5 najvažnijih kistova za nanošenje makeup-a

Objavljeno u Ljepota, autorica: - 15.03.2016.

Kako svakodnevno dobijem jako puno upita za kistove, pogotovo od cura koje još nisu počele s time, došla sam na ideju da bi bilo super podijeliti s vama koje kistove smatram najpotrebnijima, jer svi znamo koliko je teško odjednom kupiti cijelu hrpu. Danas ću vam reći i na koje sve načine ove kistove možete koristiti, tj. za što sve možete koristiti pojedini kist.

KIST ZA TEKUĆI PUDER

Prvo ću krenuti s onim kistom kojeg prvo koristim, a to je kist za nanošenje tekućeg pudera. Ima više vrsta, plosnati, ravno rezani, spužvica ( beauty blender), a na vama je da odlučite što biste više voljeli koristiti. Ja osobno nisam ljubitelj plosnatih kistova, a spužvicu tek namjeravam isprobati ( ona fejk verzija s ebaya je užasna i to ne morate ni probavati ), tako da bih vam preporučila bilo koji ravno rezani ili buffing kist. Za razliku od fejk ebay spužvice, ravno rezani se isplate naručiti jer su sasvim dobri za cijenu od 1-2 $ po komadu ili pak u većim setovima koji su oko 10$. U našim drogerijama je zasada teško pronaći takav kist, no ima npr. u Mulleru malo skupljih verzija ( od 70kn) ako ne možete naručivati preko interneta.

Ovaj kist možete iskoristiti i za blendanje svih kremastih proizvoda koje stavljate nakon tekućeg pudera, kao što su korektor, kremasto rumenilo, proizvodi za konturiranje i kremasti ili tekući higlighter. Naravno, to znači da ga nakon korištenja trebate oprati jer vam isti treba i za idući dan.

foundation brushes

KIST ZA PUDER U PRAHU/KAMENU

Veliki fluffy kist je najbolji za nanošenje ove vrste proizvoda, a čak i ako nemate masnu kožu, nanošenje transparentnog pudera u prahu ili kamenu će vam pomoći da, osim što će puder duže trajati, lakše nanosite sve ostale praškaste proizvode na njega. Ovaj kist će vam poslužiti i za to, rumenilo, bronzer i highlighter bez problema možete nanositi s njim.

Ovaj kist je vrlo lako pronaći i kod nas, Essence i Catrice imaju jako dobre kistove, kao i Look by Bipa, a ako želite nešto skuplje, uvijek možete preko interneta naručiti Real Techniques kistove, a nova zlatna kolekcija je nešto prekrasno.

powder brush

Kako ova dva kista mogu poslužiti za cijelo lice i sve proizvode koji idu na lice, krenimo s kistovima za oči.

KIST ZA BLENDANJE SJENILA

Veliki fluffy kist je nešto bez čega ja jednostavno ne mogu. Trenutno mi je omiljeni essence crni blending kist, koji je vrlo dostupan i mislim da je to odličan kist za cijenu od 20ak kn. Kako je najbitnije da je sjenilo u pregibu dobro izblendano, na kapak većinom ( za brze i jednostavne lookove) nanesem malo sjenila s prstom i onda izblendam s velikim fluffy kistom. Vjerujem da većina vas radnim danima nema vremena za više od toga, tako da je to jedino što vam je potrebno.

blendingbrush

KOSI KIST

Ovaj kist može imati barem dvije funkcije. Prva je za obrve, jer je s preciznim i kosim kistom najlakše iscrtati i popuniti obrve, a druga je za gel liner. Ja na sebi uglavnom koristim tekući liner koji već ima svoj aplikator, tako da je kosi kist kod mene rezerviran za obrve. Odličan kist koji ja koristim već jako dugo je Ecobella kosi kist koji možete kupiti u dm-u, a najprecizniji u mojoj kolekciji za nanošenje gel linera je essence kosi kist.

kosi kist

PRECIZNI KIST

Ovo je vrlo širok pojam, no tako mora biti jer je ovakav kist stvarno svestran. Precizni kist se može koristiti za nanošenje ruža, iscrtavanje usana, popravljanje rubova usana, popravljanje eyelinera, popravljanje obrva i nanošenje highlighta u kut oka i ispod obrva, nanošenje korektora na prištiće, ma sve što vam padne na pamet. Moj omiljeni je Real Techniques detailer kist koji sam kupila u Core Collection setu, no bilo koji sličan kist, može biti npr. Essence kist za nanošenje ruža, će vam poslužiti.

Takav kist je jako dobro imati za sitne popravke i ispravljanje nepravilnosti i stvarno je multifunkcionalan.

precizni kisto

Ne zaboravite da svaki kist možete koristiti onako kako je vama najbolje i na način na koji vama najviše odgovara. Ono što piše na njemu, ne znači da je kist isključivo za to namjenjen i da se ne može iskoristiti za druge stvari. Naravno, s vremenom svi mi podebljamo kolekciju, no ovoga se držite u slučaju putovanja ili ako tek prvi puta kupujete kistove.

Još jedna bitna stvar je da kistove perete često, u ovom slučaju svaki dan jer ćete i idući dan morati proći sve korake pri nanošenju i ne želite imati mrlju od rumenila nasred čela jer ste zaboravili oprati taj kist!

Nadam se da vam je ovaj članak pomogao i da vam se sviđa! Koji kistovi su vama najbitniji i koje najviše koristite? Vodite li se time da jedan kist ne mora nužno služiti za samo jednu stvar?

Close
Maja Galba je od nedavno magistra inženjerka računarstva, a živi Osijeku. Veliki dio njenog slobodno...

Ovaj članak ima 8 komentara.

Ostavite komentar

:) :( ;) ;( :? :D :lol: :surprise: :P :ideja: :kul: :jakosretan: :sneaky: :verysneaky: :ozbiljan: :ljut2: :rollover: :zbunj: :sramise: :usklicnik: :upitnik: :direction: more »

Molimo te da se prilikom komentiranja pridržavaš Internet bontona, da poštuješ tuđe mišljenje te da tvoje kritike budu konstruktivne. U komentarima je zabranjena samopromocija bilo koje vrste (dozvoljen je unos web stranice u za to predviđeno polje). Svako kršenje pravila komentiranja rezultirat će brisanjem komentara ili zabranom daljnjeg komentiranja. Kršenje pravila možeš prijaviti klikom na "Prijavi komentar". Hvala ti što svojim komentarima pridonosiš našoj zajednici :)