Geliranje noktiju kod kuće – 1.dio: oprema

Objavljeno u Kosa & nokti, autorica: - 06.04.2012.

Oduvijek su mi se sviđali gelirani nokti. S gelom su nokti dugi, čvrsti i izgledaju uredno i njegovano. Ali mi se nikad nije sviđalo ono što uz njih dolazi: posjete salonu svakih nekoliko tjedana, novac koji svaki mjesec moram izdvojiti za nadopune te situacije kada mi jedan nokat pukne, a ja ga ne mogu popraviti sama, pa moram čekati danima dok opet odem u salon. Sve mi je to djelovalo kao velika gnjavaža. Zato sam se odlučila okušati u geliranju noktiju kod kuće. I uspješno sam to radila gotovo 2 godine.

Izvor

Odmah moram naglasiti da u te 2 godine niti jednom nisam nikom izradila nokte za novčanu naknadu. Samo sam jednom napravila nokte sestrični i prijateljici koje su se i same htjele okušati u geliranju kod kuće pa sam im pokazala kojom tehnikom radim. Također, nikad nisam završila nikakav tečaj za geliranje noktiju, niti ću vas uvjeravati kako su takvi tečajevi bespotrebni i da je moja tehnika savršena. Ne želim podcjenjivati cure koje se time profesionalno bave. Ovim člancima o geliranju vam samo želim pokazati kako sam ja radila gelirane nokte u kućnoj izvedbi. Sve što znam naučila sam istražujući internet i gledajući mnoštvo videa na YouTube-u.

Tema geliranja noktiju kod kuće dosta je kompleksna pa nisam htjela nagurati sve u jedan članak kako on ne bi bio zbunjujući. Zato sam odlučila podijeliti ovu temu (zasad) na dva dijela. U ovom prvom dijelu ću vam pokazati koju opremu ja posjedujem, tj. što vam je to uopće potrebno ako se želite okušati u geliranju noktiju. Drugi dio će biti slikovni prikaz i opis postupka geliranja.

Ono što prije svega trebam naglasiti, i naglasit ću vam to još nekoliko puta – za geliranje noktiju kod kuće vam treba spretnost oko rada s noktima, mirna ruka i puno puno puuuuuuno strpljenja. Ovo govorim jer sam se susrela sa nekoliko primjera cura koje su odustale od ovog pothvata jer im na početku nije išlo ili im je oduzimalo puno vremena. Morate biti spremne odvojiti nekoliko sati svakih nekoliko tjedana ako želite napraviti ovo kvalitetno, posebno dok se ne uhodate. Zato nikako ne preporučujem geliranje noktiju kod kuće nestrpljivima, brzopletima i onima koji nisu vješti sa uređivanjem noktiju i nail-artom. No, kako je današnja tema opis svega potrebnog za geliranje noktiju, bacimo se na posao.

1. eBay

Znam da eBay nije nikakva oprema :), ali će vam biti neophodan za geliranje noktiju kod kuće. Velika većina svega što je potrebno za geliranje noktiju nalazi se upravo na eBay-u. Sigurna sam da se svi ovi proizvodi mogu naći i u Hrvatskoj po salonima koji prodaju opremu za geliranje, ali cijene su neusporedive. Zato se registrirajte na eBay, obavite registraciju na PayPal i počnite sa shoppingom. Ako to još niste napravili, i ne znate kako, pogledajte članak o shoppingu na eBay-u, ili ovaj o registraciji na PayPal. I pazite da vas ne uhvati “eBay groznica”, ovakva kupovina zna biti jako zarazna. :)

2. UV lampa za nokte

Prvo i osnovno, bez čega ne možete ni pomisliti o geliranju noktiju, je naravno UV lampa za nokte. Kad sam prije 2 godine uopće počela razmišljati o geliranju noktiju kod kuće lampa mi je zadavala najveće glavobolje. Cijene po salonima u Hrvatskoj su bile od 500-600 za nekakve male pa do 1000-1500 za veće UV lampe. Nekakvom zdravom logikom, nikako mi nije išlo u glavu što to na toj lampi ima, a da toliko košta. Obična plastična kutija u koju je sprovedena struja i 4 ultraljubičaste sijalice za 1000 kn? Nikako mi to nije bilo prihvatljivo. Zato sam odlučila pogledati na eBay koliko lampe zapravo koštaju. I našla sam ovu moju ljepoticu (koju sam naknadno oblijepila srcima i leptirima) za 180 kn sa dostavom. Moja lampa ima 36 W (što je 4 sijalice po 9 W), a ovisno o broju sijalica možete naći i slabije lampe. Mislim da veće od ove od 36 W niti ne postoje. Svakako preporučujem kupiti tu veliku jer što je lampa slabija, to vam je potrebno duže vrijeme sušenja gela u lampi.

Svakako moram napomenuti (jer me to pitalo puno cura koje nikad nisu gelirale nokte), ova lampa ne grije, ne peče niti radi ništa posebno. Čitava fora je u tome da se gel stvrdnjava kad je izložen UV zrakama i to mu se upravo dogodi kad je ruka pod ovim svjetlom. I to je to. Lampa ima tajmer na 120 sekundi što je sasvim dovoljno za sušenje gela, ali može se podesiti i da svijetli koliko god vi želite.

3. Set UV gelova

Naravno da nećete moći gelirati nokte niti bez gelova. :) Moram priznati da moj prvi gel koji sam koristila nije bio ovaj set sa eBay-a, nego gel za nokte koji sam kupila u DM-u, proizvođača Fingr’s. Bio je to nekakav komplet sa jednim gelom od 5 grama, primerom, rašpicom i kistom za nanošenje gela. Ovaj komplet koštao je oko 120 kn, a taj gel od 5 grama potrajao mi je nekoliko mjeseci. Tek tada sam kupila gelove koje vidite gore na slici. Taj set više nemam pa vam ga nisam mogla slikati, ali na ovom linku možete pogledati kako izgleda (ja sam koristila set Art.2380) i, ako želite, potražiti ga u DM-u, Muller-u ili Kozmu. Vidjela sam ga u sve tri drogerije.

Gelovi koji su ovdje na slici su, dakle, kupljeni na eBay-u i cijena im je bila oko 30 kn sa dostavom (za cijeli set od 3 gela po 15 grama svaki). Set sadrži rozi gel koji se nanosi kao baza, bijeli gel kojim pravite french manikuru i prozirni gel koji se nanosi nakon frencha. Djevojke koje se geliranjem bave profesionalno i koje rade sa skupim profesionalnim gelovima poznatijih brendova reći će vam da je ovo loša kvaliteta i slično. Ali ja sam bila zadovoljna. Za cijenu od 30 kn za set vrijedi probati. Gelovi u salonima nisu ispod 200 kn po komadu.

4. Kistovi za nanošenje gela i rašpa za nokte

Na ovoj slici možete vidjeti moj prvi kist za geliranje noktiju kojim sam nanosila bazni gel sve ove 2 godine. To je kist koji je došao u onom setu za geliranje noktiju Fingr’s, a kako sam se poslije na njega navikla, nastavila sam raditi s njim. Ipak, za french, kao i za neke druge dizajne koje sam željela raditi na noktima, nije mi bio dovoljan. Zato sam naručila set kistova za nail-art na eBay-u sa 14 različitih kistova i jednom točkalicom, koji me je izašao, vjerovali ili ne, 15 kuna sa dostavom. Kistovi su stvarno odlični i mogu poslužiti za različite svrhe, pa sam si jedan od njih odmah izdvojila za nanošenje tekućeg linera za oči. Ako ste skloni bilo kakvom ukrašavanju noktiju ili pak nekim DIY pothvatima, ovo je zgodan alat. Ja ga koristim jako često čak i sad kad nokte više ne geliram.

Pored kistova, ono što je neophodno u ovom procesu je i rašpa za nokte. Ja sam najčešće koristila ovu običnu crnu rašpu koju sam davno kupila u DM-u za nekakvih 15 kn. Dosta je gruba, a to je upravo ono što ovdje treba, jer slabim rašpama na gelu nećete puno postići. Ova rašpa vam treba kako biste, nakon što se gel osuši u lampi, oblikovali svoje nokte i izravnali površinu nokta. Rašpanje je nešto što u cijelom procesu geliranja oduzima najviše vremena. Kad radite nadopunu morate rašpom skinuti gornji sloj gela, sve do frencha kako biste ga mogli ponovno nanijeti, ili ako ste imali neki dizajn na noktima pa sad želite novi. Kako god okrenete, ništa bez rašpe. Na eBay-u također jako povoljno možete naći različite oblike, jačine rašpi, a za one koji žele biti napredni u geliranju, možete za nekih 70-ak kuna kupiti električnu brusilicu za nokte koja vam uvelike može skratiti postupak geliranja. Za početak ipak ju ne bih preporučila, jer prvo morate ovladati običnu rašpu i dobivanje željenih oblika njome, a tek onda možete prijeći na električnu.

5. Blazinice i odstranjivač laka za nokte s acetonom

Nakon što se gel osuši, bilo koji gel i u bilo kojem sloju, on ostavlja masni trag koji treba ukloniti prije nanošenja novog sloja gela. Cijeli ovaj postupak bit će vam jasniji kad u idućem članku dam slikovni opis postupka. Ali ono što treba znati u ovoj fazi je da se gel odmašćuje posebnom tekućinom koja je kombinacija alkohola i acetona, i u salonima biste za nju, kao i za prethodne proizvode morali izdvojiti dosta novca. Meni je palo na pamet da ne moram kupovati nikakvu posebnu tekućinu kad kombinaciju alkohola i acetona već imam kod kuće i to u ovom odstranjivaču laka za nokte. Znam da su sad popularniji, i za nokte daleko zdraviji, uljni odstranjivači laka za nokte, ali ulje i gel nikako ne idu ruku pod ruku. Ako, primjerice, prije prvog sloja gela obrišete nokte uljnim odstranjivačem, gel ili se neće osušiti, ili će tijekom sušenja poprimiti neke čudne oblike. Zato, ako ćete gelirati nokte, zaboravite na uljne odstranjivače laka. Ovaj zeleni Rosal odstranjivač plaćala sam oko 11 kn i koristila ga za razne svrhe o čemu će više biti riječi u članku br.2.

Odstranjivač sam naravno koristila sa običnim blazinicama iz DM-a. Iako profesionalno geliranje zahtijeva posebne blazinice koje ne ostavljaju one male dijeliće vlakana iza sebe, i iako sam i sama svjesna da ta vlakna u procesu geliranja znaju biti gnjavaža, meni je bilo isplativije malo se potruditi s ovima nego kupovati posebne blazinice.

