Objavite rat predugim nogavicama

Objavljeno u Ostalo, Tutoriali, autorica: - 09.02.2010.

Željno iščekujem svaku priliku kada se mogu iz traperica prebaciti u mekanu i udobnu trenirku. No, poprilično mi je teško kupiti trenirku odgovarajuće dužine pa se uvijek borim s njenim predugim nogavicama, moljakanjem susjeda koje znaju šivati, dodatnim plaćanjem krojačima… Ovaj sam put odlučila uzeti stvar u svoje ruke. U glavi vrtim film što će mi sve trebati za moj pothvat i koji konačni rezultat želim postići. Ok, sada znam da sam u mogućnosti to sama napraviti! Uzimam stare tajice iz ormara i žrtvujem ih kako bih iz njih izvadila gumu koju ću kasnije umetnuti u rub nogavice trenirke kako bih postigla puf izgled. Ako nemate nikakav odjevni predmet koji možete žrtvovati, moguće je kupiti takvu gumu u dućanima koji prodaju platno i ostali šivaći pribor.

Počinjem pažljivo rezati pasicu tajica kako bih izvadila neoštećenu gumu.

Kad je guma vani, režem ju na 2 jednaka dijela koja ću umetnuti u rubove nogavica. Naravno, prije toga mjerim kolika će dužina gume biti potrebna kako mi ne bi prejako stezala zglob a i opet, kako se ne bi izgubio puf izgled.

Nakon toga mjerim koliko su mi nogavice preduge te uz pomoć ukosnica učvršćujem donji dio trenirke za šivanje. Budite sigurne da ste dobro odredile dužinu nogavica kako one ne bi na kraju bile prekratke!

Skidam trenirku te je okrećem na unutarnju stranu kako bih mogla početi šivati novi rub.

Obratite pozornost na širinu gume koju ćete umetnuti u novi rub, prema njenoj širini određuje se koje će širine biti novi rub te koliko je kasnije potrebno ukloniti starog ruba. Mjesto na kojem je igla, pokazuje mi da po toj liniji moram obrubiti nogavicu a dio iznad toga mogu kasnije ukloniti. Ako imate problema sa šivanjem, povucite bijelu ravnu liniju kako biste se ravnale prema njoj.

Počinjem šivati. Kako šivam? Radim malene “crtice” dužine od oko pola centimetra. Pažljivo umetnite ruku u nogavicu i pridržavajte rub.

Kada sam prošla koncem cijeli rub, radim mali rez kroz koji se provlači guma u nogavicu.

Na kraj gume pričvršćujem veliku zihericu kako bih ju lakše provukla kroz novi rub.

Provukla sam gumu kroz cijelu nogavicu. Sada još jednom mjerim da li je nogavica odgovarajuće širine kako me ne bi stezala ili kako ne bi pak bila preširoka.

Nakon provjere, šivam krajeve gume jedan za drugi te ih konačno prišijem na rez kroz koji sam ranije provukla gumu.

Sada kada je sve gotovo, pažljivo završite s koncem kako se rub ne bi počeo parati. Postupak ponovite i na drugoj nogavici. Okrenite trenirku na pravu stranu i uživajte u rezultatima!

Budite pažljive sa iglom i rezanjem viška platna starog ruba. Više puta ponovite postupak mjerenja kako vam nogavice ne bi na kraju bile prekratke, uske ili široke. Meni je za svaku nogavicu trebalo otprilike sat vremena rada. Budite strpljive. Kad jednom postignete željeni rezultat, bit ćete prezadovoljne!

Želim vam mnogo uspjeha!

 

Close
Šminkerica je prvi i najveći regionalni beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog ...

Ovaj članak ima 3 komentara.

 • Anny

  Predobra ideja!!!!!!!!
  Samo kad prodju ispiti bacam se na posao! hihi

 • Lina

  Uživaj u šivanju :ljubav:
  Javi kako je prošlo!

 • Anny

  hocu, samo necu tako skoro bacit se na šivanje do 20-i nekog imam ispite a onda se stvarno bacam na posao! hihi

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)