MAC PREP + PRIME FIX + MATTE sprej na 10 načina

Objavljeno u Ljepota, Makeup, autorica: - 04.08.2019.

Proizvod koji je must have u kozmetičkoj torbi svakoga tko je lud za šminkom i tko voli MAC, upravo je ovaj PREP+PRIME FIX+MATTE sprej. Zanimljivo je to da „fix“ u nazivu dovodi do pogrešnog mišljenja kako se radi o fiksatoru za šminku, što zapravo i nije istina. Kada već nije ono što je većina nas na prvu mislila da je, u nastavku posta pišem čak 10 načina na koje se ovaj svestrani proizvod može iskoristiti.

 1. MAC PREP+PRIME FIX+MATTE kao baza
  Proizvod je, između ostalog, namijenjen hidrataciji pa tako ne čudi upotreba kao baze. Proizvod se može koristiti samostalno ili uz hidratantnu kremu, a koža osim što je hidratizirana, poprima zaglađeniji izgled i šminka ljepše sjeda.
 2. Uklanjanje „cakey“ efekta
  Šteta je učinjena, na licu je previše pudera i sve izgleda svakako, samo ne lijepo. Raspršite MAC PREP+PRIME FIX na lice i riješite se problema barem djelomično.
 3. Uklanjanje make up pogrešaka
  Kada smo već kod make up pogrešaka, ponekad nanošenje eyelinera zna biti noćna mora, pogotovo ako nastupi nervoza nakon par neuspjelih pokušaja. U takvim slučajevima raspršite MAC PREP+PRIME FIX+MATTE po komadiću vate ili po štapiću za uši i počistite „nered“ bez dodatnog pogoršanja situacije.
 4. Setting spray
  Ovo je ipak ono za što većina zna. Šminka je na licu i zadovoljni ste sa svime? Raspršite MAC PREP+PRIME FIX+MATTE po cijelome licu kako bi šminka ostala na mjestu.
 5. Razrjeđivanje pudera
  Puder koji ste kupili je pregust ili pretežak za svaki dan? Špricnite nekoliko puta MAC PREP+PRIME FIX+MATTE sprejem po kistu ili  beauty blenderu te izblendajte još jednom lice za laganiji finish.
 6. Ublažavanje rumenila/bronzera
  Nanijeli ste rumenilo ili bronzer i shvatili da ste daleko od prirodnog looka? Nekoliko kapi MAC PREP+PRIME FIX+MATTE spreja na blender i istapkajte svo područje za koje smatrate da je pretjerano te će spužvica upiti sav višak.
 7. Pojačavanje pigmenata ili sjenila
  Pošpricajte kist kojim nanosite sjenilo MAC PREP+PRIME FIX+MATTE sprejem te umočite kist u sjenilo. Što dobijete? Za nekoliko nijansi intenzivnije sjenilo ili pigment!
 8. Pretvaranje suhih u tekuće proizvode
  Highlighter u kamenu ili proizvod za obrve u čvrstom obliku uz nekoliko kapi MAC PREP+PRIME FIX+MATTE spreja postaju tekući proizvodi uz veći intenzitet.
 9. Osvježavanje lica
  Raspršite MAC PREP+PRIME FIX+MATTE sprej po cijelome licu kada vam je potrebno osvježenje tijekom dana. Jeftinija varijanta ovome je termalna vodica.
 10. Brončani izgled cijeloga tijela
  Brončani dekolte i ramena, jedan su od hitova ovog proljeća. Ako ste se odlučili za majicu ili haljinu s dubljim dekolteom ili otvorenim ramenima, nikako nemojte zaboraviti prijeći highlighterom po tim područjima. Prije highlightera, ne zaboravite pripremiti kožu pomoću MAC PREP+PRIME FIX+MATTE spreja kako bi dobili što bolji te što trajniji efekt.

Imate li vi koji dodatni trik? Podijelite ga s nama!

Close
Zrinka Ivešić (TheGlowGetter) dolazi iz Osijeka i ima 22 godine. Osim što studira fizioterapiju, obo...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)