6. Primer za nokte

Ovaj proizvod je jedini proizvod koji sam ikad kupila u salonu koji prodaje opremu za geliranje. Naime, u prvom setu od Fingr’s-a o kome sam vam govorila, dobila sam malu bočicu sa tekućinom sličnom alkoholnom acetonu koja se malom četkicom nanese na nokat te se osuši na zraku. Ova tekućina nije ostavljala iza sebe nikakav trag, ali je isušivala površinu nokta te je pripremala za geliranje. Naime, ako je nokat mastan, gel će se odizati s nokta. Zato se, za dugotrajnost gela, nokat mora “dehidrirati”. Kad sam potrošila taj primer iz Fingr’s seta, kupila sam ovaj Nail Prep od 15ml za 30 kn u Diamond Nails salonu u Osijeku. Ovim proizvodom sam bila zadovoljna, ali ako ga na početku ne želite kupovati, opet postoji alternativa – odstranjivač laka s acetonom. Kako on već sadrži i alkohol i aceton koji isušuju nokat, dovoljno je umjesto primera “natopiti” nokat tim odstranjivačem. Ovaj proizvod ujedno je i posljednji od onih “neophodnih” proizvoda koje trebate za početak rada s gelom.

Nadam se da vam sve ovo nije bilo previše zbunjujuće. Obećavam vam da će vam sve biti puno jasnije kad u idućem članku o geliranju prikažem postupak rada. Tad će vam sve sjesti na mjesto. ;)

A za kraj ono najzanimljivije. Kroz te 2 godine geliranja noktiju, nakupila sam dosta proizvoda za nail art: od različitih šljokica, cirkona, naljepnica i sličnog. Moram priznati kako je i mene jedno vrijeme držala “eBay groznica”, a kad nađete mnoštvo proizvoda po 1-2 dolara, ne možete si pomoći da nešto i ne naručite. Za nail-art često sam posjećivala i štandove Essence koji u zadnje vrijeme nude baš lijepu ponudu ovakvih proizvoda. Pa pogledajte neke sitnice iz moje kolekcije:

Cirkoni za nokte u raznim bojama i veličinama

Šljokice u različitim bojama

Naljepnice za francusku manikuru

Ukrasne naljepnice za nokte

Stampy set Essence za pečatiranje noktiju

Sve ove nail art proizvode, dakako, možete koristiti neovisno o tome imate li prirodne ili gelirane nokte.

I to bi bilo to. Znam da je članak prilično dug, ali kako sam rekla na samom početku, tema geliranja je prilično kompleksna. Idući članak će biti opis postupka geliranja, a možda napravim još jedan o produživanju noktiju gelom ili plastičnim tipsama (za vas koje volite duge nokte).

I još jednom, ako se želite upustiti u ovo sve, naoružajte se strpljenjem i voljom da učite i svladavate nove tehnike. Ovakve stvari morate stvarno voljeti da biste bile spremne odvojiti vrijeme i novac za njih. Dakle, stpljenje, mirna ruka, volja, malo mašte i eBay – i geliranje može početi! :)

Gelirate li nokte? Radite li to u salonu ili kod kuće? Hoćete li se okušati u samostalnom geliranju?

Close
Nataša Ivković (Infinity) rođena je u ljeto 1988. godine, dolazi iz okolice Vukovara (Bobota) i zavr...

Ovaj članak ima 182 komentara.

 • Dora

  Ovoga, pazite kad narucujete brusilicu za nokte jer ona inace spada pod medicinski alat, i zabranjeno je uvazavanje takvih proizvoda. I ako necete imati srece na carini, a vjerojatno necete, morat cete platit carinu, i onda jos troskove unistavanja proizvoda. To se desilo mojoj noktarici. Morala se navlaciti s carinicima,i jedva su joj progledali kroz prste… Inace, super clanak! :)

  • Infinity

   Hvala na informaciji. Ja sa svojom brusilicom nisam imala nikakvih problema oko carine. Možda je njezina bila neka profesionalna, skuplja… Moja je dosta jednostavna i spada pod alate za dekoracije i ručni rad.

   • nana

    ….ja sam svoju platila oko 40 kn koliko se mogu sjetiti i nikakvih problema nisam imala….btw super clanak.

   • Viky

    Zdravo ja bih voljela da mi dadnes svoj privatni mail ako je to ikako moguce kako bih te upitala nekoliko stvari prilikom narucivanja u eBay i vezano za pocetnicki rad noktiju .. Nadam se da ces mi se javiti , pozzz :D

   • mirna

    Infinity, molim za mene početnicu napišite mi što je sve potrebno za početak geliranja noktiju kod kuće. Po mogučnosti, gdje se sve može kupiti i cc cijenu. Hvala! Mirna

   • EVA

    Ako ti jos uvijek treba javi se na Facebook na E_lovely nadjemo ti svasta po najjeftinijim cijenama :)

  • Natty

   Uvazavanje?! Mislim da se ovdje radi o uvozu. Tesko da bi drzava zabranila da cijenis medicinske alate:-)

 • Petra

  Sviđa mi se članak, sve si detaljno objasnila ;)

  Ja osobno nikad nisam gelirala nokte, mislim da niti ne budem u neko skorije jer po savjetima prijateljica koje su probale, nokat se dosta ošteti.

  • Petra

   *skorije vrijeme :D

   • Lily

    Odlican clanak! :kima:
    Sad kad vidim koliko je to geliranje zahtjevno definitivno necu gelirat nokte,a i prirodno imam jako cvrste nokte pa ih mogu jako duge pustit. :)

  • Infinity

   Hvala! :)
   A nokat se ošteti malo, ali ovisno o tome koliko se izrašpa prije geliranja. Ja sebi nisam nikad puno rapšala pa su mi sad, kad sam skinula gel, nokti potupno normalni…

 • Miolina

  super je clanak, ali meni note sredjuje jedna djevojka koja se time bavi i ok mi je..
  ja spadam u ovu grupu nestrpljivih i onih sa nemirnom rukom, a sto se tice maste i ideja- to nije problem :D

 • xxBlueMissyxx

  Čim sam vidila da se nešto(a na kraju sve što je bitno za geliranje)nabavlja na ebayu, odustala sam od ideje da uopće i pokušam. :/

  • Mikka

   mozes kupovat i u Hrvatskoj al ce te doc puuuno para, a zasto kad se sve manje vise u kini proizvodi

  • Infinity

   Nemoj da te eBay obeshrabri. Nije to toliki bauk. A ako ga ne možeš imati sama, možda ga ima netko od prijateljica.
   Štošta zanimljivo se može naći na eBay-u… :kima:

 • vanillasunshinesky

  ajme napokon članak o geliranju noktiju. toliko dugo sam ga čekala. bravo! ;D

 • Iva

  Nikad nisam imala gelirane nokte, a ni ne planiram. Imam prirodno jako čvrste nokte koje mogu bez problema pustiti koliko hoću i brzo rastu, tako da mi za tim nema potrebe. :)

 • Nolla

  Meni se ovaj clanak nikako ne svidja…Mislim da ce nakon njega vecina cura uzimati ovakve lose gelove,pune kojekakvih tvari i kiselina koji mogu biti opasni po zdravlje!.Nije stvar jel vama taj gel bio dobar ili ne,nego sto se nalazi u njemu!Ove kineske gelove nikako ne uzimajte.Nokat upija sve sto stavite,sve ulazi u krvotok i nije zanemarujuce sto se nalazi u njemu!Takodjer,velika greska je ta da se ne odmascuje svaki sloj gela!Takodjer aceton sam nije pogodan za odmascivanje,radije koristite alkohol.Brusilica od 70-ak kn sa ebaya,ne sluzi bas nicemu,to je zbilja mozda samo za pocetnike,mislim da vise usporava rad nego sto pomaze!Ovo nisu nikako negativne kritike na clanak,nego mislim da se lose usmjeravaju cure koje se zele baviti geliranjem,pa cak i za osobne potrebe!Govorim iz osobnog iskustva.Bila sam pocetnica ali nikad mi nije palo na pamet nesto raditi na svoju ruku a da nisam dobro proucila sam postupak i opasnosti koje se mogu desiti ako se dobro ne informirate.I najvaznije na kraju:Otidjite radije u nabavku profesionalnih stvari,jer ce te tek tako dobiti dobar i zdrav rezultat.Ima i jeftinih profesionalnih gelova,kao i posebnih tekucina i opreme za rad!Dobro provjerite sto stavljate na svoje nokte,ipak se ovdje radi o raspanju,sto pospjesuje jos jace prodiranje kroz nokat.I jaaako je bitno naglasiti da se nokat ne smije preraspati,jer moze doci do krvarenja!

  • Infinity

   Čini mi se da ste vi jedna od cura koje se geliranjem bave profesionalno, i pretpostavljala sam da vas ovakav članak neće oduševiti. Što se tiče gelova, s tim bih se mogla složiti. Svakako mi je jasno da su skuplji gelovi i kvalitetniji. Ali ovaj članak je namjenjen osobama koje bi si to radile kod kuće same (ne u svrhu zarade), pa sam predložila ovaj gel jer je jeftin i dobar za “početno učenje”. Što se tiče ostalih proizvoda, ne bih se složila. Dvije godine nisam imala nikakvih problema ni sa brusilicom za 70 kn, ni sa odmašćivanjem acetonom, a nisam primjetila nikakvu razliku niti u tome odmastim li svaki sloj ili nanosim idući sloj preko neodmašćenog gela.
   I također, kako se ipak radilo o mojim noktima, nikako nisam mogla doći u situaciju da ih prerašpam, posebno ne do krvi. Električnu rašpu koristim samo za uklanjanje starog sloja gela, nikad na prirodnom noktu.

