Kako učinkovito prekriti tamne podočnjake

Objavljeno u Ljepota, Makeup, Tutoriali, autorica: - 19.02.2019.

Sigurno ste se barem jednom u životu morali suočiti s prekrivanjem tamnih podočnjaka, bilo zbog neispavanosti, bilo zbog genetike. Ako vas zanima kako se lako možete riješiti ovog problema, nastavite čitati.

Ja osobno imam velikih problema sa podočnjacima oduvijek. Moji su tu od rođenja i ne ovise o tome koliko spavam. Uvijek ih imam i otkada sam se počela baviti šminkanjem, tražila sam najbolja rješenja i dostupne proizvode koje ću koristiti za njih. Ovo je tehnika u nekoliko koraka koju ja svakodnevno koristim (na slikama sam radila na jednom oku da vidite razliku).

  1. Crveni ruž

Stavite par točkica crvenog ruža na tamna područja ispod očiju i izblendajte prstima. Crvena boja neutralizira plave/ljubičaste tonove. Dovoljna je jako mala količina, veće količine će vam biti teže prekriti. Bilo koji crveni ruž će poslužiti.

  1. Korektor

Nakon  što ste nanijeli crveni ruž, stavite korektor. Ja uvijek stavljam u obliku trokuta i malo ispod samih podočnjaka i izblendajte sa spužvastim blenderom ili prstima. U zadnje vrijeme koristim Essence Camouflage koji je nažalost izašao iz kolekcije, ali je došla nova verzija ovog korektora koja je također odlična i koju toplo preporučujem. Cijena mu je oko 25-30 kn. Ako imate budžeta za nešto malo skuplje, Bourjois Healty Mix korektor u tubici je moj favorit za podočnjake, a cijena mu je oko 70 kn.

Kada izblendate, trebalo bi ovako izgledati. Razlika je već vidljiva.

 

  1. Setiranje

Ovo je po meni najvažniji korak kako bi osigurali da vam se korektor ne uvlači u bore i ne miče rijekom dana. Možete koristiti i baking tehniku, ali ja na svakodnevnoj bazi to ne koristim s obzirom da mi je lice dosta suho. Dovoljno mi je samo običnom većom četkom nanijeti malo pudera u kamenu ili prahu. Moj dugogodišnji favorit za ovo je Catrice Prime and Fine puder koji je oko 30-tak kuna.

  1. Dodatni trikovi

Postoji još par stvari koje ja koristim za dodatno prekrivanje. Prvi trik je highlighter na unutarnji kut oka koji dodatno otvara oči. Naravno moj favorit je Anastasia Beverly Hills Sugar Glow Kit, ali naravno da će bilo koji highlighter poslužiti, ne morate izdvajati brdo novaca.

Također, staviti i sjenilo na ispod donjih trepavica. To će dodatno sakriti bilo kakvo uvlačenje u bore.

Zadnji korak koji nikad ne preskačem je maskara. Dodatno otvara oči i daje dimenziju.

I to je to! Mislim da je razlika više nego vidljiva. Ako vam je previše koraka, možete koristiti samo korektor bez ruža i samo maskaru bez sjenila na donjem dijelu.

Ovaj tutorial pokazala sam vam i na svom kanalu, pa ako će vam lakše biti pratiti video, pogledajte ga na Inea sisters kanalu.

Kako vi prekrivate podočnjake?

Close
Ines i Tea Kristić (Inea_sisters) dvije su sestre iz Osijeka koje se već neko vrijeme bave pisanjem ...

Ovaj članak ima 1 komentar.

  • pookie

    Super!

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)