Tretman čišćenja lica

Objavljeno u Ljepota, autorica: - 23.01.2019.

Vjerujem da se svaka osoba jednom u životu susrela ili će se susresti s aknama. Najčešće se pojavljuju tijekom puberteta i prestaju nakon 20. godine života. Ili tada tek počinju kao što je bio slučaj kod mene. Kako do sada nikad nisam imala problema s aknama, mislila sam kako je u pitanju reakcija ne nekakvu kremu ili neki novi proizvod. Nakon par mjeseci isprobavanja raznih krema, gelova i pjena za čišćenje lica koje nisu pomagale, odlučila sam se za odlazak u kozmetički salon. Ako vas zanimaju moji dojmovi, gdje sam to bila i kolika je cijena ili ako ćete po prvi puta otići na tretman čišćenja lica, pročitajte do kraja.

Mehaničko čišćenje lica je tretman kojim se uklanjaju nečistoće s kože nastale korištenjem određenih lijekova, utjecajem hormona, razvojem bakterija itd.

Koraci:

POVRŠINSKO ČIŠĆENJE – s obzirom na to da vam prvo očiste lice od prljavštine i šminke nema potrebe da dolazite bez make up-a. Lice se čisti s mlijekom za čišćenje koje nježno uklanja nečistoće s površine kože. Nakon toga se nanosi tonik koji vlaži i smiruje kožu.

MEHANIČKI PILING – pilingom se uklanjaju slojevi kože kako bi se pore mogle lakše odčepiti. Postoje blaži, srednji i jači pilinzi zavisi o tome kakva vam je koža. Poslije dolazi pjena za odmašćivanje.

PARENJE – radi se vapazon aparatom koji ispušta vodenu paru (koja nije prevruća) čime se pore otvaraju i koža omekšava. Na aparatu je moguće namjestiti vrijeme trajanja procesa što je u mom slučaju bilo 15-20 minuta. Pripazite na to da vam para obuhvati cijelo lice.

MEHANIČKO ČIŠĆENJE LICA – čišćenje kože od mitesera, akni i ostalih nečistoća. Mislim da se na to jednostavno ne možete pripremiti. Koliko god da ste upućeni u to ne možete biti spremni. Osobno sam dosta otporna na bol, no ako vam kažem da mi je suza skliznula niz obraz sve vam je jasno. Ovo je ujedno i najgori dio tretmana. Moguća je i upotreba lancete (iglice) ako se nešto ne može istisnuti što kod mene nije bio slučaj. Ovaj dio čišćenja lica traje otprilike 20 minuta. Sve duže od toga nije preporučljivo zbog toga što je lice izmučeno i ohlađeno.

OBLIKOVANJE OBRVA – zavisi u kakvom su vam stanju obrve. Nakon one muke vjerujte da mi je ovo došlo kao melem.

DEZINFEKCIJA – na lice se nanosi gel ili kremasta maska te se preko lica prelazi uređajem visoke frekvencije koji smiruje upalne procese koji se stvaraju ispod kože te crvenilo na licu.

MASKA – maska za lice je potrebna kako bi se koža smirila i ohladila, a na licu stoji oko 10-ak minuta.

KREMA – posljednji i najbolji dio tretmana je nanošenje i umasiravanje kreme (u mom slučaju od cinka) u lice.

Tretman traje od sat i pol do dva sata. Nakon njega pokušajte ne stavljati make up barem jedan dan. Lice će vam biti upaljeno i crveno, što je normalno, a upala će proći kroz par dana. Iako nije nimalo ugodan tretman, lice će vam biti zahvalno poslije. Ovisno o stanju kože možete ga ponoviti za mjesec dana. Svima koji imaju problema s licem bih preporučila ovaj tretman.

Čišćenje lica sam obavila u kozmetičkom salonu Jo-Ann u Valpovu. Atmosfera je bila ugodna i opuštena. Kozmetičarka je bila ljubazna i objašnjavala svaki dio tretmana. S obzirom na to koliko sam promijenila i koliko sam novca izdvojila za proizvode koji mi nisu pomogli, trebala sam odmah posjetiti salon. Cijena zavisi od salona do salona, a ja sam platila 165 kn. Nadam se da sam vam malo približila tretman i da ćete se odlučiti na taj, iako bolan korak, potreban korak.

Kakvi su vaši dojmovi? Da li ste posjetili kozmetičara?

Close
Dora Rakitovac (Miss D) ima 21 godinu i po zanimanju je arhitektonski tehničar. Zbog ogromne ljubavi...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)