   • Woopy

    ovo me podsjetilo na clanak di je marinshe tvrdila kako ce radje dat 30 dolara vise za coastal scents paletu nego istu takvu sa e-baya, pukom slucajnosti obje se rade u kini, samo je pitanje markice koja ce se naljepit na kutiju koja povecava cijenu. :D takav je slucaj i kod ovih stvarcica za nokte, a znam puuuno njih koji kupuju materijal (gelovi, raspe, sljokice, lampe) sa e-baya pa doma rade nokte ostalim curama za novce. druga stvar su saloni koji isto fejkaju kako god stignu, takodjer sljokice sa e-baya, obican aceton ti ulije u bocicu sa fancy imenom i takve stvari. ja osobno ne bi rekla da se ne kupuju te stvari, nego za te novce sa e-baya je super za probat, buudimo realni, danas 90% toga dolazi iz kine. btw, super clanak, odlicno si sve objasnila :)

   • Vesna

    Evo razocarat cu te! ;) Ja radim nokte,ne znam jel smijem imenovati proizvodjace ovdje ali cure,zbilja pazite!Kad sam pocinajla odmah sam znala da necu svakakav skart stavljati i uvaljivati drugim curama!Radila sam i u salonu i nikad nismo podvaljivale..Suludo je da ovakav clanak pisu osobe koje nisu obucavane za ovako sto!Ozbiljne se ranice mogu napraviti,dobiti gljivice na noktima isl.Naravno da ce reci da je ovo ispravno jer njoj nokti traju i da nikad nije bilo problema!Zbilja ima jako dobrih gelova za male novce,a usput su i provjereni.Kvalitetni gelovi se ne proizvode u Kini,nego dolaze iz Njemacke ili USA,ima i drugih ali oni su najcesci!Ne znaci ni da je svaki proizvod napravljen u Kini los.Ja takodjer narucujem masu stvari sa ebaya,ali gelove i tekucine NIKAD!Netko je komentirao,jel bi stavili boju za kosu ili nesto na lice neprovjereno?Slazem se.Ima i boja za kosu,takodjer kineska,kosta 2 dolara!Jel bi je stavila na kosu?

  • Mila

   Jao…Ne i ne ovaj gel,nolla je u pravu,pa zar bi stavljala svasta na lice??Ili farbala kosu bojom za koju znas da je zivi otrov??Pa isto vrijedi i za nokte pobogu!!!!!!Eto ja nisam cura koja radi sama sebi ili drugima nokte,al znam jer sam dobro proucila sve recenzije,sto nase sto strane,kako mi ih ne bi neka cura podvalila koja radi noktice.Kuzim se u sve,pratim novitete na tom podrucju jer vec dugo razmisljam da sebi nabavim set i krenem raditi ali nikad ne bih ovako uvaljivala nekom,pa ni samoj sebi!Materijal kvalitetan se moze naci vrlo povoljno,na domacim web stranicama ga ima za 30-ak kn a traje cijelu vjecnost.Gelovi se mogu nabaviti vec od 90kn i mogu vam trajati jako dugo,a od njemackog su proizvodjaca.Zakljucak je sljedeci,pa ako ne zelite sebi doro,sto bi onda podvalili drugima?Isto mislim da ovaj clanak moze navesti cure samo na krivo.Sto se tice ebaya i tamo ima jeftinih kvalitetnih gelova i ukrasa to je neminovno,ali mislim da infinity nije osoba za pisati ovakav clanak,jer i ja vidim da nije upucena u osnovne stvari.Bez uvrede ali cura koje idu na ugradnju i rade to,sigurno ce se sloziti sa mnom!

   • a.s.

    s obzirom da je ovaj članak napisala cura koja stvarno ima iskustva sa svime što je navela u članku, mislim da je bespotrebno bacati ovakve hintove, da sad ne nabrajam što ste već navele…ona je napisala u članku sve što je koristila i zbog čega, i koliko vidim nije imala nikakvih problema s ičim spomenutim, tako da zašto uvjeravati ekipu kako je nešto opasno po zdravlje samo zato jer je naručeno s ebaya…pisalo se o svačemu ovdje, pa su se javljale kokoške kako je ovo,ono loše, od uložaka, pilula, dezića i štatijaznam. djevojke su tražile infinity da napiše kako ona to radi i s kojom aparaturom,onda ispoštujete njenu dobru volju što vam govori na koji način ona to radi.

   • Woopy

    Mila, sta ti znas Infinity osobno da mozes rec kako nije osoba za pisat ovakve clanke? pa cure kada su ju pitale clanak su znale da ona sama doma radi nokte, znale su da ce dobit “kucni recept” za radit nokte i zanimalo ih na koji to ona nacin radi. ovdje se ne govori o nikakvom podvaljivanju koje ti istices. e-bay je stvar gdje nesto kupis za male pare, probas i vidis ako ti se svidja, pa svi smo razliciti.

   • Infinity

    Woopy i a.s. hvala vam za podršku… :*

    Sigurna sam da ima kvalitetnijih gelova, ali što se neke sigurnosti tiče, mislim da taj gel nije ništa nezdraviji od svih ostalih gelova. Mislim, ni u tom gelu iz Njemačke ne rastu ljubičice… :) Sve je to vjerojatno rađeno na istoj bazi uz neke male promjene. Imam nekoliko prijateljica koje ga redovito koriste na svojim noktima i još nikad nisu imale niti neke ranice, gljivice ili šta već. Takve stvari se ni ne događaju zbog gela. Ranice se stvaraju od pretjeranog rašpanja, a gljivice kad je gel dugo odignut pa se između gela i nokta nakuplja vlaga, bakterije i slično. I baš zato što sama sebi radim nokte i pazim na takve stvari, i mogu popraviti odignut nokat odmah, takve stvari mi se ne događaju.

    A što se tiče toga da dolaze iz Kine, ekonomski gledano Kina je u ovom trenutku među najrazvijenijim zemljama svijeta i mnoge proizvodnje se sele tamo. Ako je nešto iz Kine ne znači da je loše kvalitete.

   • MartinaD96

    Isto s*anje, drugo pakovanje. Po meni su to svi isti gelovi, i kao što kaže Woopy, na neke se nalijepi fancy markica, a na druge ne. I ta markica ih čini ”kvalitetnijima” pa se više preporučuju.
    Cura koja je pisala ovaj članak ga vjerojatno ne bi ni pisala da joj gelovi nisu odgovarali. U geliranju je bitna tehnika i ne okrivljujte curu bez razloga.

    Infinity, željno iščekujem drugi dio članka jer manje – više imam sve iste proizvode, ali mi gel ne stoji dugo na noktima jer ne znam ja to baš :S

  • patkica

   u potpunosti se slazem sa ovim napisanim. Kao sto rekoh da si svi mozemo raditi nokte ne bi postojale strucne educirane osobe koje rade u salonima i koje se godinama usavrsavaju. I nije istina da su svi gelovi maltene istog sastava,slicni,to je daleko od istine,a to se osjeti po sturkturi gela kod stavljanja i raspanja. Ne treba se igrati sa tim stvarima. A cujte cure,reci cu vam samo ovo….nokti…spadaju u luksuz,tko si ne moze priustiti taj luksuz ne mora imati nokte,bolje tako nego stavljati neke gluposti pa si navuc na zlo zdravlje i ostalo. A tko zeli uistinu raditi noktice,neka se spremi na odricanja i puuuno vremena te nek ode na odgovarajucu edukaciju kod provjerenog edukatora. pozz

   • Z.

    E, ne slažem se da “ko si ne može priuštit” nek si ne radi. Zašto da dajem od 150-350 kn nekome kad mogu sama?!

    Radim ih već 2 god sebi i promijenim svako toliko proizvođača, ne naručujem stalno od istih jer ti upakiraju nešto što ne valja , da ti uvale jer nekom moraju.

    Euro 1000 sam bila koristila pa je pucao, pa 5stars se odlijepi i sad koristim MSE i nDed i dobri su.
    E-bay. Znate li Vi uopće koliko robe dolazi iz Kine, a kod nas se prodaje po visokim cijenama i više-manje se lijepe etikete na obući, odjeći…?

 • tina

  Možda bi jednog dana mogla probati to :* Odličan članak.

  Imam samo pitanje za tebe, koliko ti otprilike treba vremena za geliranje tj. za sve nokte ?

  I nadam se da ćeš staviti u slijedećem dijelu barem jednu fotografiju da vidimo kako ti nokti ispadnu.
  U svakom slučaju jako koristan članak i vjerujem da će pomoći mnogim djevojkama.

  • Infinity

   Vrijeme koje mi je potrebno za geliranje kreće se od 2 sata pa na više. Sve ovisi kakve sam nokte prije imala, koliko mi treba da izrašpam stari dizajn, jesu li svi čitavi ili je neki puknut pa ga moram ispočetka raditi, a ovisi i o tome kakav novi dizajn ću si raditi. Samo geliranje ne traje dugo, možda pola sata. Priprema za geliranje i dizajn oduzimaju najviše vremena.

   A u idućem članku će biti više od jedne slike, bez brige. :) Postupak će biti odrađen na noktima prijateljice budući da sam ja odlučila neko vrijeme ne gelirati nokte.

 • anna1701

  savrsen clanak…preko ebaya se zaista moze ustedjeti…kod nas najjeftiniji pocetnicki set za geliranje noktiju kosta 1500 kn..

  • Infinity

   Hvala! :*

 • Teich

  i ja sama sebi i sestri geliram nokte :D sebi soak off gel-lakovima a njoj uv gelom,samo nam ovaj gel sa slike nije bas valjao,brzo se “odigne”..sto se ebaya tice,raj za takve proizvode,usteda je turbo!

  • Infinity

   Možeš li mi reći kako radiš sa soak-off gelovima? Ja sam jedan dobila na poklon ali ga još nikad nisam koristila… :) Kako ih skidaš?

 • Ja sam još uvijek 50:50 oko geliranja.. Jedini razlog zašto bi ih zapravo gelirala je to što mi nokat zna puknuti skroz duboko i onda me to jako smeta.. Inače ih ne bi uništavala bez veze.

 • Nuica

  Meni se gelirani nokti ne sviđaju.
  Ne sviđaju mi se na drugim ljudima i mislim da ne bih mogla podnjeti ih na svojima.

  Ali, podržavam ovakve članke i razmjene iskustva!
  Uživajte mi!

  • Mikka

   potpisujem msljenje.

  • Infinity

   Volim ovakve komentare. Nešto ti se ne sviđa ali ne pričaš protiv toga… Ima nas svakakvih i sa svakakvim ukusima i stilovima… :* :* :*

 • anni

  gelirala sam nokte 10ak puta,i jednom mi je devojka kod koje sam išla radila električnom brusilicom i kako su moji nokti bili prilično dugački,a i ona je bila dosta gruba,baš me je bolelo.volim geliranje,nokti su mi uredni tad,ruka odmah izgleda lepše,a i ne moram da brinem o lakiranju noktiju :)

 • AiryFairy

  osobno više volim prirodne nokte, bili oni dugi ili kratki, ali kako si ti ovo sve lijepo i jednostavno objasnila dođe mi da isprobam :) cijene nisu pretjerane, cijela oprema preko e-baya manje dođe nego jedna ugradnja noktiju u salonu :/ Jel može što poći po zlu ako slučajno pogriješiš s nečim?

