Clarisonic: Uzrokuje li zrak oko nas starenje kože?

Objavljeno u Ostalo, autorica: - 05.12.2015.

Nova studija koju je proveo Clarisonic pokazuje da se soničnim čišćenjem može ukloniti 30 puta više čestica nečistoće koje ubrzavaju starenje u odnosu na ručno čišćenje.

1

Clarisonic ponovo donosi revoluciju kada je riječ o čišćenju kože. Začetnik soničnog čišćenja i transformacijske njege kože otkriva nam nevjerojatne rezultate studije koja dokazuje da Clarisonicova patentom zaštićena tehnologija djeluje na sasvim novoj razini – uklanja 30 puta više onečišćivača koji ubrzavaju proces starenja u odnosu na ručno čišćenje. Studija, čiji su rezultati izneseni na 72. godišnjem kongresu Američke akademije dermatologa održanom u Denveru, redefinira prvi korak rutine u borbi protiv starenja i ističe važnost čiste kože.

*KOŽA* je u odnosu na sve ostale dijelove tijela najviše izložena agresijama iz okoline. Od uobičajenih problema poput smoga, prašine i prljavštine do manje vidljivih onečišćivača poput ispušnih plinova i industrijskih procesa, zagađenje zraka je sveprisutno i nije ograničeno samo na urbana područja. Prema NASA-i, zagađenje zraka koje premašuje razine koje preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija globalni je problem koji zahvaća preko 80% svjetske populacije, utječući na ljude svih dobi i tipova kože.

Ako dobro ne očistimo kožu, sitni onečišćivači u obliku lebdećih čestica mogu prodrijeti kroz površinske slojeve kože i uništiti njezine ključne proteine i prirodne mehanizme zaštite te prouzročiti prerano starenje, dehidraciju, neujednačen tonus, sitne linije i bore. Dugotrajna izloženost tim česticama može oslabiti sposobnost kože da se zaštiti od ozbiljnih potencijalnih zdravstvenih problema i bolesti kože.

„Lebdeće čestice složeni su spoj kemijskih spojeva i čestica vode koje su do 20 puta manje od naših pora“, ističe dr. Lauri M. Tadlock. „Veličina lebdećih čestica izravno je povezana s brzinom i dubinom do koje onečišćivači prodiru kroz slojeve kože. Lebdeće čestice PM 10 i manje mogu uzrokovati veća oštećenja kože, a velika većina planete izložena je opasnim razinama onečišćivača malih poput PM 2,5. U većini slučajeva, naše ruke nisu dovoljne za učinkovito otklanjanje onečišćujućih tvari takve veličine i oblika.“

Clarisonic je u ovom revolucionarnom istraživanju koristio obojene markere zagađenja, PM 0,3 – PM 5,0 kako bi ista učinkovitost uklanjanja nevidljivih čestica nečistoće. Rezultati su pokazali da uređaj za čišćenje Clarisonic uklanja trideset puta više štetnih čestica koje ubrzavaju starenje kože od ručnog čišćenja. Patentirana četkica Clarisonic Sonic Cleansing Brush oscilira na soničnoj frekvenciji od preko 300 pokreta u sekundi nježno čisteći pore od nečistoća i okolišnih agresora u uspješnoj borbi protiv štetnog utjecaja zagađenja- u samo 60 sekundi dnevno.

2

Pacific Bioscience Labaratories Inc.
Pacific Bioscience Labaratories Inc. vodeća je tvrtka na polju znanstveno dokazane sonične tehnologije i njege kože. Njezin je najvažniji izum prvi sustav za soničnu njegu koji kožu čini zdravijom i pomlađenom – Clarisonic Skin Cleansing system koji je postao nezaobilazan standard vodećih salona za njegu, dermatologa i maloprodajnih lanaca širom svijeta. Revolucionaran asortiman proizvoda kupcima pruža odličnu podršku u borbi protiv starenja, nudeći uređaje za njegu lica i tijela.

*PR članak

Close
Šminkerica je prvi i najveći domaći beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog stil...

Ovaj članak ima 6 komentara.

 • rory

  Gdje ga kod nas mogu kupiti i koja je cijena

  • Anamarija

   U Millera na trgu u zagrebu, oko 1100kn ti dođe

 • Sto vise citam o ovoj spravici, to sam ubedjenija da treba da je nabavim

 • talia

  Da li je tko isprobao Foreo Luna mini? Da li je jednako učinkovita?
  Imam jako suhu i osjetljivu kožu pa se bojim trljati ju sa četkicama. Zato mi Luna zvuči savršeno

  • Anamarija

   Koliko sam ja shvatila, nekima je foreo luna draži, a nekima je clarisonic. To zato što je luna blaža i pogodnija za osjetljivu kožu. Nisam sigurna, al mislim da luna više masira kožu, to sam na nekoj usporedbi pročitala

 • Maja

  Imam Olay Professional Pro-X Advanced Cleansing System i moram priznati kako je odlican, i uz to kosta puuunooo manje od Clarisonic, a isto cisti kao i doticni.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)