4 koraka za cjelodnevni ugodan miris

Objavljeno u Ljepota, autorica: - 28.06.2023.

Iako mnogi misle da je vizualni dojam najbitniji, često je upravo miris ono po čemu nas ljudi pamte. Radi se o podsvjesnom dojmu koji nadopunjava vizualni te ga može potpuno promijeniti. Bilo da želite dobro mirisati radi sebe, poslovnog i privatnog okruženja ili pak pokušavate nekoga zadiviti, postoji nekoliko koraka koji vam u tome mogu pomoći.

Neki su očiti, dok se drugih ne biste sami sjetili. Također, nije dovoljno jednom nanijeti miris jer će on nestati u vrlo kratkom roku pa otkrijte savjete kako zadržati dobar miris tijekom cijelog dana.

Piling za tijelo

Prvi korak koji započinje već u tušu je piling za tijelo. Kemijskim ili mehaničkim pilinzima odstranjujete mrtve stanice kože, ali i bakterije koje se na njoj nakupe. Budući da su bakterije odgovorne za razvoj neugodnih mirisa, ovako sprječavate njihovo nastajanje. Pilinzi su dobar alat i u održavanju mekoće kože jednako kao i za pripremu kože za nanošenje mirisa.

Mirisni gelovi za tuširanje

Sve su popularniji mirisni gelovi za tuširanje čiji miris ne nestaje nakon što ih isperete, već se zadržava na koži satima. Budući da koža najbolje upija mirise dok je vlažna, ovo je idealan korak za cjelodnevnu svježinu. Pritom se usmjerite na gelove koji će vam dati svježinu, dok se konkretni mirisi mogu postići u kasnijim koracima, s dodatnim proizvodima. Mirisna kozmetika, tj. gelovi za tuširanje koji će vas održati svježima su oni marke Calvin Klein, a u sebi sadrže niz svježih nota kao što je lavanda, sandalovina i jasmin.

Pripadajuće kreme za tijelo

U kombinaciji s gelovima za tuširanje, idealna su i mirisna mlijeka za tijelo. Ona ujedno hidratiziraju kožu te je čine mekom i mirisnom. Nanesite ih odmah nakon tuširanja, dok vam je koža još blago mokra kako bi se bolje upili, a miris ostao postojan cijeli dan. Ovdje se već možete odlučiti za konkretan miris, umjesto da ciljate samo na svježinu. Najpopularnije su Victoria’s Secret mirisne kreme za tijelo koje možete upariti s pripadajućim parfemima. Time dolazimo do idućeg koraka.

Parfemi

Parfemi i toaletne vodice vječiti su klasik, no postoje neki trikovi u njihovom nanošenju koji će osigurati dugotrajniji miris. Kao prvo, najbolje je upariti parfem s pripadajućom kremom za tijelo. Mnogi proizvođači upravo zato kreiraju linije proizvoda istog mirisa.

Ako vaš odabrani parfem nema svog para u obliku kreme, posegnite za bilo kakvom osnovnom kremom bez mirisa ili s blagim mirisom. Ovdje može biti riječ o standardnim kremama koje svatko ima kod kuće. Prvo namažite vrat ili zapešće kremom, a ubrzo nakon toga nanesite parfem. Tako će miris parfema biti dugotrajniji i upit će se u kožu zajedno s kremom, umjesto da ostane na vanjskom sloju i ispari.

Praktični savjeti

Osim specijaliziranih proizvoda, dugotrajan svjež miris možete osigurati i nekim praktičnim koracima. Pazite na prekomjerno znojenje i birajte prirodne materijale kao što su pamuk i lan – sintetski materijali pogoduju razvoju bakterija i neugodnih mirisa.

Tuširajte se ujutro kako biste zadržali svjež miris tijekom cijelog dana ili bar postupak za dobar miris ostavite za jutarnju rutinu.

Close
Šminkerica je prvi i najveći domaći beauty community, zajednica ljubiteljica kozmetike i dobrog stil...

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)