  • Infinity

   Ne znam kako misliš jel može nešto poći po zlu? Mislim da ako paziš kako i što radiš stvarno nema što poći po zlu. Najgore što mi se do sad desilo je da mi nokat ne ispadne kako sam planirala pa da ga moram izrašpati i popravljati. Ali u principu, to i jest čar toga da si nokte radiš sam – paziš na svoje nokte više nego što bi netko drugi pazio.

   • Mia

    mislim da je moguče raditi gel kod kuće ali definitivno ne dobro. jer ljudi prolaze tečaj za to da bi to napravili kako spada, i nije to tako bezopasno. tako da ja bi definitinvo uvijek to ostavila profesionalcu, ili nekom s tečajem pa da radi doma… Osobno sam za prirodne nokte, jer ( netreba se zavaravat ) geliranje unistava nokte…

   • Mia

    ovo je tebo bit općeniti komentar , ne odgovor na tvoj, oprosti :D neznam kako je zalutao…

   • anica

    :) hvala na savjetima za nas koje želimo raditi nešto same, nastavi dalje.

 • Petra

  Sviđaju mi se gelirani nokti, ali je ugradnja skupa, tako da ipak imam prirodne. Što se tiče tvog članka super je, dobro si objasnila, ali ipak ne bi radila sama :kima:

 • Enna

  hvala ti na ovom članku! :) super je! ja sam naručila set za geliranje na ebayu, ista takva lampa, isti gelovi, par rašpica, tipse, ukrasi, primer, cleaner… sve za 320 kn. A isti takav početnički set kod nas u salonima košta minimalno 1000 kn. Ne bojim se ovih gelova, mislim da nisu ništa lošiji od razvikanih puno skupljih koji se ionako proizvode u Kini.
  Joooj, jedva čekam da stigne set!!! :) :kima:

  • Infinity

   Baš super! :* Onda će ti i idući članak s opisom postupka dobro doći. Ako budeš imala kakvih pitanja i nejasnoća samo se javi. ;)

 • Nisam zainteresirana :S xD Ali jednog dana ću se vjerojatno na ovaj post :D

 • Ebay :*

 • Little.Miss.Sunshine

  Super članak, jako detaljno si to objasnila. Moji nokti su užaš, ali nekako ih još doma držim pod kontrolom pa ih ne bi gelirala.

  Što sw tiče gela na drugim curama, zašto ne ako je lijepo i uredno napravljeno :D

 • S.

  razmišljala sam o geliranim noktima, jer moji mogu narasti dugi, ali mi obično uvijek jedan pukne jer su prilično slabi ;( no čula sam da geliranje jako može oštetiti nokte i bojim se da će onda moji biti još slabiji i da ću ih morati neprekidno gelirati, a to je stvarno skupo. kakva su vaša iskustva?

  • Infinity

   Istina je da geliranje može oštetiti nokat, odnosno, ako ga se prerašpa, nokat može biti tanji nego inače i više sklon pucanju. Ali nokat izraste i neće zauvijek biti takav. Kad oštećeni dio izraste, nokti su opet kao i prije.

   • sanja

    Ja sam za sada nokte radila samo u salonu ali istina je da cure u salonu stvarno znaju prerašpati nokte.Pitam se zašto to rade? da li iz neznanja ili ih nije briga jer to nisu njihovi nokti, imam jako loše iskustvo sa profesionalnim salonima za nokte.
    sljedeći puta kada bi se odlučila gelirati nokte to bi napravila sama zato mi je ovaj članak super. Hvala.

 • ja gel i nail art plaćam 150kn i nokti mi drže sve dok mi ne zasmeta izrast i dužina xd tak da ne smatram da je to bog zna kak skup sport, pogotovo s obzirom da s lijevom rukom ne mogu ni crticu povući, a kamo li nacrtati nešto :D

 • Andrea

  Gledam na drugim curama i viđala sam fakat svakakve nokte i zbilja mi se to nije sviđalo.
  Onda je jednom prilikom moja mama otišla i zgelirala nokte i bili su preeeedivni.
  Ali 2 ili 3 dana nakon čistile smo ciklu.
  I sok od cikle joj se uvukao pod gel i postali su ogavni! i najgore je što to nije mogla očistiti i cijeli tjedan je bila s takvim noktima jer im nije bilo spasa osim kod kozmetičarke koja ju nije tad mogla primiti…bilo joj je fakat neugodno ići na posao s takvim noktima.
  Žena joj popravila (opet je fino sve platila kao i prvi put oko 200kn, dakle 2 tj 400kn) i opet joj je prekratko trajalo. i onda je odlučila skinuti
  i nokti joj se nikako nisu mogli oporaviti od toga. bili su tanki, listali su se…
  a moji nokti su tanki i listaju se sami po sebi i ja se bojim išta takvo raditi da ne bi bilo još gore, a opet mi je lijepo kad cure imaju krasne nokte a moji su prekratki i mislim da bi gel na kratke bio ružan za vidjeti.

  • Marusha

   Hm, nije mogla nalakirati nokte nekim lakom?!
   Bez obzira što je gore nešto nacrtano, ipak je ispod gela, jel?

   Što uopće znači “skidati” gel? Ja sam si sama isturpijala prijelaz (izrast) i puštala da izraste zajedno s mojim noktom (sa brusilicom). Nikakvih oštećenja, nikakve boli…

  • Woopy

   ja sam ti zivi dokaz da ti se nokti mogu oporavit. inace cijeli zivot sam grizla nokte, recimo nisam ih imala uopce :D i onda sam ih pocela gelirat (u salonu jer sam smotana da sama sebi radim) bas zato da prestanem grist, tu i tamo sam ih grickala sastrane di je tanji gel jer ipak je to bila navika i gelirala sam ih, pazi sad, 4 godine bez ikakve pauze. onda sam ih samoinicijativno skinula, bili su uzasno tanki kao od papira i grbavi, stalno sam ih turpijala kako ne bi sami pucali. ali moram ti rec da sam uzivala u lakiranju, prekrasne boje lakova bile su jace od mog nagona za grist nokte :D no kako bez muke nema nauke, treba cekat sloooojeve i slojeve nokta kako bi on licio na nesto. sada vec 2 godine imam potpuno svoje prirodne nokte, bitno ti ih je hranit i turpijat kako ne bi dolazilo do pucanja, predlazem kreme za ruke i nokte i obavezno kapsule za kosu i nokte (oralno), ovisno kolko ti bude potrebno, posebno po zimi kad su ti nokti lomljivi a kosa vise otpada, lak za jacanje (meni je super eveline 8w1), nemoj pustat nokte prazne, uvijek stavi makar lak za jacanje. i to je to, moze se :D

 • CallMeJessica

  Ja već tri mjeseca geliram nokte kod prijateljice i namjeravam i dalje plaćam 100 kn po tretmanu i jako sam zadovoljna izgledom.Mislim da oni koji geliraju kod kuće trebaju imati kvalitetne sastojke jer sve loše što prolazi kroz nokat ide u krvotok.

 • hope

  svaka cast na clanku ! jedva cekam drugi dio, i treci itd. ovo je bas zanimljivo. bravoooo ,konacno nesto super interesantno . hvala !

  • Infinity

   Hvala tebi! :) :*

 • majaa

  ja ne geliram nokte jer mi toliko brzo rastu da za tjedan dana imam izrast koji nimalo ljepo ne izgleda :/

 • Miss.L

  Ma daj zezas mee :) Za 15 kn set kistova ..uhuhuuuhuuh .. a ja bas nemam iskustva s e bayom :D jeli mogu mladi od 18 godina narucivat il cu morat nagovarat stariju sestru da to ona radi .. kolika je postarina .? ugl. predobar je clanak i definitivno cu jednom isprobat geliranje noktiju :*

  • Infinity

   Set kistova je 15 kn sa poštarinom i dostavom i svim… :)

   Nisam sigurna za ovo smiju li osobe mlađe od 18 naručivati. Mislim da nema nikakvih ograničenja kod naručivanja na eBay-u. Jedino je upitno možeš li imati račun u banci. Hm, nisam sigurna…

   • NailArt

    molim te napiši link tih kistova! :)

 • offtopic:Može li se China Glaze kupiti još gdje u HR osim u Zagrebu?Mogli su stavit u neke Hrvatske veće gradove prodavaonie gdje ih ima?Vrlo rado bi ih naručila s Ebay ali mi tata neda karticu :P
  Super članak,jedva čekam slike,mada ja nikad nisam nit želim gelirat nokte zanima me rezultat :usklicnik:

 • Noklica

  Ja sam po struci kozmeticar i znam raditi gelirane nokte i stvarno nikad nebi kupila gelove koje si ti uzela jer neznam kakva je kvaliteta,sta sadrzi,kolko ostecuje nokte,ali postujem tvoj izbor i ako su tebi dobri onda super. Takoder mislim da si trebala zavrsiti tecaj za ugradnju i geliranje jer nije samo stvar napraviti nokte,nokat se mora dobro poznavati, pogotovo ako se naide na bolesne nokte gdje je potreban veliki oprez. Gelirani nokti su teski za raditi i svaka ti cast jer si sve sama uspjela nauciti, vjezba cini majstora pa samo nastavi :) .

  • Infinity

   Tečaj bih svakako završila da sam se ikad odlučila raditi nokte nekom drugom osim sebi. Budući da je ovo samo verzija DIY – nokti u kućnoj izvedbi, nije mi bio potreban tečaj. Mjesecima prije sam čitala razne članke, upute na internetu, gledala videe na Youtube-u i pratila temu geliranja noktiju na Forum.hr-u. A kako radim samo sebi, nisam se mogla susresti s nečim nepoznatim, tj. svoje nokte dosta dobro poznajem ;)
   Hvala na komentaru. Napisala sam na početku članka da ne podcjenjujem cure koje se time profesionalno bave, niti tečajeve, niti tehnike i proizvode koje vi u salonima koristite. Ovo su samo alternative i kućna verzija, jer su čitateljice tražile članak o tome kako ja to radim.

