izvući par pramenova ili ju opustiti raširujući je sa svih strana. Na kraju dodajte crveni ruž i imate savršeno upečatljivi look u samo nekoliko minuta

PUNĐE
Ako želite ostaviti dojam da se niste puno trudili, ali i dalje ste elegantni, punđe su pravi izbor. U kombinaciji s decentnom šminkom ili pak raskošnim nakitom daju efekt koji ste tražili. Ovisno o vašem ukusu, predlažem vam nekoliko vrsta. Ako ćete ovih dana nositi sako ili odijelo moj prijedlog su vam zategnute i zalizane niske punđe. Kosu možete podijeliti po sredini ili po strani, ali neka kosa bude iza uha. Druga vrsta su massy punđe koje svi vole, ali rijetko kome uspijevaju izgledati baš onako kako bi željeli iz prvog pokušaja. Pokušajte s mojim trikom. Visoko ili nisko svezani rep svežem gumicom s gornje i donje strane, a kosu između gumica dobro raščupam, ali oprezno kako se rep ne bi raspao. Zatim tako raščupanu kosu uvijem oko gornje gumice, izvučem par pramenova i moja savršena massy punđa je gotova. U zadnje vrijeme često volim nositi visoko i jako zategnutu punđu. Nju radim na sličan način kao i prethodnu, samo što visoko svezani rep vežem samo s gornje strane, kosu uvijem oko prsta i tako omotam oko gumice. Ovu punđu najčešće nosim kada želim naglasiti oči s nekom dobrom šminkom i nude ružom jer mi ona dodatno zategne lice i izrazi oči.

U nastavku možete pronaći još nekoliko slika frizura o kojima sam pisala i otprilike vidjeti kako bi trebale izgledati.

Kakvu ćete vi frizuru nositi ovih blagdana?

Close
Katarina Pejanović (GirlieGirl) je Slavonka koja ima 21 godinu. Završava preddiplomski studiji na Ek...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)