   • Noklica

    Slažem se sa tobom,kad radis sam na sebi je drugacije. Nisam mislila nista lose sa komentarom samo sam rekla svoje misljenje eto :D Ali sve pohvale na toliko trudu ;)

   • Infinity

    Ma nema problema. :) Šminkerica i jest tu za razmjenu iskustava i mišljenja. :*

 • Jaoooo

  :D članak kao naručen. Ja vec neko vrijeme planiram počet gelirat nokte jer sam uvjerena da bi to riješilo moj problem listanja noktiju :DDD pa sad vidjet ćemo.. definitivno ću probat pa kud puklo da puklo. Nisam mislila odlazit u kozmetičke salone jer mi je preskupo, kratkotrajno i večina mojih iskustava je dosta loša, aljkavo napravljen posao jer čeka druga mušterija… a to baš i nije moj cilj :D Jedva čekam drugi dio…

  • Tasha :)

   i ja se radujem tom 2. dijelu i uopce ne kuzim zasto napadate curu??? i same smo trazile da nam pokaze postupak i hvala joj na tome,kako je kad narucite paletu sjenila s ebaya a to stavljate na oci i govorite kako je i ono skuplje iste kvalitete lol a stavljate na oci tko zna sta sve…tko kaze da je to zdravo? kupis bb kremu tamo neku za par dolara,krema je wow a tko zna sta sve u njoj ima jel tako? danas je sve stetno i kad bi tako gledali nikad nista ne bi kupile…tko ti garantuje da ona u salonu nema gelovei ili lampu ili pak tu brusilicu s e baya,samo je pretstavljeno kao kvalitetno a sve proizvode kinezi…ako je geliranje njoj ok zasto ne,uz malo vjezbe super napravi,mislim da su cure koje su se bunile zapravo profesionalke ili se mozda boje da ce si cure same gelirat nokte a one ostat bez posla…ja imam duge nokte,sama ih lakiram i uredjujem,nisam nikad gelirala mada bih voljela ali me malo strah ostecenja,vrlo rado bih dopustila da mi infinity uredi nokte ;)

   • korana

    Kako sa gelovima,tako i o ostalim stvarima koje se kupuju preko ebaya treba biti oprezan.BB krema je korejski proizvod i kupuje se iskljucivo od korejskih sellera,def izbjegavati kineske.Pricas o sjenilu koje je kupljeno na ebayu..Nikako ne moze i nije iste kvalitete kao original,ali necu uopce ulaziti u te diskusije..Slobodno radite sa svojim ocima sto hocete,tako i sa noktima.Cure koje rade nokte nebi trebale stavlajti “tko zna sto unutra” jer se upravo zbog toga desavalo da se dobiju gljivice ili nedaj boze jos gora oboljenja!Pa sad ako se koja usudi,slobodno,ja znam da ja ne bih.Trazile ste da pokaze postupak koji je krivo napisan!Kako ne kuzite…Jel vam u interesu raditi nokte pogresno.To ja ne vidim kao napad na curu nego na ovaj post.Da radis sama znala bi koja je razlika izmedju brusilice za 70kn i za 300kn promijenila sam ih doslovno 10-ak dok nisam naisla na pravu.Tako je i sa raspama i ostalim priborom.Ja sve ukrase kupujem na ebayu.lampe takodjer.Nemam nista protiv jeftinih stvari i sama trazim jeftinije stvari ali se precesto to pokaze kao los izbor!

   • Tasha :)

    o kojem originalu ti pricas ako su sastojci isti samo je jedno markirano a drugo kupljeno s ebaya…lol to je cisto mazanje ociju i kradja novca,kao drugo nije mi jasan tvoj stav kao da ona truje druge cure da si ne rade nesto lose,omg pokazala je samo kako ona to radi i da je njoj ok,nema gljivica nema niceg,one koje sumnjaju u sve to otice u salon i platit geliranje i bit ce vjecno spasene! -.- ja sam jednom bila s frendicom dok je ugradjivala nokte i sve mi se to cini kao jako stetno za nokte,mislim na ovo brusenje noktiju itd. ali opet cure ugradjuju jer zele imat nokte i ja ne vidim nista lose u tome sto si je ona povremeno zgelirala nokte…sminka takodjer utice na lice ma kakva god bila,boje za kosu da ne pricam al opet se sminkamo,bojamo kosu,avioni padaju ali ljudi i dalje sjedaju u njih i putuju….i sama je rekla ako nemas volje,vjestine i hrabrosti da se sama upustis u to,nemoj! “Djevojke koje se geliranjem bave profesionalno i koje rade sa skupim profesionalnim gelovima poznatijih brendova reći će vam da je ovo loša kvaliteta i slično. Ali ja sam bila zadovoljna.” znaci informirala se ali je pokusala i s njima i za njene potrebe su bili ok…ma sto je danas zdravo? jesi se zapitala? bez obzira sto si zavrsila tecaj,mislis li da ti je zdravo geliranje noktiju s ovim sto ti imas…

   • Andrea981

    Korana, jel te mogu zamolit da mi kažeš sa kojom si brusilicom najviše zadovoljna. Ja ju “kupujem” već mjesecima i spremna sam uložiti (ali ne previše ;) ) i strah me da ne uložim u krivu. Pa ako bi mi htjela dati savjet, bila bih jako, jako zahvalna. Hvala.

 • korana

  Ja isto stvari narucujem sa ebaya i sama sebi radim nokte(samo sebi,ne i drugima) i isto se slazem sa nekim curama da to sto stavljas ove gelove,nije nikako bezopasno.Prvo moras misliti na sebe i na svoje zdravlje,pa tek na izgled.Ukrasi,lampe i brusilice,nisu opasni toliko,koliko ono sto direktno stavljas na nokat.Isla sam na tecaj samo kako bih sama sebi radila,jer mi je bas kao sto ti kazes bilo preskupo ici cesto i ako pukne,napravim si sama.Ali nikad to ne bih radila bez barem osnovnog znanja.Jako je vazno naglasiti i da se pribor i nokti moraju dezinficirati,pa cak ako i samo sebi radis.A vjerujem da nisu upoznata ni sa nacinom raspanja noktiju.Sve te sitnice se mogu nauciti ali osobno sam kroz tecaj stekla i vjestine o kojima nisam imala pojma,koje su mi promakle promatrajuci kako to cure u salonima rade.Isto tako bih voljela spomenuti da se moze naci vrlo jeftinih gelova koji su usput i kvalitetnih.Zao mi je sto neke komentare cure dozivljavaju kao napad na clanak,ali zbilja ovdje se radi o opasnim kemikalijama…I ne kritiziraju te cure bezveze,nego je poanta ta da se cure koje zele same raditi usmjere pravilno!

 • ss

  Mislim da su neke cure zbilja promašile poneki redak pri čitanju članka. Ovdje se ne radi o tome da ona obavlja uslugu za novce, već o kućnom geliranju noktiju.
  Vjerujem i da je cura primijetila da joj ovaj gel na neki način ne odgovara (ipak se radi o dužem vremenskom razdoblju korištenja) da bi ga odmah prestala koristiti.
  Ovdje je samo iznijela svoje iskustvo koje su čitateljice željele da podijeli s njima.

  I smiješna mi je ta logika ako nisi išla na tečaj – bolje nemoj sama si raditi. Po toj logici mnoge stvari koje si radimo kod kuće, ne bismo trebali, već bolje da se prepustimo rukama stručnjaka. I vjerujem da stručnjak može stvari mnogo bolje napraviti, ali realno danas je svaka kuna bitna (a i kvalitetan stručnjak i pohađanje tečaja košta) pa mi je ovaj članak dobar vodič za cure koje žele za manje pare (iz bilo kojeg razloga) same raditi si nokte kući.

  Osobno mi se ne sviđaju gelirani nokti, sumnjam da ću ikad staviti, ali tko želi, zašto ne ;)

  • Tasha :)

   ja se u potpunosti slazem s tobom

  • Jaoooo

   Ovaj komentar mi je zakon!! Idemo sad ovom logikom.. ne smijemo kuhat doma same jer ćemo se otrovat hranom, ajmo svi u restorane!!! Make-up je isto bolje da ne počinjemo same stavljat na lice jer tu su kemikalije u pitanju, zeznut ćemo se opako.. bolje svako jutro se fino naručit kod kozmetičarke ipak one znaju bolje :D Frizura, tu su škare u pitanju i milijun malih kemikalijjica koje nas mogu u potpunosti uništit.. bolje nikad ništa ne počet sam…. Hvala dragom Bogu, ja sam studentica!!! Nemam ni kinte viška, ako netko ima šaljem mu svoj broj računa da pošalje…. i jako bitna stvar!!! Ja sam sigurna milijun i jedan posto da Infinity izrađuje puno puno bolju manikuru od bilo koje cure koja je završila tečaj… kao prvo tečajevi su precjenjeni!!! Svaku, ponavljam apsolutno svaku stvar ili zanat ako tako želite se možete izučiti same… da,da.. apsolutno same, samo vam je za to potrebno možda malo više vremena neko obično i naravno volja… to su dvije bitne stvari. I možete znat više i izrađivat puno ljepše nokte od bilo koje cure koja je završila tečaj ako imate te dvije bitne karakteristike…

   • Hvala vam cure! :* Ja osobno ne smatram da su ti gelovi toliko otrovni i loši. Ipak, nisu oni nešto ilegalno i iz kućne izrade nego su proizvedeni u nekakvoj legalnoj proizvodnji, a sigurna sam da i Kina, koliko god ozloglašena bila, ima inspekcije i da se nešto otrovno ne bi ni smjelo prodavati. Što se ostale opreme tiče, s obzirom da radim samo sebi ne treba mi skupa brusilica koja može izdržati rad od 8 sati dnevno. Moja radi pola sata mjesečno, kao i lampa, i u tu svrhu su sasvim u redu. A što se tečaja tiče, geliranje me nije zanimalo kao profesija, a plaćanje par tisuća kuna za svrhu geliranja samoj sebi je totalno neisplativo. Za te novce bih onda i tako mogla ići redovito na najkvalitetnije manikure čak i nekoliko godina. Internet u današnje vrijeme sadrži sve informacije koje su potrebne, i uz malo volje, truda i prakse sve se to može naučiti. Prvi nokti koje sam napravila bili su daleko od savršenstva, ali sa svakim sljedećima sam i sama nešto novo shvatila i unaprijedila taj postupak. Pored toga (možda će se sad neke cure naljutiti), ali nije geliranje kvantna fizika. ;)

  • sanja

   i ja se u potpunosti slažem s tobom po tome znači nisam išla u školu za kozmetičare pa se ne smijem doma depilirati ili nisam frizerka pa se ne smijem doma farbati???

 • lala

  Jako sam se razveselila ovom clanku i jedva cekam 2.dio :D i sada imam jedno pitanje: koliko je stetno to zracenje iz lampe?

  • UV svjetlo ima reputaciju nečeg lošeg za kožu. To je zapravo isto svjetlo koje se nalazi u solarijima, ako se ne varam. Ali u usporedbi sa solarijima, lampa za nokte ima neusporedivo manju jačinu, a ruka provede u njoj samo nekoliko minuta mjesečno.
   Kratkoročno, koži se ništa ne događa, niti mi lampa isuši kožu, baš ništa.
   Dugoročno UV svjetlo sigurno je štetno, ali u ovakvim malim količinama mislim da ne igra nikakvu ulogu. U tom slučaju bi onda bilo štetno i biti na suncu, jer i sunce ima UV zrake.
   Tako da, lampa nije ništa strašno.

 • angela456
  • MartinaD96

   Cijena je presmiješna. xD

  • Ovo je najmanja lampa koju možeš naći. Ima samo 9W, odnosno samo jednu UV sijalicu. Moja o kojoj govorim u članku ima četiri sijalice po 9W što je 36W jačine. Nisam nikad koristila tu za koju me pitaš. Pretpostavljam da bi odradila isti posao kao i velika samo je možda potrebno duže vrijeme sušenja gela.

 • amrica

  :)
  samo da pohvalim članak :*
  i ja sam gelirala svoje nokte više puta i bila sam jako zadovoljna jer nokti osanu očuvani..
  a ovo sve sa e baya je povoljno i super :*
  a najzad nemora ni trajat mjesec dana ako imaš svoj materijal kod kuće popraiš i rješeno :*

 • Teodora

  Hvala puno na ovom clanku.Htela sam da se bavim i ja time,ali nit sam imala ikakvog iskustva nit sam znala koji je materijal adekvatan za ovu vrstu ”posla”. Inace sam iz Srbije, i svakodnevno pratim vas portal i sve pohvale,svaka cast samo tako nastavite.

  • Infinity

   Hvala! :* :* :*

 • Zvoncica

  Oduševio me ovaj članak, jedva čekam drugi dio….vec dugo planiram za kućnu upotrebu kupit si operemu da sama sebe zabavljam u slobodno vrijeme, no meutim nikako da saznam koje dijelovi mi sve trebaju i naravno da me ne dođe puno novaca jer bi trackala po svojim noktima….super!!

 • Tea

  bas sam narucila lampu,gelove i pribor,i zelim da se okusam i u ovome,super mi izgleda i mislim da sam spremna raditi sa tim,pregledala sam hrpu videa na youtube-u i zelim da mi stigne sto prije :)

 • Biljana

  Super clanak,imaj jako slabe nokte i nikad ih nisam mogla pustit i zato me je natjerao na razmisljanje da si nabavim potrebnt aparaturu,a uz to volim “šarat” po noktima! Samo me zanima kad ce drugi dio clanka biti objavljen!

  • Infinity

   Ovih dana sam malo u gužvi s nekim osobnim obvezama, a za taj članak mi treba dosta vremena jer vam želim pokazati kvalitetne slike i sve lijepo objasniti. Tako da, kroz nekih 10 dana ga možete očekivati.

 • Tyna

  draga Infinity, također sam narucila identican set za geliranje sa ebaya, radim sa sina gelovima i vjerovali ili ne prezivela sam, jos sam u fazi ucenja, jer nisam isla na nikakav tecaj niti nista, i glupo mi je kupovati skupe gelove kad su ovi jeftini sasvim oke, i mislim da su se tete “noktalice” urotile proviv samoukih cura jer zbog nas gube musterije, ja cu isto tako ako me netko zamoli besplatno nekom napravit nokte, jer nije mi jasno sto se tu ima naplatit od 150 do 250kn???? :))))) nadam se da se nitko nece uvrijedit, i gooo infinity uz tebe sam i ocekujem tvoje daljnje clanke :))) :) :) :) :) :) :) :) ;)

 • Miss.L

  Znas sta bi trebala .. Trebala bi napraviti stranicu na fb koja ce govoriti o svemu sto ima veze s noktima . Takoder da te tu mozemo pitati i pitanja vezana za eBay .. Bilo bi dobro , a nadam se da ce se jos cura sloziti sa mnom , pogotove one koje te podrzavaju . I ne pricajte gluposti da su ovi gelovi stetni i bla bla . Kad bi covjek pazio na svaku sitnicu , pa nebi vise nista mogao ni raditi . Npr. ako ces ti paziti na to sto sve jedes , pa nebi nista ni mogao jesti . Jer sve ima i vrline i mane . Tako isto i s noktima i s kozmetikom i neznam vise ni ja s cime .Prije par dana ( znaci prije ovog clanka ) govorila sam da nikad u svom zivotu necu sebi gelirati nokte . Ali ovaj clanak je sve to promjenio i kad nabavim sve sto mi treba definitivno cu probati . Uostalom nemam sta izgubiti

 • Converse_Girl

  Evo cure ja sa malo gledala po oglasima i našla sam sam isto UV lampu samo što je malo ili dosta skuplja :znoj: http://www.pik.ba/artikal/3033441/turbo-uv-lia-susi-lak-i-ucvrscuje-gel-200km/

  A ovo je extra članak…

 • Anahi

  Možeš li nam dati link oda lampe na e bayu, sve pohvale za članak, i hvala ti puno :)

 • BlueBell

  vec dugo geliram sama sebi i pola grada, nikad nisam isla na tecaj i sve sam naucila sama, samo zelim porucit svima koji se zele primit toga da imaju strpljenja jer se da naucit bez da bacis 3000 kn za tecaj. dobar clanak btw, cekala sam da netko nacne tu temu, ovo je i vise nego dovoljno za pocetnice :)

 • funy

  imam jedno pitanjce. zašto više ne geliraš nokte?

  • Infinity

   Iskreno, prije par mjeseci nekako sam se zasitila dugih geliranih noktiju. Jednostavno mi je jedan dan došlo da ih više ne pravim i poželjela sam se prirodnih noktiju. Ali vjerojatno ću uskoro ponovno početi, ako ne prije onda preko ljeta. Meni su nokti uvijek u nekim fazama. Jedno vrijeme mi se sviđaju ovako, jedno vrijeme onako… :)

 • lala

  supp clanak.i ja isto geliram vec 2 god kolko vidim isto smo pocele =)

 • Ja

  Dosta stvari se moze kupiti na Ebayu koje su zapravo bolje od proizvoda kupljenih kod nas…Evo cisti primjer su sve popularniji gel-lakovi.U salonu ih koristimo i kupujemo za 100 kn.Ja posto volim isprobati sve na sebi kupila sam sebi preko Ebaya jedan za nekih 30 kn ako se dobro mogu sjetiti.Izdrzali su i jedan i drugi oko 2 tjedna,mozda i vise,nebitno…stim da se ovaj jeftiniji bolje nanosio.nije bio tako gust i lijepo se dalo raditi snjime.Tako da eto ja sam primjer da ima stvari koje su bolje kod nas.Sto se tice sljokica i toga.Nepada mi napamet ni kod nas u kineskom kupovati takve stvari jer su i tamo skupe.Na Ebayu za 2 dolara dobijem cijelo cudo toga.Kistove sam isto za 15 kn kupila i super su.Gradivne gelove nisam uzimala al color gelovi su super…..

 • Nina

  Mogu li dobiti link od drugog nastavka?

 • Nina

  Mogu li dobiti link od drugog dijela?

 • Enna

  kad će drugi članak o geliranju?
  stigla mi je oprema i jučer sam si prvi put izgelirala nokte, mogu reći da sam prezadovoljna. :)
  Lampa odlično radi i gel se još uvijek drži na noktima nakon 24 sata. :P
  Probat ću s ovima izdržati čim duže, makar mi je to tolko fora da bih si već sad išla raditi druge. Baš da vidim kolko će fakat gel držati i dal će se odizati s obzirom da neki tvrde da je ovo jako nekvalitetan gel.
  Nego, htjela sam pitati Infinity nešto u vezi lampe… čitala sam puno po forumima i kažu cure da često moraju mijenjati žarulje u lampi jer se smanji njihova jačina. Je li to istina? Koliko često ti mijenjaš žarulje?

  • Infinity

   Za vikend očekujte drugi dio članka o geliranju. Žao mi je, nisam stigla prije. Drago mi je da ti je prvo geliranje prošlo uspješno i nadam se da će ti noktići potrajati što duže. :)

   Što se tiče lampe, ja nisam primijetila da je jačina oslabila. Jedino su mi prije 2-3 mjeseca dvije od te 4 sijalice prestale raditi. Valjda su pregorile ili tako nešto. Pa sam si naručila s eBaya 4 zamjenske sijalice i zamijenila te dvije koje su pregorile. U međuvremenu, dok mi te 4 zamjenske nisu došle sam radila sa one 2 koje su bile ok, jedino sam onda povećala vrijeme sušenja gela.
   Znači, izdržale su mi 2 godine i par mjeseci prije nego sam ih morala mijenjati. :)

 • Nina

  Kako odrediti duzinu nokta o geliranju oce to biti u iducem clanku to me jako zanima?

 • Anahi

  Jedva čekam drugi dio :D A možeš li mi samo reći koliko su ti dugo trajali nokti ? :*

 • ivana

  mene zanima koliko udaraju carinu i pdv ako uzimas materijal preko ebay-a??????? do kojeg iznosa se ne placa carina????????

  inace super clanak jedva cekam nastavak…

  • Enna

   inače ide carina na vrijednost iznad 160 kn, ali ja sam uspjela proći bez carine za set koji košta 320 kn. Samo napomeni selleru da ti na paket napiše da je poklon i nek napiše manju cijenu.

 • karla

  Draga Infinity, članak ti je stvarno super! :)
  Mogu samo potvrditi sve što si i sama rekla vezano uz proizvode sa ebay-a.

  Ja već duže vrijeme sebi radim soak-off i nikada nisam imala nikakvih problema sa kineskim lakovima koji dođu oko 4$ i sa kojima sam jako zadovoljna.
  Soak-off lak traje mi na noktima oko 2 tjedna, a puno je jednostavnije i brže za napraviti od geliranja.
  Uglavnom, cijeli set sa lampom (identičnom kao što je tvoja), ibd odstranjivačem laka, baznim lakom, lakom u boji i završnim lakom došao je oko 40$ (oko 250 kuna) koliko bi me koštao jedan tretman u nekom salonu.

  Veselim se tvojim budućim člancima! :*

  • Sandra

   Molim te da mi posaljes link stranice na kojoj si narucila taj komplet,unaprijed hvala!

  • tina

   Molim te mozes li mi dati link,i ja zelim soak off kupit :D

 • Teodora

  zanimaju me Vasa iskustva sa gelovima u boji :)

 • Lotte

  Super članak! I ja očekujem svoj set za geliranje, doduše iz Njemačke (prava sitnica 39 Eura). I ja sam proučivala setove za geliranje sa Ebaya, ali me je bilo strah uzeti ih jer nisam mogla pronaći nekoga tko ima iskustva sa tim gelovima. Bojala sam se jedino da ne budu kavlitetni, pa ih zato nisam naručila. Tebi Infinity svaka čast!

 • ...iva...

  u zadnjih godinu dana sam išla na nokte u salon kod jedne cure i sve je super cura odlično napravi nakti su mi trajali oko 1 i pol mj. sa tim da sam ih malo sama popravljala (rašpala i prelakirala..) ali mi je to poslato pre skupo i glupo mi je stalno davat novac za to a ne moram…nokti su mi dosta slabi i pucaju mi a volim duge i uredne nokte tako da su mi gelirani super :) ovih dana sam bila kod cure koja si sama doma radi i meni je napravila i super su, nisu ko oni iz salona jer ipak nema toliko iskustva ko ova u salonu ali ja sam zadovoljna…sad razmišljam o tome da si kupim sav pripor preko ebaya jer je tamo najjeftiniji a sto se tiče kvalitete gelova nije mi užasno bitna jer smatram da je danas sve štetno a na neke komentare ovdje se zgrozim jer očito te žene šta to pišu misle da bi bilo najbolje da se svi skupa vratimo u špilje da slučajno ne bi došli u doticaj s nečim što je štetno…zanima me jel one peru kosu same, depiliraju se, šminkaju i ostalo jer je i to štetno ili su zapuštene ili moraju koristit najskuplje proizvode koji su isto sranje ko i ovi jeftiniji samo što je eto neka marka na njima koja isto njie provjerena ali je poznata pa je kao bolja od ostlih ili znaju sve štetne sastojke koji postoje pa čitaju po ambalaži :? …članak je super i sigurno ću si i ja nabavit te stvarčice sa ebaya jer najviše volim sama sebi lakirat nokte i sve jer tako uvijek mogu napraviti ono što želim a ne trebam nekom objašnjavat što želim…još samo moram naći ko će mi naručit to jer mi doma nemamo kartice…sve pohvale za članak super je :*

  • Infinity

   Hvala! Hehe, super ti je komentar, baš sam se fino nasmijala :D

   I samo naprijed, sigurna sam da ćeš lako svladati tehniku geliranja… ;)

 • Ajla

  Sta vi mislite o firmi Pampers i Palmers??? Moj vam je savjet: ako imate nedoumice u vezi bilo cega, bilo kakvog proizvoda i njegove kvalitete, uzmite lijepo sadrzaj-sastav svakog legalnog proizvoda, procitajte i rezonujte, da li je to ok ili nije! Pampers i Palmers proizvodi su najpriznatiji na trzisu i najskuplji, ali kada procitate njihov sadrzaj, kao npr na maramicama za brisanje djecije guze, vidjet ce te, da je to cista hemija sa mnostvom kemikalija, konzervansa i parfema, koji vremenom ostecuju djeciju kozu i nikako nije zdravo! A npr. Tosamini preparati iz Slovenije, kao sto su maramice za guzu To To su bez svih nabrojanih kemikalija od priznatih proizvodjaca, totalno prirodni preparati bez mirisova koji slobodno mozete upotrijebiti a kosta 2x manje!

  Uglavnom, malo razmislite, ne drzi bas uvijek ona def. sto je skupo i valja!!!

  Jako je moguce, da odredjeni jeftiniji gelovi su losije kvalitete, stetniji od onih npr njemackih “Magnetic”, bitno je samo da lijepo procitate sastav i da odete na net stranicu proizvodjaca ili da dobije nekakvu brosuricu, gdje ce e imati uvid o proivzodima.

  Odlican je clanak, hvala!

 • Zorica

  Zdravo,jas sam Zorica iz Makedoni8je,porucila sam set od Ebay,ali neko mi je rekao da kada treba da podignes paketic od poste da treba da platis nesto dodatno (ali kazu da je dosta soleno). Imate li nekakve informacije oko toga? Pozdrav

 • tina

  Ne mogu otvorit tvoj link od UV lampe.Jesi probala s njom radit UV lak,je li prejaka.

 • Tom

  Moram priznati da je članak vrhunski i jako mi je drago da sam našla članak koji tako opširno piše o geliranju noktiju! Postoji samo jedan problem, a to je da je mene strah sama to obaviti, tako da to obavljam na jednom mjestu :D

 • Blaženka

  do nedavno sam i ja kupovala hoh cijenjene gelove po 100kn koma i sl.. i nedavno sam bzvz išla naručiti ove gelove..ako ništa, bacit ću ih….ali oduševili su me.. evo neki dan 3. nokte napravila i nema baš nikakve razlike.. još mi je lakše nanositi ove gelove nego prošle jer su gušći, pa mi se ne razlijavaju.. jedina mana je što nemaju dobar sjaj ali mi to nije nikakav problem jer i inače top coat stavljam preko!

 • Jako dobar članak, i hvala na savjetima! ja sam bila na geliranju u nekom totalno neprofesionalnom salonu, gdje mi je to geliranje i french obavila za 15-17 min.. to mi je bilo prvi puta i totalno sam bila razočarana i ljuta. ljudi rade za novce, a naprave tako da im se mušterije više nikad neće vratit..pa ni ja! nakon tvog članka odlučila sam probat sama.. mlada sam, naučit ću! :D
  samo jedno pitanje, da li postoji neki način skidanja ovog gela u potpunosti ili moram čekat da mi izraste nokat?

 • evelina cikron

  Spas u zadnji čas!!!!! <3

 • :kima: hvala na kučnoj poduci :D

 • Dalmosica

  Pozdrav, znam da je puno proslo od vasih postova ali….
  Ne razumijem vas cure sto pisete komentare tipa IMAM JAKE NOKTE I NECU TO RADITI ona ne pisite i ne trosite vrijeme bzv….. (i zauzimati prostor) :lol:

  Odlicno si sve napisala, ja inace uredjujem svoje nokte na razlicite nacine bez gela jer su cvrsti i ne pucaju, mada se 1-2 puta godisnje odvazim i stavim gel ali ne sama….. ovo bih probala sama cim uleti sto love….. hvala i puno pozzz :kima: :)

 • silvija

  prvi put ćitam ovaj ćlanak imam puno pitanja i podpitanja da li imaš mail ili face da se mogu ćatati i postavljati pitanja. inaće ja sam početnik…. :kima: :lol: i dobro bi mi došao bilo koji savjet :lol:

 • zdenka

  kako da nabavim takvu uv lampu

 • Ana

  Hvala puno. Divno si ovo sve opisala. Vidi se da imas strpljenja. :) Znaj da si vecini cura puno pomogla.

 • danaa

  Pozdrav!

  Imam pitanje u vezi uv lampe…te lampe s ebaya obično imaju i onu kinesku utičnicu, kako si to riješila? vidjela sam da u chipoteci imaju te adaptere,ali neznam dal ta struja odgovara našoj itd…uglavnom, kako si riješila to?

  Pozz

 • ana

  Dali znate koliko je 1 kn u dinarima?

 • mimi

  ..dobar dan posto sam ovdje prvi put imam jedno pitanje:
  Smijem li u uv lampu koja ima tip svijetiljki 9w staviti svijetiljke od 36w tj.da ima je sveukupna javina 36w

 • bravohttp://www.sminkerica.com/wp-includes/images/smilies/icon_kiss.gif :* stvarno si gl :kima: :usklicnik:
  brvo ena
  :sramise:

 • Što se tiče lampe, ja nisam primijetila da je jačina oslabila. Jedino su mi prije 2-3 mjeseca dvije od te 4 sijalice prestale raditi. Valjda su pregorile ili tako nešto. Pa sam si naručila s eBaya 4 zamjenske sijalice i zamijenila te dvije koje su pregorile. U međuvremenu, dok mi te 4 zamjenske nisu došle sam radila sa one 2 koje su bile ok, jedino sam onda povećala vrijeme sušenja gela.
  Znači, izdržale su mi 2 godine i par mjeseci prije nego sam ih morala mijenjati. ali glupa si :znoj: :mrgud: :sramise: :spava: :kima: :ljut: :ideja: o.O :* :) ;) :D :lol: : ;( :? :ozbiljan: :ljut2: :usklicnik:

 • u pravu si

 • pa i ja znam urediti ali ja imam salon hreehehehheehehhehehehehe ali ti si bolja i ljepsa ja sam sve to naucila od tebe o jos to nisam zb nastavi tako :usklicnik: ;( :ideja:

 • ana

  ovih dana kad je cura sama :ideja: kad se zabavlja :lol: svi bi je u saci :sramise: :sramise: :sramise: :sramise: :usklicnik: :usklicnik: :usklicnik: :usklicnik:

 • ana

  lepa si :spava: :sramise: :mrgud: :znoj: :znoj: :kima: :ideja: o.O :usklicnik:

 • ana

  osta la sam bez reci kad sam videla eBaj e to mi se naj vise svidjelo dobro je i ostalo al naj vise mi se ovo svidjelo geliranju neez ni ja ali sam sama sebi rekla da cu biti kao ti :kima:
  :usklicnik:

 • MIRELA

  MOZES MI RECI DA LI SI SLOBODNA U PONEDELJAK :*

 • MIRELA

  ;(

 • ENA

  HAHAHA NEMAS POJMA JA SAM IZ KARLI.COM A TO JE GLUPO :spava:

 • MIRELA

  KAKO MOZES RECI NIJE GLUPO
  :ljut:

 • ENA

  :) :( :( :* ;) ;) :? :D :lol: :P o.O :ideja: :ljut: :kima: :ozbiljan: :ljut2: :znoj: :mrgud: :sramise: :spava: :usklicnik: HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHY

 • mirela

  :ideja:

 • diana

  drago mi je da sam naišla na ovakav članak,,,,trenutno imam gelirane nokte ali i kao većina djevojaka neda mi se ići svaki mjesec to radit,,,,,pa sam i ja naravno razmišljala kako da počnem raditi sama,,kod kuće i isključiivo sebi.nekada me to privlačilo pa sam išla drage volje a sada ne……meni rastu super nokti kada ih se redovtoo njeguje ali mi je problem što su tanki i oštri.Kada ih stavim u vodu postanu prozirni,.pa cu Morat baciti pogled na e bay..jer ruku na srce šta ima u salonima kad te odere po 200kn za geliranje,strašno. ;( trenutno mi jedna cura radi po dosta prihvatljivoj cijene al jednostavno mi se neda ići

 • Mia

  Ovako, ja se bavim ugradnjom noktiju… ebay je odlican, ali s gelovima s ebaya nisam imala lijepa iskustva. Dakkle, ostalo sve narucujem s ebaya, osim gelova… Ja nisam isla na tecaj, al su mi jako pomogli savjeti cura koje se bave time godnama… a i istrazivala sam po forumima… Pohvale za clanak… :) i da samo dodam, gljivice se mogu dobiti samo ako se materijal ne dezinficira nakon svake osobe. :) i naravno, ako vam dodje netko sa sumljivim noktima, tj. zuckasta povrsina nokta i sl., bolje nemojte takve nokte raditi. :) Pozdrav!

 • Azra

  Nemogu da nadjem 2 dio moze pomoc ;) o.O :kima: :usklicnik:

 • ss

  Bok cure prodajem set za geliranje jer se nemam vremena vise time baviti….ugl dobijete kistice, gelove, lampu, ukrase, zamjenske zarulje, raspice, tipse bijele i prozirne oko 300 komada, skare za rezanje tipsi i jos svasta nesto…ako je netko zainteresiran neka sejavi..

  • mirna

   ss- ako set nije prodan, koja je cijena i kako ide s dostavom???

 • Katja31

  Jako lijepo napisan clanak za curke koje same zele radit si noktice. Jedino sto bi zamijenila je preporuka gela. Sto se tice svog sastava gel koji koristis je najkancerogeniji gel na trzistu, on dobro ti mozda drzi no otrov koji njime inosis u krvotok i organizam se ne idredjuje po zome koliko se gel dobro drzi. Super je kupovat stvari na na ebayu, no ima i drugih gelova koji su vrlo povoljni, s obzirom da radis samo sebi kutijica ce ti trajat godinu dana a dodje 80 kn, to je izuzetno povoljno. Tvoj gel dodje 10 kn s razlogom, zato su djevojke pisale dobronamjerne kritike jer u clanku nisi napisala da su gelovi koje koristis najjeftiniji na ebayu ali i najopasniji a djevojke koje procitaju i ne kuze se u nokte ce slijedit tvoj primjer. Imas najbolji namjeru, djevojke koje znaju procitati kemijski sastav gelova su te upozorile s jednako najboljom namjerom, nemoj da te tvrdoglavost potencijalno kosta zdravlja radi par desetaka kuna. Nista se nece desiti od koristenja mjesec dva ali kroz par godina je rizicno. Be safe ;) Najljepsi pozdrav

  • Infinity

   Hvala na savjetima! Taj gel sam kupila samo jednom i koristila ga za vježbanje na početku. Sad koristim Crystal Nails gelove koji su puno skuplji i kvalitetniji. Žao mi je što su ovi jeftini gelovi sa ebay-a u videu jer možda šalju pogrešnu poruku, ali tad sam imala samo njih pa je tako moralo biti. Morala bih napraviti novi video da vam pokažem kako i s čime sada radim. ;)

 • Katja31

  Sorry na greskama u tipkanju hahaha tipkala sam na brzaka dok secem :)

 • tea

  pozdrav, moze li pomocc.. pocetnik sam u ovome… pa zato molim da mi pomognete posto vidim da ima dosta osoba koje se bave ovim i razumiju se i zele pomoc :D posto mi se nesvidja ovaj dr. gel koji se stavlja(withe) zanima me koji gle da kupim da nokat izgelda prozirno a ne ovaj francuski manikir..

 • teat

  pozdrav, moze li pomocc.. pocinjem tek da se bavim nokticima.. pa zato molim da mi pomognete posto vidim da ima dosta osoba koje se bave ovim i razumiju se i zele pomoc :D posto mi se nesvidja ovaj dr. gel koji se stavlja(withe) zanima me koji gle da kupim da nokat izgelda prozirno a ne ovaj francuski manikir..

 • ina

  Super clanak…….jedno pitanjce. Vidjela sam na ebayu set za izradu nokti…i cini mi se dosta isplativo. Da li mi je taj set dovjan za pocetak? Znaci ono nuzno prvobitno.

 • ocean

  Ako mi moze neko pomoci… imam isti gel kao ona na slici ali onu malu uv lampu. Svaki put kad radim nokte sebi ili sestrama ne stoji duze od 10 dana i to je vrhunac. Ugl po 2 3 4 dana… da li je do lampe ili ja radim neato pogresno? Nokti se samo odlepe i spadnu :(
  Clanak je extra! :)

 • Ana Zvoncica

  Super clanak, jako lepo i temeljno objasnjeno! Upravo sam dobila na poklon UV lampu za kucnu upotrebu doduse dosta slabiju nego tvoju ( 7w ) pa me zanima koliko dugo sa njom trebam susiti? Pozdrav :kima:

 • Vedrana

  odlican clanak svidja mii se.. :kima:

 • Preljepo si ovo opisala, zaista detaljno ;)
  Imala bi jedno pitanje… Ovaj Nail Prep koji se nanosi nakon što se nokti izrašpaju, zanima me gdje ga mogu kupiti ili koji bi drugi proizvod mogla koristiti osim acetona, pokusala sam taj nail prep potraziti na ebayu ali nema ga, …
  Hvala!

 • Tamy

  Curke, kako ste zadovoljne nded gelovima? :)

 • nina

  Hej, također bih se htjela počet bavit geliranjem,ali samo za sebe
  jedini problem mi je sada lampa, ne bih izdavala neke velike sume novca ,a ne znam da li su ove s eBaya dobre bar za tu svrhu?

 • valentina

  hey :) iako sam mala i imam samo 12 godina ja svojim frendicama i mami takođe radim nokte i zadovoljni si ali bez geliranja jos neznam baratati s njima kako treba :sramise: ja bih htijela kada odrastem da otvorim svoj vlastiti salon u kojemu su : frizerka,noktarica i vizažistica :kima: :) Sada sam iz dosade napravila salon u sobi “prijatelji” i svi su zadovoljni s noktima :kima: ;) :D

 • Anny

  Super clanak,svaka cast :)

  Ja radim nadigradnju,izlivanje,nail art takodje,nisam jos pocela da naplacujem i skolujem se za kozmeticara.Obozavam da radim oko noktiju.Samo sto se tice gelova..Ove Ina sto ti koristis sam narucila preko Aliexpressa,meni nisu valjali jer mi ta jedna kutijica nije potrajala ni za jedno izlivanje i trebala sam dosta slojeva da stavim da bi mi nokat ispao cvrst,takodje su mi bili bas rijetki.A sto se tice “filozofije” kinesko je nije kinesko..Sta vi mislite,odakle svi ti vasi prodavci nabavljaju gelove i ostale alatkice nego preko interneta tj.aliexpressa i e-bay i jos mnogo takvih sajtova.Dalje,sastav gelova nije isti jer su neki manje,neki vise ljepljivi i isto tako manje,vise gusti,rijetki itd.I oni IBD gelovi su isto kineski pa ih vecina salona koristi.Nezu dje da duzim..Svaka cast jos jednom na clanku :)

 • Anny

  Nadogradnju* Necu dalje da duzim* :P

 • Lanna

  Bok svima evo ja idem sad na tečaj za nokte 15.4. i sve sam naručila na ebayu prije nego sam vidjela ovaj članak . Ja se nadam da je oprema bar oke , možete mi samo reći jer lampa radi dobro ?

  • Ja sam moju lampu narucila preko aliexpressa,do sad mi je bila super a godinu dana je koristim.A sa ebaya je to u stvari ista lampa kao i ova koju ja imam.Nadam se da ce da i Vama traje. :)

 • Netau

  Trebam li prethodno imati svoje duge nokte za geliranje, ili mogu imati i kratke nokte pa da mi se ugrade umjetni i onda da se oni geliraju da duže traju?
  Hvala :)

  • Mozete ali i ne morate.Geliranje se vrsi i na kratke nokte da bi se nokat ojacao odnosno da bi se zastitio i pri tome omugucio bolji rast istoga,a na duge najcesce da bi se ojacao :)

 • ranka

  imam pitanje
  ja sam narucila sve ovo s e baya ali kad sam zaa probu isla raditi jedan nokat taj gel mi se uopce nije stvrdnuo pod svjetlom ni prozirni ni rozi ni bijeli
  dali mi mozes pomoci u cemu je stvar? hvala

 • nika

  :) mozete mi rec u kojem to salonu kupujete

 • :) Gde mogu da se kupe ove lampe ?

 • dada

  ja sina gelove sa ebaya ne bih oreporučila osobama sa osjetljivom kožom jer sam ja zbog njih navukla dishidrozu pa sad umijesto lijepih noktića imam ljubičaste prste koji se ljušte,a jagodice pucaju

 • Dariaaa56

  Neznam je li prekasno da pitam gdje se nalazi trgovina Diamond Nails u Osijeku nemogu naci na netu? Hvala unaprijed ?

 • Svidja mi se tekst…zelim da sama pkusam uraditi, vec imam nesto sa ebay-a ali nisam se usudjivala sama raditi…nisam zadovoljna geliranjem u salonim, uvijek imam neki problem…mislim da cu sama najbolje

 • Gdje se može naručiti pribor za nexgen nails metodu?
  Hvala!

 • Hana

  Zeljela sam pitati steti li gel za nokte

 • Marinko

  Poštovani,
  Imate li potrebu za posredovanjem prilikom uvoza iz Kine i ostalih zemalja?
  Nudimo vise vrsta usluga za poslovanje te kompletno rjesavanje carinske procedure

  Javite nam se
  TvojAgent.com

 • Marinko

  Poštovani,
  Imate li potrebu za posredovanjem prilikom uvoza iz Kine i ostalih zemalja?
  Nudimo vise vrsta usluga za poslovanje te kompletno rjesavanje carinske procedure.
  Također imamo više proizvoda dostupnih na stanju u Zagrebu.

  Javite nam se
  TvojAgent.com

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)